JohnAnthony

NFL: Vecka 17

29 December 2013 - 10:34
Då var det dags för den sista veckan av den reguljära säsongen. NFL kommissionen har i år fått precis vad de önskat med nästan samtliga matcher bärande implikationer för det stundande slutspelets utformning. Nästan allt som någon gör påverkar slutspelet på ett eller annat sätt.


Två matcher som verkligen är direkt avgörande är dessa:Packers at Bears

Green Bay har mirakulöst lyckats sätta sig i position för att vinna NFC North utan en mängd skillsspelare som varit skadade, den främste av dem är deras franchise QB Aaron Rodgers som varit utanför laget i sju veckor men alltså nu slutligen är tillbaka. Med ligans strikta regler om när en skadad spelare får återkomma samt den kravbild som ställs på en NFL spelare så kan vi räkna med att Rodgers verkligen kommer leverera på sin vanliga nivå när HC Mike McCarthy nu har valt att starta honom.

Två andra faktorer som kommer vara avgörande är det faktum att WR Randall Cobb är tillbaka vilket underlättar Packers passningsanfall rejält, med tanke på hans synnergi med Rodgers, samt lagets RB Eddie Lacy som de senaste tre matcherna har snittat nästan 100 yds, han har med andra ord klivit fram när det behövts som mest. Lacy kan bli viktig i den här matchen för att sakta ner Bears explosiva anfall. Bears springförsvar är sämst i ligan och släpper till 161,5 ypg vilket är fullständigt ohållbart.

En brasklapp för Packers på andra sidan bollen är att LB Clay Matthews antagligen inte kommer till spel men där fyller A.J Hawk den luckan förtjänstfullt. Vinner Packers och tar sig till slutspel börjar rostern se SB mässig ut när även Matthews närmar sig spel.

Bears QB Jay Cutler är 1-8 mot Packers som är Bears stora rival. Medan Jay Cutler alltid har kunnat göra mycket poäng så har han aldrig varit som bäst när det gällt som mest. Senast lagen möttes så vann Packers med 21-13 i Chicago på Soldier field.

Packers -2,5, 1,87, Bet365.

  Speltips Odds

,
Eagles at Cowboys

Cowboys förste QB Tony Romo kommer inte till spel i denna avgörande match. Detta innebär att deras rutinerade backup Kyle Orton tar över spakarna. Detta behöver inte vara något negativt då Orton är känd för att inte hålla igen och verkligen utnyttja sina playmakers fullt ut. Jag räknar med att Dez Bryant, Miles Austin och Jason Witten samtliga nu kommer få möjligheten att göra spel för sitt lag.

Medan Romo spelat skakigt när matcherna gällt som mest så har Orton ingenting att förlora och kan spela helt fritt när han nu får chansen.

Även Eagles är explosiva offensivt med vad som är en av ligans bästa RBs i LeSean McCoy som understöds av QB Nick Foles och hans vapen DeSean Jackson och Riley Cooper i första hand. Cooper snittar 18,1 yds per fångad boll. Den senaste månaden har Eagles snittat 35,5 ypg vilket är enormt, i synnerhet när matcherna betytt som mest.

Dallas Cowboys behöver chansa och vara All In offensivt i den här matchen för att ha en chans och Orton känns som en bättre QB med de förutsättningarna än Romo. Eagles HC Chip Kellys college anfall fungerar fullt ut och kommer inte kunna stoppas varför Cowboys måste och kommer fokusera på att helt enkelt duellera ut dem, något de är ett av få lag som har vapnen till.

Eagles and Cowboys över 52,5 poäng, 1,90, Bet365.

  Speltips Odds

,Robinn Sander
3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Stockholm - 2013-12-30 02:04

Ja, jevlar, det var en fight det.

GB tvungen att göra ett par 4e-downconversions innan A. Rodgers får iväg den till en öppen Cobb på sista driven. Hur fansen gick den driven till? Makalöst..

J. Cutler visade sig faktiskt vara riktigt bra idag men återigen så får han stå där som förlorare. Matt Forte sylvass, jevligt bra RB OCH receiver. Sen var ju Marshalls TD-mottagning ruggig.

Men liktförbannat så fixade GB det. Nog borde man haft lite fler poäng i 1a halvlek. 3 red-zone poss gav inget poäng om jag minns rätt i hastigheten?
E. Lacy en jevla tank. Har visst en skada på foten men killen bara springer på. Hans TD var ju typexempel på det, fastnade i klungan men han bara vände och sprang in den..

En bra match, å nån måste ju vinna å GB blev det. Kan GB steppa upp sitt försvar kan dom bli giftiga för poäng det kan man göra, inte minst nu när A. Rodgers e tebax..

Jag tror inte dom är någon drömmotståndare precis. Dessutom så har dom ju nu spelat en "slutspelsmatch" redan så dom är "inne" i det. Vi får se...

Övrigt. Jevla vilken otur PIT hade. En jevla KC-kicker missar ett FG från 40-yard med 4 sek kvar.. Något dom sätter varje jevla gång. Fan, så man misstänker att KC ville ha med ytterligare ett lag från sin division. Big-Ben hade fan varit kul att se i ett slutspel..

Nu ladda för DAL-PHI. Blir kul å se om PHI kan köra sin tokoffensiv a la collegefootball å se om man kan blåsa DAL av banan...

JohnAnthony - 2013-12-29 18:31

Ja, kan värma upp med lite andra matcher vid 19.00. From 22.25 är det en all nighter som gäller, riktig slutspelskänsla på dessa matcher.

Vi får jobba in dem helt enkelt :)

Stockholm - 2013-12-29 14:20

Håller helt med dig gällande GB. När nu A. Rodgers kan spela så kan det bära långt. Måste ju vara duktigt spelsugen å är han fit-for-fight, ja då jevlar.

CHI är ju som du skriver mer eller mindre usla i försvaret, speciellt då i springförsvaret och E. Lacy är en jevla tank å han kommer med all sannolkhet plöja igenom gång på gång. Och till det så kan vi alltså lägga till A. Rodgers fina arm.
Jösses, det låter som om GB kan krossa CHI idag vilket är mindre roligt då jag alltid haft CHI som lite av en favorit. (Men av ett skäl så har jag feeling även för GB trots rivaliteten lagen emellan, Gillar nämligen, som visst det enda laget i NFL, att det är medlemsägt. Finner jag sympatisk. Sen spelar dom ju även bra football oxå).

Men det var före J. Cutler. Har abolut inget förtroende för honom trots att han har en bra arm och gör en del poäng. Men han steppar aldrig upp då det gäller något. Han viker alltid ner sig då. Nä, CHI prio1 måste bli en ny QB som kan ta CHI steget till att bli en utmanare, åtminstone om NFC-titeln.
Och 1-8 mot GB kommer med all sannolikhet var 1-9 efter matchen. Och vem fasen hade trott att GB kanske stått där med div.titeln när A. Rodgers blev skadad.
Nåväl, matchen ska spelas å mkt kan hända..

PHI är jevligt roliga att se. En jevla fart i spelet.
Spelar dom som senast mot CHI så kommer dom blåsa av DAL av banan trots bortaplan, för likt CHI så är ju DAL försvar inte det vassaste.
Visst, även här ska det spelas om det och mkt kan hända.

Bara att bänka sig famför burken å se påt...

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Washington - Columbus
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1
2.03
21:30  Sevilla - Barcelona
Fotboll - Copa del Rey - BLGM Nej
2.29
15:00  BK Häcken - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.05
17:30  AIK - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.74
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar