Stryktipset 30/12 2017

Publicerad på 30 Dec 2017 - 00:35

Aston

Aston

Jan Wickberg

30 Dec 2017 - 00:35

Årets sista stryktipskupong innehåller sju matcher från Premier League och sex från Championship.
Även denna gång är det jackpot på 13 miljoner. Således läge att leta upp skrällar som kan sitta.


Match 1

Manchester United - Southampton 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget kvar på andra plats i ligan trots att man tappat fyra poäng på de två senaste matcherna. De två lagen som har
snuvat United på poäng är Leicester & Burnley som båda finns precis under topp 6. Manager Jose Mourinho hade hoppas på
Anthony Martial till denna match men fransmannen är osäker till spel. Samma visa för Matteo Darmian som också ska testas
sent. Eric Bailly, Chris Smalling, Antonio Valencia, Michael Carrick och Marouane Fellaini lär ej kunna medverka. Något
vidare på bortaplan är inte Southampton som endast lyckas vinna en match (Crystal Palace 1-0) utanför St Mary's Stadium.
På det hela taget har man endast vunnit en av de elva senaste så formen får anses vara ytterst svag. Till denna match är
det trubbel bakåt. Cedric Soares är skadad, Ryan Bertrand har varit skadad och missat de två senaste matcherna och den
bäste backen, Virgil van Dijk har kritat på för Liverpool och medverkar ej här. Framåt är bäste anfallaren Charlie Austin både skadad och avstängd så inte mycket talar för att The Saints ska ha stor chans med The Red Devils. Den som jagar hög
utdelning hoppas dock att kryssraden för Man United håller i sig och plitar ned krysset på kupongen.


Match 2

Bournemouth - Everton X

(TTT 2-2-8)

The Cherries lång svit utan segermatcher (fyra kryss och fem förluster på de nio senaste) har försatt laget i en prekär situation. I nuläget är laget under nedflyttningsstrecket och måste snart hitta trepoängare för att inte lagen ovanför ska sticka ifrån. Gjorde senast tre mål framåt men släppte in samma antal så endast en pinne in på kontot. Skadeläget i laget är tungt då man redan saknar Brad Smith, Tyrone Mings, Harry Arter, Junior Stanislas och Jermain Defoe. Kan till denna match även tvingas spela utan Andrew Surman och Joshua King som ska testas sent tillsammans med Charile Daniels. Raka motsatsen till Bournemouth är Everton som har fin form. Fem segrar och tre kryss på de åtta senaste. Har i de två senaste matcherna spelat 0-0 (Chelsea och WBA), kanske håller Jordan Pickford på att spela till sig förstatröjan i det engelska landslaget lagom till VM-året 2018. En som tackat for sig i landslaget är Wayne Rooney, men i Everton är han fortfarande en viktig pjäs. Är till denna match åter efter sjukdom och förväntas ta plats i startelvan. Frånvarolistan dock inte tom. Maarten Stekelenburg, Leighton Baines, Seamus Coleman, Ramiro Funes Mori och Ross Barkley alla skadade. Sena tester väntar Idrissa Gueye och James McCarthy. Här utgår vi från krysset då Everton bara vunnit en match borta.


Match 3

Chelsea - Stoke 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Chelsea är efter 2-0 mot Brighton på annandagen endast en poäng bakom Manchester United. Har sex raka segrar i ligan, hemma på Stamford Bridge. Manager Antonio Conte har aviserat att det kan bli vila för några av ordinarie startspelarna. Tänkbara killar som kan få chansen är Davide Zappacosta, Ethan Ampadu, Danny Drinkwater och Michy Batshuayi. Bara David Luiz och Charly Musonda på skadelistan. Dansken Andreas Christensen sjuk under julen men förväntas åter här. Stoke på trettonde plats har sju poäng upp till niondeplatsen som man abonnerat på de senaste säsongerna. Hade innan julhelgen tre raka förluster men vinst dagen för doppardagen (3-1 WBA ) och kryss på annandagen (1-1 Huddersfield) har satt (tillfälligt) stopp för förlusttrenden. Saknar här merparten av backbesättningen. Bruno Martins Indi och Glen Johnson är skadade sedan tidigare. Erik Pieters har varit skadad och fortfarande tveksam till spel. Ryan Shawcross klev av senast, med vadskada och kan ej medverka. Kurt Zouma får ej medverka då ägarklubben står för motståndet. Kanske blir debut för Harry Souttar som suttit på bänken i de två senaste. Ynglingen Tom Edwards förväntas behålla högerbacks- platsen. Ramadan Sobhi målskytt (och varnad) som inhoppare både mot WBA & Huddersfield, får starta här eller sparar man honom till andra halvlek även denna match.


Match 4

Huddersfield - Burnley 1

(TTT 4-5-1)

Huddersfield kan i skrivande stund titulera sig som bästa nykomling. Två poäng till godo på Brighton & fem på Newcastle.
Fått skaplig fart på målskyttet och har satt minst en boll i de fem senaste. Anfallaren Laurent Depoitre mållös senast
(inledde då på bänken) men innan dess tre mål på tre matcher och bör få starta här. Manager David Wagner hoppas att ha
vänsterbacken Chris Löwe redo för spel här efter skada. Kvar på hos läkarteamet är Löwes landsman Michael Hefele, Elias
Kachunga, Jon Gorenc Stankovic och Philip Billing. Burnley fortsätter att ta poäng allt som oftast. Föll förvisso hemma mot Tottenham med 0-3, men plockat en pinne borta mot så väl Brighton som Manchester United. Innan dess två hemmasegrar
mot Watford och Stoke. Fortfarande skador på Tom Heaton, Stephen Ward, Robbie Brady & Chris Wood. Även James Tarkowski är hos farbror doktorn, med ett brutet finger men kan låta andra gå före i kön då han även är avstängd. Om råd 1X2.


Match 5

Liverpool - Leicester 1

(TTT 10-0-0)

Fjorton raka matcher i alla tävlingar har Liverpool utan förlust. Inga kalkylerade 1-0 historier utan full fart framåt är lagets melodi. 4-0 mot Bournemouth, 3-3 mot Arsenal och senast 5-0 är lagets tre senaste resultat. Har många spelare i fin form och brassarna Roberto Firmino & Phillipe Coutinho är tillsammans med egyptien Mohamed Salah i bra målform. Lite smolk i bägaren är att kapten Jordan Henderson missar matchen tillsammans med Alberto Moreno, Nathaniel Clyne och Daniel Sturridge. Leicester på åttonde plats har inte haft någon bra andra halva på december-månad. Förluster mot både Crystal Palace och Watford samt kryss mot Man Utd och förlust efter straffar mot Man City i ligacupen. Danske målvakten Kasper Schmeichel har sett lite osäker ut på slutet och fumlade in förlustbollen mot Watford. Skulle nog må bra av lite vettig konkurrens mellan stolparna. Skador på Robert Huth, Matty James och Danny Simpson. Får åter Daniel Amartey efter avstängning. Given u-etta, men den som jagar miljonerna tar med skrällkrysset som rensar fint.


Match 6

Newcastle - Brighton 2

(TTT 10-0-0)

Två lag som gärna hade bytt arena. Newcastle har fem raka förluster hemma på St James' Park medan Brighton inte alls är
förtjusta i att behöva lämna the Amex då man förlorat de fyra senaste på bortagräs. För Newcastles manager Rafa Benitez
var nog 3-2 vinsten borta mot West Ham näst senast tillfälligt räddningen. Men nio förluster på de elva senaste är ändå
genomuselt och en förlust här och spanjorens dagar som skatledare kan vara räknade. Karl Darlow kommer vakta målet då
förstekeeper Rob Elliot är skadad. Florian Lejeune, Jesus Gamaz och Aleksandar Mitrovic också indisponibla. Bör dock ha
Isaac Hayden åter efter skada. Brighton tre placeringar bättre än dagens motståndare. Att laget är trubbigt framåt det förstår vi då man bara gjort två mål (varav ett på straff) på de åtta senaste matcherna. Trion Anthony Knockaert, Pascal Gross och Glenn Murray bänkade senast, spelar från start nu? Vilade även lagkapten Bruno Saltor. Han bör vara åter här, precis som inlånade Izzy Brown som ej fick spela mot ägarklubben (Chelsea) senast. Bara Steve Sidwell på skadelistan. Skrälltvåan till låga 18% lockar som u-tips.


Match 7

Watford - Swansea X

(TTT 10-0-0)

Ingen vidare form på något av lagen. Watford hade fyra raka förluster innan man mer eller mindre fick tre poäng senast av
ett givmild Leicester (läs Kasper Schmeichel). Har i alla fall hållt alla spelare på planen i de två senaste matcherna, då är det så klart lättare att bjuda upp till kamp. Fortfarande många spelare borta pga skador. Tommie Hoban, Nathaniel Chalobah, Yonues Kaboul, Craig Cathcart, Kiko Femenia, Miguel Britos, Will Hughes och Isaac Success. Lägg därtill sena tester på reservkeepern Orestis Karnezis och offensive Roberto Pereyra. Som om inte det vore nog så har anfallaren Troy Deeney avstängd. Jumbon Swansea har plockat in Sheffield Wednesdays kickade portugis Carlos Carvalhal som ny manager. Återstår om att se om han är rätt man att rädda svanarna från att spolas ned i Championship. Bör självklart köra på med 4-3-3 uppställningen och ta in Tammy Abraham, som var bänkad senast. Kan troligen även ställa Wilfried Bony på planen, sen test avgör. Skador på Kyle Bartley, Leon Britton och Ki Sung-yeung. Ny manager brukar alltid ge lag en boost. Kanske räcker det till en pinne här för Walesgänget. Garderar dock med ettan då Watford är det bättre laget.


Match 8

Birmingham - Leeds 2

(TTT 1-2-7)

Inte mycket funkar i Birmingham för tillfället. Är nu nere på sista platsen efter att ha förlorat fyra av fem matcher i december. Finns många gåtor i detta Birmingham. En av dem är att manager Steve Cotterill fortfarande är kvar. En annan är att man ännu inte fattat att det behövs en målskytt i laget. Minns förra säsongen när Clayton Donaldson gick sönder. Hände absolut ingenting framåt och inför denna säsong så värvade man en giftig anfallare? Icke, lade i stället en smärre förmögenhet på framspelaren Jota (som varit helt misslyckad så här långt) och sålde Donaldson. Till dagens match saknar man skadade backarna Carl Jenkinson & Marc Roberts och anfallarna Isaac Vassell & Che Adams. Får dock åter Sam Gallagher från avstängning. Tabellfemman Leeds kommer till St Andrew's med fyra raka vinster i bagaget. Pawel Cibicki får fortsatt förtroende av manager Thomas Christiansen och har startat de tre senaste. Får se om han behåller platsen i laget även när Pierre-Michel Lasogga är helt fit. Till denna match är Samuel Saiz åter efter skada men Stuart Dallas och Caleb Ekuban saknas. Sen test på Ronaldo Vieira men det lutar åt att han kan spela. Tvåa.


Match 9

Brentford - Sheffield Wednesday 1

(TTT 10-0-0)

I vanlig ordning bra drag när Brentford lirar boll. Senast vann man en fartfylld match mot Aston Villa med 2-1. Var rätt
pressade på slutet men innan dess hade man en boll i ribban så på det hela en rättvis seger och formen är stigande. Här
är troligen Ollie Watkins tillbaka efter skada men har svårt att se honom peta Sergi Canos som var lysande senast. Alan
Judge är åter efter nästan två års skadefrånvaro, inte konstigt att man tar det lugnt med honom gällande speltid. Skador
på backarna Henrik Dalsgaard, Josh Clarke och John Egan. Sheffield Wednesday och manager Carlos Carvalhal tog farväl på julafton och Lee Bullen leder lag tills vidare. Han hade nog gärna sett att skadelistan varit tom men så är icke fallet.
Keiran Westwood, Tom Lees, Kieran Lee, Jack Hunt, Barry Bannan, Steven Fletcher, Fernando Forestieri, George Boyd och
Gary Hooper är alla uppsatta som skadade. Starkt då att vinna med klara 3-0 borta mot Nottingham senast. Två normala
bänknötare i målis Joe Wildsmith och Lucas Joao imponerade och kommer få förtroende igen. Trots alla skador så känns
det som att bortalaget ska ha hyfsat chans till poäng och får en kryssgardering.


Match 10

Hull - Fulham 2

(TTT 8-2-0)

Hull har ännu inte lyft under nye managern Nigel Adkins. Inga lätta motståndare man mött det ska sägas (Cardiff, Leeds och Derby) men noll mål framåt på dessa tre är ju inte godkänt. Kan ju också ifrågasätta varför man inte ger chansen till andra spelare när det inte blir mål. Även om det är många spelare skadade så finns offensiv kraft i Jarrod Bowen och Adama Diomande. Får se om Adkins tagit sitt förnuft till fånga här och startar någon av dem. Skadelistan innehåller för övrigt, Stephen Kingsley, Ondrej Mazuch, Evandro Goebel, James Weir, Frazier Campbell och Abel Hernandez. Kanske är även Kamil Grosicki och Jon Toral ej tillgängliga men sena tester avgör. Fulham på elfte plats i tabellen sikta uppåt. Vinsterna mot Barnsley och Cardiff ger luft under vingarna. Har flera spelare i bra form och som kan avgöra. Inga skador då Lucas Piazon är åter men Aboubakar Kamara har varit sjuk och ska testas sent.


Match 11

Ipswich - Derby X

(TTT 0-1-9)

Ipswich är bra på Portman Road och har 7-2-3 på sina tolv hemmamatcher. Fick dock inte hål på QPR senast. Men visst borde man fått straff i slutet av matchen. Skadeförföljde Teddy Bishop tvingades utgå senast och ser ut att missa matchen. Är dock inte ensam om att vara skadad i laget. Tristan Nydam, Andre Dozzell, Luke Hyam, Emyr Huws, Flynn Downes, Cole Skuse och Tom Adeyemi är också uppsatta på skadelistan. Kevin Bru åter efter haft spelledigt senast då begravning stod på hans agenda. Formstarkast i Championship är Derby för dagen. Sex segrar på de åtta senaste. Många spelare som är i fin form och kan avgöra här. Matej Vydra och David Nugent har bra samarbete och sedan finns även Johnny Russell att kasta in om det låser sig för duon. Få skador men Bradley Johnson ska testas sent efter ha klivit av en bit in i andra senast. Inte lätt att sätta tecknen här så om plånboken tillåter helgardera.


Match 12

Middlesbrough - Aston Villa 1

(TTT 9-1-0)

Båda lagen förväntades vara i toppen av Championship men nu finner vi dem på plats åtta respektive plats nio. 38 poäng har
de skrapat ihop på de 24 spelade matcherna. Middlesbrough var inte nöjda med det och har ersatt manager Garry Monk med den defensivtänkande Tony Pulis. Innebär med all sannolikhet att Britt Assombalonga blir än mer isolerad på topp. Inga skador i laget. Skador kan man däremot säga att Villa har. Nästan löjligt hur skadedrabbat laget varit de två senaste säsongerna. Senast var det Albert Adomah som utgick efter bara 18 min. Tveksam till spel här. Sedan tidigare är backarna John Terry, Jordan Lyden och Christopher Samba borta. Henri Lansbury, Andre Green, Gabriel Agbonlahor och Jonathan Kodjia kan inte heller medverka. Lutar åt sjätte raka utan seger för Steve Bruce manskap.


Match 13

Nottingham - Sunderland 1

(TTT 9-1-0)

Forest åkte på sitt första kryss näst senast då man spelade 1-1 borta mot Preston. Hemma på City Ground har dock fortsatt
endast vinster eller förluster. Matchen mot Sheffield W vill man nog gärna glömma så fort som möjligt. Här chans till en snabb revansch. Vilade senast Mustapha Carayol och Daryl Murphy men duon förväntas vara åter här. Förhoppningsvis är även David Vaughan i speldugligt skick. Ska testa innan match precis som backduon Matt Mills och Danny Fox. Sunderland är kvar under strecket trots att man en lite formtopp med två vinster och två kryss på de fem innan mötet med Sheffield United. Räknar inte med spel för bäste målskytten Lewis Grabban som är i ägarklubben Bournemouth för skadebehandling. Fortsatt många spelare på skadelistan. Lamine Kone, Paddy McNair, Darron Gibson, Didier Ndong, Lee Cattermole, Jonathan Williams, Jack Rodwell och Duncan Watmore. Vi tar ettan här.


STRYKTIPSET (64-raders)

1. Manchester United - Southampton 1X
2. Bournemouth - Everton X
3. Chelsea - Stoke 1
4. Huddersfield - Burnley 1X
5. Liverpool - Leicester 1X
6. Newcastle - Brighton 2
7. Watford - Swansea 1X
8. Birmingham - Leeds 2
9. Brentford - Sheffield W 1X
10. Hull - Fulham 2
11. Ipswich - Derby X2
12. Middlesbrough - Aston Villa 1
13. Nottingham - Sunderland 1

Gott nytt tipsår !

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto