Att kasta in föremål på planen är idiotiskt. De som kastar in saker som kan skada spelarna borde straffas. Hårt. Så, då var det sagt.

Men. För att några personer går bananas (haha) efter ett insläppt mål kan man ju inte avbryta en hel match. 10 000 personer hade trotsat aprilkylan och valt att ägna måndagskvällen åt att jobba fram en hemmaseger i den sista premiärmatchen på Stadion någonsin. Planen var usel, spelkvalitén förväntad och ölen blaskig. Ändå fanns det ett antal tusen personer på som bara ville se sitt kära Djurgården spela. Efter att Mjällby firar 0-1 framför difklacken rinner det över för ett antal personer. Några ölflaskor kastas in och även ett päron som träffar en bortaspelare. Domaren avbryter matchen och i 45 minuter diskuterar delegater, klubbrepresentanter och polis innan det beslutas att matchen inte ska fortsätta spelas.

Jag borde ju jubla över beslutet i och med att jag rekat rak etta på DIF och nu voidas de flesta spel. Men jag gör inte det. Jag tycker det är helt fel att matchen avbröts. Beslutet straffar de tusentals andra fans som var på Stadion och nu blir det en jävla apparat med omspel eller vad det blir. Kommer fansen tillbaka? Det är precis de här besluten som drabbar den stora supportermassan som gör att Allsvenskan gräver sin egen grav publikmässigt. Allsvenskan är en produkt vars största värde ligger i fansen. Så mycket som möjligt borde därför utgå från att underlätta för fansen och göra allt runt en allsvensk fotbollsmatch optimalt för dem. Att då avbryta en match för att någon idiot kastat in ett päron är inte rätt.

Spelarnas säkerhet kunde inte garanteras, så därför spelades inte matchen klart, säger man. I så fall kan väl spelarnas säkerhet aldrig garanteras? Risken att ett päron flyger in på planen är väl lika stor under den delen av matchen som hade återstått efter gårdagsincidenten, som när som helst under en annan match? Att matchen avbryts minskar inte risken för att samma sak händer igen. Gör allt för att straffa de individer som missköter sig i stället, kollektivstraffa inte de 99,9 % som sköter sig.
1 Kommentarer
2013-04-08 22:19:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Ansgar - 2013-04-10 16:19:32

självklart ska matchen avbrytas! såg du tv-bilderna? det regnade in fulla ölburkar, flaskor mm och mitt i allt står småflickor i 10års-åldern som bollkallar. bara tillfälligheter att inte någon av dom träffas, snacka om att det hade blivit ramaskri då, nu var det ju bara en "färgad" Mjällbyspelare. Vad hade hänt vid ev. 0-2 Mjällby? Ansvaret ligger på Djurgården och andra klubbar(aik) att inte släppa in fårskallarna. dom har haft år efter år på sig att gallra vid grinden,världens enklaste sak.