1n4dw1n

Nystart + Stanley Cup

13 Juni 2013 - 01:12
Nu är det äntligen dags för final även i NHL. Chicago mot Boston och så som de spelat under slutspelet är det inget snack om att det är rätt lag som är här och slåss om Stanley Cup. Chicago gjorde en strålande grundserie och fick mest poäng av alla och har fortsatt på det fina spåret även i slutspelet. På hemmaplan har de varit otroligt starka och vunnit 40 av dem 55 senaste matcherna, varav 18 av 24 är från denna säsong. Under slutspelet har de vunnit 9 av 10 matcher hemma.

Boston då? Slutade fyra i Eastern Conference men snacka om att peaka vid rätt tidpunkt - 4-0 i matcher mot favorittippade Pittsburgh i semin och nu är de här, fyllda med självförtroende. Rask har varit stensäker där bak och släppte endast in två mål totalt mot Penguins under fyra matcher, och spelarna framför honom har manglat motståndarnas offensiva vapen.

Bägge lagen har varit stabila bakåt men jag håller ändå Bruins som det starkaste laget på den fronten. Mycket beroende på målvakten men även jätten Chara. Dessutom finns det inte mycket "room to improve" för Chicago. De har nått sin topp och har gjort det grymt som hållt en så hög nivå även över slutspelet, men hur länge håller det? Det började darra lite i semin mot Kings, speciellt i sista matchen. Samtidigt har Boston slingrat sig till final som en kobra. En stabil grundserie följdes upp av att nivån höjdes successivt - precis som en typisk finalvinnare. Mot Pittsburgh högg kobran till slut och skickade hem Crosby och hans vänner.

Jag tror Boston vinner första finalmatchen eftersom Chicago påminner om Pittsburgh på många sätt. Chicago har bättre målvakt och bättre försvar än Pittsburgh men som jag skrev ovan vinner Boston ändå på den fronten. Boston är också starkare och kommer dominera fysiskt mot ett Blackhawks som har mer stilfulla spelare, precis som Penguins. Självklart är Chicagos hemmafacit något som oroar mig när jag tippar emot dem men matchen känns mer 50/50 än vad bolagen vill göra det till. Jag kommer därför spela 300 kr (3 units) vilket är lite under medel för mig. Spelet inkluderar OT.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Berrettini - Ymer
Tennis - ATP Budapest - Berrettini
1.71
15:00  BK Häcken - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.05
15:00  Chievo Verona - Inter
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp -1.0
1.90
15:00  Udinese - Crotone
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +0,5
1.93
15:00  Atalanta - Torino
Fotboll - Serie A - BLGM
1.81
17:30  AIK - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.74
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar