Stryktipset 25/3

Publicerad på 24 Mar 2017 - 11:47

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Mar 2017 - 11:47

Premier League och Championship har landslagsuppehåll. Denna stryktipslördag väntar VM-kval, med Sverige i spetsen, samt härlig engelsk bonnfotboll. Vi spikar på i VM-kvalet för att ha råd med garderingarna i lynniga League One.

Spela på Stryktipset - klicka här!

1. Sverige - Vitryssland 1
Sverige måste gå för tre poäng om Ryssland 2018 ska finnas inom rimligt räckhåll. Kommer så klart att bli duktigt överstreckade av alla svenskar som sitter i soffan och vill ha tre poäng till lördagsgodiset. Sverige har ändå varit helt ok under Party-Janne och var nära att ta poäng av Frankrike borta senast. 3-0 mot Bulgarien hemma innan dess. Vitryssland kan störa även de bästa, fick 0-0 hemma mot Frankrike i höstas. Krysset kan chansas med om Sverige streckas alldeles för hårt.

2. Bulgarien - Holland 2
Holland är inte vad de en gång var. Men de börjar ändå hitta tillbaka till något slags spel. Är bättre än i EM-kvalet. Bulgarien har ingen stjärnglans som på Hristo Stoitjkovs tid. Slog Vitryssland och Luxemburg hemma med ett måls marginal. Får svårt nu med lagkapten Djakov skadad. Holland ser inte ut att bli så hårt streckat som befarat och kan spikas.

3. Schweiz - Lettland 1

Schweiz är så klart klasser bättre än Lettland. Även om bortalaget har snott poäng av flera namnkunniga lag, som Island, Turkiet, Ukraina och Tjeckien, så verkar letterna ha tappat de takterna till detta VM-kval där de varit usla. Schweiz är bara för bra här. Fyra raka segrar hittills i detta VM-kval.

4. Portugal - Ungern X
Viktig match för utgången av grupp B. Tvåan Portugal har två poäng ner till trean Ungern. Ungrarna måste försöka ta poäng för att hålla VM-drömmen vid liv. EM-mästarna Portugal har lyckats krångla till det förut hemma mot sämre lag. Hoppas på en riktigt grisig inställning hos ungrarna, som inte är helt lätta att få hål på, så att de kan få med sig en pinne. Vi chansar med krysset.

5. Belgien - Grekland 1
Belgiens trupp är totalt världsklass. Har inlett VM-kvalet med fyra raka segrar och toppar grupp H före Grekland. Grekland har tappat det totalt de senaste kvalspelen, men tycks ha fått tillbaka lite skärpa igen med tre vinster och ett kryss. De har dock inte mött något toppmotstånd. Klasskilnad nu. Ska inte inte kunna rubba Belgien här.

6. Cypern - Estland 1
Bottenmöte i grupp H. Lagen lyckas få Gibraltar efter sig, men annars är det här en match om fjärde och femteplatsen. Cypern kommer från vinst i träningsmatchen mot Kazakstan med 3-1. Får klara sig utan anfallaren Sotiriou. Estland har inte haft det lätt på resande fot. 1-8 mot Belgien, 0-5 mot Bosnien och 0-7 mot Portugal är de tre senaste på bortaplan. Siffrorna drar nog inte iväg på samma sätt här, men Cypern ser starkare ut och vinner. 2-0? Vi sparar garderingarna till den engelska bonnfotbollen.

7. Bury - Fleetwood 2
Tabelltrean Fleetwood har fyra poäng upp till Bolton för direktuppflyttning. Har inga problem på bortaplan. Sex segrar på de sju senaste i ligan. Och inte förlorat på bortaplan under 2017. Bury i helt ok form, men har inte räckt till mot topplagen i år. Fick dock 0-0 när lagen möttes i december. X2.

8. Charlton - Milton Keynes Dons
Charlton har fyra spelare i väg på landslagsuppdrag och har fått godkänd av förbundet att få matchen uppskjuten. Lottas med fördelningen 11-3-2.

9. Chesterfield - Rochdale 2
Chesterfield gör ingen glad för tillfället. Är på god väg att åka ur och har inte vunnit på sju hemmamatcher, även om man brukar kunna hålla i det hyfsat hemma och hålla nere siffrorna. Rochdale lyckades med en mäktig upphämtning i veckan när man hämtade upp 0-2 till 3-2 hemma mot annars så täta Millwall. Slutade 3-3. Tycks ha hittat lite form igen efter en lång svacka. Är det bättre laget och har fortfarande chans på en playoff-plats vid vinst.

10. Coventry - Bristol R 2
Coventry tog en efterlängtad seger i veckan hemma mot bottenkonkurrenten Port Vale. Det ser ändå tungt ut för bottenlaget som ligger klart sist.. Tycks bli alldeles för hårt streckat med tanke på materialet. Rolle Nilsson-effekten? Bristol är streckvärda och jagar playoff. Får förtroendet.

11. Gillingham-Peterborough 2
Det ser ut att bli en väldigt snedfördelad streckfördelning i match 11 där folket helt omotiverat gjort Gillingham till favorit. Ingen superform på Peterborough på något sätt, tvärtom. Men här har de absolut bra chans mot ett lika kallt Gillingham, som kommer från två raka storförluster. X2.

12. Northampton - Oxford 2
Northampton har bra vind i seglen hemma på Sixfields Stadium. Fem segrar på de sex senaste där. Oxford en bit före i tabellen och har sex poäng upp till playoff. Har ovanan att ha betydligt bättre form borta än hemma. Innan torsken senast borta mot Oldham med 2-1 hade man sju raka bortasegrar! Helgardering om råd.

13. AFC Wimbledon - Southend 2
Man kan tro att Wimbledon ägnar sig åt segling, för den här säsongen har de verkligen kryssat sig fram i tabellen. 12-15-11 är resultatraden som räcker till en plats i mitten på tabellen. Det finns mest ära att spela för nu. Southend däremot sitter och trycker på den sista kvalplatsen och släpper inte iväg några poäng gratis i det här läget. Vettig tvåa till låg streckprocent då folket gör Wimbledon till favorit. Men ta för guds skull med krysset…


Veckans kassaskåp

Schweiz


När Schweiz tar emot Lettland hemma på Stade de Geneve kan det bara sluta på ett sätt - med vinst. Lettland lyckades med nöd och näppe slå Andorra med 1-0. Det är lagets enda poäng hittills i detta VM-kval. Fick bland annat stryk av Färöarna hemma med 2-0. Schweiz har mycket klass i laget, så det här blir plockgodis.

Varningens finger!

Ungern


Senast Ungern ställdes mot Portugal var på Stade de Lyon under sommarens fotbolls-EM. Den matchen såg inte alls ut som många förväntade sig. Ungern tog ledningen inte mindre än tre gånger i en riktigt härlig fotbollsmatch. Till sist fick Ronaldo sista ordet och lyckades kvittera en tredje gång och fixa oavgjort, 3-3. Portugal avancerade till slutspel och resten är historia. På en kupong där det finns få brakskrällar så kan det i alla fall vara kul att plocka med Ungern. Portugal har haft sina bottennapp hemma de senaste åren, som torskar mot lag som Albanien och Bulgarien…


Lilla raden 192r

1. Sverige-Vitryssl. 1x
2. Bulgarien-Holland 2
3. Schweiz-Lettland 1
4. Portugal-Ungern 1x
5. Belgien-Grekland 1
6. Cypern-Estland 1
7. Bury-Fleetwood x2
8. Charlton-Milton Ke 1
9. Chesterf.-Rochdale 2
10. Coventry-Brist.R. x2
11. Gillingh.-Peterbor. x2
12. Northampt-Oxford 1x2
13. AFC Wimb-Southend x2

Stora raden 864r

1. Sverige-Vitryssl. 1x
2. Bulgarien-Holland 2
3. Schweiz-Lettland 1
4. Portugal-Ungern 1x2
5. Belgien-Grekland 1
6. Cypern-Estland 1
7. Bury-Fleetwood x2
8. Charlton-Milton Ke 1
9. Chesterf.-Rochdale x2
10. Coventry-Brist.R. x2
11. Gillingh.-Peterbor. x2
12. Northampt-Oxford 1x2
13. AFC Wimb-Southend 1x2


Spela på Stryktipset - klicka här!

/Tipsexperten

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto