Stryktipset 10/3 2018

Publicerad på 10 Mar 2018 - 00:47

Aston

Aston

Jan Wickberg

10 Mar 2018 - 00:47

Även förra veckan så fick vi in alla matcher från Premier League men Championship och extraspelen var inte godkänt. Tyvärr blev det lotto på två av matcherna från Championship. Lite märkligt att en sån storklubb som Aston Villa (som hoppas spela i Premier League nästa säsong) inte klarade av att skyffla bort lite snö från planen. Kanske gjorde man en fuling och ställde in matchen för att ge de skadade nyckelspelarna Albert Adomah & Jack Grealish lite extra tid att bli kvitt sina skador? Nog om konspirationsteorierna nu till veckans kupong som i vanlig ordning ser intressant ut. Sex matcher från Premier League och sju från Championship är vad vi bjuds på.



Match 1

Chelsea - Crystal Palace 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget just nu utanför topp 4 och därmed inte heller på Champions League plats. Fem poäng upp till Tottenham som är trea. Hade vi snackat NHL så kan man säga att laget varit på roadtrip då man spelat borta mot Manchester-lagen i de två senaste matcherna. Resultat från resan, noll poäng och endast ett mål framåt. Får trösta sig med att man fortfarande lever i Champions League genom 1-1 hemma mot Barcelona. Givetvis har man return i Spanien i åtanke (kanske redan här). Bör starta med Olivier Giroud på topp här då varken Alvaro Morata eller Eden Hazard (i ovanlig roll) varit lyckosamma på slutet. Skador på Ethan Ampadu, David Luiz och Ross Barkley. Tillbaka från skada är Tiemoue Bakayoko. Sen test på Ngolo Kante som helt sonika tuppade av på träning. Misstänkt trubbel med syreupptagningsförmågan men vi får hoppas medicinska teamet vet vad de pysslar med och har fransmannen under uppsikt. Crystal Palace tillbaka under nedflyttningsstrecket efter en tung period med tre förluster i rad. Har på det hela taget inte vunnit på sex matcher. Hade dock senast Manchester United i brygga men slarvade bort alla poängen trots en 2-0 ledning. Även näst senast mot Tottenham hade man poäng fram till 88e minuten. Laget dras med många skador. Julian Speroni, Scott Dann, Jason Puncheon, Connor Wickham och Bakary Sako är långtidsskadade. Mamadou Sakho och Ruben Loftus-Cheek förväntas inte heller kunna medverka här medan Joel Ward och Yohan Cabeye kommer testas sent. Den som manager Roy Hodgson dock är mest spänd på att se om han kan medverka är laget nyckel i offensiven, Wilfried Zaha som missat de tre senaste matcherna. Manchester United-lånet Timothy Fosu-Mensah åter efter ha fått stå över mötet med ägarklubben.

Tips: Mål efter min 76 @ 1,90 - Bethard -



Match 2

Everton - Brighton X

(TTT 9-1-0)

Tabellelvan Everton mot tabelltian Brighton. Båda lagen på 34 poäng och långt till både Europaplatser och bottenträsket. The Toffees trivs hemma på Goodison Park där man har två raka vinster och under säsongen bara förlorat fyra matcher. Hade nosat på topplacering om man varit lika bra på bortaplan, men där är man usla och har bra en seger på hela säsongen utan-för hemmaborgen. Hoppas kunna spela backarna Phil Jagielka och Ramiro Funes Mori som dragits med skador under säsongen. Senast Funes Mori sparkade boll var för nästan ett år sen då hans Argentina mötte Bolivia i La Paz 28/3-2017. De som är kvar på skadelistan är Maarten Stekelenburg, Eliaquim Mangala och James McCarthy. Saknas denna match gör även avstängde Ashley Williams som fick rött kort efter en arm i ansiktet på Burnley-anfallaren Ashley Barnes senast. Formstarka Brighton har två raka 1-1 matcher på resande fot. Dock spelat de tre senaste matcherna hemma på the Amex och vunnit alla dessa. Glenn Murray lär knappast vinna Premier Leagues skytteliga men i den interna har han få som kan hota. Har gjort fler mål själv än tvåan och trean tillsammans. Få skador i laget (egentligen bara Steve Sidwell) men Ezequiel Schelotto (hjärn-skakning) och Jiri Skalak (lättare stukning) kommer testa sent innan match.



Match 3

Huddersfield - Swansea 1

(TTT 7-1-2)

Båda lagen på rätt sida nedflyttningsstrecket om än bara med tre poäng. Huddersfield hade två raka vinster i ligan men fick ej stopp på Tottenhams Heung-Min Son förra veckan (hoppas Sverige lyckas bättre i VM) och då blev det torsk mot Tottenham. Både Alex Pritchard och Collin Quaner tvingades byta före paus och duon kommer testas sent här. Får åter Aaron Mooy så en av dessa kan i alla fall ersättas kvickt om nu någon av dem ej kan medverka. Sedan tidigare är Jon Gorenc Stankovic, Michael Hefele, Sean Scannell, Terence Kongolo och Elias Kachunga borta pga skador. Swansea i fortsatt fin form. Endast en förlust på de 13 senaste. 1-4 i senaste bortamatchen men allra senast så vann man med samma siffror hemma mot West Ham. Samma skadeläge som innan (Angel Rangel, Leroy Fer, Renato Sanches och Wilfried Bony) samt att Leon Britton ska testas sent för att se om han ska få plats på bänken eller läktaren för någon startspelare är inte 35-åringen längre.

Tips: Att göra mål i matchen Steve Mounie @ 3,15 - Bethard -



Match 4

Newcastle - Southampton X

(TTT 10-0-0)

Intressant ångestmöte i botten av Premier League. Båda klubbarna hade ambitioner denna säsongen men givetvis högre än att "bara" hänga kvar. Nu får dock målet vara förnyat kontrakt. Newcastle har 29 poäng och en hemmaform som får anses som godkänd. På de fyra senaste har man tre kryss och en vinst. Fortfarande trubbel med målskyttet och givetvis otur med skadan på inlånade Islam Slimani som man hade förhoppning på gällande spelet framåt. Den algeriske landslagsmannen förväntas vara borta månaden ut. Även målvakten Rob Elliott och backen Jesus Gamaz får sikta in sig på april-månad. Jonjo Shelvey bör vara åter här efter stått över senast. Matt Ritchie kände sig inte helt 100 senast och fick sitta på bänken, bör dock vara redo för startplats här. Southampton har krånglat sig över strecket tack vare två kryssmatcher. 1-1 borta mot Burnley följdes upp med 0-0 mot Stoke. Har precis som dagens motståndare svårt att göra mål och senast brände Sofiane Boufal en jättechans med kvarten kvar. Manager Mauricio Pellegrino envisa med att spela landsmannen Guido Carrillo på topp trots att formen inte finns där på långa vägar. Manolo Gabbiadini måste undra vad han ska hitta på för att få starta en match. Charlie Austin hade varit det naturliga valet men tyvärr är han skadad. Även Maya Yoshida och Steven Davis saknas pga skador.



Match 5

West Bromwich - Leicester 1

(TTT 1-0-9)

Har WBA redan gett upp? Fem raka förluster och hela åtta poäng upp till säker mark så känns det så klart blytungt för The Baggies. Föll senast med 0-1 borta mot ett skadedrabbat Watford. Även innan dess så blev det uddamålsförlust hemma mot Huddersfield. Har redan James Morrison, Nacer Chadli och Daniel Sturridge på frånvarolistan och kan till denna match bli tvungna att lägga till Gareth Barry (knäskada) och duon Chris Brunt & Jonny Evans som båda har drabbats av influensan och får svårt att hinna bli krya i tid till match. Får dock åter Hal Robson-Kanu och det är ju ett plus. Leicester på åttonde plats ska väl i princip bara spela av säsongen. Kommer inte åka ur och får svårt att nå Europaplats. Formen som sig bör på ett lag med Leicester tabellplacering och förut-sättningar. Två förluster och tre kryss på de fem senaste. Känns som att motivationen ligger på FA-cup matchen mot Chelsea om dryga veckan. Bara ex-Djurgårdaren Daniel Amartey på skadelistan sedan japanen Shinji Okazaki fått ordning på sitt skadade knä. Tror WBA har bra chans till poäng då Leicester haft tur i sina två senaste. Mot Stoke så fick man målet till skänks av keepern Jack Butland och senast mot Bournemouth kvitterade man i 97e minuten. Lite av sista chansen för West Brom också.



Match 6

West Ham - Burnley X

(TTT 10-0-0)

Hammers känns inget vidare för dagen och i den jämna tabell som råder kan laget snart vara under nedflyttningsstrecket. Vann hemma mot ett skadeskjutet Watford men i övrigt tre solklara förluster med 3-11 i målskillnad. Räddades av straff mot Palace näst senast man spelade hemma på London Stadium. Sista matchen av sex som Arthur Masuaku är avstängd. Sam Byram, Winston Reid, Angelo Ogbonna och James Collins är alla backar precis som Masuaku. Både Byram & Reid är skadade och missar matchen. Collins ska testas sent pga skada och Ogbonna har varit sjuk så även han måste visa form. På mitten saknas Nathan Holland, Edimilson Fernandes och Pedro Obiang. Framåt är det Andy Carroll som inte kan medverka. Målsnåla Burnley på sjätteplats har fem pinnar upp till Arsenal på Europa League-kvalplats. Svår uppgift men inte omöjlig. Skön vinst senast (2-1 Everton) efter tolv! raka utan seger för The Clarets. Manager Sean Dyche måste här välja vem som ska starta på topp av Ashley Barnes / Chris Wood. Båda gjorde mål senast (Wood som inhoppare). Kanske får båda chansen från start eller så kommer Sam Vokes in och snuvar dem båda på startplats. Alternativ finns i alla fall för Dyche även om det för den sakens skulle inte tomt i rehabrummet. Tom Heaton, Scott Arfield, Robbie Brady, Steven Defour och Jonathan Walters är alla där och försöker bli kvitt sina skador. Den som ligger närmast att lämna skadelistan är Arfield och keeper Heaton.



Match 7

Aston Villa - Wolverhampton X

(TTT 6-1-3)

Helgens stormatch i England. Båda lagen fightas för direktuppflyttning till Premier League. Aston Villa ligger på tredje plats och som vi redan var inne på i förtexten så ställdes förra helgens match mot QPR in pga väderleken. Lägligt nog så var både Albert Adomah (startade) och Jack Grealish (hoppade in) tillbaka när man besegrade Sunderland i veckan med 3-0 borta. Vem som inledde målskyttet var så klart ex-Black Cats anfallaren Lewis Grabban som redan från start fick ta emot burop så fort han rörde bollen. Anfallskollegan Jonathan Kodjia har börjat träna med laget men inte aktuell för A-laget än. Fortsatt en lång skadelista för Steve Bruce. Målis Jed Steer, backarna Christopher Samba, Alan Hutton, Axel Tuanzebe och Jordan Lyden. På mitten Glenn Whelan och framåt Gabriel Agbonlahor & Andre Green. Wolves leder fortfarande serien men hade en mini-svacka där man kryssade i två matcher och förlorade en. Vips så var nästan Cardiff ikapp och förbi, skönt då för vargarna att man senast besegrade ett formlöst Leeds och skaffade sig självförtroende inför detta möte. Får åter Ruben Neves som avtjänat avstängning. Så bara Phil Ofusu-Ayeh och Bright Enobakhare som troligen missar matchen. Luktar kryss så länge båda lagen behåller alla spelare på planen.

Tips: Kort före min 31 @ 1,83 - bet365 -



Match 8

Hull - Norwich X

(TTT 8-1-1)

Hull föll senast hemma mot formstarka Millwall. Höll sig ändå kvar på rätt sida om nedflyttningsstrecket tack vare att övriga i kampen om fortsatt spel i Championship också förlorade. Sebastian Larsson var inte bra senast och får ta på sig första målet. Vad keepern Allan McGregor pysslade med vid andra målet undrar nog inte bara Alex McLeish som nog tog parti för Millwalls dito Jordan Archer precis som vi redan varit inne på i tidigare inlägg så är han framtiden för Skottland. Positivt för Hull var att anfallaren Abel Hernandez var åter efter ha missat de senaste 35 matcherna pga skada. Behövde bara 20 minuter på sig innan det rasslade till i nätet från uruguayanens doja. Vågar manager Neil Adkins starta Hernandez här eller blir det inhopp från bänken igen. Har även Ondrej Mazuch och Harry Wilson tillbaka och redo att starta efter skador. Stephen Kingsley, James Weir, Moses Odubajo och Jon Toral fortsatt skadade. Norwich har bokstavligen kryssat sig fram de senaste veckorna. 1-1 Derby, 1-1 Ipswich, 2-2 Wolves, 0-0 Bolton och senast 0-0 Nottingham. Saknade inte chanser mot Forest men fick ej hål på keepern. Skador på mittfältarna Marcus Edwards, Louis Thompson, Tom Trybull och Matt Jarvis som skulle varit tillbaka här men åkte på en tjuvsmäll i u-23 lagets match senast mot Fulham och tvingades kliva av redan efter 20 minuter.



Match 9

Ipswich - Sheffield United 1

(TTT 5-1-4)

Andra raka matchen för Ipswich mot motstånd från stålstaden Sheffield. Vann senast mot Wednesday trots att matchen spelades på tisdagen. Martyn Waghorn tog till sig av kritiken han fick av oss för några matcher sedan och satte båda målen. Fick tyvärr skada på formstarke Mustapha Carayol som utgick redan efter 25 min. Ersättaren Freddie Sears gjorde dock ett bra inhopp och lär få fortsatt förtroende om inte Carayol kan spela här. Övrig skadade spelare är Dean Gerkan, Andre Dozzell, Tom Adeyemi, Teddy Bishop, Emyr Huws och David McGoldrick. Har dock åter Myles Kenlock och Tristan Nydam. United är tre poäng från play-off plats men har en match till godo på närmaste lagen ovan, så vinst i hängmatchen mot Burton så kan man ta tillbaka den viktiga sjätte platsen. Kunde inte hota Fulham senast och föll med 0-3. Kommer nu spela fjärde matchen i rad på bortagräs. Saknar fortfarande viktige mittfältskuggen Paul Coutts. Kommer testa skyttekungen Leon Clarke sent (var ej med senast pga skada). Även James Wilson som missat de fyra senaste matcherna ska testas sent precis som mittfältaren Kieron Freeman som haft en skadefylld säsong.



Match 10

Millwall - Brentford 1

(TTT 5-0-5)

Fortsatt formtopp för Londons hamngäng Millwall. 2-1 senast mot Hull efter man fått två ganska billiga mål. George Saville satte 1-0 redan i första minuten sedan en yrvaken Seb Larsson först tappat bollen och sedan misslyckas gånger två med att ta tillbaka den. Laget har nu sex vinster och fyra kryss på de tio senaste matcherna. Fortfarande finns teoretisk chans att nå play-off men då ska så klart mycket till. Mot Hull startade Tom Elliott & Lee Gregory på topp men både Steve Morison och Aiden O'Brien (tillbaka från skada) hoppas få starta här. Åldermannen Tim Cahill är nöjd med att göra inhopp på några minuter per match. Har bara spelat 41 minuter på fem matcher så här långt men ändå lyckats fixa två gula kort. Endast Byron Webster på skadelistan för The Lions. Brentford har också ambition att ta sig till play-off. I skrivande stund en pinne och en placering bättre än Millwall. Formen är helt okej även om man mest mött bottengäng på slutet. Vinster mot Sunderland, Birmingham och Burton samt förlust mot Leeds är facit på de fyra senaste. Hade det stundtals svårt senast på Burtons åker men tog ledningen genom självmål av motståndarna. Höll sedan tre gånger på att sätta bollen i eget nät men hade marginalerna med sig. Överfallet på Florian Jozefzoon var inte snyggt och hade gett solklart rött i allsvenskan, här blev det inte ens frispark. Till denna match är nederländaren osäker till spel. Sergi Canos redo att ersätta. Bara Rico Henry skadad. Kul kuriosa är att senast Millwall besegrade Brentford hemma var 2001 och då avgjorde Tim Cahill, ska historien upprepas sjutton år senare.



Match 11

Preston - Fulham X

(TTT 1-1-8)

En poäng till play off-plats för Preston som kommer till denna match med två raka vinster. Bolton borta och senast Bristol City hemma. Att det var en viktig match visades inte minst i slutet då motståndarna kände sig blåsta på straff och Aiden Flint sopade ned Prestons Greg Cunningham och i tumultet som följde skickade domaren upp två gula kort och ett rött. Inhoppande matchvinnaren Sean Maguire hann även han med att förutom göra mål dra på sig kort långt in på övertid. Irländaren har nu på två inhopp gjort tre mål och plockat två kort. Stark comeback efter missat 21 matcher pga skada. Även uttagen i landslaget och lär få speltid mot Turkiet då han bara har Shane Long och debutanten Scott Hogan att konkurrera med. Bör även ha bra chans att få starta här. Med lite tur så har Alex Neil en skadefri trupp till denna match. Tom Clarke och Paul Gallagher ska testas sent. Fulham bland de formstarkaste lagen i Championship. Ligger på fjärdeplats men har inte gett upp hoppet om direktuppflyttning. Elva vinster på fjorton senaste är skäl nog att drömma om Premier League återkomst. Inlåningen av Aleksandar Mitrovic ser ut att ha varit rena fyndet. Fem mål på de fyra senaste för serben. Precis som Preston är laget befriat från skador. Bara Tomas Kalas som är osäker till spel efter ha stått över de två senaste matcherna.

Tips: Båda lagen gör mål @ 1,73 - Nordicbet -



Match 12

Queens Park Rangers - Sunderland 1

(TTT 9-1-0)

Två lag helt utan form gör upp i detta möte. QPR har på sina nio senaste matcher bara besegrat b-lagen Burton, Barnsley och Bolton. Lyckades dock knipa en pinne senast av topplaget Derby. Inledde starkt med ribbträff redan efter 5 minuter och avslutade matchen med att kvittera i 87e minuten. Klar uppryckning jämfört med matchen innan mot Forest (2-5). Ska här spela hemma för femte gången på sju matcher. Får väl låtsas att man möter Bunderland och ta tre poäng. Får åter Alex Baptiste som var sjuk senast. Fortsatt skadade är Grant Hall, David Wheeler, Jamie Mackie och Idrissa Sylla. Sunderland åkte på säsongens 18 förlust senast då man föll med 0-3 mot Aston Villa. Fanns nog förhoppning innan matchen om poäng då man fixat kryss mot både Middlesbrough och Millwall. Skadelistan är ingen rolig läsning för manager Chris Coleman. Kan inte spela följande pga skador. Robbin Ruiter, Marc Wilson, Paddy McNair, John O'Shea, Tyias Browning, Adam Matthews, Darron Gibson och Duncan Watmore. Lägg därtill att Jake Clarke-Salter är avstängd. Inga spelare, inga poäng.



Match 13

Reading - Leeds X

(TTT 9-0-1)

Tre kryss och tre förluster på de sex senaste för Reading som nu bara har fem poäng till godo på närmaste laget under ned-flyttningsstrecket. Laget var skrämmande dåligt senast och släppte till 14 målchanser mot bottenlaget Bolton. Hade man mött ett bättre lag som tex Fulham eller Wolves hade det kunnat sluta med tvåsiffrigt i baken. Frågan är hur säkert manager Jaap Stam sitter. Förväntningarna innan säsongen var väl minst play-off plats och helst direkt uppflyttning. Nu är målet att hänga kvar. Många skador säger Stam, japp säger vi på det påståendet. Till denna match har man Tommy Elphick, Paul McShane, Omar Richards, Stephen Quinn, Axel Andresson, Jordan Obita, Garath McCleary och Yann Kermorgant borta pga skador. Leeds på trettonde plats ser uppgivet ut. En vinst på de tolv senaste. 0-3 i de två senaste mot både Middlesbrough och Wolves. Obefintligt försvarsspel på fasta situationer, ett mittfält med lilleputtar som Adam Forshaw, Kalvin Phillips, Egzijan Alioski och Samuel Saiz som flyger som vantar och inte pallar närkampsspelet samt och en målvaktsuppsättning som inte håller någon vidare klass. Senast fick Bailey Peacock-Farrell chansen efter ordinarie målisen Felix Wiedwald gjort en riktig plattmatch mot Boro. Får man gissa att Andy Lonergan tar hand om vantarna här, om han hinner repa sig från nackproblem i tid för match vill säga. Övriga som är skadade är Conor Shaughnessy, Liam Cooper, Luke Ayling, Oliver Sarkic, Kemar Roofe och Tyler Roberts.



Stryktipset (64-raders)

1. Chelsea - Crystal Palace 1 2
2. Everton - Brighton 1X
3. Huddersfield - Swansea 1
4. Newcastle - Southampton X
5. West Brom - Leicester 1X
6. West Ham - Burnley X
7. Aston Villa - Wolves X2
8. Hull - Norwich X
9. Ipswich - Sheffield U 1
10. Millwall - Brentford 1X
11. Preston - Fulham X
12. Queens PR - Sunderland 1
13. Reading - Leeds 1X

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto