Stryktipset 24/3 2018

Publicerad på 24 Mar 2018 - 02:21

Aston

Aston

Jan Wickberg

24 Mar 2018 - 02:21

Denna vecka bjuder stryktipset på matcher från engelska League 1 och League 2. Kupong inleds dock med landskampen mellan Sverige och Chile.


Match 1

Sverige - Chile X

(TTT 7-1-2)

Hemmalaget träningsspelar inför kommande VM i Ryssland. Tog sig till VM via play-off där Italien besegrades. Har varit stabila bakåt men inte glänst framåt. 3-1 på de fyra senaste matcherna och räkna inte med någon målfest här heller. Saknar målvakt Robin Olsen, backarna Emil Krafth och Ludwig Augustinsson samt mittfältarna Albin Ekdal och Jakob Johansson. Kan ändå mönstra en stark trupp till detta möte. Chile föll på målsnöret i kvalet och slutade sexa i det jämna kvalet där man fick se rivalerna Argentina och Peru ta sig till VM i sista omgången. Målskillnaden 26-27 visar att laget både kan göra och släppa in mål. Svaga på bortaplan där laget förlorade sex av nio matcher. Förbundskapten Reinaldo Rueda har med en stark trupp till Skandinavien även om målis Claudio Bravo, backen Gozalo Jara och mittfältaren Marcelo Diaz saknas. Helst 1X2



Match 2

Fleetwood - Northampton 1

(TTT 10-0-0)

Viktige möte i den nedre delen av League 1. Fleetwood har bra form med fyra raka utan nederlag. Har ett bra lag så borde ligga högre upp och inte riskera att åka ur. Bra anfallsuppsättning med namn som Jordi Hiwula, Ash Hunter, Conor McAleny och inte minst Paddy Madden som verkar ha hittat målformen med två mål på de tre senaste. Helt skadefri trupp då även backen Kevin O'Connor har repat sig efter ha missat de fem senaste matcherna. Northampton ligger fyra från slutet och har spelat en eller fler matcher än de flesta lagen omkring sig. Formen är inget vidare, sex raka utan vinst. Förvisso fyra kryss men i utsatt läge så behöver laget trepoängare. Får klara sig utan avstängda duon Matt Crooks & John-Joe O'Toole. Pressade managern Jimmy Floyd Hasselbaink har problem att få fart på anfallarna och känns svårt att veta vilka som får chansen på topp denna gång. Landsmännen Kevin van Veen & Kevin Luckassen ligger nog bäst till. Ettan först men då The Cobblers är obesegrade på de fem senast utanför Sixfields Stadium så garderas ettan.



Match 3

Milton Keynes - Blackpool X

(TTT 10-0-0)

MK Dons ett av fyra lag under nedflyttningsstrecket. Bara två poäng upp till Oldham över strecket dock. Spelar här fjärde matchen i rad hemma på Stadium MK. Följde upp segern mot Rotherham med att besegra Bury. Ex-Arsenal talangen Chuks Aneke satte båda målen på straffar som han förvaltade på bästa sätt. Ny i truppen är gamle Nigel Reo-Coker som senast var aktiv i norska Start (maj / juni 2017). Reo-Coker kan få speltid då man saknar både Callum Brittain och Robbie Muirhead som är på landslagsuppdrag för England u-20 resp Skottland u-21. Blackpool har sex poäng till godo på närmaste lag under strecket, så trots att man ligger på 15e plats kan man inte vara trygga. Formen är bra då man endast har en förlust på de åtta senaste. Serieledande Blackburn borta är ingen skam att torska mot. Har sen test på anfallsesset Nathan Delfouneso som fortfarande känner av hjärnskakningen han ådrog sig förrförra matchen mot Charlton. Skador på Kevin Mellor, Jim McAlister och Mark Cullen. Testar krysset som u-tips.



Match 4

Oldham - Walsall 1

(TTT 10-0-0)

Lottas 12-2-2



Match 5

Peterborough - Bristol Rovers 1

(TTT 10-0-0)

P-Boro tappade (tillfälligt) play-off platsen senast då man lite överraskande föll mot formsvaga Oxford. Innan dess fyra kryss och tre segrar. Får ej använda avstängde backen Jack Baldwin som åkte ut senast efter två gula kort. Även Leo da Silva Lopes saknas då han är på landslagsuppdrag för Portugal u-20. Skador på Alex Perry, Gwion Edwards och kanske även Anthony Grant & Chris Forrester som man ska testa sent. Bristol Rovers på 10e plats har ännu ej gett upp hoppet om en play-off plats. Föll senast man spelade borta (fick två billiga straffar mot sig där den senare, avgjorde matchen) men har annars varit överraskande starka på bortaplan den senaste tiden. Som många andra lag drabbade av landslagsfrånvaro. Ryan Sweeney är med Irlands u-21 och Tom Lockyer är med Gareth Bale och co i Kina och representerar Wales a-lag. Anfallaren Ellis Harrison också han walsare men kvar i Bristol och tur är det för han är i fin form och den man hoppas ska kunna sänka P-Boro.

Tips: Förste målskytt för Bristol Rovers, Ellis Harrison @ 4,00 - bet365 -



Match 6

Scunthorpe - Rochdale 1

(TTT 9-0-1)

Graham Alexanders Scunthorpe är på väg att slarva bort play-off platsen man hade i ett järngrepp för inte länge sedan. Men har nu på tolv matcher bara vunnit en. Det lite märkliga i det hela är att laget gjort mål i alla dessa utom en. Haft lite skador på backsidan men nu verkar både Jordan Clarke och Marnick Vermijl vara tillgängliga. Även offensiva duon Luke Williams och Lee Novak på väg tillbaka efter skador men missar den här matchen. Rochdale är riktigt illa ute i League 1. Endast Bury är sämre placerat. Finns dock en tänkbar räddningsplanka för Rochdale då man har flera matcher mindre spelade än många av konkurrenterna i botten. Visade i FA-cupen att man är ett bra lag men har nu fått lite soppatorsk i offensiven med bara två gjorda mål på de fyra senaste matcherna. Dras med tunga skador (Naill Canavan, Keith Keane och Calvin Andrew) och fick senast svår skada på Andy Cannon som missar resten av säsongen. Tror inte Rochdale räcker till här.



Match 7

Shrewsbury - AFC Wimbledon X

(TTT 10-0-0)

Shrewsbury fightas med Blackburn och Wigan om de två direktplatserna som ger biljett till nästa års Championship. Ligger i skrivande stund på andra plats. Har precis som ledande Blackburn spelat 37 matcher. Wigan på tredje plats har bara spelat 35 matcher så kommer att bli tufft för Paul Hirst manskap att ta en direktplats trots en fantastisk säsong. Lever mycket på sitt försvar som bara släppt in 28 mål på 37 matcher. Skulle kanske önska att laget gjorde lite fler mål framåt. 50 stycken har det blivit så här långt och det är lika många som tex Oldham på 20e plats. Har kapten Abu Ogogo avstängd efter dennes MMA-kamp med Northamptons JJ O'Toole i senaste ligamatchen som slutade 1-1. Första poängtappet för Shrewsbury på fem matcher. Ben Godfrey ej tillgänglig pga skada. Wimbledon på 19e plats och med i kampen om att ej falla ned i League 2. Har fem raka på resande fot utan seger. Skadeförföljde Cody McDonald missar resten av säsongen då han troligen behöver göra operation för att få bukt med skadan. Har ny gubbe i Lloyd Sam som tänkt ersätta McDonald men hinner nog ej bli spelklar till denna match. Framåt får man då hoppas på anfallaren Lyle Taylor som representerar samma landslag som Elfsborgs Alex Dyer (gissa först och googla sen). Kör på 1X2 här och hoppas att bortalaget kan skrälla.

Tips: Förste målskytt för AFC Wimbledon, Lyle Taylor @ 4,00 - bet365 -



Match 8

Southend - Rotherham X

(TTT 1-0-9)

Mittgänget Southend har sju poäng till nedflyttningsstrecket och tio poäng upp till play-off så som det brukar heta ska man bara spela av säsongen. Fyra kryss på de sex senaste visar väl också att man är rätt nöjda med att stanna kvar i League 1. Har en hel del namnkunniga spelare i truppen som tex Anton Ferdinand, Jason Demetriou, Anthony Wordsworth, Simon Cox och Marc-Antonie Fortune. Kanske har bäst-före datumet passerat på dessa killar men i League 1 gör de fortfarande nytta och skulle troligen inte göra bort sig i Championship heller. Till denna match saknas dock Demetriou och hans landsman Harry Kyprianou som båda landslagsspelar för Cypern (A resp u-21 laget). Fjärdeplacerade Rotherham har två förluster på de tre senaste men innan dess radade laget upp sju raka segrar. Känns nu som att läget är lite besvärligt. Kan i princip inte nå ikapp lagen som gör upp om direktplatserna. Har samtidigt stort avstånd till lagen utanför play-off så går nu bara och väntar på play-off. Kan komma nån oväntad förlust till mot mer motiverat motstånd. Har här frånvaro på förstekeepern Marek Rodak som har landskamp med Slovakien u-21. Skador på Darren Potter och Jamie Proctor. Sheffield U-lånet Caolan Lavery sjuk i veckan och tveksam till spel här.



Match 9

Bradford - Gillingham 2

(TTT 9-1-0)

Mittmöte mellan Bradford på 11e plats och tabelltolvan Gillingham. När det gäller Bradford så ogillar laget att spela oavgjort. Endast 5 av 36 matcher har slutat med kryss när The Bantams lirat boll denna säsong. Formen är fortsatt usel trots byte av manager. Men det är klart att om man ersätter en tråkmåns med en annan så kan det inte bli glädje och fart i truppen. Nu håller väl inte heller laget högsta klass i ligan, men bör hänga kvar men då måste raset stoppas snart. Saknar till denna match förstemålvakten Colin Doyle som landskampar med Irland. Skador på Ryan McGowan och Matty Lund. Sena tester väntar offensiva duon Alex Jones & Paul Taylor. Kryssglada Gillingham (12-13-11 på sina 36 matcher) kommer med ganska bra form. Sju segrar, fem kryss och endast två förluster på de 14 senaste matcherna. Är ligans sjätte bästa bortalag och har vunnit dubbelt så många matcher utanför Priestfield Stadium. Har haft influensa i truppen men alla drabbade ska enligt uppgift ha repat sig. Skadade Billy Bingham medverka ej liksom Antigua-Barbudas landslagsduo Josh Parker och ynglingen Thomas Bramble (16 år) som fick göra debut mot Bermuda i en match där Parker gjorde mål. Chansar bort ettan här.



Match 10

Bury - Wigan 2

(TTT 0-0-10)

Botten mot toppen. Kanske rent av ligans sämsta lag mot ligans bästa lag. Jumbon Bury har tio poäng upp till "säker" mark. Får hoppas på att hemmaspelet tar dem dit för på bortaplan är man genomusla. Föll senast efter ha dragit på sig två straffar mot MK Dons. Matchen innan släppte man in förlustbollen på övertid så har ju inte direkt haft nåt flyt heller. Får ej använda Josh Laurent som är på lån från dagens motståndare. Hoppas dock kunna starta Guyanas landslagman Neil Danns som hade skadekänning senast. Duon Nathan Cameron och Zeli Ismail också dem skadedrabbade och inväntar sena tester. Bäste målskytten Jermaine Beckford har missat de 26 senaste matcherna då förstår vi att anfallsuppsättningen inte direkt håller världsklass. Wigan höll nästan världsklass i FA-cupen där man slog ut storheter som Bournemouth, West Ham och Manchester City innan Southampton blev för svåra. Tänker dock inte missa chansen att gå upp i Championship. 3-0 senast mot Walsall och kan vid vinst här gå upp i topp i League 1. Saknar Sam Morsy som har landskamp med Egypten men kan spela Will Grigg som hoppar landskampen mot Sydkorea. Svårt att se Wigan bränna här.



Match 11

Charlton - Plymouth 2

(TTT 5-2-3)

The Addicks på nionde plats har siktet inställt på Plymouth som är sista lag på play-off plats. Lyckades stoppa förlustraden senast men endast med ett 0-0 resultat. Manager Karl Robinson fick dock nog och kritade på för Oxford i stället. Ny röst på bänken i Charlton är Lee Bowyer som gör managerdebut här. Får dock göra det utan bäste anfallaren Josh Magennis som landskampar med Nordirland (snodde Will Griggs plats?). Även engelske u-20 försvararen Ezri Konsa Ngoyo saknas här. Två tunga tapp för Bowyer. Skador stör också på Dillon Phillips, Chris Solly, Lewis Price (ska testas sent), Billy Clarke och Stephy Mavididi. Plymouth är ligans formstarkaste lag. Sju vinster på de åtta senaste. Hade dock tur senast då man fick straffar och även ett självmål till skänks av Bristol Rovers. Men visst ett bra lag ska ha tur också heter det ju. Skador på Gary Miller, Sonny Bradley, Antoni Sarcevic och Simon Church. Vi ger bortalaget tecknet här då fler faktorer talar för The Pilgrims. Ruben Lamieras avgör?



Match 12

Exeter - Swindon 1

(TTT 10-0-0)

Vi flyttar ned en liga och tar oss två matcher från League 2. Först ut är Exeter mot Swindon. Hemmalaget på sjätte plats och innehavare av play-off plats. Lite dunkel form då man spelat många målsnåla matcher på slutet. Var rätt målglada innan FA-cup mötet med WBA. Men har nu 12 matcher i rad med tre mål eller färre. Verkar således även funka utan kapten Jordan Moore-Taylor som redan missat fyra matcher och förväntas missa resten av säsongen med knäskada. Troy Archibald-Henville har också problem med knä men finns förhoppning om spel här. Sen test avgör. Swindon jagar play-off plats. Är bara en pinne bakom Coventry som innehar sista kvalplatsen. Är ligans näst bästa bortalag, även om det inte säger så jättemycket då man bara kryssat i 1 av 19 bortakamper. 11 vinster och 7 förluster varav 3 av dessa kommit på de 4 senaste matcherna. Att säga att laget spelar tufft är ingen överdrift då man tagit tre röda kort på de åtta senaste. Får till denna match tillbaka senaste syndaren Ollie Banks. Även Matt Preston, James Dunne och Kellan Gordon har tagit pastejskiva denna säsong. Skador på nämnde Preston och backpolaren Oliver Lancashire. Har plockat in Ryan McGivern (senast i Northampton) som back-up. Ska vi gissa att hemmalaget vinner ännu en målsnål historia.



Match 13

Wycombe - Port Vale 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Wycombe är så klart nöjda med placeringen som ger uppflyttning till League 1. Är ligans bästa bortalag men hemmaformen lite tveksam. Förluster mot Morecambe och Coventry (åkte på straff i slutet av matchen) följdes upp med en pinne senast mot Cambridge där man tappade segern på övertid. Får inhandla en amulett för att bringa lite lycka till laget. Har en finfin offensiv med Paris Cowan-Hall, Nathan Tyson och Adebayo Akinfenwa som ser ut som Mike Tyson. Skador på Sam Saunders, Michael Harriman och Anthony Stewart. Sen test på Luke O'Nien som haft knätrassel efter senaste matchen. I bottenskiktet av tabellen finner vi Port Vale som ändå har ganska god marginal till Barnet och Chesterfield som är på nedflyttningsplatserna i skrivande stund. Formen är inget vidare med 13 raka utan seger. Känns lite som att manager Neil Aspin är kvar på posten lite pga kultstatus i klubben men om det inte snart blir en seger bör hans dagar vara räknade för den här gången. Skador på Adam Yates, Anthony Kay, Kjell Knops och skyttekungen Tom Pope gör att vi spika hemmalaget. 



STRYKTIPSET (216-raders)

1. Sverige - Chile 1X2
2. Fleetwood - Northampton 1X
3. Milton Keynes - Blackpool X
4. Oldham - Walsall 1
5. Peterborough - Bristol R. 1X
6. Scunthorpe - Rochdale 1
7. Shrewsbury - AFC Wimbledon 1X2
8. Southend - Rotherham 1X2
9. Bradford - Gillingham X2
10. Bury - Wigan 2
11. Charlton - Plymouth 2
12. Exeter - Swindon 1
13. Wycombe - Port Vale 1

Lycka till med raderna tipsvänner!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Aston -  24 Mar - 15:08
Tack, lycka till själv med raderna och hoppas på fin utdelning.
Hammer -  24 Mar - 10:11
Kan inget om dessa lag. Därför utgår jag från dina streck . God tur!!!