Akberg

Allt eller inget, Sverige

13 November 2015 - 17:36
Ett skandinaviskt derby. Så målas dubbelmötet upp mellan Danmark och Sverige där en biljett till EM nästa sommar ligger i potten. Laddningen inför playoffet har nog ingen missat de senaste dagarna och psykkriget har redan börjat mellan nationerna.
Christian Eriksen kontrade igår John Guidetti och menade att han lever för media, efter att svensken i tisdags uttalade sig om att det vore en katastrof om Danmark inte tog sig till EM. Minst sagt märkbart att mycket står på spel i detta playoff.

Om vi tittar tillbaka i historien så ser det tufft ut för Sverige inför detta dubbelmöte. Danmark har fyra raka segrar, i alla tävlingar, och faktum är att danskarna är obesegrade sedan fiaskot på Parken 2007.

Frågorna inför lördagens match är många för mig. Erik Hamrà©n sa i dagens presskonferens att han hellre ser att Sverige vinner med 2-1 än att det blir 0-0. Ni hör, ambitionerna är höga hos den svenska förbundskapten. Personligen ser jag helst ett Sverige som går fullt ut framåt. Ett bra resultat på hemmaplan är oerhört viktigt till returmötet på Parken i Köpenhamn. De senaste mötena mellan Sverige och Danmark är dock kända för sina målsnåla resultat, där både lagen har spelat aningen passivt.

Förväntningarna på Zlatan väger tungt i detta playoff. På PGS-stjärnans presskonferens berättade han att detta är ett speciellt möte men att det handlar om att fokusera på en match i taget. Han påpekade dock också att det handlar om att vinna eller försvinna och då är det viktigt att göra två bra matcher, inte bara en. Sverige har en Zlatan i målform, i EM-kvalet har han stått för åtta fullträffar. Alltså lika många mål som Danmark gjorde totalt. Lite extra intressant blir det då att Danmark är det enda laget som Zlatan har mött minst fem gånger utan att ha gjort mål. Talar för en laddad Zlatan i morgondagens match.

Sverige saknar mittfältaren Albin Ekdal, jag hoppas att vi får se en Oscar Lewicki som ersätter. Danmarks mittfältare Leon Andreasen, förbundskaptenen Morten Olsen har fått kalla in ytterligare tre spelare till truppen.

Jag väljer att inte spela något i första matchen, jag har dock funderat på underspelet på Friends.

Matchen går att se på Kanal5, med avspark 20.45.

Twitter@HolmbergAke

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Washington - Columbus
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1
2.03
21:30  Sevilla - Barcelona
Fotboll - Copa del Rey - BLGM Nej
2.29
11:00  Berrettini - Ymer
Tennis - ATP Budapest - Berrettini
1.71
15:00  BK Häcken - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.05
17:30  AIK - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.74
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar