Haze91

Allettan Södra omgång två

5 Januari 2014 - 12:59
Hello! Igår så blev det en bra dag! Trots mängder av chanser och möjligheter i Frölunda - Färjestad så stod det länge 1-1 men i tredje perioden så gjorde Frölunda 2-1 och Färjestad smackade in 2-2 och jag trodde för stunden att det kommer bli 2-2 ännu en gång i Scandinavium men icke det. Först en fantominsats av PW som räddar Dick Axelsson friläge med en framstöttning av klubban och det gör att Färjestad drar på kontring och kylige Milan Gulas rundar Fernström och gör sitt andra mål för kvällen och Färjestad vinner därmed matchen med 3-2.
Nattens NHL gick också vägen då Red Wings gjorde det laget skulle borta mot Dallas och vann med 5-1.

Idag så kikar jag neråt mot det svenska lägre serierna där Allettan Södra spelar sin andra match. Där ett Vimmerby tar emot Kallinge/Ronneby.

Hemmalaget Vimmerby förlorade premiärmatchen borta mot Helsingborg.
Vimmerby tog sig vidare till Allettan via en 2:a placering i Division 1 E med 60 inspelade poäng och laget var 2 poäng efter första placerade Vita Hästen.
På lagets 27 matcher så vann Vimmerby 17, 6 oavgjorda efter fulltid och 4 förluster. På dessa 27 matcher så gjorde laget en imponerande målskillnad på 106-64.
Vimmerby avslutade grundseriens sista match med att slå nästjumbon Mjölby med 4-3 på bortais.
Hemmaplan är något som Vimmerby trivts med. Laget spelade 14 hemmamatcher och vann 9 av dessa, spelade 4 kryss och förlorade endast 1 match under ordinarie tid. Laget samlade ihop en målskillnad på 59-33.
Noteras att Vimmerby"s enda poängtapp på hemmaplan gjorde i sin sista hemmamatch i grundserien och laget föll med 3-2 mot Mariestad.
Vimmerby har lånat in spelaren Kevin Weiskog från Västerås som väntas göra debut i dagens möte och har gjort klart sen tidigare med ännu en Västerås kille Markus Kinisjärvi.
Jag hittar inga uppgifter om skador i Vimmerby.

Kallinge/Ronneby började Allettan på bästa sätt. I premiärmatchen så slog Kallinge/Ronneby Mörrum med 4-2 på hemmaplan. Kallinge/Ronneby ledde med 4-0 efter halva andra perioden och spelade till stor del på resultatet i tredje perioden.
Annars så slutade även Kallinge/Ronneby på 2:a plats i sin Division 1 F. På lagets 30 matcher så spelade Kallinge/Ronneby till sig 60 poäng och fick en statistik på 18 segrar, 4 oavgjorda efter fulltid och 8 förluster. På dessa matcher fick laget en målskillnad på 93-62.
Kallinge/Ronneby var inte seriens bästa bortalag och på 15 bortamatcher så slutade laget 5:a i bortatabellen och spelade till sig 21 poäng och en målskillnad på 39-36. Med 6 segrar, 2 oavgjorda efter fulltid och 7 förluster.
Kallinge/Ronneby avslutade grundserien med att förlora mot seriesegrarna Tingsryd på bortaplan med 4-0.
Även Kallinge/Ronneby har gjort förstärkningar inför Allettan och har lånat in Antti Alamäki från Asplöven då Henrik Nilsson är långtidsskadad.
Annars hittar jag inga uppgifter om skador i bortalaget.

Historia:
Dessa två lag möts enbart när det blir spel i Allettan. Under fjolårets två möten så vann Kallinge/Ronneby det första mötet på hemmaplan med 4-2 och vann även det andra mötet i Vimmerby med 3-2.
Året innan det så möttes lagen två gånger i Allettan. Då vann Kallinge/Ronneby det första mötet med 6-5 efter förlängning. I det andra mötet vann Vimmerby med 4-3 på bortaplan.
Efter förra säsongen gick båda lagen vidare i första steget då Vimmerby slutade på en 4:e placering och Kallinge/Ronneby på en 3:e.
Vimmerby åkte sedan ut i första playoff matcherna mot Tranås. Efter 1-2 i matcher
Kallinge/Ronneby åkte ut i andra playoff matcherna mot Huddinge. Efter 1-2 matcher

Kommentar:
Jag tror Kallinge/Ronneby har goda möjligheter att slå Vimmerby på bortaplan.
1: Kallinge/Ronneby har spelat i en tuffare serie än Vimmerby och är ett bra defensivt lag som inte släpper in mycket mål.
2: Kallinge/Ronneby har plusstatistik och vann båda mötena mellan lagen ifjol och jag får en känsla av att Kallinge/Ronneby har en bättre trupp än Vimmerby.
3: Oddset, att vi nästan får 2 gånger degen på ett lag inklusive övertid och straffar mellan två lag som inte möts ofta och att laget med det högre oddset vann sin premiärmatch mot ett svårare motstånd.
Det som kan ställa till det för Kallinge/Ronneby är att Vimmerby har varit oerhört stabila men Kallinge/Ronneby har vunnit i Vimmerby förut och har goda möjligheter att göra det igen.
Jag spelar i alla fall Kallinge/Ronneby som segrare inklusive övertid och straffar till 1,95 på Unibet.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80
19:00  IFK Norrköping - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 halvtid/fulltid
2.15
20:45  Genoa - Hellas Verona
Fotboll - Serie A - Hellas ö2,5 hörnor
1.74
21:00  Athletic Bilbao - Levante
Fotboll - La Liga - 1
1.71
12:00  Maden - Fucsovics
Tennis - ATP Budapest - Fucsovics
1.71

Skador & Avstängningar