Serie C och La Liga2

12 November 2017 - 13:32

Landslagsuppehåll blir vad man gör det till. 


Visst, spelutbudet är absolut INTE mumma när alla större ligor är nedsläckta på grund av ett fåtal landskamper av betydelse. Men that's life. 


Vi som rekar här på sajten får därför gnugga våra geniknölar för att försöka vägleda er. Jag måste erkänna att jag gillar det. När man får gräva ned sig i lägre divisioner som Serie B och La Liga2. 

Nu har jag faktiskt gått ännu lägre i det italienska fallet. 

Livorno spelades med stor framgång i onsdags. En säker 3-0-seger när ettan plockades rak till 1.70. Livorno är av allt att döma, från starten på säsongen, för bra för Serie C och kommer om inget oförutsett ras inträffar flyttas upp efter säsongen. 

I eftermiddag väntar ett mellanbra Monza på bortaplan, men i och med det täta matchschemat, dagsformen och truppernas bredd tror jag på Livorno ännu en gång! 

Läs hela reken här:  

  Speltips Odds
Monza - Livorno
Serie B, Fotboll
2.15


Senare på kvällen: Segunda division, eller La Liga2! 

Sporting Gijon tar emot Real Valladolid. Två lag som slåss i för att hänga med i toppen och minst nå en kvalplats. 

Bara 13 omgångar spelade, men tre poäng för Gijon innebär att de är max en pinne från serieledning inför nästa omgång. Hemmalaget torskade sist, men innan dess en bra formtrend där framförallt hemmaspelet och försvarsspelet sett fint ut. Samtidigt som Valladolid är inne i en svag trend där man släpper in mycket mål och inte vunnit på flera matcher. 

Gijon känns som en sund etta med tanke på flera faktorer. Läs hela analysen här: 

  Speltips Odds
Sporting Gijon - Valladolid
La Liga2, Fotboll
2.15


Många bra rekar på VM-kvalet i kväll där jag inte har något att tillägga. Får se om vi kan hitta något vasst spel till Italien - Sverige i morgon. 


Lycka till med dagens spel! 


@lellesandahl på twitter

Sista allsvenska rycket

5 November 2017 - 12:15

En lång säsong är snart över i allsvenskan och här kommer sista reken i seriespelet, kanske kommer något läge i kvalet också. 


Elfsborg har sett bedrövliga ut i höst. Försvarsspelet har stundtals varit pinsamt och senast mot Östersund blev man totalt avklädda (4-1). Innan dess två rätt så turliga segrar, framförallt mot Sundsvall, och på fem senaste matcherna har tre varit storförluster. Mot ett rätt så stabilt IFK Norrköping tror jag att man kan bli straffade ännu en gång. 

Peking har visserligen två torsk sista fem (2-1 mot Halmstad och 1-3 hemma mot MFF) men kommer från stabila 2-0 hemma mot Örebro senast. 

Elfsborg har plusstatistik mot Norrköping sista åren, men jag tror ändå att Peking har bättre chanser än vad oddsen säger i dag. 

  Speltips Odds
Elfsborg - IFK Norrköping
Allsvenskan, Fotboll
2.09


Min andra rek för dagen blir i Norge. 

Ålesund har inte en enda seger på 14 omgångar, slåss för sin existens och möter landets bästa lag. Rosenborg blev mästare i kavaj under gårdagen och kan spela utan press på sig i kväll. Tror inte man åker upp till Ålesund och ställer ut skorna för det, utan med alla blickar på sig vill man såklart avsluta snyggt. 

Ålesund måste gå för seger, två pinnar upp till kval, och detta mot ett lag som fick 1-1 mot Zenit i torsdags. Risk för en del trötta ben i Rosenborg? Visst, men truppen är bred och nu kan man ligga och vänta på att Ålesund gör bort sig. Hemmalaget kommer från torsk 4-0 mot Lilleström så formen är inte direkt på topp heller. 

  Speltips Odds
Ålesund - Rosenborg
Eliteserien, Fotboll
2.00


Några övriga tankar denna söndag: 


15:00: Östersund kommer från en sen förlust mot Bilbao i torsdags, har möjlighet att passera Djurgården i tabellen och plocka EL-plats till nästa år, men har det heller inte i egna händer. J-Södra borta har inte varit en lätt match för ÖFK genom åren, och med tanke på att hemmalaget kan säkra kontraktet i dag så tycker jag att Jönköping har bättre chans på poäng än vad marknaden tror. Regntung plan och slitna ÖFK-ben. 

Spelar 1X till 1.88 hos Bethard 


Tar en rackare i Danmark också. 


16:00: Randers har bytt tränare efter en svag start, och det har sett mycket bättre ut spelmässigt. Såg matchen mot Bröndby och 3-1 till hemmalaget speglar inte alls matchen. Det var faktiskt Randers som stod för spelet och även omgången innan mot Ålborg (1-1) var man det bättre laget utan att vinna. Kan det vara dags nu? Århus går käpprätt åt helvete just nu. Tre raka torsk med 1-10 i målskillnad. 1-4 hemma mot Nordsjälland sist. Man har bra spelare men verkar inte hitta rätt vad man än gör. 

TV-peng på Randers till 2.33 hos Coolbet, vill man spela mer "safe" finns DNB till 1.65 hos William Hill


Lycka till med spelen! 


@lellesandahl på twitter
Söndagslir på R&K!

29 Oktober 2017 - 14:11

Vi går in i slutspurten i de nordiska ligorna och jag väljer att kötta enda in i kaklet! 


17.30 på Bravida arena i Göteborg. 


Häcken har fortfarande en chans på Europaspel, men då krävs tre poäng i kväll samtidigt som Djurgården misslyckas med att vinna sin fajt mot J-Södra. Matcherna spelas parallellt så Häcken får gå all in för tre poäng här helt enkelt. 

Men man saknar ett par viktiga kuggar. Ranegie, Yasin och Arkivou är inga duvungar som saknas, samtidigt som Kalmar kommer mer ordinarie och kommer få ytor att kontra på, med tanke på att Häcken måste gå för det. Därför tror jag på en anfallsglad match där jag inte vågar välja sida, utan snarare tror på mål åt båda hållen. 

  Speltips Odds
Häcken - Kalmar
Allsvenskan, Fotboll
1.77


Halvtimmen senare sparkar Rosenborg igång hemma mot John Alvbåges Stabaek. Gästerna har ännu inte säkrat kontraket men bör inte riskera att åka ur tror jag. Det är för många lag emellan och för få matcher kvar för att jag ska se hur flera andra gäng ska gå rent. Därför blir det nog svårt att freda sitt mål i kväll. 


Rosenborg kan nämligen säkra mästerskapet med tre omgångar kvar. Perfekt för klubben att sedan kunna gå all in på Europa League-matcherna. Rosenborg kommer från 3-0 borta mot Brann i Bergen vilket visar på en god dagsform – blir Lord Bendtner hjälte i kväll kanske? 


  Speltips Odds
Rosenborg - Stabaek
Eliteserien, Fotboll
1.78


Har ni några sköna drag i dag? 


@lellesandahl på twitter

Högt och lågt i Norden

22 Oktober 2017 - 10:52

Tjena allesammans! 


Ny söndag och ny söndagsblogg med spel hämtade från den nordiska fotbollen, den här gången. 


Division 1 Norra är en serie som ligger mig varmt om hjärtat. Jag lirade själv i den där "ruinserien" mellan 2008-2010 för Östersunds FK (Obs, fram tills Potter kom = alltså innan klubben blev bra) och har en ganska god koll på klubbarna där. Känner en del spelare i några av lagen och man hänger med i tugget. 

Västerås SK borde ha varit med och slagits enda in i kaklet, men "storklubben" på den här nivån i alla fall, har floppat. Nu i höst har man ett bättre lag efter en bra sommarsilly och laget har gått starkt. Möter i eftermiddag ett Enskede som har snaran runt halsen, men som knappt ens vågar tro på det själv. 

Gästerna är åtta poäng från säker mark med nio poäng kvar att spela om. Man har dessutom en usel målskillnad så ni hör ju själva. Laget är i princip körda och har nu en riktigt tuff bortamatch, mot ett lag i form och som bygger inför nästa år. Tidigt 1-0 sen rinner det på? 

  Speltips Odds
Västerås SK - Enskede
Div 1 Norra, Fotboll
2.00


Fyra timmar senare sparkas det boll i Bergen, Norge. Stormatch mellan Brann och Rosenborg. Men även om det till en början såg ut som att flera lag skulle kunna hänga med Rosenborg i år, så har det inte blivit så. RBK, med Bendter på topp, har gått väldigt starkt i höst medan andra har tappat. Därför är det inte långt borta till att näsa pokal får lyftas. 

RBK åkte på torsk borta mot Zenit i veckan, men man vilade ett par gubbar och Brann är själva inte i bra form ändå. Jag tror att gästerna har en bra chans att åka hem med tre poäng. 

  Speltips Odds
Brann - Rosenborg
Eliteserien, Fotboll
1.83


Lycka till med spelen! 


@lellesandahl på twitter

Söndagens dubbelspel

15 Oktober 2017 - 12:56

Tjena gott folk! 


Haft ganska bra flyt i den danska fotbollen sista dagarna. Men i dag är det fokus på svensk fotboll. 

Först ut har vi Falkenberg mot Trelleborg. 

Jag har imponerats av gästerna hela säsongen. Nu på sista tiden har formen sviktat något, men nu har man fått träna och vila under landslagsuppehållet. Slicka såren. 

Förutsättningarna är att TFF kan hänga av Falkenberg i jakten på kvalplatsen. TFF står på kval nu, Falken behöver vinna annars är det över. Det tror jag talar för ett tämligen stabilt Trelleborg, som kan ligga och vänta på läget att straffa hemmalaget. Falkenberg har dessutom visat upp en svag form under flera veckor nu. 

Inte alls i rätt skede av säsongen att tappa formen... 

  Speltips Odds
Falkenberg - Trelleborg
Superettan, Fotboll
2.10


Halvtimmen senare brakar det loss på Borås arena. 

Elfsborg har sett ut som skit många gånger i höst. Även så mot AIK senast. Men Janne Mian (nya tränaren) har fått ett par veckors hetluft nu och spelarna borde vara trötta på att torska. 

Sundsvall har gjort det bra i höst och lär klara kontraktet, men det är inte klart ännu. Press på sig här medan Elfsborg kan spela mer avslappnat och bara försöka bygga något inför nästa år. 

Elfsborg har mer spets och bättre spelare överlag. Jag tror man vinner. 


  Speltips Odds
Elfsborg - GIF Sundsvall
Allsvenskan, Fotboll
1.83


Läs rekarna så jobbar vi in dubbeln!


Vad tror ni?


@lellesandahl på twitter

Fler inlägg: