Europatipset 26/4

Publicerad på 24 Apr 2017 - 22:24

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Apr 2017 - 22:24

Veckokupongen av europatipset bjuder på högoktanig fotboll från både Premier League, La Liga och inte minst Allsvenskan. Dessutom vankas det stormöten och semifinaler i de inhemska cuperna i Tyskland och Frankrike.

1. Arsenal - Leicester 1
Gunners fick med all säkerhet en självförtroendeboost när laget lyckades slå tillbaka City i FA-cupens semifinal i söndags. I ligan har det gått otroligt tungt för de rödvita och risken är nu överhängande att laget missar Champions League för första gången på 2000-talet. Chansen finns dock fortfarande men då krävs tre poäng hemma mot regerande mästarna Leicester, något Arsenal bör greja. Spiketta!

2. Crystal Palace - Tottenham 2

Londonderby mellan två lag som haft en imponerande april månad. Crystal Palace har lyckats slå Chelsea, Arsenal och nu senast Liverpool i ligan på imponerande sätt. Nu väntar ännu en tuff utmaning för Sam Allerdyce och The Eagles. Palace har absolut visat att de kan slå topplagen men ställs här mot ett hungrigt Spurs med sju raka segrar i Premier League som jagar Chelsea i titelracet. Kontraktet ska vara säkrat för Palace i och med segern i söndags och därför finns det viss tvekan för hungern. Tottenham ser ut att bli understreckat och tvåan är således en fin spik här.

3. Middlesbrough - Sunderland 1
Ett riktigt bottenmöte i Premier League där båda dessa lag tillsammans enbart har en seger (!) sedan jul. Hoppet om att stanna kvar i högsta ligan är minimalt men för att en gnutta chans ska finnas till nytt kontrakt krävs en seger för båda lagen. Mboro vann höstens möte på Stadium of Light och ska vara ganska klara favoriter här med. Tvåan rensar dock bra och är betydligt troligare än krysset. Etta på små kuponger och 12 på större rekommenderas.

4. AFC Eskilstuna - Östersund 2
Nykomlingarna som bytte Solna mot Eskilstuna har ännu inte lyckats vinna i årets allsvenska. Pelle Olssons gäng har dock radat upp tre raka kryss. Här ställs laget mot ett Östersund som inte imponerat i allsvenskan såhär långt men som har en hög kapacitet. Trendbrottet kommer komma för Östersund och norrlänningarna kommer garanterat avancera i tabellen. Även om det är hemmafördel AFC här skiljer det ett par nivåer mellan lagen och detta ska Östersund vinna. Spiktvåa!

5. GIF Sundsvall - Elfsborg X

Detta är en match Elfsborg ska vinna om de ska vara med på allvar när den allsvenska tabellen summeras i höst. Boråsarna spelar riktigt bra fotboll i sina bästa stunder men det råder viss tveksamhet över om laget verkligen har stabiliteten. Sundsvall har haft tre raka tuffa matcher där de enbart mäktat med en poäng och ett mål framåt. Mot ett inte alltför försvarsstarkt Elfsborg finns alla chanser till att öka på målskörden. Matchen känns relativt oviss med Elfsborg som knapp favorit. Tvåan känns dock för högt streckad och både ettan och krysset är därför intressanta.

6. IFK Göteborg - Hammarby 1
Efter Blåvitts sena kvittering på straff mot Östersund i helgen är laget fortfarande obesegrat. Tre av fyra matcher har dock renderat i en poäng och även om två av dessa kryss varit ytterst tuffa matcher tycks den riktiga tyngden saknas hos göteborgarna. Här ställs laget mot ett Bajen som blandat och gett hittills med den oväntade segern borta mot AIK fast med två kryss hemma mot förmodade bottenlag. Göteborg är oerhört svårslagna på Gamla Ullevi och ska naturligtvis bära favoritskapet här. Krysset är dock väldigt tänkbart och rensar bra så 1X är att föredra.

7. Örebro - Häcken 2
Dessa två lag möttes i Svenska cupen på Behrn Arena för drygt en månad sedan i en tät match som slutade 1-1 där göteborgslaget var något närmare segern. Även om Örebro vunnit båda sina första hemmamatcher har närkingarna inte imponerat spelmässigt. Här möter de ett spelskickligt Häcken som förvisso förlorade tungt hemma på Bravida mot Norrköping i helgen, men som redan visat att de besitter en hög högstanivå. Chanstvåan lockar här till väldigt låg procent.

8. Bayern München - Dortmund 1
Båda dessa tyska giganter har haft det lite motigt den sista tiden med bland annat uttåg ur Champions League. Ligan är som brukligt säkrad för Bayern medan Dortmund får rikta in sig på tredjeplatsen. Här möts lagen i en riktigt het semifinal i DFB Pokal på Allianz Arena och det råder inga tvivel om att båda lagen kommer att gå för fullt för att nå finalen i Berlin. Die Roten ska naturligtvis gälla som favoriter, särskilt hemma i München men det har varit många tuffa möten lagen emellan de senaste åren. Här finns det absolut skrällpotential, Bayern fick bara 2-2 hemma mot Mainz i veckan, och ettan bör garderas om det ska finnas chans att hitta de stora pengarna.

9. PSG - Monaco 1
Franska ligans två klart bästa lag som krigar om ligatiteln drabbar här samman i Coupe de France semifinal. Läget ser mycket ljust ut för Monaco i ligan och laget från den franska rivieran är dessutom vidare till semifinal mot Juventus i Champions League som spelas redan nästa vecka. Fokus ligger garanterat inte på cupen för Monaco och det förvånar inte om laget kommer ställa över mängder med spelare. PSG lär däremot ställa upp med bästa möjliga lag inför hemmafansen och vill ge Monaco en knäpp på näsan inför ligaavslutningen. Ettan ser ut att bli extremt understreckad och är kupongens stora drag!

10. Barcelona - Osasuna 1
Oj vilken underhållning Real och Barcelona bjöd på i söndagens El Clásico. Det har nog ingen gått förbi att Messi avgjorde i matchens sista spark och att nu racet om La Liga-titeln lever på allvar igen. Här väntar en match som Barca oavsett baksmälla efter helgens otroliga El Clásico inte ska kunna tappa poäng i. Hur mycket man än vänder och vrider på det och vill hitta en skräll finns det inget som talar för något annat än en Barcaslakt.

11. Deportivo - Real Madrid 2
För Real väntar en tuffare match än för sina rivaler. Deportivo slog bland annat tillbaka just Barcelona hemma på Riazor för några veckor sedan. Frågan är om chocken från Messis mål på tilläggstid har lagt sig för Los Blancos och det råder även mittbackskris hos Madridlaget. Pepe och Ramos missar matchen och Varane är ytterst osäker till spel. Självklart vinner oftast Real den här matchen men tvåan är lite väl mycket streckad och chansen till skräll finns absolut.

12. Leganes - Las Palmas 1
En otroligt viktig match för Madridlaget Leganes för att hålla sig kvar i La Liga. Laget har i nuläget fyra poäng ner till Sporting Gijon under strecket och här har nykomlingarna en stor chans att öka försprånget. Las Palmas är nämligen ett av ligans sämsta bortalag och har enbart tagit sex poäng under 16 matcher utanför Kanarieöarna under säsongen. Ölaget får dessutom klara sig utan sin Kroatiska stjärna Livaja som ådrog sig ett rött kort i helgens 1-1 match mot Alavà©s. Detta är en otroligt bra etta på kupongen.

13. Valencia - Real Sociedad 2
Efter en miserabel höstsäsong har Valencia stått för betydligt bättre insatser under våren, framförallt hemma på Mestalla där bland annat Real Madrid besegrats. Kontraktet är säkrat för den forna storklubben och laget ligger nu i ingemansland. Det finns därför vissa frågetecken för motivationen hos hemmalaget. Sociedad har gjort en av sina bästa säsonger på länge och är i högsta grad med i kampen om platser till Europa League nästa säsong. Valencia har dessutom passat baskerna utmärkt senaste säsongerna och laget från San Sebastián har nio vinster på de elva senaste mot just Valencia. En riktigt fin tvåa till låg procent!

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona som jagar ligatiteln mot ett avsågat Osasuna fast förankrade längst ner i tabellen på Camp Nou. Detta kan bara sluta på ett sätt. Frågan är snarare om Barca kommer lyckas vinna med fler än fem mål i denna skrattmatch.

Varningens finger!

Deportivo

Även om fullt fokus bör ligga på denna match för Real med tanke på tabellen är det ett taget Los Blancos som beger sig till Atlantkusten och Riazor. Mittbackskris råder och det har varit ett hårt matchande det sista med bland annat en förlängning mot Bayern i benen samt en av de mest fartfyllda matcherna någonsin i söndagens El Clásico. Deportivo har visat sin kapacitet på hemmaplan tidigare när laget slog Barcelona. Frågan är om de kan upprepa den bedriften?

Lilla raden 144r

1. Arsenal - Leicester 1
2. Crystal P - Tottenham 2
3. Mboro - Sunderland 12
4. AFC Eskils. - Östersund 2
5. Sundsvall - Elfsborg 1x2
6. IFK Gbg - Hammarby 1x
7. Örebro - Häcken x2
8. B.München - Dortmund 1
9. PSG - Monaco 1
10. Barcelona - Osasuna 1
11. Deportivo - R.Madrid 1x2
12. Leganes - Las Palmas 1
13. Valencia - Sociedad 12

Stora raden 1296r

1. Arsenal - Leicester 1
2. Crystal P - Tottenham x2
3. Mboro - Sunderland 1x2
4. AFC Eskils. - Östersund 2
5. Sundsvall - Elfsborg 1x2
6. IFK Gbg - Hammarby 1x
7. Örebro - Häcken 1x2
8. B.München - Dortmund 1x
9. PSG - Monaco 1
10. Barcelona - Osasuna 1
11. Deportivo - R.Madrid 1x2
12. Leganes - Las Palmas 1
13. Valencia - Sociedad 1x2

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto