I år är första gången Svenska cupens nya format med gruppspel har prövats. Cupen har länge behandlats styvmoderligt av såväl förbund, klubbar, fans och spelare men i år känns det som att vi är något på spåren. Att publiksiffrorna är sämre än i Allsvenskan må så vara, men samtliga spelare jag pratat med har varit positiva till upplägget med tidiga tävlingsmatcher. Sen att publiken varit klart lägre än i motsvarande matcher i Allsvenskan är en sak, jag tror det där tar sig med tiden.

Det finns fortfarande en del barnsjukdomar med nuvarande upplägg, exempelvis är det pajasvarning på att omgångar i samma grupp inte spelas samtidigt. Som det varit nu har en del lag kunnat spela på resultat på ett sätt som inte ska vara möjligt. Bättre speldatum för kvartsfinalerna är också önskvärt. Som det är nu är det omöjligt för vanliga fans att hinna till bortamatcherna utan att ta ledigt från jobb. Det måste ju gå att lösa speldagar som inte sammanfaller med CL eller EL, vilket är det som framtvingat dagens och gårdagens tidiga avspark.

Två svåra matcher idag. Öster är lite väl stora favoriter, jag vågar inte riktigt röra den. Väljer i stället att spela mycket hörnor mellan IFK Norrköping och DIF. Reken: [url][/url]
Speltips IFK Norrköping - Djurgårdens IF Tips Odds Rekare


Ha det gött kära vänner.
2 Kommentarer
2013-04-04 14:49:56

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
R.Baggio - 2013-04-04 23:21:12

Nej han missa sitt första inlägg/rek men annars ser de bra ut=)

Jonas O. - 2013-04-04 19:43:47

Fan har du satt alla dina rekar ?? Grymgrym start !