LelleSandahl

Visa profil
Tre sköna spel i rad in på kontot sista dagarna. FC Köpenhamn i cupen (-1,5) samt två bonnfotbollare i Stocksund (rak) och Gamla Upsala (-1,5).

Hoppas flytet fortsätter!

AIK spottade upp sig senast mot Sirius och frågan är om det kan lossna för Solnalaget nu? De svartgula har gått över till att spela med en forward (Markkanen) och med flera djupledsspelare där bakom. Sist var det något form av 3-5-1-1 med Thern och Blomberg som offensiva mittfältare som tuggade djupled. Ishizaki och Olsson delade på ansvaret i uppspelsfasen och det är ett smart drag av Norling och company. Olsson har inte klarat av att sköta uppspelen själv som ensam balansspelare och med Ishi bredvid sig slipper han ta avgörande beslut.

Tror det både kommer fungera bättre defensivt (mindre risk för bolltapp och fler på rätt sida) och offensivt, där Thern och Blomberg är duktiga i djupet. Goitom finns som joker och kanske kan lira släpande anfallare bakom Markkanen? Hur som helst tror jag AIK har en bra chans mot ett sisådär Sundsvall. Samtidigt tror jag inte AIK har tillräckligt bra poängspelare på planen för att ta storsegrar den här säsongen. Chansmässigt borde AIK slagit Sirius med mer än ett mål, men så blev det inte, och det blir nog många uddamålsresultat för AIK den här våren.

Speltips AIK - GIF Sundsvall Tips Odds Rekare


Så till kvällsmatchen mellan Inter och Napoli. Roma ser ut att tappa poäng mot Lazio just nu och blir det så har Napoli en bra chans att knappa in på andraplatsen. En plats som ger direktspel i Champions League utan kval. Möter Inter som gått riktigt tungt ett par veckor nu och vars försvar läcker som ett såll. Tror Napoli har det som krävs för att kontra bort hemmalaget som desperat letar efter någon form av lägstanivå.

Speltips Inter - Napoli Tips Odds Rekare


Det var allt för mig!

Lycka till med dagens spel!!

@lellesandahl på twitter
0 Kommentarer
2017-04-30 14:11:23
Går in för Allsvenskan i dag och matcherna mellan AFC - Halmstad och Östersund - IFK Göteborg.

I den ena blir det ett hörnspel och i den andra går jag emot favoriten.

AFC har gjort det något bättre än jag trodde inför säsongen. En brokig skara spelare är det verkligen men de har ju inte varit helt borta i någon match nästan. Jag har spanat in deras hörnstatistik och det är föga förvånande väldigt mycket hörnor framåt. Alla djurgårdare vet hur Pelle Olsson ville spela fotboll och det var för det första mycket riskminimering, inget onödigt kladd på bollen centralt, och anfallsmässigt mycket bollar i "kanalen" på kanten. Låsa fast vid hörnflaggan, fylla på i boxen och motta inlägg. Det ger ju rätt gott om fasta kan man konstatera. Mot Sundsvall hade AFC hela 16 hörnor - på bortaplan - och hemma mot Örebro hade man tolv. Att de inte kom upp i lika många borta mot Blåvitt var ingen skräll, men här tror jag de absolut har chansen i en match som båda vill vinna.

Speltips AFC Eskilstuna - Halmstad Tips Odds Rekare


Samtidigt spelas det även boll uppe i Östersund. ÖFK vann sensationellt svenska cupen men var märkbart slitna därefter mot Örebro. Torsken där betyder att jämtarna inte fått den start de hoppats på i allsvenskan. Men de kommer garanterat att lyfta upp mot övre halvan. Samtidigt är jag osäker på om lyften kommer redan mot IFK Göteborg. Blåvitt är revanschsugna efter att bara fått 1-1 hemma mot AFC. De kommer nog inte bli tagna på sängen på samma sätt som när de torskade där uppe förra året – och kvalitet i omställningsspelet och på fasta situationer har man. Jag tycker Blåvitt är för stor underdog här och går emot marknaden.

Speltips Östersund - IFK Göteborg Tips Odds Rekare


Lycka till med dagens spel!

@lellesandahl på twitter
0 Kommentarer
2017-04-23 13:25:46
Helgens speltips hittar jag uteslutande i den svenska fotbollen.

Först ut är det premiär i Norrettan mellan Enskede och Sollentuna. Ett derby i den norra division 1-serien mellan två lag som gått ganska svagt på försäsongen. Enskede höll sig kvar förra året, men har lidit skada av att tränaren drog förra sommaren och tog med sig ett par gubbar i fallet. Flera rutinerade spelare som Andreas Dahl och Niklas Gustavsson finns inte kvar och det tog ganska lång tid på försäsongen innan Enskede fick ihop truppen.

Jag har svårt att se hur laget ska slippa bottenstriden då många av nyförvärven inte spelat på någon hög nivå innan och resultaten sett ut som de gjort på försäsongen. Sollentuna är nykomlingar till i år och jag hade trott att laget skulle satsa mer än man gjort på att förstärka truppen. Det finns spännande spelare med hög potential, men även här saknas det rutin från den här nivån, samtidigt som försäsongsresultaten gått emot de svartvita.

Min känsla är att den här matchen är oerhört viktig för båda lagen. En match ingen vill förlora. Därför tror jag att det blir mer kamp än skönspel.

Speltips Enskede - Sollentuna Tips Odds Rekare


En halvtimme senare smäller det på Tele 2 Arena mellan Djurgården och Elfsborg. Jag har varit skeptisk till Djurgårdens anfallsspel i inledningen av säsongen. Det verkar inte finnas någon större plan för hur man ska ta sig till målchanser. Det är mest att ge bollen till Källström och hoppas på en demonpassning. Däremot såg försvaret grymt mycket bättre ut mot Häcken än i premiären mot Sirius. Kevin Walker passade bättre ihop med Kim Källström än vad Kerim Mrabit gjorde, och då tänker jag på den defensiva balansen.

Elfsborg är dock ett riktigt farligt kontringslag, som åkte på en tuff torsk mot AIK i en jämn match. De har gjort bra ifrån sig mot Djurgården sista två säsongerna och har en tydligare anfallsidé. Dif har press på sig att vinna och det är risk för tidig frustration om spelet inte stämmer. Därför tycker jag att hemmalaget seglat upp som alldeles för stor favorit.

Speltips Djurgården - Elfsborg Tips Odds Rekare


Lycka till med spelen!

@lellesandahl på twitter
0 Kommentarer
2017-04-16 10:51:04
Fina allsvenska matcher på schemat i kväll.

Jag har två rekar ute där båda matcherna sparkas igång 17.30. Häcken - Djurgården plockade jag tidigt hemmalaget. Dif var INTE bra i premiären. De hajpade nyförvärven till trots, Melkemichel har misslyckats med att sätta ett grundspel och laget uppträdde väldigt förvirrat hemma mot Sirius. Framförallt i den andra halvleken där man märkte att Källström/Mrabti inte kan bära ett innermittfält i 4-4-2. Då tänker jag på defensiven där det blev stora HÅL för Sarfo och grabbarna att spela sig igenom. Inte heller presspelet var något att hänga i julgranen och jag har svårt att se Özcan träna laget hela säsongen ut.

Speltips Häcken - Djurgården Tips Odds Rekare


Samtidigt stod Häcken för en stabil insats borta mot AIK. Gnaget hade knappt en målchans och Micke Stahre känns som helt rätt man att få det vackert spelande laget att även vinna matcher. Jag blir inte förvånad om Dif får åka rejält här.

Det spelas även en intressant match på Studenternas i Uppsala. Två bra fotbollslag där nykomlingen Sirius kommer med färskt självförtroende från att ha spöat just Dif på bortaplan. Hemma inför ett fullsatt Studan så kommer Sirius försöka göra fansen nöjda och gå för tre poäng. Det tror jag passar Blåvitt bra som är ett bra omställningslag och som är tunga på fasta situationer. Det kan säkert bli en öppen matchbild där båda lagen går för tre poäng.

Speltips Sirius - IFK Göteborg Tips Odds Rekare


Lycka till med dagens spel!

@lellesandahl på twitter
0 Kommentarer
2017-04-09 15:37:48
Äntligen är Allsvenskan igång igen!

Ska själv avnjuta AIK vs BK Häcken på Friends Arena och tänkte nog springa bort till Tele 2 i morgon för att se uppsnackade Djurgården mot Sirius.

Dagens speltips blir åt det "tråkigare" slaget.

AIK tar emot BK Häcken i Solna och tittar vi på AIK:s försäsong så har försvaret sett bra ut i fembackslinjen, samtidigt som problem att skapa tryck framåt finns. Det kommer att bli bättre när Goitom och Krpic kommer i form tror jag, men att AIK ska gå ut och vinna matcher med 3-4 kassar tror jag inte i år. Det blir nog en hel del uddamålssegrar tror jag, mycket för att man känner sig trygga när man backar hem på egen planhalva och stänger till centralt.

Cupmatchen mot Häcken slutade med torsk 3-0. Samtidigt borde Gnaget kanske tagit ledningen där och så släppte man inte två sena mål i forceringen. Häcken har säkert respekt för AIK på bortaplan och kommer inte vilja släppa in något tidigt mål.

Speltips AIK - BK Häcken Tips Odds Rekare


I matchen mellan Sundsvall och AFC Eskilstuna tänker jag så här. Giffarna har haft svårt med offensiven och känns aningen tunna framåt. Det gäller att ynglingen Wilson levererar som han gjorde i höst och att Linus Hallenius hittar tillbaka. Där är man ännu inte sett till resultaten på försäsongen. AFC har Pelle Olsson som coach och vi vet alla vad det innebär. Organiserad fotboll och riskminimering.

Jag spelar under 2,5 mål även i den matchen!

Speltips GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna Tips Odds Rekare


Sedan tror jag precis som kollega Polsäter att Hammarby kommer få det tufft borta mot IFK Norrköping. Bajen känns tunna i år...

Vad tror ni?

Lycka till med dagens spel!

@lellesandahl på twitter

1 Kommentarer
2017-04-02 12:12:16