RalleArvid

Lampard, mynt och media

19 Mars 2013 - 00:45
Nämen hejsan!

Kikar in en sväng i mitt lilla blogg-krypin emellan alla rekar. Under samma dag som Dave Whelan, ägare till Wigan, både lyckades försvara rasism på fotbollsplanen och McManamans mordförsök tänkte även jag bjuda på lite åsikter som kanske skaver en smula. Jag inbillar mig dock att mina är både sundare och mer underbyggda än DW:s.

Det enda jag egentligen vill åt är att ge utrymme åt att en mer balanserad bild kunde ges plats här på Rekat, nu när varken engelsk print-, online- eller TV-media (och därmed heller inte svensk media eftersom den i detta fall enbart har kopierat vad som publicerats här i England) erbjudit någon sådan.

Chelsea vann ju som bekant matchen igår, man gjorde det rättvist och man gjorde det föga överraskande (min rek var ju 1/1 HT/FT och den var aldrig hotad). Därför är det inte konstigt att det hittas annat att skriva och prata om i efterspelet kring en så pass stor match som det derbyt ändå alltid är av en rad anledningar.

Först: jag försvarar INTE de som stod bredvid och runtom mig och kastade mynt och andra föremål mot Terry och Lampard, men när omständigheterna och scenariot tog sig de vägar de gjorde var det alltid oundvikligt.

Lampard är den mest hatade spelaren i West Ham-kretsar genom tiderna (och för det finns det sannerligen goda anledningar)
Lampard gjorde igår sitt 200:e mål, vilket är en fantastisk bedrift under en fantastisk karriär i Chelsea som började då han lämnade West Ham (som sedan dess aldrig nått samma höjder som laget gjorde när Lampard och hans familj var i klubben i diverse framträdande positioner).
Lampards mål var det första och direkt avgörande i ett derby som äger massvis av rivalitet, hat och hetsig stämning redan före en sådan pikant händelse.
Målet gjordes rakt framför nosen på alla oss West Ham-supportrar.
Målet kom bara sekunder efter att John Terry aktivt riktat provokationer mot de tusentals West Ham-fans som åkt District Line från Östra London till Fulham. Provokationer som den petade mittbacken dessutom tyckte det var en god idà© att upprepa och trappa upp efter att Lampard nickat in 1-0.Händelserna är givetvis ingenting acceptabelt eller något jag rättfärdigar. Jag ville bara poängtera att när samma sak hände uppe i Manchester (med värre konsekvenser dessutom) slätades det hela omgående över med skämt och en långt mer lättsam ton än den som ägt rum här idag. Detta är förståeligt eftersom West Ham-fans har ett rykte, framförallt i media, om att vara anarki-romantiserande thugs och chavs som ställer till trubbel vart än man reser, ett rykte som väldigt många bortamatchs-resande dessutom är måna om att bevara och befästa. Ett rykte som dessutom är oerhört kompatibelt med innehåll i olika medier om någon incident inträffar.

Om jag ska gå ut med den något mer lättsamma ton som borde rått om både gammel-media och social media däremot haft ett intresse av att vara konsekventa? Okej, då lämnar jag er genom att säga att en av de saker som kastades mot Frankie var en varmkorv, något personen som kastade förmodligen trodde att Lampard var sugen på kan man tänka…

Återigen: jag försvarar INTE mynten som kastades och mycket korrekt är alla händelserna polisanmälda och tre identifierade personer är redan avstängda. Jag ville bara förklara för er varför det hände och varför media valde att rapportera som de gjorde just denna gång. Givetvis kastade jag själv ingenting (möjligtvis bortsett från ett och annat mindre smickrande ord).

Ha det bra nu lads så hörs vi i rek-form och på sociala medier. Konsekvent som vanligt!
Twitter: @RalleArvid
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  Colorado - Nashville
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 2
2.00
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80
19:00  IFK Norrköping - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 halvtid/fulltid
2.15
20:45  Genoa - Hellas Verona
Fotboll - Serie A - Hellas ö2,5 hörnor
1.74
21:00  Athletic Bilbao - Levante
Fotboll - La Liga - 1
1.71
12:00  Maden - Fucsovics
Tennis - ATP Budapest - Fucsovics
1.71

Skador & Avstängningar