Avgörande på Stamford Bridge om vem som ska nå finalen i årets upplaga av Champions Leauge, mellan Chelsea FC och Atlético Madrid.

Finns otroligt många kvalifikationer att skildra inför andra mötet mellan dessa två lag som har imponerat stort på senare tid. Inte minst Chelsea som forcerade undan Liverpool i mötet på Anfield men även Atléticos framgång i La Liga.
I söndags tog Rodgers Liverpool emot Chelsea på Anfield i en het match i ligaracet. Med Liverpools målsnitt och det geniala offensiva spel som laget har visat prov på tydde allt mer på en bländande vinst åt hemmalaget men easy come easy go.
Rodgers som redan har besegrat flera storlag i Premier League denna säsong, däribland Manchester United, Arsenal och Liverpool hade troligtvis inga planer på att ändra den vanan inför matchen mot Chelsea. Fansen och spelarna i Liverpool satt med stora förhoppningar inför festen då bucklan The Barclays Premiership förhoppningsvis skulle lyftas men ¨två bussar¨, självklart färgade blåa, satte ett abrupt stopp för festplanerna.
Chelsea hade många problem i spelartruppen och inför matchen stod det klart att varken Gary Cahill, Ramires, Hazard, Willian, Eto´o, målvakten Cech och John Terry kunde delta. Dock visade Mourinho än en gång upp sitt Mastermind och överraskade alla genom att spela otroligt defensivt och klipskt, suget att anfalla fanns inte alls. Anfallen bestod oftast inte av fler än två spelare men det räckte, Liverpool hade hela 73 % av bollinnehavet men The blues gick segrande med 0-2.

Första mötet mellan Atlético Madrid och Chelsea slutade 0-0 på Estadio Vicente Calderón efter en ytterligare lysande utförd match av Chelsea. Hos gästerna fanns inget intresse att anfalla, istället backade man hem och lyckades stabilt hålla nollan. I och med det bristande intresset att anfalla så gick även Chelsea mållösa så det blir alltså knivigt för Mourinho om Atlético lyckas göra mål idag då ett bortamål är mer värt, i och med bortamålsregeln. Både lag har vunnit varsin ligamatch sedan första mötet i Madrid, Chelsea som vann mot Liverpool med 0-2 och Atl Madrid vann mot Valencia med 0-1 borta.

Chelseas förstamålvakt Petr Cech skadade axel i första mötet och missar tyvärr dagens match. Mikel och Lampard är avstängda samt Matic och Salah är förbjudna att delta då spelarna har representerat sina gamla lag i årets turnering

Atético Madrid får spela utan sin skickliga mittfältare Gabi då han är avstängd i dagens möte.

Tror på en något mer målrik matchtillställning i dagens andra möte då det kommer finnas fler ytor att spela på. Både lagen behöver göra mål för att säkra avancemang och ju mer press desto mer fart. Fler spelare är tillgängliga idag än i första matchen lagen emellan och avbräcken gick att tydas förra veckan. Lägger mina pengar på att Chelsea drar det längsta stråt och avancerar vidare i jakten på Champions League-bucklan.

Troliga startuppställningar:
Chelsea: Schwarzer; Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic; Ramires, Luiz; Hazard, Oscar, Willian; Eto´o.

Atlético Madrid: Courtois; Juangfran, Miranda, Godin, Luis; Farcia, Tiago, Suárez, Koke; Costa, Diego.

Twitter@akberg_
0 Kommentarer
2014-04-30 12:46:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!