Poldan

Läs dagens bästa speltips med analys från vår expertbloggare Poldan. Ta del av dagens bästa speltips och unika insättningsbonusar.

Poldan

Årets sista final!

22 November 2015 - 12:48
Anledningen till att jag inte gillar spel på turneringsvinnare är att det så ofta blir som i den här turneringen. Djokovic stod i 1,50 att vinna turneringen innan den startade. I finalen mot Federer står han i ungefär samma.

Det betyder att vi helt i onödan riskerat pengar i Djokovics match mot Berdych och i semifinalen mot Nadal. Nu vann visserligen Novak ganska komfortabelt, men det är mindre viktigt.

Vad som är givet inför turneringen är att Djokovic kommer att åka ut i gruppspelet ungefär 1 gång på 50, enligt oddsen. Sen kan vi ta för givet att han måste möta två av Nadal, Wawrinka, Murray och Federer i ”slutspelet”. Han kommer med all sannolikhet inte att stå under 1,20 i någon av dessa matcher.

Mot Andy lär han i snitt stå i 1,25
Nadal 1,20
Wawrinka 1,25
Federer 1,35

Det vill säga, det absolut enda som skulle ge värde till långtidsspelet vore om Djokovic får möta Nadal i semi och Andy/Wawrinka i final…eller värde och värde, då skulle det gå jämnt ut i längden. Och back i längden om man räknar in den minimala risken att serben åker i gruppspelet.

Så, då vore det en bättre idà© att spela Djokovic rak här i finalen till ungefär 1,50. Jag tror att han vinner efter tiebreak i tredje set. Men det känns spontant som att Federer kommer att hota ordentligt.

  Speltips Odds
Federer - Djokovic
ATP Slutspel, Tennis
1,70


Eftersom att jag räknar med en tight match kommer förmodligen dubbelfelen hagla också. Federer har ett snitt på 3 dubbelfel per match under den här turneringen. Och skulle det förvåna mig om inte Djokovic kan bidra med åtminstone ett.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.