Haze91

Några fler mål i Karlstad ikväll?

3 April 2014 - 09:59
Hallå! En gårdag som blev bra och jag vände på skutan och inkasserade två rättade rekat. Först ut var Skellefteå som krossade Linköping med 8-2. Sen fick Detroit Red Wings stopp på Boston Bruins mäktiga form och vann med 3-2.

Idag är det dags för SM semifinal nummer två mellan Färjestad - Växjö.

Färjestad vann den första matchen i Växjö i Vida Arena. En match där det var högt tempo, målchanser skapades och utmärkt försvars och målvaktsarbete. Efter en mållös första period som var förhållandevis jämn och vi fick se bland annat ett stolpskott av gamle Växjö-liraren Joakim Hillding och även se Jani Lajunen för sitt Växjö ha en jättechans. Men målen uteblev och det dröjde till dryga sexton minuter in i den andra perioden innan Jan Hlavac hittade luckan bakom Petterson-Wentze. Ett något billigt mål men mål blev det. Den tredje perioden verkade Växjö något mer tagna över att leda matchen och backade hem och blev passiva. Det utnyttjade Färjestad och under fyra minuter så hade värmlänningarna vänt på matchen till en 2-1 ledning. Ett resultat som stod sig matchen ut och Färjestad har därmed tagit kommandot om matchserien.

Det är två otroligt disciplinerade lag som möts. Färjestad"s lagmaskin som trampat igång som alltid när det vankas slutspel. Samtidigt som Växjö inte riktigt trivs i att i förhand vara favoriter att ta sig till final. Nu har vi en matchserie där det är två lag som spelar bra försvarsspel och har bra målvakter.

När dessa två lag spelade sina kvartsfinaler så slutade två av fem matcher åt Färjestad med över 4,5 mål. Noterbart är att fyra av Färjestad"s fem senaste hemmamatcher har slutat med över 4,5 mål.
För Växjö"s del så slutade tre av sex matcher med över 4,5 mål. Noterbart är att fyra av Växjö"s fem senaste bortamatcher har slutat med över 4,5 mål.

Historia:
Lagens fem möten i grundserien vanns samtliga av Växjö och laget tog fjorton av möjliga femton poäng.
I grundserien så slutade tre av dom fem matcherna med över 4,5 mål och en match stannade på exakt fyra mål.

Kommentar:
Två disciplinerade lag som har en starkt försvars och målvaktsspel. Och jag väljer att tro på över 4,5 mål.
Jag kan på förhand säga att det kommer troligtvis bli en lång matchserie på minst sex matcher och att det kommer bli täta, jämna och tajta matcher vi har framför oss.
Jag väljer ändå överspelet? Jo för att trots det är två lag som har en stark defensiv och bra målvakter så får vi inte glömma lagens offensiva kvalità©er. Färjestad med, Hillding, Åslund, Lundh, Gulas, Nygren mfl mot Växjö"s Hlavac, Rosà©n, Rakhshani, Kallio mfl.
Jag tror på en matchbild likt den förra matchen. Högt tempo, en hel del målchanser och ett bra tryck i arenan. Förra matchen hade endast två utvisningar och kommer domarna kunna hålla samma goda kvalità© till kvällens match? Jag hoppas det.
Med Färjestad med 1-0 i matchserien mot ett Växjö som måste upp några snäpp för att rå på värmlänningarna.
Frågan är om båda målvakterna kommer göra lika bra match som senast? Sen att Växjö nästan måste vinna den här matchen för att hamna i ett 0-2 underläge mot Färjestad är ingen dröm.
Jag ser för att ett lag ska vinna kvällens batalj så kommer det behövas göras minst tre mål. Med ett troligt bättre Växjö och ett mer offensivt Färjestad på hemmaplan så öppnar det upp för fler mål än senast.
Jag har lite svårt att se att inget av lagen kommer göra minst två mål i kvällens match och slutar matchen 2-2 så väljer jag därmed att spela över 4,5 mål INKLUSIVE övertid till 1,95 på bet365 .
Slutresultat 3-2 eller 2-3?

  Speltips Odds
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets
NHL, Ishockey
1,70
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  IFK Timrå - Boden
Fotboll - Division 2 Norrland - 1 asian hcp -0,5
2.01
15:15  Storvreta IBK - IBF Falun
Innebandy - Superligan - Storvreta ML
1.90
16:00  Östersund - Örebro
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 ht/ft
2.38
21:30  Sevilla - Barcelona
Fotboll - Copa del Rey - BLGM Nej
2.29
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar