IB.
IB.

Uppsalalagen - IK Sirius IBK

11 September 2014 - 20:46
Då var det dags att gå igenom det tredje och sista Uppsalalaget. Tidigare hat vi gått igenom FBC Uppsala och Storvreta IBK.

Efter att IK Sirius IBK åter var tillbaka i SSL förra säsongen så väntar nu det erkänt svåra år två. Förra säsongen snubblade man på mållinjen och var endast en poäng ifrån slutspel. Laget släppte in näst minst mål av alla lag och det kan man tacka målvaktsduon Petter Nilsson och Tobias Steineck för. Lagets försvarsspel höll högsta klass och just Nilsson fick senare priset som årets målvakt och Steineck var en av de bästa andramålvakterna i serien. På den offensiva biten så kretsade mycket kring Peter Berlin. En avig rightskytt med näsa för mål. Sirius svaghet var dock att man var alldeles för ojämna och tappade poäng mot bland annat Täby som tillslut åkte ur serien.

Årets Sirius ser väldigt spännande ut. Nyligen tippades laget på en 9:e plats av SSL-tränarna och någon risk för att laget åker ur finns definitivt inte. Det har skett en del förändringar i truppen.
På målvaktssidan kommer Petter Nilsson ta förstaspaden medan Steineck lånats ut till Gävle GIK i Allsvenskan. In kommer ett oprövat kort i Hampus Bodin, och den unge målvakten född -95 får nog rikta in sig på att se och lära denna säsong.

På backsidan har den defensivt skicklige Robin Carlsson lämnat och hemvändaren Erik Svenson från Warberg är tilltänkt att ta hans plats. I övrigt ser backbesättningen bra ut och många hoppas på att 20-årige Carl Kostov-Bredberg ska hålla sig skadefri och ta sista steget till att bli en riktig toppback.
Forwardssidan ser starkare ut i år. Den enda kännbara förlusten är Martin Bengtsson som trappar ner med spel i Balrog i Allsvenskan. Sirius har också kunnat knyta till sig Billy Nilsson från svenska mästarna Falun vilket anses som en av de största övergångarna denna säsong. Billy har representerat Sirius i SSL i deras förra sejour och blev då uttagen i landslaget. Förväntningarna är högt ställda och Billys rutin med flera SM-guld kommer att vara väldigt viktig. Sirius har behållit stommen i laget och om bröderna Johansson får hålla sig hela och skadefria så kommer man definitivt utmana om slutspelsplatserna.


Foto: siriusinnebandy.se

Sirius profilerar sig som ”hela Upplands lag” och vill att 75% av A-lagstruppen ska vara fostrade i den egna verksamheten eller ifrån Uppland. Lokal förankring är något som kommer bli ännu viktigare då innebandyn nu inför elitlicens. I årets trupp är hela 9 spelare födda -93 eller yngre och de två yngsta, Aron Ohlsson (född -96) och Daniel Stenlund (född -97) är fortfarande juniorer men spås slå igenom i SSL denna säsong. Sirius har under flera år haft en väldigt stark ungdomsverksamhet och dominerar den Uppländska junior- och ungdomsinnebandyn. Klubben har under senare år haft flera starka årgångar (framförallt -93 och -96) och Upplands talanger söker sig till klubben som både verkar för elit- och breddverksamhet. Här ligger man mil före sina största konkurrenter Storvreta IBK till exempel. A-lagstränaren David Ahlmark är inte heller rädd för att ge unga spelare chansen och kanske är det just detta som kommer göra att Sirius spås ta steget förbi Storvreta inom de närmsta tre åren.

Sirius är ett vinstgivande lag för oss som spelar på deras matcher. Totalt på två säsonger har vi gått (+18,14) enheter på deras matcher. Den största vinsten gjorde vi när de låg i Allsvenskan Norra för två säsonger sedan.

Vart slutar Sirius i år då? Tränarna har sagt sitt på upptaktsträffen och där tror man inte på slutspel. Svenska Spel ger Sirius 75,00 på SM-guld medan bet365 ger 91,00 på serieseger. Jag tror dock att laget kommer att sluta bättre än 9:a. Om man gör jämnare insatser och ökar målproduktionen så kommer laget att ta sig till slutspel och väl där kan vad som helst hända.

Tips: Grundserien - 7:a. Slutspelet - Respass i kvartsfinalserien.

Ni har väl inte missat vårat tunga säsongsspel? Klicka på länken nedanför.

  Speltips Odds

,


Följ mig på twitter för fler spelförslag - @Johanssons1990
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
12:00  Dimitrov - Goffin
Tennis - ATP Monte Carlo - Goffin
1.91
18:30  Cska Moskva - Bars Kazan
Ishockey - KHL - 1
1.77
19:00  Brage - GAIS
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
2.03
21:00  Leganes-Deportivo La Coruna
Fotboll - La Liga - BLGM Nej
1.95
15:15  Storvreta IBK - IBF Falun
Innebandy - Superligan - Storvreta ML
1.90
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10

Skador & Avstängningar