Akberg

Korta tankar kring Everton - WBA

19 Januari 2015 - 17:38
Än är inte omgång 22 av Premier League klar. Martà­nez Everton tar ikväll mot West Bromwich Albion på Goodison Park och hemmalaget har spelats ner flitigt under natten och dagen. Så pass lågt att jag inte kan låta bli att fingra på bortalaget. Everton spelade ett andra möte mot West Ham i tisdagskväll, som slutade med straffar efter en dramatisk förlängning. Hela nio straffomgångar spelades tills målvakten Adrián avgjorde kalaset och tog sitt West Ham vidare i cupen. Tungt och otur för Merseysidelaget.

Everton har även det tungt på skadelistan, vilket de flesta troligtvis känner till. Den flitige försvararen Distin står inför ett test kort inför elvan presenteras för att avgöra om han kan delta eller ej. Viktig positionspelare och det ser tungt ut. Hibbert är även med där. Annars saknas ännu Pienaar, Howard, McCarthy, Osman samt Gibbson.

I cupmatchen mot West ham i veckan startade Martà­nez med följande elva: Robles: Stones, Baines, Jagielka, Coleman: McGeady, Barry, Besic, Barkley, Naismith, Lukaku.

Idag skulle jag gissa att den pressade tränaren trycker fram: Robles, Coleman, Stones, Jagielka, Baines: Barry, Besic, Mirallas, Barkley, Naismith: Lukaku.

Många trötta ben där, det kan du skriva upp. Svårt att hålla för 90 minuter.

West Bromwich Albion saknar endast våran alldeles egna Jonas Olsson.

Kommentar:
WBAs nya tränare Tony Pulis har coachat i två matcher, vilket har gett 1-1 mot West Ham och 1-0 vinst hemma mot krislaget Hull. Pulis är känd för sitt avvaktande försvarsspel, vilket jag tror kommer passa väldigt bra i denna match. Så hade jag coachat matchen. Trötta ut Evertonspelarna och vänta ut dem med kontringar. Hur målfarliga har Everton egentligen sett ut på senare tid? Inte så värst, ellerhur?

Jag spelar WBA +0.75 ( +0.5, +1) till 1.86 hos SBObet, vilket jag tycker är ett otroligt värde såhär på förhand. Finns även hos Bet365 .com. För den rakryggade går det även att pressa bolagen ytterligare. Noterar att oddsen fortfarande sjunker på Everton, går att fynda högre.

Trevlig måndag kväll på er!

www.spreadsheet.se/akberg

Twitter@HolmbergAke
4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Akberg - 2015-01-19 19:11

Akberg - 2015-01-19 19:10:12

FrankieBlue
Ett avbräck är alltid ett avbräck och kommer alltid nämnas, allt för tydlighetens skull. Att Hibbert och McGeady inte har imponerat håller jag helt med om. Andra tankar om Distin dock. Har fungerat bra med Jagielka, gjorde framförallt det bra mot West Ham, matchen då han skadade sig, om jag inte minns fel.
Om Pulis slänger fram en elva som trycker långt ner defensivt, vilket jag tror, så blir det nästintill omöjligt för Coleman och Baines att hota framåt på kanterna.

Akberg - 2015-01-19 19:02:28
Det är riktigt, gubbar. Sex dagars vila kan mycket väl räcka. Jag tycker varje vilodag ska räknas å sett andra sidan så har WBA nio dagars vila.
Vinden kan mycket väl vända för the blues, men än tycker jag inte att man visat prov på det. Första halvlek mot City hade Manchesterlaget total koll på situationen, visserligen gjorde man en bättre andra.
Jag tycker värdet är gott iallafall, det grundar jag på att min gissning att matchen blir tajt och aningen målfattig. Chansar på att WBA kan tämja Evertonspelarna i första halvlek. Då sitter man bra i båten.

Tack för kommentarer!

FrankieBlue - 2015-01-19 18:50:44
Du får det att låta som att Distin, Hibbert och McGeady skulle vara avbräck - tvärtom, de är katastrofala alla tre och stjälper snarare än hjälper. Förutom McCarthy och Howard (som förvisso är tunga pjäser) har man sitt bästa lag på banan idag. Gillar idén med ett rakare spel där Baines och Coleman kan ta sig fram längs kanterna samtidigt som Mirallas, Lukaku och Barkley tar sig fram i djupet. Tendenser till detta har setts såväl mot West Ham x2 och City (senaste). Är inne på Empasos spår.

J.Dizzle - 2015-01-19 18:23:26
Håller med empaso. Var ju hela 6 dagar sen man spelade. Tycker ändå Everton är på väg mot rätt håll. Såg bra ut mot både City och West Ham. WB ska inte överskattas pga att man har fått in Pulis. Everton kan ställa till det för många hemma på Goodison och jag tror det kommer vända snart. Är också i grunden ett bättre lag än West Bromwich. Känns som en passande uppgift. Kommer lira Everton över 1.5 mål.

I övrigt har du bra rekar tycker jag. Vi får hoppas på 2-3. Lycka till!

empaso - 2015-01-19 18:11:48
Intressant och bra rek.
Men att Evertons spelare ska vara trötta kan jag faktiskt inte hålla med om. Som du skrev spelade dom cupmatch mot West Ham i tisdags. Det är måndag idag. 6 dagars vila är ganska mycket och ser inte varför spelarna skulle vara slitna...
Med detta sagt tror jag att det lossnar ordentligt för Everton idag, för kapaciteten finns där!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  IFK Timrå - Boden
Fotboll - Division 2 Norrland - 1 asian hcp -0,5
2.01
15:15  Storvreta IBK - IBF Falun
Innebandy - Superligan - Storvreta ML
1.90
16:00  Östersund - Örebro
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 ht/ft
2.38
21:30  Sevilla - Barcelona
Fotboll - Copa del Rey - BLGM Nej
2.29
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar