Stryktipset 3/3 2018

Publicerad på 3 Mar 2018 - 01:14

Aston

Aston

Jan Wickberg

3 Mar 2018 - 01:14

Förra veckan kan väl summeras att Premier League-matcherna satt som de skulle men raka motsatsen med matcherna i Championship där endast en av sju gick in. Hoppas så klart att Premier League-formen håller i sig och att Championship-formen förbättras denna vecka. 10 miljoner i jackpot ! Lägger in extraspel i de flesta matcherna och hoppas på bättre lycka denna vecka även gällande extraspelen.


Match 1

Liverpool - Newcastle 1

(TTT 10-0-0)

Liverpool kvar på tredje plats efter förra helgens 4-1 mot West Ham. Tyvärr började målen ramla in först i andra halvlek och vårt extra spel på över 1,5 mål i första halvlek sprack. Alla tre topparna Mohamed Salah, Roberto Firminho och Sadio Mane fanns med i målprotokollet och manager Jurgen Klopp kan inte annat än vara helnöjd med sin anfallstrio. Dessutom vaknade Emre Can till med 1+1. Väntar Champions League till veckan men efter 5-0 i Porto kan man vara rätt lugna inför den matchen. Inga förändringar gällande skadeläget. Dock härjade influensa i laget men de drabbade (Ben Woodburn, Danny Ings och Georginio Wijnaldum) verkar alla ha repat sig. Newcastle har nu tre kryss på de fyra senaste efter förra helgens 2-2 borta mot Bournemouth. Dwight Gayle gjorde i första halvlek två av karriärens enklaste mål men i andra halvlek la man sig på försvar och det straffade sig på slutet. Som salt i såren så utgick Gayle med skada och är osäker till spel här. Även centrala mittfältare Jonjo Shelvey ny på skadelistan och förväntas ej kunna medverka här. Jesus Gamaz och Islam Slimani sedan tidigare borta. Matt Ritchie sjuk i veckan men är redo nu.

Tips: Liverpool över 0.5 kort i matchen @ 1,44 - bet365 - Visst vet vi alla att Liverpool är ett lag som tar få kort men att laget ska gå helt kortlösa för tredje matchen i rad känns tveksamt. Finns två heta kortsamlare i laget i Joel Matip och Emre Can. Newcastle plockar betydligt fler kort men har skärpt till sig på sistone och även om man tog fyra senast så har man legat på ett per match och får så gärna göra även här så länge man får motståndarna att plocka ett också. Under 1,50 är så klart inget höjdarodds men kom igen ett kort är väl snart fixat.



Match 2

Leicester - Bournemouth 1

(TTT 10-0-0)

Tabellåttan Leicester har fyra i rad utan seger men har o andra sidan åtta raka hemma utan förlust. Så även om formen inte är på topp så funkar fortfarande hemmaspelet bra. Var dock rätt illa ute senast mot Stoke och fick målet till skänks av deras keeper Jack Butland. Har varit utan anfallaren Shinji Okazaki i de tre senaste och även denna match är japanen osäker till spel. Annars är alla spelare tillgängliga för manager Claude Puel. Fem poäng till godo på Swansea närmaste laget under nedflyttningsstrecket har Bournemouth som räddade poäng sent senaste mot Newcastle. Adam Smith och Dan Gosling frälste laget när anfallarna svek. Osäker bortaform på laget då man på de tre senaste spelat 1-1 mot West Ham, 3-0 mot Chelsea och 1-4 mot Huddersfield. Endast Tyrone Mings som är skadad i The Cherries.

Tips: Att göra mål i matchen Jamie Vardy @ 2,00 - bet365 - Leicesters skyttekung mållös mot Stoke senast men innan dess hade anfallaren gjort mål i fem raka matcher. Två av dessa på straff, så om Bournemouth tar till oschyssta metoder innanför straffområdet så vet vi vem som kliver fram. Framspelaren Riyad Mahrez ser ut att ha accepterat klubbsituationen och gör sitt på planen. Stod för assisten senast Vardy hittade rätt och vi ser gärna samma visa här.



Match 3

Southampton - Stoke X

(TTT 10-0-0)

Ett lyckat byte i slutet av matchen (Manolo Gabbiadini in, Dusan Tadic ut) räddade en pinne för Saints senast borta mot Burnley. Poäng tog tillfälligt upp sydkustlaget på rätt sida om strecket. Faktum kvarstår dock, laget har bara 5 segrar på 28 matcher och det är näst sämst i ligan. Kommer testa duon Steven Davis & Shane Long sent. Båda stod över senast men här finns chans till spel för båda. Maya Yoshida och Charlie Austin förväntas vara tillbaka först nästa månad. Stoke är bara en poäng bakom dagens motståndare. Sämst i hela Premier League på resande fot. Endast en vinst på fjorton försök utanför bet365-arenan. Visst en spelare gör inte ett lag men förutom Xherdan Shaqiri så finns det inte mycket kvalitet i detta Stoke. Schweizaren har stått för laget tre senaste mål och den (ende) som kan hota. Målvakten Lee Grant skadad. Trion Ryan Shawcross, Stephen Ireland och Peter Crouch har inte bara passerat bäst-före datum utan är även småskadade och ska testas sent innan man bestämmer om de ska ingå i matchtruppen. Två lag som med all rätt håller till i botten och mycket väl kan dela på poängen.

Tips: Att göra mål i matchen Xherdan Shaqiri @ 5,50 - bet365 - Att killen med bästa målformen på planen skulle ge så pass högt odds vara en fin överraskning. Har som vi tidigare redan nämnt gjort mål i tre matcher i rad och får göra det mesta på egen hand i detta mediokra Stoke. Skulle behöva klona sig då han även tar hand om fasta situationer som tex hörnor. Efter Charlie Adam fumlat bort straffen mot Brighton så kan Shaqiri mycket väl vara första valet vid ev straff också. För den som jagar högre odds känns inte 1-1 med Xherdan som målgörare till 36 ggr degen inte helt främmande. Fråga bara Brighton och Leicester.



Match 4

Swansea - West Ham 1

(TTT 10-0-0)

Swanseas fina förlustfria rad tog slut förra helgen då Brighton på bortaplan blev för svåra. Kanske hade man omspelsmatchen i FA-cupen mot Sheffield W i tankarna. Nja tveksamt men kan ju alltid skylla på det om någon frågar. Vann i alla fall den matchen och är vidare där man ska spela mot Tottenham i nästa runda. Skador på Angel Rangel, Leroy Fer, Renato Sanches och Wilfried Bony. West Ham har tre poäng fler än Swansea så då förstår vi att även de är inblandade i striden om att hänga kvar i högsta serien. Har förlorat de två senaste på bortagräs. Det positiva är att laget gjort mål i fem raka ligamatcher och då ökar ju givetvis chansen till poäng. Har skador på Pedro Obiang, Edimilson Fernandes och Andy Carroll. Backen Arthur Masuaku avstängd för femte matchen i rad.

Tips: Att göra mål i matchen Javier Hernandez @ 3,40 - bet365 - Som sagt West Ham gör mål i sina matcher även om det inte alltid blir poäng. Med Andy Carroll skadad så är det Chicharito som oftast agera spets. I bland ensam längst fram och i bland tillsammans med Marko Arnautovic som är stark i luften och bra framspelare. Finns även en viss Manuel Lanzini i laget som har fin passningsfot. Hernandez har bara gjort sju mål totalt men tre av dem på de sex senaste eller ännu hellre två av dem på de tre senaste så i bra form är mexikanen och näsa för mål har han ju. 28 mål på två säsonger i Bundesliga innan han anslöt till Hammers.



Match 5

Tottenham - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Londonlaget kvar på den viktiga fjärdeplatsen som ger Champions League plats. Har utökat den förlustfria raden till sexton matcher i samtliga tävlingar. 1-0 förra helgen i ligan mot Crystal Palace och inga problem med att skicka ut lilla Rochdale ur FA-cup omspelet "hemma" på Wembley. Kunde spara Christian Eriksen & Harry Kane då Heung-Min Son och Fernando Llorente fixade biffen. Vi får se hur manager Mauricio Pochettino resonerar här. Det väntar ju Champions League till veckan då Juventus kommer på besök. Möjligt att spelare som Lucas Moura, Erik Lamela och Llorente får behålla sina platser. Sena tester på de belgiska försvararna Toby Alderweireld och Jan Vertonghen. Huddersfield har två segrar i rad efter dyster start på 2018 i övrigt. En anledning till uppryckningen är att man fått in duktige Alex Pritchard (Norwich) som en injektion i laget. Han blir extra viktig om inte Aaron Mooy kan medverka (sen test väntar). Hoppas även att Chris Löwe och Philip Billing som var sjuk i veckan ska kunna spela. Jon Gorenc Stankovic, Elias Kachunga och Sean Scannell kvar på skadelistan.

Tips: Att få kort i matchen Lucas Moura @ 10,00 - bet365 - Nye brassemittfältaren från PSG är en teknisk herre som gärna driver bollen vid fötterna. Såg killen i cupmatchen mot Rochdale och där föll han väldigt lätt ett par gånger. Hann även med att vifta på domaren vid ett par tillfällen. Kommer även här (om han startar) ha mycket boll. Lär så klart tappa den ett par gånger och då vara mån om att ta tillbaka den, lätt då att det blir tröjdragning eller grepp i armen på motståndare. Kan också få för sig att dyka i straffområdet och då lär ostskivan dyka upp. Har även under åren märkt att domarna i Premier League ofta välkomnar nya spelare med kort. Om det är för att sätta nivå från start eller för att det är "lättare" att varna en ny okänd (för domaren) spelare är svårt att säga. Tycker det är värt en TV-peng på att Lucas får syna domarens kort i matchen till 10 gånger insatsen.



Match 6

Watford - West Bromwich 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltian Watford har fin hemma form med vinster mot Chelsea och Everton samt kryss mot Southampton som resultat i de tre senaste. Troy Deeney målskytt i båda segermatcherna. Går då trögare för tidigare bäste målskytten Richarlison som nu är uppe i 18 matcher utan nätkänning. Laget verkar få dras med skadeeländet säsongen ut. När en spelare är åter så ersätts han bara av en annan på skadelistan. Till denna match är Will Hughes åter men då är Gerard Deulofeu indisponibel. Sedan tidigare finns Tommie Hoban, Younes Kaboul, Craig Cathcart, Nathaniel Chalobah, Molla Wauge, Christian Kabasele, Tom Cleverley, Jerome Sinclair och Isaac Success hos medicinska teamet. WBA på sista plats i tabellen och nu har avståndet till säker mark växt. Sju poäng är det upp till Palace på rätt sida. Svårt läge för manager Alan Pardew. Har dessutom skador på James Morrison, Nacer Chadli och Daniel Sturridge. Dock verkar både Jake Livermore och Hal Robson-Kanu redo för spel.

Tips: Att göra mål i matchen Troy Deeney @ 2,50 - bet365 - Pålitlige målskytten Deeney har hållit sig skadefri denna säsong men har ändå bara spelat 19 matcher. Avstängningar är orsaken till utebliven speltid. Formen har inte heller varit den bästa när han väl spelat men nu verkar det vara på väg uppåt för 29-åringen. Mål i de två senaste hemmamatcherna även om det var på straff mot Chelsea så är mål mål för en anfallare och nätkänning ger per automatik självförtroende. Mot jumbon WBA som måste framåt och göra mål och vinna matcher kommer Deeney få lägen att måla för tredje hemmamatchen i rad. Om det blir på skallen, med tassarna eller från elva meter på liggande boll återstår att se.



Match 7

Aston Villa - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

Villa har hakat efter Cardiff med fyra poäng i jakten om direktuppflyttning. Näst intill ett rån senast när man vann borta mot ett betydligt bättre Sheffield W med 4-2. Räddades av stolparna två gånger och kunde avgöra först i slutet av matchen. Kämpen på mitten Glenn Whelan gjorde sitt femte mål i karriären. Tar dock lite tid mellan målen, närmare bestämt sju år. Skönt då för manager Steve Bruce att den betydligt mer frekvente målgöraren Albert Adomah är åter här efter skada. Dock lång skadelista ändå med namn som Jed Steer, Christopher Samba, Alan Hutton, Axel Tuanzebe, Jordan Lyden, Jack Grealish, Andre Green, Jonathan Kodjia och Gabriel Agbonlahor. Övertidsstraffskytten från senaste matchen Robert Snodgrass har varit sjuk i veckan och kommer testas sent här. Även QPR var inblandad i en målrik historia senast då man föll med hela 2-5 mot Forest. Fick tidigt ett mål bortdömd och då rasade allt. Trebackslinjen såg ut som yra höns och målis Alex Smithies hade en dålig dag på jobbet. Oroväckande då laget brukar vara stabila hemma men dåliga borta. Förlorat 10 av 17 matcher på bortaplan. Saknar skadade Grant Hall, Jamie Mackie, Idrissa Sylla och David Wheeler. Även Jordan Cousins ser ut att missa matchen då han varvat skada med sjukdom.

Tips: Över 9,5 hörnor i matchen @ 1,72 - bet365 - Två lag som brukar skapa många hörnor. Om vi börjar med QPR så har de bjässen Matt Smith på topp. En tung pjäs som mäter nästan 2 meter och givetvis har sin styrka i luftrummet. Kantspelarna Jake Bidwell och Pawel Wszolek har order om att försöka komma runt sina försvarare och slå inlägg så ofta det går. Man har även kanske ligans bästa passningsläggare Luke Freeman i laget som också gärna går ut på nån kant och söker Smiths skalle. Villa får en till dimension i anfallsspelet i och med att Albert Adomah är tillbaka. Han gör inte bara mål utan skapar också massvis genom sin fart på kanten. Kommer med många inlägg per match och en hel del av dessa kommer QPR-försvaret rensa till hörnor. Finns även skottvilliga spelare som Conor Hourihane som ofta träffar mål och om Smithies inte har samma oflyt som senast så hoppas vi ha tippar ett antal bollar över ribban / på sidan av stolparna.



Match 8

Bolton - Preston X

(TTT 1-3-6)

Starkt av Bolton att följa upp segern mot Sunderland med ännu en nolla, denna gång mot Norwich. Fast 75-25 i bollinnehav och 15-7 i målchanser talar sitt tydliga språk. Precis som mot The Black Cats så var man rejält utspelade och kan tacka mål- vakten Ben Alnwick och stolpen för poängen. Med normal utdelning för kanariefåglarna hade man förlorat matchen med ett par mål minst. Har även denna match Mark Little och Karl Henry avstängda. Skador på Stephen Darby, Craig Noone och Josh Vela. Vi var många som trodde på Preston senast då man spelade hemma mot Ipswich. Blev dock bortkontrade av den snabbe Mustapha Carayol som rann igenom flera gånger. På rätt sida i bland, på fel sida i bland men stinsen på kanten hade inte någon bra match och missade mycket (till fördel för Ipswich i första halvlek och till fördel för Preston i andra halvlek). I och med förlusten är nu avståndet till play-off plats hela fem poäng. Darnell Fisher avstängd medan Sean Maguire är skadad. Sena tester väntar Tom Clarke och Daniel Johnson.

Tips: Inget mål innan minut 35:00 @ 1,83 - bet365 - För Bolton är det försvar i första hand som gäller. Åtta matcher i rad med under 2,5 mål. I fem av dessa har det inte fallit något mål innan min 35 och mot Cardiff så kom första målet i min 34. Hade så vi redan varit inne på tur mot Norwich senast men jobbar hårt och hjälper varandra. Målis Alnwick har fin form och hållit nollan i två senaste. Preston har gått under 2,5 linan i sju av de nio senaste. Inleder även de försiktigt i sina matcher och målen brukar vänta på sig. Snittar ett insläppt per match och håller ofta tätt långt in i matcherna. Tre av de fyra senaste har man klarat 35-minuters linan så vi hoppas på fyra av fem här.



Match 9

Brentford - Cardiff 1

(TTT 5-2-3)

Lottas 7-4-5 pga frusen plan



Match 10

Bristol City - Sheffield Wednesday 2

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget har tappat det mesta och så även play-off platsen efter endast en vinst på de tio senaste matcherna. Märkligt nog kom segern i den match man tvingades spela 10 mot 11 i dryga timmen. Kanske borde man fått samma gubbe utvisade även senast då Nathan Baker redan efter 6 minuter körde upp näven i ansiktet på en framrusande Gary Madine. Dock valde domaren bara det gula den gången. Framåt då, nada av värde fram till övertid. Ett ynka skott på mål och manager Lee Johnson behöver hitta en lösning på problemet snabbt. Finns skador i laget men inte på någon målmaskin så där har inte Johnson något att invänta. Eros Pisano, Jens Hegeler, Callum O'Dowda, Matty Taylor och Milan Djuric. Kanske även Nathan Baker som ska testas sent. 17e placerade Sheffield W imponerade senast när man ställdes mot Aston Villa. Ett mysterium att man inte kunde bärga någon poäng från det mötet. Föll även i veckans FA-cup omspel mot Swansea med 0-2. Fick då ej an-vända Sean Clare som var cupstängd. Förväntas ta mittfältsplats här. Även Joel Pelupessy bör vara åter efter vila. Får åter Jordan Thorniley efter skada men Keiran Westwood, Joost van Aken, Jack Hunt, Sam Hutchinson, Barry Bannan, Marco Matias, Steven Fletcher, Gary Hooper, Fernando Forestieri och Ross Wallace är fortfarande skadade. Tom Lees kan vara åter men sen test avgör om han är redo för spel.

Tips: Att göra mål i matchen Lucas Joao @ 4,33 - bet365 - Den duktige portugisen har inte varit första valet i Sheffield de senaste säsongerna men nu med alla skador i laget har han fått och tagit chansen. Har sin styrka i luften då det bara fattas åtta centimeter till två meter. Är dock inte alls oduglig med fötterna och precis som en viss Zlatan rätt teknisk storleken till trots. Fyra mål på de sju senaste och mot Villa var han matchens lirare och värd att göra mer än ett mål. Kanske kommer det mer här. Vi nöjer oss dock med att spela Joao att sätta ett mål till över fyra gånger insatsen. Den modige väljer hattrick till 101 gånger smeten.



Match 11

Derby - Fulham X

(TTT 8-1-1)

Derby på fjärde plats har bara förlorat 6 av 34 matcher. Formen är inte den bästa då man på de fyra senaste har tre kryss och en förlust. 3-3 senast mot Reading där man även fick Chris Baird utvisad i slutet av matchen. I denna match är högerbacken avstängd och manager Gary Rowett har redan utsett Andre Wisdom som ersättare. Skador på Jonathan Mitchell, Jamie Hanson och Sam Winnall. Championships skytteligaledare Matej Vydra har varit sjuk och kommer testas sent. En placering och en poäng bakom Derby ligger Fulham. Formen är strålande med sju vinster på de nio senaste. Som krydda på moset slog man serieledande Wolves senast med 2-0. Nye serben Aleksandar Mitrovic har gjort mål i de två senaste matcherna. Även backen Ryan Sessegnon är i bra målform och ligger delad femma i skytteligan med sin 13 mål. Har inga skador i laget. Räknar och hoppas på en målfest och händelserik match.

Tips: Över 2,5 mål i matchen @ 1,85 - bet365 - Två lag som skapar mycket i sina matcher och har duktiga spelare som vet hur man gör mål. Troligen kommer Derby äga boll och skapa chanser medan Fulham kommer kontra med snabba spelare som Sessegnon och Floyd Ayite eller Sheyi Ojo. På fasta situationer finns Vydra i hemmalaget och Mitrovic i bortalaget. Som synes kryllar det av potentiella målgörare i båda lagen. Vi hoppas ett par av dem i varje lag har en bra eftermiddag så spelet sitter.



Match 12

Millwall - Sunderland 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget ett av de formstarkaste i ligan. Fyra raka vinster på bortaplan och hemma på The Den har laget inte förlorat på tre månader. Målvakten Jordan Archer har räddat många poäng och för tankarna till Jordan Pickford när han var som bäst i Preston. Archer känns i nuläget som det givna valet för Alex McLeish när åldermännen Craig Gordon, Allan McGregor och David Marshall lägger landslagsvantarna på hyllan för Skottland. Endast backen Byron Webster som ej kan medverka pga knäskaderehab. Anfallaren Aiden O'Brien tillbaka efter ha missat åtta matcher pga skada. För Sunderland ser det allt mörkare ut. Fem vinster på hela säsongen och redan 61 insläppta mål. Hett derby senast mot Middlesbrough där man helt korrekt fick backen Jake Clarke-Salter utvisad efter en ful tackling. Hade sedan tur att få spela 10 mot 10 sedan domaren felaktigt gett Boros Adama Traore rött bara dryga kvarten efter. Callum McManaman räddade poäng till Chris Colemans gäng med sista sparken. Fick ej använda anfallaren Ashley Fletcher som man har på lån från Boro men här kan han starta. Förhoppning finns även att Ovie Ejaria och Kazenga LuaLua ska kunna medverka. Robbin Ruiter, Marc Wilson, Paddy McNair, Darron Gibson och Duncan Watmore som alla är skadade kommer ej till spel liksom avstängde Clarke-Salter.



Match 13

Nottingham - Birmingham 1

(TTT 9-1-0)

Efter fem raka i ligan utan vinst exploderade Forest senast borta mot QPR. 5-2 landade siffrorna på och Lee Tomlin som vi tjatat om satte två av målen. Ska väl sägas i ärlighetens namn att flera av målen var mer eller mindre bjudningar från QPRs givmilda backar men bollen ska in också och det fixade Nottinghams spelare fint. Får se om man kan fortsätta på den inslagna vägen hemma också. 1-1 mot Reading senast man spelade hemma och även då var det Tomlin som gjorde mål. Kanske får han sällskap av Daryl Murphy (som vi tjötat en mer om) på topp då veterananfallaren repat sig efter sjukdom. Chris Cohen, David Vaughan och Ashkan Dejagah på skadelistan medan Eric Lichaj fortfarande är avstängd. Jack Hobbs är tillbaka efter skada men behöver troligen tid för att komma i spelduglig form. Sämst form i ligan har Birmingham som kommer till denna match med fyra förluster och 0-10 i målskillnad på dessa. Manager Steve Cotterill verkar paralyserad då han kör på med samma manskap match efter match fast det inte funkar. Måste ju självklart in med både Jota och Lukas Jutkiewicz i startelvan. Finns tyvärr inte mycket av värde i truppen och då man valde att inte låna in någon offensiv kraft under januari-fönstret så blir det svårt att hänga kvar. Får här åter backen Maikel Kieftenbeld efter avstängning. Fortfarande skador på Jonathan Grounds, David Davis och Isaac Vassell.

Tips: Att göra mål i matchen Lee Tomlin @ 4,00 - bet365 - Tre mål på de två senaste matcherna för den lilla terriern. Kommer få chanser även här mot ett Birmingham helt utan självförtroende. David Stockdale i Blues-kassen ser inte ut att tro på det längre och har släppt en del billiga mål på slutet. Räddade straff senast men vad hjälper det då försvaret i övrigt. Åter till Tomlln som fått nytändning i Forest efter varit fast på Cardiffs bänk. Ser nu ut att spela med glädje och har på sina fem matcher redan gjort tre mål och tagit två kort så det märks att han kämpar och vill ge allt för sin nya klubb.


STRYKTIPSET (64-raders)

1. Liverpool - Newcastle 1
2. Leicester - Bournemouth 1X
3. Southampton - Stoke X
4. Swansea - West Ham 1X
5. Tottenham - Huddersfield 1
6. Watford - West Bromwich 1
7. Aston Villa - Queens PR 1
8. Bolton - Preston 1X
9. Brentford - Cardiff 1
10. Bristol City - Sheffield W X2
11. Derby - Fulham 1X
12. Millwall - Sunderland 1X
13. Nottingham - Birmingham 1

Lycka till med raderna och extraspelen

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto