Efter att ha kikat på MFF - IFK Norrköping så kan jag inte låta bli att tänka att Rikard Norlings byten var det som gjorde att Malmö missade att ta segern. Att min rek inte gick in gjorde knappast saken bättre heller.

Malmö FF hade matchen i sin hand mot ett alltmer tröttkört Norrköping som tvingats byta ut bägge sina forwards. I stort sett hela andra halvlek hade Peking enorma problem att ens få fast bollen på offensiv planhalva. Mycket på grund av att bägge deras duktiga forwars tvinga kliva av.

Malmö å sin sida hade fått in en kvittering och tryckte på för ett segermål. Då började Norling med sina byten. Först var det Concha som kom pga skada, vilket såklart är okej. Men att byta ut Hamad och Rantie för att sätta in Kroon och Rexhepi? Malmö tappade sitt offensiva spel i samband med dessa byten. Norrköping kunde få till spelavbrott, vinna boll och tid genom att Malmö tappade sin offensiva spets.

Så varför göra dessa byten? Ibland är spelare trötta och ibland kan en injektion från bänken behövas och ibland kan man behöva sätta in en till offensiv pjäs. Fine, det köper jag. Så kändes dock inte läget nu, nu kändes det mer som att Norling ville visa att han minnsann gjorde sitt. Jag hade hellre sett att han låtit köra vidare med bästa laget, det han hade på planen. Är alltså inte MFF:are, bara besviken på att slutoffensiven kom av sig, hade den fortsatt hade min rek kanske gått in. På slutet såg vi att MFF lätt kunde hota Norrköping bara genom att flytta upp mycket folk i boxen.

Nåja. Nya tag.
Speltips Elfsborg - Mjällby Tips Odds Rekare
0 Kommentarer
2013-05-03 21:05:26

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!