Stryktipset 17/2 2018

Publicerad på 17 Feb 2018 - 01:37

Aston

Aston

Jan Wickberg

17 Feb 2018 - 01:37

Stryktipsgenomgången är tillbaka efter uppehållet förra veckan. Denna gång innehåller kupongen tre matcher från FA-cupen, sju från Championship och avslutas med tre matcher från League 1. Ingen jackpot men det kan ändå bli fin utdelning för dem som lyckas pricka in alla tretton matcherna. Kommer även smyga in lite extra-spel i några av matcherna som känns spelvärda.



Match 1

Huddersfield - Manchester United 1

(TTT 0-0-10)

Huddersfield har givetvis som prio 1 att hänga kvar i Premier League. Tog en mycket viktig seger senast när man besegrade Bournemouth med hela 4-1. Innan dess fem raka förluster. Är nu på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Till denna match har man tagit sig tack vare vinster mot Bolton och Birmingham (efter omspel). Får ej använda Alex Pritchard här då han är cup- stängd. Skador på Chris Löwe, Jon Gorenc Stankovic, Sean Scannell, Aaron Mooy och Elias Kachunga. Även Michael Hefele missar matchen då sjukdom sätter stopp för hans medverkan. Tommy Smith och Laurent Depoitre ska testas sent med bör kunna medverka. Rubrikernas man senast, amerikanen Danny Williams som helt sonika drog ned brallorna framför kameran och visade schnabeln är nu skadefri och redo för spel. Frågan är bara vad klubbledningen ansåg om tilltaget. Belönas med en startplats eller böter till klubbkassan? Manchester United kommer med två bortaförluster i färskt minne men däremellan vann man hemma mot dagens motståndare med 2-0. Till denna match genom segrar mot Derby och Yeovil. Jesse Lingard och Romelu Lukaku målskyttar i båda dessa matcher. Får åter Eric Bailly i backlinjen efter skada men även Victor Lindelöf bör få plats där bak. Sen test på Daily Blind som kanske får sikta in sig på nästkommande match. Ander Herrera, Marouane Fellaini, Zlatan Ibrahimovic och Marcus Rashford missar matchen. Har Champions League till veckan och toppmöte i ligan nästan helg. Chansettan som u-tips.



Match 2

Brighton - Coventry 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget har nu lite luft i Premier League efter tre matcher utan förlust. Var det bättre laget senast mot Stoke men höll på att tappa allt på slutet då man först fick straff mot sig (som sölige Charlie Adam brände och inte hann fram på returen) och sedan räddade två hörnor på mållinjen. Framåt såg Jose Izquierdo mycket bra ut och kan nu få sällskap av Jürgen Locadia på andra kanten då nederländaren är fit for fight efter skada. Troligen får även Leonardo Ulloa ta spets i anfallet och ge Glenn Murray lite välbehövlig vila. Bara Steve Sidwell, Jiri Skalak och Izzy Brown på skadelistan. League 2-gänget Coventry jagar play-off plats i ligan. Har inte spelat oavgjort sedan november förra året. Kommer till denna match med tre raka förluster i serien. I tidigare cuprundor har man slagit ut Stoke och MK Dons. Får ej använda yttern Jordan Maguire-Drew som är på lån från Brighton. Inte heller Kyel Reid får spela då han är cupstängd. Sena tester på Jack Grimmer och Michael Doyle.

Tips: Att göra mål i matchen Marc McNulty @ 6,00 - bet365 - Skotten McNulty är Coventrys bäste målskytt och leder interna skytteliga med tretton mål. Mållös i de två senaste men innan dess fyra mål på fyra matcher. Även säker från straffpunkten och det givna valet vid elvameterssparkar. Om någon av Coventrys spelare gör mål så är det stor chans att det är McNulty.



Match 3

West Bromwich - Southampton X

(TTT 8-0-2)

Om det hade varit Premier League på schemat så hade det handlat om bottenmöte mellan jumbon WBA och näst-näst jumbon Saints. Således båda lagen under nedflyttningsstrecket i ligan. Svårt att ha fokus på en cupmatch då. West Broms väg till denna match har varit minst sagt varierande. Först möte med lilleputtgänget Exeter för att i nästa runda ställas mot storklubben Liverpool. Gick dock bra båda gångerna. Kunde till och med kosta på sig att missa straff mot Exeter och ge bort en straff mot Liverpool. Anfallaren Jay Rodriguez har redan hunnit med att göra tre mål i cupen och siktar på fler här. Känns rätt givet att han startar då han var bänkad mot Chelsea senast i ligan. Dessutom skador på Hal Robson-Kanu och Daniel Sturridge. Övriga som ej kan medverka är mittfältstrion James Morrison, Nacer Chadli och Jake Livermore. Southampton har tappat mark i ligan, främst pga att man kryssat i fyra av de sju senaste. Den enda vinsten i ligan på de senaste 14 matcherna kom faktiskt näst senast då man besegrade dagens motståndare med 3-2 borta. 15-oddsaren Jack Stephens målade då för tredje matchen i rad men senast mot Liverpool kunde varken han eller någon annan Saintsspelare hitta nät. Anfallarna Shane Long och Charlie Austin skadade så lutar åt att Manolo Gabbiadini får chansen på topp. 1X2 om råd.

Tips: Att göra mål i matchen Jack Stephens @ 13,00 - bet365 - Måste testa backen Stephens även här till finfint odds. Visst inget mål mot Pool senast men innan dess sanslösa tre mål på tre matcher. Känns ruggigt farlig på de fasta situationerna. Kan här ställas mot WBAs nye back Ali Gabr som i så fall debuterar. I den duellen borde Stephens ha bra övertag, både i luften och på gräset. Så länge Jack är i zonen så vore det knasigt att inte lägga en slant på honom som målgörare.



Match 4

Birmingham - Millwall X

(TTT 9-1-0)

Från FA-cupen till Championship. I den nedre regionen finner vi Birmingham som efter två segrar (Sunderland & Sheffield W) inte kunde rubba lokalkonkurrenten Aston Villa senast det begav sig. Var dock inte så mycket sämre men bollen ville inte in för dagen för Blues. Ivorianen Jeremie Boga hotade framåt och var nära mål flera gånger i matchen. Cheikh N'Doye hotade också men i hans fall var måltavlan Villas mittfältare Mile Jedinak. Mellan dem stod John Terry som fick N'Doyes händer runt halsen, något domaren belönade senegalesen med ett andra gult kort och en avstängning i denna match. Skador på David Davis, Jonathan Grounds och Isaac Vassell. Millwall brukar vi känna som hemmastarka och bortausla men faktum är att laget nu har två raka vinster på bortagräs. 4-3 mot Leeds och 2-0 mot Reading, förvisso två rätt svajiga gäng men ändå. Överlag är det god form på Millwall om vi bortser från cupmatcherna mot Rochdale. Senast 1-1 mot Cardiff där veteranen Tim Cahill fick agera tidsbyte i slutet av matchen. Endast Byron Webster och Aiden O'Brian på skadelistan. Även här ovisst och minst en gardering rekommenderas.

Tips: Att göra mål i matchen Jeremie Boga @ 4,00 - bet365 - Är lite förvånad att Boga inte gjort fler mål i karriären än han har. Potential finns i Chelsea-lånet. Har snabbhet och tar sig till lägen men måste bli bättre på att förvalta sina lägen. Kanske kan självförtroendet öka efter den fina insatsen i derbyt mot Aston Villa där han var nära att sätta en boll. Nu hemmaplan och mer bollinnehav att vänta. Målade i senaste ligamatchen på St Andrew's så vi hoppas på en repris här.



Match 5

Cardiff - Middlesbrough 1

(TTT 9-1-0)

Waleslaget har kört varannan vinst / kryss de senaste veckorna och är i allra högsta grad med i racet om direktuppflyttning. En poäng bakom Aston Villa som har "sista" direktplatsen i skrivande stund. Förväntas ha Sol Bamba och Gary Madine åter i startelvan här. Då mer osäkert med Yanic Wildschut som inte imponerat när han fått chansen. Skador på Jazz Richards, Lee Peltier, Aron Gunnarsson och Jamie Ward. Åter är Matthew Connolly, Craig Bryson, Kadeem Harris och Danny Ward. Nia i tabellen är Middlesbrough som har fyra poäng upp till play-off plats. Har fortsatt problem i offensiven och har blivit nollade i fyra av de sex senaste. Tur att man har Adama Traore för utan honom hade laget varit i den nedre delen av tabellen. Spanjoren stod för allt senast och fixade straff förutom de två målen. Borde även tagit straffen själv, för Britt Assombalongas elvametersspark var bland det sämsta straffarna man sett så här långt i år. Anfallskollegan Rudy Gestede har fått igenom sin överklagan av det röda kortet mot Norwich men ska ändå testas sent pga ryggproblem. Även sen test på Fabio. Trolig etta här om man bara håller koll på Adama Traore.



Match 6

Fulham - Aston Villa 2

(TTT 8-1-1)

Toppmöte mellan tabellfemman Fulham och Aston Villa på andra plats. Fulham i finfin form och hade fyra raka vinster innan man kryssade senast mot Bolton. Men visst borde norrmannen Stefan Johansen avgjort i slutet med sin soloräd. Endast Sheyi Ojo skadad. Manager Slavisa Jokanovic kör dock på med samma manskap och svårt för tex landsmannen Aleksandar Mitrovic att slå sig in i laget. Tidigare skadade duon Tom Cairney och Floyd Ayite också utanför startelvan i dagsläget. Aston Villa har sju raka vinster och är nu uppe på direktuppflyttningsplats för första gången under säsongen. Senast skön vinst mot stadsrivalerna Birmingham. Mycket kretsar kring hemmasonen Jack Grealish som verkar vara i sin livs form. Skyttekungen Albert Adomah ska testas sent. Anfallarna Gabriel Agbonlahor och Lewis Grabban åter efter skador men får nog nöja sig med bänkplatser i bästa fall. Skador på Jed Steer, Christopher Samba, Jordan Lyden och Jonathan Kodjia.

Tips: Att göra mål i matchen Jack Grealish @ 5,00 - bet365 - Villas nummer 10 har varit strålande i de senaste matcherna och med normal utdelning borde han ha 5-6 mål på kontot men flytet har inte infunnit sig än gällande målskyttet. Om inte det varit någon monsterräddning av keepern så är det ribban eller stolpen som hindrat Grealish från att bli målskytt. Känns dock bara som en tidsfråga innan det lossar ala Adomah för den tekniske mittfältaren. 126 x pengarna för hattrick men vi nöjer oss med ett mål här till fem gånger degen.



Match 7

Preston - Wolverhampton X

(TTT 0-1-9)

Sjundeplacerade Preston har fem raka utan förlust. Klarade 1-1 borta mot Brentford senast trots att man fick Greg Cunningham utvisad i 74e minuten. Irländaren är avstängd här tillsammans med Ben Pearson som också har en avstängning på sig. Backarna Tom Clarke (kapten), Ben Davies och offensive Paul Gallagher kommer testas sent. Anfallaren Sean Maguire på väg tillbaka även han men ej redo än. Serieledande Wolves har hela tolv poäng till godo på närmast konkurrent. Hade en minisvacka då man spelade fyra matcher utan att vinna men är nu åter uppe i tre raka segrar. Ivan Cavaleiro 1+3 på de två senaste matcherna. Bäste anfallaren Leo Bonatini missade matchen senast och även här osäker till spel. Romain Saiss och Phil Ofosu-Ayeh övriga skadade tillsammans med cancerdrabbade Carl Ikeme. Testar krysset som u-tips mellan två för dagen svårslagna lag.



Match 8

Queens Park Rangers - Bolton 1

(TTT 9-1-0)

QPR har tre vinster och fyra förluster på de sju senaste. Således nio poäng så i bland lönar det sig att vinna några matcher och förlora resten kontra spela sju kryssmatcher. Irländaren Ryan Manning fortfarande avstängd efter sitt röda kort mot Barnsley. Manager Ian Holloway hoppas ha mittfältaren Massimo Luongo och anfallaren Paul Smyth åter efter skador. För om dessa herrar inte kan spela så är det inte mindre än sju spelare på skadelistan. Grant Hall, Darnell Furlong, Jamie Mackie, David Wheeler och Idrissa Sylla. Bolton sämsta bortalaget i Championship. 1-5-9 och 9-28 i målskillnad skämmer inte slag på motståndarna direkt. Manager Phil Parkinson gav anfallaren Adam Le Fondre startplats senast som tack för räddade poängen mot Fulham. Hade dock ingen lycka mot sin gamla arbetsgivare (Cardiff) och får nog snällt sätta sig på bänken här. Kapten Darren Pratley har missat sju matcher men verkar nu vara redo för spel. Stephen Darby och Craig Noone kör rehab.



Match 9

Burton - Nottingham 1

(TTT 4-1-5)

Jumbon Burton kämpar på i botten och tog en välförtjänt pinne senast borta mot Ipswich. Manager Nigel Clough överraskade med att spela gamle Darren Bent solo på topp. Hade mer trott på Liam Boyce efter dennes fina inhopp mot Aston Villa. Men kanske rätt att inte skynda med nordirländaren efter dennes knäskada. Hoppas ha John Brayford, Ben Turner, Luke Murphy och Lloyd Dyer i speldugligt skick men sena tester avgör. Will Miller och Tom Flangan långtidsskadade. Nottingham i svag form. Fem förluster på de sex senaste. Mot Hull blev laget åter nollat och det för tredje matchen i rad. Ser ingen solklar lösning på problemet. Kan möjligtvis vara ett drag att para ihop ynglingen Ben Brereton med rutinerade Daryl Murphy på topp och ha Kieran Dowell bakom dessa. Har panikvärvat free agents Stefanos Kapino (grekisk målvakt) och Juan Fuentes (spansk back). Har Liam Bridcutt åter från skada och han förväntas gå direkt in i startelvan. Jack Hobbs och Chris Cohen kör på med rehab.



Match 10

Sunderland - Brentford 2

(TTT 5-0-5)

Okej att vi varnade för Sunderland förra helgen och poäng tog dom men att laget ska hyllas för insatsen och vara på g nu... nej knappast. Två av målen mot Bristol var självmål och i försvaret såg det lika virrigt ut som vanligt. Ett ljus i mörkret är Joel Asoro som i alla fall skapar lite oro för motståndarförsvaren och var den som vallade in 3-3 målet senast. Skadeläget i laget börjar lätta med Adam Matthews och Callum McManaman troligen åter redan här. Även Paddy McNair, Lamin Kone och Jonny Williams är på väg tillbaka efter skador. Robbin Ruiter, Marc Wilson, Darron Gibson och Duncan Watmore fortfarande skadade. Brentford kunde inte förmå att vinna senast trots att man tryckte på med en man mer sista kvarten mot Preston så blev det bara en poäng. Finns ju ingen Lasse Vibe kvar i klubben (lämnat för Changchun Yatai) och "ersättaren" Chiedozie Ogbene har ännu inte fått någon speltid, så svårt att avgöra om han är rätt man att slänga in när det jagas mål. Sergi Canos fortfarande avstängd. Bara Rico Henry som är skadad i truppen.



Match 11

Oxford - Plymouth 2

(TTT 6-0-4)

League 1 möte mellan Oxford på plats 13 och Plymouth som vi finner fem placeringar högre upp i tabellen. Oxarna är i dålig form och har förlorat fem av de sex senaste. Finns en del kvalitet i laget som målvakten Simon Eastwood, backen Todd Kane, mittfältaren Alex Mowatt och anfallaren Wes Thomas. Även ex-MFF spelarna Richardinho och Agon Mehmeti finns i truppen. Tråkiga skador på viktiga spelare som Mike Williamson, Jon Obika och Rob Hall. Många nya namn i laget som inlånade Man City duon Ashley Smith-Brown & Isaac Buckley-Ricketts och Cameron Brannagan som man inhandlat från Liverpool. Även nytt namn på managerposten där Derek Fazackerley tillfälligt har tagit över efter sparkade Pep Clotet. Om Oxfords form är svag så har Plymouth raka motsatsen. Fyra raka trepoängare och näst senast slog man serieledande Shrewsbury borta med 2-1. West Ham-lånet Moses Makasi hoppas få starta här efter ha debuterat som inhoppare senast. Inga skador men David Fox ska testas sent som försiktighetsåtgärd.

Tips: Att göra mål i matchen Ruben Lameiras @ 4,33 - bet365 - Här väljer vi att lägga en slant på Plymouth portugis Lameiras som har tre mål på de fyra senaste matcherna. Är officiellt mittfältare men på planen mer ytter i tremannaanfall. Kommer ofta runt på sin kant och serverar antingen bollen in i mitten eller går själv in och avslutar. Har bra form och då Oxford släpper in två mål per match i snitt så finns god chans att Plymouth och Lameiras hittar in med en boll. Nästan fem gånger pengarna känns helt okej.



Match 12

Shrewsbury - Rotherham X

(TTT 9-1-0)

Serieledande Shrewsbury har bara en poäng till godo på tvåan och trean så en förlust eller kryss här kan innebära att man tappar både första platsen och direktuppflyttning. Ganska anonym trupp utan några stjärnor. Har inte heller någon skyttekung i laget utan hela 14 olika spelare har gjort mål under säsongen. Nathan Thomas kanske någon känner till. Finns chans att han får starta här då Alex Rodman är skadad. Junior Brown sällskapar då även han är uppsatt på skadelistan. Rotherham på fjärde plats har toppform med tolv raka utan förlust. Segrar i de fem senaste. Har mer namnkunnigt lag än Shrewsbury men de kanske största namnen finns här på skadelistan då både Joe Mattock och Jamie Proctor är indisponibla. Även Darren Potter saknas i The Millers. Kryss som u-tips och sen gardera upp åt ena eller båda hållen.



Match 13

Southend - Portsmouth 1

(TTT 7-1-2)

Southend är bra hemma och formen är god. Hade en riktigt tung vinter med sju förluster på åtta matcher men verkar nu ha vänt på steken och har på de fyra senaste tre vinster och ett kryss. Inte alltid managerbyte ger effekt men för Southend har det verkligen gjort det. Chris Powell som tagit över är väl annars mest känd för att Svennis tog ut honom i engelska landslaget 31 år gammal och spelandes för bottengänget Charlton. Trist nog för Powell får han här klara sig utan formstarke Michael Kightly (som nyss fyllt 32, kanske något för Gareth Southgate att fundera på till sommarens VM) som är skadad. John White också skadad men Josh Wright kanske kan medverka efter sin skada. Sen test avgör. På nionde plats är Portsmouth som har fyra poäng upp till play-off. Är ganska beskedliga på resande fot men vann senast man var utanför Fratton Park. Conor Chaplin sänkte MK Dons med sitt 2-1 mål i 94e min. Även målskytt senast men då räckte det inte till någon poäng. Har flera (tunga) namn på skadelistan. Stephen Henderson, Tareiq Holmes-Dennis, Danny Rose och Stuart O'Keefe. Sena tester väntar dessutom tidigare skadade duon Brandon Haunstrup & Jack Whatmough.



STRYKTIPSET (64-raders)

1. Huddersfield - Manchester United 1X
2. Brighton - Coventry 1
3. West Brom - Southampton X2
4. Birmingham - Millwall 1X
5. Cardiff - Middlesbrough 1
6. Fulham - Aston Villa X2
7. Preston - Wolves X
8. Queens Park Rangers - Bolton 1
9. Burton - Nottingham 1X
10. Sunderland - Brentford 2
11. Oxford - Plymouth 2
12. Shrewsbury - Rotherham X2
13. Southend - Portsmouth 1

Lycka till med raderna.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto