LelleSandahl blogg

Läs dagens bästa speltips med analys från vår expertbloggare LelleSandahl. Ta del av dagens bästa speltips och unika insättningsbonusar.

I dag erbjuder jag ett spel i Allsvenskan och ett i bonnfotbollen, eller ja strax under svensk elitfotboll. 

Först ut är matchen mellan Hammarby och Jönköpings Södra. Senast Bajen var igång så fick man 1-1 med mersmak borta mot Sirius. I den matchen var Jiloan Hamad inte tillgänglig på grund av skada och han saknas även i dag, tillsammans med Johan Persson. Även om Bajen har ersättare så är Hamad viktig, kanske framförallt mot låga försvarslinjer som jag förväntar mig att J-Södra kommer satsa på. 

Jimmy Thelin är en skicklig taktiker och har säkert funderat över hur de släppte till tre kassar mot noll borta mot Elfsborg. Innan dess fyra raka målsnåla matcher. Och tittar vi Bajens fem senaste hemmafajter så märks det att laget har problem när motståndarna spelar disciplinerat. Förutom 4-0 mot svaga AFC så har man 1-1 mot Norrköping, 1-1 mot Kalmar, 0-0 mot Giffarna och 1-1 mot Malmö FF. Båda mötena med J-Södra 2016 gick under 2,5 mål. Gästerna är garanterat nöjda med kryss här och kommer inte öppna upp sig i första taget. 

  Speltips Odds
Hammarby - Jönköpings Södra
Allsvenskan, Fotboll
1.77

Timmen senare är det avspark på Södertälje Arena mellan Assyriska och Akropolis. Vi snackar alltså division 1 Norra där hemmalaget tar nya tag efter att ha degraderats från Superettan. Ekonomin har länge varit i obalans och hur det ser ut nu har jag ingen jättekoll på, men jag gissar att alla problem inte är lösta. Hur som helst har laget börjat säsongen svagt. Första segern (på sex omgångar) kom nu senast hemma mot Enskede (4-0). Islossning? Nja, kanske men Enskede är seriens just nu sämsta lag och ingen större värdemätare i mina ögon. 

Den värdemätaren kommer i stället i dag. Akropolis har en av seriens bästa och bredaste trupper och är en outsider till uppflyttning. Har börjat säsongen starkt och får man bara ordning på den bitvis svajiga defensiven, så finns det offensiv kraft nog att spöa alla lag i serien. Klart överodds som jag ser det på följande spel: 
  Speltips Odds
Assyriska - Akropolis
Division 1 Norra, Fotboll
2.00

Det var allt jag hade, har ni några tips att dela med er? 

@lellesandahl på twitter

Real säkrar ligan?

21 Maj 2017 - 18:49

Två 20.00-matcher som jag snöat in lite extra på i kväll! 

La Liga ska avgöras och det är Real Madrid som sitter i förarsätet. Det räcker med en enda pinne för att Zidanes succé ska vara ett faktum. Möter dock ett väldigt formstarkt Malaga på bortaplan. Så det ska bli spännande att se hur laget hanterar den pressen. De tre senaste mötena har varit väldigt jämna och skulle det vara så att Real har ledningen med en boll eller två i andra halvlek tror jag snarare att man lägger sig på försvar, och säkrar hem titeln, i stället för att tokköra och riskera något bakåt. 

Känns inte över/under linan lite hög tycker ni? Jag synar undern i alla fall. 

  Speltips Odds
Malaga - Real Madrid
La Liga, Fotboll
1.73


Samtidigt i Norge...

Storsatsande Molde med Solskjær som tränare har inte alls öppnat som förväntat, och ligger på en skral mittenplacering i det som numera heter Eliteserien. Odd har däremot gått som tåget, har sex raka hemmasegrar, och ingen press på sig mot det välmeriterande motståndet. Med hemmaplansfördelen och ett bättre skadeläge än Molde tror jag att man kan vinna ännu en gång, och skjuta ned Molde ännu längre ned i tabellen. 

Speltips mellan Odd och Molde

Det var allt för mig! 

Lycka till med spelen :)

@lellesandahl på twitter

Kommer satsa på riktigt tvära kast den här söndagen. Vi går från division 2-fotboll på Gotland till en stormatch på Roms Olympiastadion. Avgör Juventus ligan i kväll?

Först ut tar vi oss till Gutevallen i Visby. Hemmalaget FC Gute var länge med i toppen av division 2 Norra Svealand förra året, men tappade krut på slutet och fick nöja sig med en position strax bakom topp 2. Jag tror att laget är ungefär lika bra och kommer landa någonstans mellan 3-6:e plats. Det är svårt att spela på gotlänningarnas hemmaplan. En lång resa som är sällsynt i den här serien och dessutom på en rätt tung gräsmatta som hemmalaget är vana vid. Konstgräslaget Syrianska Kerburan lär få problem här. Gästerna rapporteras ha nio skadade spelare och även om man kommer från säsongens första trepoängare (5-1 mot bottenkollegan Håbo) så bedömer jag inte att laget plötsligt kommer klättra i tabellen.

Matchstart 16.00 med speltips att läsa här
  Speltips Odds
FC Gute - Syrianska Kerburan
Division 2 Norra Svealand, Fotboll
1,85


Sedan har vi en desto större publikmatch att se fram emot i kväll. Roma tar emot Juventus, där den gamla damen säkrar ligatiteln vid tre poäng. Det kan även räcka med en pinne beroende på hur det går i Napolis match i eftermiddag, men oavsett vad så måste Roma försöka gå för tre poäng här. Det är därför jag tror att Juve har en väldigt bra chans att vinna, även om de egentligen är nöjda med kryss. Roma ligger tvåa och är bara en poäng före Napoli. Skulle Napoli vinna i eftermiddag så har Roma i så fall krav på sig att spöa Juve om man vill ha andraplatsen i egna händer inför de sista två omgångarna. En tredjeplats i ligan innebär att laget skulle tvingas kvala till CL och det är knappast ett drömscenario för Romlaget. Kan taktiskt skickliga Juve kontra bort Roma och bärga titeln redan i kväll?
  Speltips Odds
Roma - Juventus
Serie A, Fotboll
1,80


I övrigt spelar jag Hammarby draw no bet till ett bra odds borta mot Halmstad. Tror de defensivt stabila bajarna kan kriga ned HBK över 90 minuter.

Lycka till med dagens spel!

@lellesandahl på twitter

Bonnfotboll i division 1 Norra

7 Maj 2017 - 12:31
Söndagar brukar innebära division 1-fotboll i det svenska seriesystemet. Och så även i dag.

Jag har riktat in mig på två matcher där den första sparkas igång klockan 16.00 i Luleå.

Hemmalaget har haft en stor spelaromsättning från förra säsongen, där man med nöd och näppe kvalade sig kvar i serien. Det verkar ha gått åt fel håll sett till inledningen där IFK inte gjort ett enda mål på tre matcher. 0-0 mot Carlstad away var en helt okej start, men torskarna med 0-1 mot Enskede och 0-2 mot Sollentuna imponerar inte på något sätt. Två förmodade bottenlag som man torskade fullt rättvist mot. Jag såg matchen mot Sollentuna där SFK backade hem på egen planhalva och Luleå inte hade några verktyg för att låsa upp det. I stället tappade de tålamodet och åkte på ett gäng kontringar som straffade sig.

Sandviken har ett spännande lag som nykomling. Flera snabba och individuellt skickliga offensiva spelare som Junior, Bale och York. Bakåt finns rutin i form av tidigare Geflespelarna Mård och Hellström. Jag tror definitivt att gästerna har chans att kontra bort Luleå och åka hem med tre pinnar.

  Speltips Odds
IFK Luleå - Sandviken
Div 1 Norra, Fotboll
1,80


Näst på tur har vi Vasalund mot Arameisk Syrianska. Ett Stockholmsderby mellan fjolårets andraplacerade Vasa och nykomlingen A-S. På pappret låter det ju som en enkel match för hemmalaget? Men så är det inte. A-S har värvat starkt och börjat bra med två segrar på tre matcher. Nu börjar man få tillbaka spelare från skada också och när lagen möttes på försäsongen slutade det 1-1. Fullt rättvist.

Vasalund har flera spetsspelare som Bulut, Amoah, Magnusson och Malmborg. Men man saknar en del fart och fläkt, individuell skicklighet, som fanns i laget förra året. De är lite baktunga i dagsläget och jag tror inte att det här blir någon lätt match alls för Vasalund.

  Speltips Odds
Vasalund - Arameisk-Syrianska
Division 1 Norra, Fotboll
1,75


Lycka till med dagens spel!

@lellesandahl på twitter

Lossnar det för Gnaget nu?

30 April 2017 - 14:11
Tre sköna spel i rad in på kontot sista dagarna. FC Köpenhamn i cupen (-1,5) samt två bonnfotbollare i Stocksund (rak) och Gamla Upsala (-1,5).

Hoppas flytet fortsätter!

AIK spottade upp sig senast mot Sirius och frågan är om det kan lossna för Solnalaget nu? De svartgula har gått över till att spela med en forward (Markkanen) och med flera djupledsspelare där bakom. Sist var det något form av 3-5-1-1 med Thern och Blomberg som offensiva mittfältare som tuggade djupled. Ishizaki och Olsson delade på ansvaret i uppspelsfasen och det är ett smart drag av Norling och company. Olsson har inte klarat av att sköta uppspelen själv som ensam balansspelare och med Ishi bredvid sig slipper han ta avgörande beslut.

Tror det både kommer fungera bättre defensivt (mindre risk för bolltapp och fler på rätt sida) och offensivt, där Thern och Blomberg är duktiga i djupet. Goitom finns som joker och kanske kan lira släpande anfallare bakom Markkanen? Hur som helst tror jag AIK har en bra chans mot ett sisådär Sundsvall. Samtidigt tror jag inte AIK har tillräckligt bra poängspelare på planen för att ta storsegrar den här säsongen. Chansmässigt borde AIK slagit Sirius med mer än ett mål, men så blev det inte, och det blir nog många uddamålsresultat för AIK den här våren.

  Speltips Odds
AIK - GIF Sundsvall
Allsvenskan, Fotboll
2,10


Så till kvällsmatchen mellan Inter och Napoli. Roma ser ut att tappa poäng mot Lazio just nu och blir det så har Napoli en bra chans att knappa in på andraplatsen. En plats som ger direktspel i Champions League utan kval. Möter Inter som gått riktigt tungt ett par veckor nu och vars försvar läcker som ett såll. Tror Napoli har det som krävs för att kontra bort hemmalaget som desperat letar efter någon form av lägstanivå.

  Speltips Odds
Inter - Napoli
Serie A, Fotboll
1,74


Det var allt för mig!

Lycka till med dagens spel!!

@lellesandahl på twitter
Fler inlägg: