IB.
IB.

Bandypremiär!

24 Oktober 2013 - 21:34
Sirius Fotboll har skämt bort Uppsala med stora framgångar denna sommar. Kontraktet till Superettan säkrades enligt mig redan i omgång 1, men i teorin för någon vecka sedan. Men 50 meter bredvid fotbollsplanen ska ett annat öde avgöras. Från gräs till is.

Sirius bandy kör igång sin säsong på fredagskvällen. Ser det bra ut? Nej, tyvärr. Minns när jag var liten, runt 10 år kanske. Inte jätteinbiten i bandy men jag var där och kollade jämt. Har följt laget sen dess. Elitserien, Allsvenskan, Elitserien. Ja, upp och ner har man gått. Följa kommer jag göra i år också även om ångesten kommer vara skyhög. Förra säsongen gick en på nerverna och då ska jag säga att jag gillade en del spelare i laget. Sveriges bästa mittfältare Eskhult, skyttekungen Broberg, backgiganten Fall och väggen Säleby. Då klarade man kontraktet på håret. Det bittra är att dem inte är kvar längre. Kvar hittar vi legenden, lagets stora hjärta Pierre Roos. Större Siriushjärta får man leta efter. Men något annan med kvalità©? Nej.

Försäsongen har ett ord. Katastrof.

Viktor Broberg 31+8
Andreas Eskhult 11+16
Ilja Grachev 9+8
Alexander Mayborn 11+2
Lars Fall 6+7

Där har vi topp5 i Sirius poängliga förra säsongen. Skär sig i Siriushjärtat när man får konstatera att endast Ilja Grachev är kvar av dessa. Olle Gabrielsson (coach) kommer nog få sippra på några pinnar under säsongen. Han har inte mycket att tillgå. En som kan sticka fram är Klas Nordström som gjorde 11 mål förra säsongen. Har även hittat målet en del gånger på försäsongen. Tyvärr räcker det inte att han gör 2-3 mål i matcherna då försvaret läcker. 11 mål i baken mot Tillberg liksom. Det håller inte!

Har man vunnit under försäsongen? Ja, klart man har gjort. Bra lag? Nej. Man har vunnit ”enkelt” mot dåliga allsvenska lag.

Hammarby då. SM-Guld i våras. Välförtjänt också. Laget kryllar av bra spelare. Vi hittar bland annat en av världens bästa powerforwards i Patrik Nilsson som återvänt tillbaka till klubben. Han kommer väl göra mer mål själv än vad hela Sirius kommer göra på hela säsongen. Visst, Hammarby har förlorat nästan halva startelvan från SM-finalen men har hittat bra ersättare. Klart tuffa tapp men Hammarby visade fin moral när man slog Västerås borta i premiären.

Spelar 4/5 units på Hammarby (-2,5) till 1,75 hos Bet365

Som sagt, Sirius kommer nog vara jumbo större delen av säsongen. I med och motgång brukar jag säga. Klart man är på plats då man kan. Men om det är den varma saften som serveras eller Sirius bandyspel som tar en dit låter jag vara osagt. Förmodligen är det den varma saften. 10:- i tältet bakom läktaren. Hett tips. Men det finns en charm att gå till Studenternas & kolla på Sirius och jag älskar det. Riktig bandy ska som sagt spelas utomhus och att stå där ihjälfrusen gör man med ett leende på läpparna trots allt.

Kämpa blåsvart.

Ni hittar mig även på twitter via denna länk!
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2013-10-25 08:36

Rygg. Sirius verkar ha skador med. Tagit från tidningen där:


BANDY. Nederlagstippade Sirius mot SM-guldkandidaten Hammarby – det kan väl sluta på bara ett sätt?
– Vi åker inte ut för att hålla siffrorna nere, säger veteranen Pierre Roos.

Räkna med att isen blir mjuk. Tungåkt alltså. Däremot lär det bli varmt och skönt för publiken. Vi gissar att det blir runt 2 000 på läktarna.

Många tippar Sirius jumbo i elitserien. Spelarflykten de senaste säsongerna har satt sina spår.
Nu har laget allt att vinna i premiären.
När UNT frågar förvarsresen Pierre Roos hur Sirius ska kunna hålla förlustsiffrorna nere svarar han utan att tveka:
– Vi åker inte ut för att hålla några siffror nere. Vi har en tydlig matchplan hur vi ska vi vinna mot Hammarby, men visst, det blir svårt. Hammarby är regerande mästare.

Sirius har två spelare på skadelistan: Patrik Johansson och Johan Andersson.
När Andersson är borta så tappar Siris litegrann i offensiv kvalitet. Därför är det viktigt för laget att förre Hammarbyspelaren Klas Nordström levererar.En Startelva Skulle Kunna Se Ut Så Här:
Målvakt: Kimmo Kyllönen.
Försvar: Pierre Roos, Mattias Åhlén och Max Eriksson
Mittfält: Joel Wigren (halv), Robin Olsson, Niklas Hellqvist, Ted Wiklund, Ilja Grachev och Viktor Lundberg (halv).
Anfall: Klas Nordström.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80
19:00  IFK Norrköping - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 halvtid/fulltid
2.15
20:45  Genoa - Hellas Verona
Fotboll - Serie A - Hellas ö2,5 hörnor
1.74
21:00  Athletic Bilbao - Levante
Fotboll - La Liga - 1
1.71
12:00  Maden - Fucsovics
Tennis - ATP Budapest - Fucsovics
1.71

Skador & Avstängningar