LelleSandahl blogg

Läs dagens bästa speltips med analys från vår expertbloggare LelleSandahl. Ta del av dagens bästa speltips och unika insättningsbonusar.

Ny söndag och dags för nya tips och blogg på det. 

Jag kommer zooma in på allsvenskan och den italienska supercupen. 


Den allsvenska matchen jag tittar närmare på är den mellan AIK och nykomlingen AFC Eskilstuna. 

Jumbon AFC kommer att åka ur serien. Det finns inte att de klarar av att kravla sig över strecket. Att behöva gå framåt mot ett hungrigt AIK på bortaplan kommer bli tufft. AIK, med Obasi och Stefanelli i form, kommer ligga på från minut ett och har ett bra skadeläge. Torsken mot IFK Göteborg var för mig oväntad och betyder i princip att allsvenskan är avgjord. MFF kommer ta guldet och AIK får (ännu en gång) rikta in sig på topp 3 och att säkra Europacupspel. 


Men framförallt tror jag att AIK spelar hösten för att komma före storsatsande Djurgården. Hur som helst, det här är en match som man bör vinna och jag tror att det försvarsstarka hemmalaget även kan täppa till bakåt. 

  Speltips Odds
AIK - AFC Eskilstuna
Allsvenskan, Fotboll
1.91


Näst på tur är den italienska supercupfinalen mellan Juventus och Lazio. Matchen spelas på Stadio Olimpico vilket såklart är en fördel för Lazio. Samtidigt – Juve har tio raka segrar mot Lazio. Inte ens ett kryss har man mäktat med på sistone alltså. 

Båda lagen har haft en ganska lugn silly än så länge och jag tror att vi får se Juve vinna ligan igen, samtidigt som Lazio mycket väl kan slåss om CL-plats. Men i kväll kan jag inget annat göra än att tro på att Juve får lyfta pokalen. 


  Speltips Odds
Juventus - Lazio
Supercupen, Fotboll
1.85


Hur spelar ni i dag? 


@lellesandahl på twitter

Två intressanta fajter på schemat i dag som jag hittat spel i. Först ut har vi succélaget Sirius mot AIK. 

Det var ingen rolig syn för alla AIK:are när målvakts-Linnér tappade in 1-1 borta mot Braga i torsdags, för att sedan hamna på "mellis" vid 2-1-målet precis före straffsparkarna. Man lider ju med killen som inte är speciellt erfaren trots att han är försteslips i AIK. 


Kan laget resa sig trots bakslaget och få dagars vila? 

Det tror jag faktiskt. Med klass i anfallet i form av Stefanelli, Goitom och inte minst Obasi kommer det att hända grejer. Alla tre har förmåga att avgöra matcher på egen hand och det kommer märkas. Så länge AIK kan fortsätta uppvisa sitt säkra försvarsspel så kommer de att vinna jämna matcher i större utsträckning i höst. Sist man mötte Sirius så var AIK kliniska i sitt försvarsspel och Sirius kom ingenstans. Det blev bara 1-0 men det borde blivit större siffror. Sirius har bara ett sätt att spela på, och gör det oerhört bra och imponerande, men min känsla är att det inte kommer bita på Gnaget i kväll heller. 


  Speltips Odds
Sirius - AIK
Allsvenskan, Fotboll
1.79


Vi rullar vidare till Danmark och Bröndby - FC Köpenhamn med kickoff halvtimmen senare. 

Bröndby åkte ur Europa League, precis som AIK, under torsdagskvällen. FCK gled vidare i CL-kvalet enkelt dagen innan mot Vardar. Det ser jag som fördel FCK bara där, kommer in till derbyt med en positiv känsla, men framförallt de senaste årens slakt. Det var tio derbyn sist Bröndby vann mot FCK och det känns lite som Djurgården och Stockholmsderbyn just nu. Det vill sig inte. 

Försvaret har inte imponerat heller så Bröndby måste förlita sig på att göra mål i dag. FCK har inte öppnat säsongen super men försvaret är tryggt och med vind i ryggen från inbördes möten och veckan som gått tycker jag värdet ligger på gästerna på Bröndby Stadion. 

  Speltips Odds
Bröndby - FC Köpenhamn
Superligan, Fotboll
1.79


Vad tror ni?


@lellesandahl på twitter

Dåså mina vänner! Ny söndag och nya speltips på sajten! Först ut har vi en läcker bonnfotbollare. 

FC Gute är genuint svårslagna på Gotland och det tror jag mycket väl att Eskilstuna City kan få erfara i dag. Matchen sparkar igång redan klockan 13 och även om Gute har duktige Burman borta så tycker jag att den individuella kvaliteten är hög nog för att bära tre poäng. Eskilstuna har nog seriens bästa anfallare Emil Fritzell. 

Men utöver honom så är laget inte så organiserat som behövs för att slåss om topplaceringarna. Gute är ett mer kompetent lag över lagdelarna och har en stor hemmaplansfördel med tanke på den långa resan och sin ofta långhåriga gräsmatta. 

  Speltips Odds
FC Gute - Eskilstuna City
Division 2 norra Svealand, Fotboll
1.80


Vi tuffar vidare till Friends arena och matchen mellan AIK och Kalmar FF. Gnagarna har förstärkt rejält under sommarfönstret, så bra att jag tror att man kan ge Malmö FF en match om guldet. Men då gäller det att vinna matcher som denna. 

Kalmar har också förbättrat sin trupp. Erton och nya norsken är injektioner som kommer att behövas för att lyfta klubben från bottenstriden. Men AIK borta är en tuff uppgift i hemmalagets nuvarande form. 

Jag tror att AIK vinner trots att de lär rotera på ett par positioner. 

  Speltips Odds
AIK - Kalmar
Allsvenskan, Fotboll
2.50

Hur spelar ni i dag? 

@lellesandahl på twitter

Kort tid till kickoff så jag fattar mig kort. 

Först ut har vi Blåvitt mot Örebro SK. Det är firma Westerberg/Nilssons första match i IFK och jag tror det kommer handla om kamp, kamp, kamp. 

Det blev hårt när ÖSK vann med 4-2 för en vecka sen och nu tror jag inte det blir mindre tacklingar på naturgräset i Götet. Bra lina sett till att det blev sex varningar sist lagen möttes, matchen spelas på gräs och det nya tränarparet precis kommit till jobbet. Viktig match för IFK och har får de inte vika ner sig! 

  Speltips Odds
IFK Göteborg - Örebro SK
Allsvenskan, Fotboll
1.93

18.00 går vi in i en dansk match mellan Midtjylland och Silkeborg. Här ser jag en matchbild framför mig att hemmalaget styr och ställer, Silkeborg spelar enkelt, rakt och försöker smacka in inlägg i boxen på Gustaf Nilsson mfl. Förhoppningsvis tar hemmalaget ledningen tidigt, vilket jag inte ser som någon omöjlighet, för att tillåta Silkeborg att lyfta upp spelet och försöka bryta sig igenom. Även här, en låg tröskel vad gäller linan tycker jag.

  Speltips Odds
Midtjylland - Silkeborg
Superligan, Fotboll
1.82

Så! 

Kör hårt med spelen. 

@lellesandahl på twitter

Nordisk afton på Rekatochklart!

16 Juli 2017 - 15:39
Vilken känsla att sitta i Danmark (Köpenhamn) och skriva ett danskt speltips... 

Först ut för dagen har vi matchen mellan Bröndby och Midtjylland. Två lag som slogs om "medaljerna" förra säsongen bakom suveränen FC Köpenhamn. 

Jag tycker att Midtjylland har gjort en stark silly där offensiven är kvar sen förra året och defensiven förstärkts. Därför känns det som att de har god chans att utmana FCK under hösten, men kanske ändå inte riktigt för att slåss hela vägen. Bröndby har också ett väldigt bra lag och gjorde en finfin säsong ifjol under sin nya tränare. Men man har tappat en del rutin under sommaren och det är lite av ett nytt IFB som ställer upp. Jag tycker att gästerna har bättre chanser än oddsen visar! Det är dessutom säsongspremiär i ligan för båda lagen.

  Speltips Odds
Bröndby - Midtjylland
Superligan, Fotboll
1.72

Näst på tur är matchen mellan Brann och Sarpsborg. Hemmalaget är obesegrade i Bergen, men kommer från kval till Europa League i veckan, har en viktig retur på hemmaplan till veckan, och möter Sarpsborg som har ett bra lag och ligger på samma poäng. Sist lagen möttes blev det 1-1 och jag tror att gästerna är fullt nöjda med kryss i dag – samtidigt som Brann nog inte har 100% go i benen efter match för bara några dagar sedan i Europa. Branns målskytte har dessutom stannat av på slutet samtidigt som Sarpsborg också spelat tight på bortaplan. 

  Speltips Odds
Brann - Sarpsborg
Eliteserien, Fotboll
1.70

Så ser det ut i dag! Har ni några bra spel i den nordiska fotbollen?

@lellesandahl på twitter
Fler inlägg: