RalleArvid

Lördag

3 Maj 2013 - 23:49
Liksom min nya podcast har en ny streak här på rekat inletts och jag är på jakt efter femte raka spelet (eftersom Hernandez-reken blev ditchad när han inte startade mot Arsenal) nu när lördagen är på ingång här i ett fantastiskt soligt London. Jag beger mig som vanligt mot Upton Park i öst för att bevittna hur Andy Carroll, Kev Nolan och Big Sam på allvar kommer skicka ned sin gamla klubb i det smutsiga nedflyttningsträsket. Ett par Rasmus Elm-inkast härifrån spelar dock Tottenham en ödesmatch i andra delen av tabellen då de jagar sin Champions League-plats när de tar emot Southampton.

Jag var i kontakt med chef Holms nyss av diverse olika anledningar och han lät meddela att han ALLTID trodde att hans kära Spurs skulle förlora, det tror inte jag. Om de grejar fjärdeplatsen eller ej låter jag vara osagt men jag tror att Chelsea-matchen kommer vara helt avgörande i det ödet och att den eventuella uppfuckningen inte kommer ske denna helg.

Southampton har gjort det bra denna säsong efter förutsättningarna. Att Reading skulle åka ur sa jag redan inför säsongen, truppen räckte inte till på långa vägar och nedflyttningen var logisk. Logiskt var det även att West Ham klarade sig med tanke på sina resurser. Southampton och dess chanser att klara sig kvar bedömde jag som någonstans mittemellan och ja, det är väl också så det har tett sig nu när vi snart kan summera de tre nykomlingarnas säsonger.

Saints har en fotbollsko och de flesta dobbarna av den andra skon i Premier League även nästa säsong och motivationen talar därför för hemmalaget Spurs som spelar för Champions League - den enda plats i fotbollsvärlden som kan anses vara viktig i paritet med att uppnå det mål som Southampton nu tycks ha klarat av: att hålla sig kvar i Premier League inför säsongen 2013/2014 när nya TV-avtal träder in i England.

På de sju mötena som spelats lagen emellan på White Hart Lane hittar vi fem Tottenham-segrar, hela fyra av dessa är med stor marginal och mer än ett mål, bara en match har slutat oavgjort och endast en match har slutat med att Spurs kammat noll.

Spurs har bara en förlust på sina 17 senaste hemmamatcher och man gör så gott som alltid två mål eller fler här uppe i Norra London. Southampton har visserligen bara två förluster på sina sex senaste bortamatcher men vi måste ta i beaktning att dessa senaste matcher har varit mot Swansea, Reading, Norwich, Newcastle, Wigan och Man United varav man har förlorat mot Newcastle och United. Vidare har man ”bara” kryssat mot Swansea, Norwich och Wigan vilket innebär att den enda seger man har är mot ett avsågat Reading. Då inser man att deras bortastatistik är pragmatisk och viktig i det att de klarar sig kvar i Premier League men absolut inte imponerande nog för att de rimligen ska plocka några poäng av ett betydligt i grunden starkare och mer motiverat Spurs under lördagen.

2.25x på bet365 för Spurs att vinna med två eller fler mål och det är mitt huvudspel.
Ett annat väldigt vettigt spel sett till både lagens individuella statistik och inbördes möten är över 2.5 mål som finns till 1.75x pengarna. Fem av de sju senaste mötena här har klättrat över den linan utan problem.

Vidare: kan inte låta bli ett bonusspel på att Andy Carroll gör mål någon gång under matchen på Upton Park. Newcastle ser honom som judas snarare än hjälte och han har absolut ingenting emot att prestera väl mot dem. Han gjorde en av sina absolut bästa matcher så här långt under säsongen när jag var uppe i norr och såg föregående möte lagen emellan på St James’s Park och han har en otrolig form både spelmässigt och poängmässigt (mål och/eller assist i så gott som varje match på sistone). Det spelet finns till runt 2.50x på nätet.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Washington - Columbus
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1
2.03
21:30  Sevilla - Barcelona
Fotboll - Copa del Rey - BLGM Nej
2.29
15:00  BK Häcken - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.05
17:30  AIK - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.74
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar