Stryktipset 6/5

Publicerad på 4 Maj 2017 - 19:56

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Maj 2017 - 19:56

Jackpotmånaden April är över på stryktipset, men det finns ändå bra chans till hög utdelning då en klurig slutomgång i League 2 har hittat in på kupongen. Dessutom gäller det att hitta rätt i fem Premier League-matcher och ett allsvenskt möte.

1. Bournemouth - Stoke 1
Eddie Howe var inte nöjd med lagets prestation senast trots seger. Mer nöjd är han dock med norske anfallaren Joshua King som går från klarhet till klarhet och är hela vårens bästa anfallare i Premier League med sina 13 mål på 17 matcher. Nu väntar en match mellan två lag som kommer hamna i mitten av tabellen. Bournemouth är inne på sin andra säsong i Premier League och kan säkert motivera sig lite mer för att nå en placering på den övre halvan. Sydkustlaget är också det lag som gått starkast på slutet av dessa två så med hemmaplansfördel får de tipset här. Etta

2. Burnley - West Bromwich 1
Burnley tog i helgen sin första bortaseger under årets säsong när laget slog Crystal Palace med 2-0. Den segern innebär att nykomlingarna är så gott som klara för en till säsong i Premier League. The Clarets har främst löst kontraktet genom sitt fina hemmaspel. På Turf Moor har man vunnit 10 av 17 matcher under årets säsong och därför ger vi dem förtroendet här mot ett W.B.A som inte har något nämnvärt att spela för. Etta

3. Hull - Sunderland 1

Efter förlusten mot Bournemouth senast står det klart att Sunderland tar hissen ner till Championship efter den här säsongen. Om de får sällskap av Hull återstår att se. Klubben såg länge ut att bli jumbo i årets Premier League men tränaren Marco Silva, som anställdes runt jul, har haft en fantastisk resa med laget. I de sju hemmamatcher som Silva rattat Hull City har de vunnit sex och spelat oavgjort en gång. Ett grymt facit och mot ett redan utslaget Sunderland ska tre viktiga poäng hämtas. Etta

4. Leicester - Watford X
Leicester säkrade kontraktet senast när laget slog W.B.A på bortaplan efter att Jamie Vardy utnyttjat ett försvarsmisstag. Den vinsten kom lägligt för nu råder mittbackskris i Foxes. Båda ordinarie mittbackarna, som bar laget till guldet förra säsongen, Wes Morgan och Robert Huth saknas. Watford spelade jämnt mot Liverpool senast och förtjänade minst en poäng i 1-0 förlusten. Här kan säkert Hornets skrällvinna mot ett defensivt försvagat Leicestser. Vi utgår från kryss och garderar med tvåan som rensar bra.

5. Swansea - Everton 1
Hade det inte varit för Gylfi Sigurdsson hade Swansea redan varit utslaget den här säsongen. Islänningen har stått för 9 mål och 12 assist den här säsongen och i senaste bortamatchen räddade han återigen poäng med en makalös frispark mot Manchester United som gav en viktig poäng till walesarna. Med tanke på att Hull möter Sunderland och är två poäng ovanför i tabellen så måste Swansea vinna den här matchen om laget vill tillhöra englands finrum även nästa säsong. Everton ska i praktiken inte kunna klättra uppåt i tabellen och kan garanterat inte tappa någon placering, så de spelar inte för något särskilt. Så Svanarna tar här en seger på ren motivation. En fin etta till relativt låg procent.

6. Crawley - Mansfield 2
Crawley Town förlorade i onsdags den prestigefyllda finalen i lokala turneringen Sussex County senior cup mot Brightons U23 lag med 3-0 efter förlängning. Matchen betydde mycket för klubben och flera spelare kommer till helgens match trötta och besvikna. Mansfields tränare Steve Evans gjorde sin debut i November mot Crawley Town och minns säkert tillbaka till den matchen med härliga minnen. Laget vann då med 3-1 och det var inget snack om vilket lag som var det bättre. Mansfield har varit stabilare över hela säsongen och är klar favorit trots bortaplan. En streckvärd tvåa.

7. Exeter - Carlisle 2
Exeter säkrade playoff senast när laget slog Doncaster på bortaplan. Carlisle vann också senast och hoppade från tiondeplats till sjätte i och med den segern i superjämna League 2. Här behöver laget ännu en seger för att säkra playoffplatsen och Exeter ska vila nyckelspelare för att förbereda sig för playoff. En intressant tvåa där Carlisle har allt att spela för. Carlisle vinner och är ett av de finaste dragen veckans kupong.

8. Grimsby - Plymouth 2
Plymouth Argyle har redan gått upp till League 1 och vinner de här så säkrar de även ligasegern. Klubben har med sig ett stort bortafölje för att fira avancemanget och pilgrimerna från Plymouth får här gälla som rättmätig favorit. Grimsby Town kommer hamna i mitten av tabellen och har haft svårt mot topplagen den här säsongen. Tvåa

9. Hartlepool - Doncaster 1
Doncaster säkrade avancemanget till League 1 redan för tre omgångar sen men verkar ha firat avancemanget lite väl hårt. Klubben har nu tre raka förluster och verkar inte bry sig nämnvärt om man vinner serien eller inte. Hartlepool ligger näst sist i tabellen och seger är det enda som räknas samtidigt som Newport tappar poäng hemma mot Notts County. Fin motivation på hemmalaget som lär kriga till sista svettdroppen för att greja kontraktet. Etta.

10. Portsmouth - Cheltenham 1
Klassiska Pompey mötte så sent som säsongen 08/09 AC Milan i Europaspel. Därefter har allt gått utför för klubben som varit nere i League 2 de senaste säsongerna, efter stora finansiella problem kring 2010. 2013 lyckades klubbens fans ta över ägandet av klubben och nu får de äntligen fira sin första triumf då laget har fixat avancemanget till League 1. Portsmouth har åtta vinster på de tio senaste och här kommer klubben vilja avsluta serien i stor stil för att sedan fira med fansen. Cheltenham säkrade kontraktet senast och kan nu andas ut. Etta

11. Stevenage - Accrington 1
Accrington Stanley såg länge ut att gå mot playoff men två förluster i lagets två senaste matcher har gjort att de inte har någonting att spela för i sista omgången. Stevenage har däremot allt att spela för och vinst krävs samtidigt som något av lagen ovanför förlorar. Hemmalaget är därför motiverat här men den tveksamma formen kan ställa till det. Vi utgår från ettan men garderar.

12. Wycombe - Cambridge 2
Ni har säkert förstått att tabellen är jämn och att nästan halva tabellen spelar för att ta sig till playoff. Här är två lag som bägge har chansen och en seger är ett måste. Wycombe Wanderers mittfältsstjärna Marcus Bean har bett staden skapa en karnivalstämning kring arenan för att verkligen hjälpa laget till seger. I matchen mellan lagen i Cambridge var Cambridge klart bäst trots att man förlorade med 2-1. Här söker de revansch och i den här jämna matchen är det tvåan som lockar mest. Vi tar bort krysset helt från kupongen och väljer en gate. 12

13. Halmstad - AIK 2
Inget av dessa lagen har fått igång målskyttet den här säsongen. Halmstad inledde piggt med tre mål i lagets två första matcher som innebar fyra poäng men har sedan dess gått mållösa i 360 minuter. AIK är även de kalla framåt och har bara gjort fem mål så här långt i årets allsvenska. Bosniska anfallsvärvningen Sulejman Krpic ser ut som en flopp och Henok Goitom är långt ifrån formen. Här behöver dock Gnaget en seger och kvalitetsmässigt är laget en nivå över nykomlingen Halmstad. Tvåa till en okej procent.

Kupongens kassaskåp

Portsmouth

Det är toppen mot botten och klassiska Pompey har dukat upp till fest hemma på Fratton Park. Cheltenham ska bara köras över innan det stora firandet kan börja.


Varningens finger!

Watford

The Hornets spelade bra i långa stunder senast mot Liverpool och mot ett Leicester som saknar båda mittbackarna har man fin skrällchans. Watford ska definitivt med på kupongen för de som går för de stora pengarna den här helgen.

Lilla raden 144 rader

1. Bournem. - Stoke 1
2. Burnley - West Brom 1
3. Hull - Sunderland 1
4. Leicester - Watford 1X2
5. Swansea - Everton 1
6. Crawley - Mansfield X2
7. Exeter - Carlisle 2
8. Grimsby - Plymouth 2
9. Hartlep. - Doncaster 1X
10. Portsm. - Cheltenham 1
11. Stevenage - Accrington 1X2
12. Wycombe - Cambridge 12
13. Halmstad - AIK X2

Stora raden 1296 rader

1. Bournem. - Stoke 1X
2. Burnley - West Brom 1
3. Hull - Sunderland 1X2
4. Leicester - Watford 1X2
5. Swansea - Everton 1
6. Crawley - Mansfield 1X2
7. Exeter - Carlisle 2
8. Grimsby - Plymouth 2
9. Hartlep. - Doncaster 12
10. Portsm. - Cheltenham 1
11. Stevenage - Accrington 1X2
12. Wycombe - Cambridge 12
13. Halmstad - AIK X2

SPELA PÅ STRYKTIPSET - KLICKA HÄR!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto