Stryktipset 22/4

Publicerad på 21 Apr 2017 - 09:58

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Apr 2017 - 09:58

En lurig 13 miljoners jackpot-kupong står för dörren där bottenlagen i Premier League är ute efter segrar. Även Championship går in i slutfasen och bjuder på hyperintressanta matcher kring båda strecken. Som en extra krydda finns även Allsvenskan och inte minst semifinal i FA-Cupen på kupongen.

1. Chelsea - Tottenham X
En riktig höjdarmatch mellan Englands bästa lag denna säsong är först ut på kupongen. Spurs har fortfarande en liten chans till sin första Premier League-titel någonsin men deras mest realistiska chans till en titel finns här i FA-Cupen. Motståndet är dock tuffast möjliga i form av Chelsea som satsar på att ta dubbeln som första lag sedan dem själva gjorde det 2010. Matchen spelas på Wembley och detta kan vara en liten Tottenham-fördel, då de spelat sina fyra hemmamatcher i Europa här tidigare den här säsongen. Utgången känns väldigt oviss och helt öppen. Med Chelsea överstreckade bör dock tecknen viktas mot Tottenham. X2 en trevlig väg att gå.

2. Bournemouth - Middlesbrough 1
Det ser allt mörkare ut att greja nytt kontrakt för Mboro och här är lite av sista chansen. En trepoängare krävs, något laget inte tagit sedan mitten av december. På bortaplan har dessutom 15 raka matcher utan seger radats upp. Sydlaget Bournemouth kan i praktiken säkra sitt Premier League-kontrakt och här finns en ypperlig möjlighet till detta mot ett lag med en obefintlig form. En bra etta som inte ser ut att bli överstreckad.

3. Hull - Watford 1
Hull var ett tag uträknade men har lyft sig de senaste veckorna och framförallt varit urstarka hemma på KC Stadium. 16 poäng på de sex senaste hemmamatcherna har tagits och mot ett Watford i ingemansland finns alla möjligheter till att ta ännu en seger. En väldigt bra spiketta!

4. Swansea - Stoke 1
Som för övriga bottenkollegor är det nu kniven mot strupen i varje match för Swansea. I nuläget har Walesarna två poäng upp till Hull och för att laget nästa säsong ska få göra sin sjunde raka säsong i Englands finrum är här tre poäng ett måste. Efter att ha haft en bra start på året har enbart en poäng spelats in på de sex senaste, detta hemma mot bottenkollegan Mboro. Mot ett dåligt bortalag i form av Stoke ska dock en bra chans finnas till vinst, men att luta sig mot Swansea denna säsong känns inte som något framgångsrecept. Även om ettan ska vara det första tecknet bör det här garderas omgående.

5. West Ham - Everton 1
Efter förra årets succà©säsong har denna blivit ett klart misslyckande för West Ham. Laget förbytte inför säsongen gamla intima Upton Park mot Londons Olympiastadion, något som absolut har avspeglats på resultaten. The Hammers har i dagsläget 18 poäng färre än vid samma skede i fjol och fokus ligger nu på att avsluta på ett snyggt sätt inför hemmafansen. Everton ligger på sin ”vanliga” sjunde plats och ser ut att hamna där om de inte kan ta full pott de sista fem matcherna. Hemma har Liverpoollaget imponerat stort, men på bortaplan är det en helt annan historia med nu fem raka utan vinst och enbart fyra vinster på 16 försök under säsongen. En oförutsägbar match där West Ham absolut kan sprattla till mot ett bortasvagt Everton. Norskingen 12 kan vara väldigt gångbar här.

6. Brentford - QPR 1
Vi tar oss in till Championship där det nu bara återstår tre omgångar. Här möts två lag som till 99% även kommer mötas nästa säsong (QPR minimal risk att åka ur). Det är dock två lag med helt olika formkurvor. Brentford har på sina fem senaste tagit 10 poäng och siktar på att ta sig upp till åttonde platsen, medan QPR nu har fem raka uddamålsförluster bakom sig. Även om båda dessa lag blandat och gett väldigt mycket under säsongen tippas Brentford med tanke på tabell, hemmafördel och form.

7. Burton - Leeds 2
En extremt viktig match för båda lagen, Burton för att hålla sig kvar över nedflyttningsstrecket och Leeds för att kunna ta sig tillbaka över kvalstrecket i kampen om den sista platsen till Premier League. Här måste Leeds gå för segern medan Burton kommer vara hyfsat nöjda med en poäng. Även om formen har varit nedåtgående för det forna storlaget senaste veckorna är känslan att Leeds här studsar tillbaka och tar den så viktiga vinsten. Svårt, men Leeds känns som en rimlig chansspik.

8. Huddersfield - Fulham X
Hudds var länge med och hotade Brighton och Newcastle på allvar om de två direktplatserna. Med ett antal sämre insatser den senaste månaden ligger nu istället fokus på att säkra en kvalplats. Här väntar dock ett av ligans formstarkaste lag i Fulham som tagit sig hela vägen upp till en sjätte plats. Intressant är att Hudds på sina nio försök i klubbens historia aldrig mäktat med att slå Fulham. Traditionens makt är ofta stor och att gå mer åt Fulham här i en på förhand helt jämn match är betydligt roligare för att nå de stora pengarna. X2 en fyndig och smart lösning.

9. Nottingham - Reading 1
Det gamla storlaget Nottingham Forest är rejält illa ute och har bara en poäng ner till Blackburn under strecket. Även om vindarna inte blåser speciellt friskt i Nottingham finns det fortfarande gott om hopp. Hemma på City Ground är laget nämligen inte alls oävet och här har både Newcastle och Brighton slagits tillbaka under säsongen. Nu väntar ett annat topplag i form av Jaap Stams Reading. Även om det är ett riktigt prekärt läge för Nottingham lär uppgiften passa utmärkt att möta ett topplag hemma samtidigt som Reading mest går och laddar för det kommande kvalspelet till Premier League. En intressant etta som dock tidigt bör garderas med krysset.

10. Sheffield W - Derby 1
Ännu en match som betyder oerhört mycket för hemmalaget. Sheffield Wednesday har skapat sig ett utmärkt läge för ett kommande kvalspel. För att fortsatt ha detta krävs dock tre poäng mot ett på pappret starkt men avsågat och underpresterande Derby. Hemma på Hillsborough ska Wednesday bara ta tre poäng och ett steg närmare Premier League.

11. Wigan - Cardiff 1
För Wigan är nu förutsättningarna enkla. Här är det vinna eller försvinna som gäller. Vid förlust bär det tillbaka ner till League one som laget vann förra säsongen. Cardiff har egentligen inget som helst att spela för i mitten av tabellen så uppgiften är tacksam för hemmalaget. Trots ett svagt spelande Wigan är därför ettan relativt stark av motivationsskäl.

12. Wolverhampton - Blackburn 2
Wolves har imponerat de senaste två månaderna och lämnat bottenträsket bakom sig. Högstanivån är hög, vilket inte minst visades i 1-0 segern borta mot Leeds i veckan. Laget blandar dock och ger samtidigt som hemmaspelet är ett av ligans sämsta. Här väntar ett Blackburn i desperat poängbehov som inte kommer vika ner sig en tum. Wolves är befogade favoriter här men har blivit lite väl stora sådana. Här chansar vi med en tvåa!

13. Jönköping - AIK 2
Här drabbar två lag samman som båda står på fyra poäng efter tre spelade matcher. Bottentippade Jönköping har gjort många förvånade med sin frejdiga säsongsstart och detta blir absolut ingen enkel match för AIK. För att Solnalaget ska bli det topplag som alla tippar ska dock tre poäng bärgas här. Känslan är att AIK grejar detta och till omkring 50% är absolut detta en bra spik.

Kupongens kassaskåp

Hull

På en kupong utan stora favoriter blir bottenlaget Hull kupongens kassaskåp. The Tigers har ryckt upp sig rejält på våren och framförallt hemma på KC Stadium har laget imponerat. Ett bortasvagt Watford som redan säkrat kontraktet är en klart överkomlig uppgift som Hull ska klara av i jakten på nytt kontrakt.

Varningens finger!

Blackburn

Wolves har visat under säsongen att man inte är ett lag att förlita sig till. När de levererat som bäst fotboll har de omgången efter tappat spelet helt och vice versa. Blackburn måste verkligen ta poäng här och kommer ge sitt yttersta till sista blodsdroppen, något förmodligen inte hemmalaget kommer göra med tanke på deras tabellposition. Dessutom har Blackburn bara förlorat en av de sju senaste borta på Molineux. Här finns alla möjligheter för en bortaskräll!

Lilla raden 144r

1. Chelsea - Tottenham x2
2. Bournemouth - Mboro 1
3. Hull - Watford 1
4. Swansea - Stoke 1x2
5. West Ham - Everton 12
6. Brentford - QPR 1
7. Burton - Leeds 2
8. Hudds - Fulham x2
9. Nottingham - Reading 1x
10. Sheff.W - Derby 1
11. Wigan - Cardiff 1
12. Wolves - Blackburn 1x2
13. Jönköping - AIK 2

Stora raden 1296r

1. Chelsea - Tottenham 1x2
2. Bournemouth - Mboro 1
3. Hull - Watford 1
4. Swansea - Stoke 1x2
5. West Ham - Everton 12
6. Brentford - QPR 1
7. Burton - Leeds x2
8. Hudds - Fulham 1x2
9. Nottingham - Reading 1x
10. Sheff.W - Derby 1
11. Wigan - Cardiff 1
12. Wolves - Blackburn 1x2
13. Jönköping - AIK x2

SPELA PÅ STRYKTIPSET - KLICKA HÄR!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto