Europatipset söndagen 23/4

Publicerad på 23 Apr 2017 - 11:16

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Apr 2017 - 11:16

Det är ett riktigt fint europatips som väntar under söndagen med bland annat semifinal i FA-Cupen, toppmöte i Frankrike samt höjdarmöten här hemma i allsvenskan. Största matchen av dem alla är dock El Clásico där ett sargat Barcelona måste vinna på Bernabeu för att hålla ligan vid liv. Utöver detta finns det bra chans till att hitta de stora pengarna, då kupongen bjuder på en rad tänkbara skrällmöjligheter.

1. Arsenal - Manchester City 2
Sprakande semifinal i FA-Cupen på Wembley där detta är sista chansen för båda lagen att ta en titel denna säsongen. Arsenal är för tillfället ett lag helt utan harmoni och frågan är om det inte är dags att byta ut Wenger inför nästa säsong. Lagen möttes i början av månaden i en match som slutade 2-2 där City var närmast segern. Sedan dess är det också Manchesterlaget som imponerat mest, framförallt med förra veckans 3-0 seger borta mot Southampton. City har en starkare trupp och ska gälla som favorit här. Tvåan ser dessutom ut att bli understreckad, vilket gör den till en mycket bra spik!

2. Burnley - Manchester United 2
En tuff bortamatch som måste vinnas för att nå Champions League nästa säsong för United. Burnley har visat gång på gång att de är tuffa att tas med hemma på Turf Moor samtidigt som United kommer från ett hårt spelschema där de bland annat hade en tuff Europa League-kvart mot Anderlecht, som fick spelas över 120 minuter, så sent som i torsdags. Zlatan blev även skadad och vi får se hur länge han blir borta. Även om Burnley inte visat samma fina form på slutet finns det absolut en skrällchans här där åtminstone krysset ska med.

3. Liverpool - Crystal Palace 1
Självklart går Liverpool in som klara favoriter hemma på Anfield men här finns det en stor chans att fälla favoriten. Även om Liverpool spelar för att befästa tredjeplatsen är detta en typisk match laget brukar kunna gå in och underprestera i. Senaste liknande hemmamatchen mot Bournemouth tappades 2-2 in sent och mot Crystal Palace med stora hot framåt är risken stor för Liverpool att historien återupprepas. Palace har dessutom riktigt bra form och slog bland annat Chelsea borta på Stamford Bridge tidigare i månaden. Här rekas helgardering!

4. Celta - Betis X
Guidettis Celta tog sig vidare i Europaspelet i torsdags efter en tuff batalj i Belgien. Även om Granada slogs tillbaka klart senast i ligan verkar Celticos inte bry sig nämnvärt om La Liga längre. Detta syntes inte minst i senaste hemmamatchen mot Eibar där ett lojt Celta visade sig från sin sämsta sida och förlorade med 0-2. Även om Betis inte heller har speciellt mycket att spela för är X2 en fin kupongrensare som även är relativt trolig. En match att helgardera!

5. Las Palmas - Alavà©s 1
Las Palmas är kanske det laget i Europa tillsammans med Burnley som skiljer sig mest när de spelar hemma på Gran Canaria jämfört med på bortaplan. På Kanarieöarna är det gula ö-laget extremt svårbesegrade, vilket bland annat Bilbao, Villarreal och Real fått erfara under säsongen. Alavà©s har gjort en imponerande säsong över allas förväntningar och ligger belägna på en stabil elfte plats. Med Las Palmas fina hemmaspel blir det dock tufft för nykomlingarna och därför Los Amarillos. Finns dock stor risk för överstreckning här och ettan bör garderas om den går över 65%.

6. Real Madrid - Barcelona 1
Det största mötet av dem alla, El Clásico, tar plats på kupongen och det är två storlag med helt olika självförtroende som möts. Real tog sig vidare i Champions League mot Bayern i veckan och har nu en Ronaldo i glödhet form som satsar på att skjuta hem det första ligaguldet till Los Blancos sedan 2012. I Barcelona är det inte lika muntert då laget gått mållöst från tre av sina fyra senaste matcher och spelet hackar betänkligt. Katalanerna måste vinna här men har ett stort avbräck i Neymar som är avstängd. Detta kommer passa Real och de säkrar ligatiteln hemma på Santiago Bernabeu under söndagskvällen. Etta!

7. Chievo - Torino X
Ett på förhand ganska tråkigt möte i mittenskiktet av Serie A. Torino har ett väldigt intressant och bra lag som ska kunna vara med och slåss om europaplatser. Det rödbruna laget med Hart i målet har dock varit alldeles för ojämna. Framförallt är det bortaspelet som sviktat men här finns det stora chanser, då man möter ett Chievo som redan verkar ha gått på semester (2-12 och fyra förluster senaste fyra matcherna). Torino har haft väldigt svårt att vinna matcherna och är det laget som kryssat mest i hela Serie A. Förvånar inte om det blir kryss här med. X2 rekommenderas.

8. Udinese - Cagliari 1
Återigen ett mittenmöte i Italien mellan två ganska intetsägande lag. Cagliari trivs inte speciellt bra utanför Sardinien och har inte slagit Udinese på fastlandet sedan 2008. Udinese bör dessutom vara mer motiverat som spelar inför hemmapublik och att kunna nå sin första topp 10 placering sedan 2013 lär vara morot nog för att besegra Cagliari. Etta.

9. Lyon - Monaco 2
Det unga talangfulla Lyon lyckades efter en riktig rysare ta sig vidare till semifinal i Europa League efter förlängning och 16 straffar borta i Istanbul. Det råder inget tvivel om att matchen tog hårt på Lyon och här ställs man direkt mot tuffast möjliga motstånd i form av titeljagande Monaco. Ett Monaco som imponerade stort i veckans Champions League-vinst mot Dortmund, men som ändå hela tiden sagt att ligan är prio ett. Här ska laget från det lilla furstendömet gränsande till Italien gälla som favoriter. Lyon har dock hög kapacitet och skulle absolut kunna vinna här och hjälpa PSG i jakten på sin femte raka Ligue 1-titel. 12 en rimlig väg att gå här.

10. AFC Eskilstuna - Halmstad X
Här har AFC blivit alldeles för stora favoriter. Visserligen tog AFC en mycket imponerande poäng borta mot Göteborg i måndags, men det var ett bedrövligt Blåvitt de mötte som dessutom bjöd Turay på 1-1 målet. Halmstad har inlett piggt där framförallt talangen Haksabanovic imponerat. Senast åkte laget dock på en klar förlust hemma mot Malmö redan i den 33:e matchminuten. Även om AFC vann båda matcherna klart i fjol är HBK nu klart bättre och detta känns som en väldigt jämn match på förhand. Kan sluta hur som helst men då är det betydligt roligare att vikta åt lågstreckade X2.

11. Hammarby - GIF Sundsvall 1
Bajen tog senast en otroligt tung och viktig derbyseger på Friends mot AIK. Segern var inte snygg men den visade hjärta och moral som kommer vara oerhört viktigt att ta med sig framöver. Här ställs stockholmarna mot allt annat än en drömmotståndare. Sundsvall har inte besegrats på de elva senaste försöken och matchen kommer något olägligt efter urladdningen i Solna. Trots detta måste Hammarby gälla som favoriter mot ett för säsongen svagt Sundsvall som kommer få svårt att hålla sig kvar. Krysset rensar dock fint och ska garanterat tas med här.

12. Häcken - IFK Norrköping 1
Häcken imponerar såhär långt och Stahre verkar ha implementerat det som tidigare saknats hos laget från Hisingen, nämligen en solid defensiv. Här ställs man mot en annan förmodad toppkonkurrent i form av Norrköping som dock inte imponerat såhär långt. Östgötarna har nu tre raka förluster och föll senast tungt hemma mot Sirius. Här blir det väldigt tufft för kamraterna från Norrköping och Häcken tippas.

13. Östersund - IFK Göteborg 1
I den sista matchen hittar vi lite av kupongens drag. Östersund är riktigt bra, vilket de inte minst visat i sina två hemmamatcher mot Norrköping. Hade inte matchen mot Örebro legat direkt efter urladdningen i cupen hade troligen ett bättre resultat uppnåtts där. På Jämtkraft Arena är de otroligt starka och här besegrades söndagens motståndare Göteborg med 2-0 redan förra säsongen som nykomlingar. Blåvitt kommer närmast från en miserabel insats hemma mot AFC där göteborgarna bara fick 1-1 med sig. Även om IFK än så länge är obesegrade skulle det förvåna mycket om laget slutar topp 3 när säsongen summeras, något som däremot inte skulle förvåna om Östersund gör. Uppe i Norrland vinner Östersund och till runt 40% är detta en drömspik!

Kupongens kassaskåp

Östersund

I onsdags missades det första kassaskåpet när Juventus försvarade sig exceptionellt borta mot Barcelona. Trots detta fegar vi inte här utan sträcker ut tungan och tar ett extremt lågstreckat tecken som kassaskåp. Även om poängen inte trillat in för norrlänningarna har Östersund visat att de har en riktigt hög potential, inte minst hemma i Jämtland. Blåvitt är förvisso obesegrade än så länge men spelet imponerar inte och här kommer göteborgarna få det oerhört tufft. Det skulle förvåna väldigt mycket om Änglarna får med sig poäng hem till Göteborg utifrån hur säsongsupptakten sett ut för dessa båda lag spelmässigt. Östersund är på denna kupong ett jättedrag!

Varningens finger!

Crystal Palace

Londonlaget Crystal Palace beläget söder om Themsen har de senaste veckorna växlat upp och spelare som Cabaye, Zaha och Benteke har visat varför de tidigare tillhört Europas toppklubbar. Borta på Anfield har laget allt att vinna och det passar dem utmärkt, något de inte minst visade mot Chelsea för tre veckor sedan. Liverpool har dessutom för vana att ställa till det i matcher likt denna och med tunga pjäser borta som Lallana, Henderson och Sanà© kan absolut Palace stå upp. Att Liverpool går in som såpass stora favoriter här kan stjälpa dem och här finns stora chanser till en Premier League-knall!

Lilla raden 144r

1. Arsenal - Man C 2
2. Burnley - Man U x2
3. Liverpool - Crystal P 1x2
4. Celta - Betis 1x2
5. Las Palmas - Alavà©s 1
6. R.Madrid - Barcelona 1
7. Chievo - Torino x2
8. Udinese - Cagliari 1
9. Lyon - Monaco 12
10. AFC Eskils. - Halmstad x
11. Hammarby - Sundsvall 1x
12. Häcken - Norrköping 1
13. Östersund - Göteborg 1

Stora raden 1296r

1. Arsenal - Man C 2
2. Burnley - Man U 1x2
3. Liverpool - Crystal P 1x2
4. Celta - Betis 1x2
5. Las Palmas - Alavà©s 1x
6. R.Madrid - Barcelona 1
7. Chievo - Torino x2
8. Udinese - Cagliari 1
9. Lyon - Monaco 1x2
10. AFC Eskils. - Halmstad x2
11. Hammarby - Sundsvall 1x
12. Häcken - Norrköping 1
13. Östersund - Göteborg 1

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto