Europatipset 7/5

Publicerad på 7 Maj 2017 - 11:38

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Maj 2017 - 11:38

Det bjuds på högkvalitatibel fotboll på söndagens Europatips. Med slutruschen i Europas toppligor spelar en rad lag viktiga matcher kring strecken. Den stora höjdpunkten är ändå jättemötet mellan Arsenal och United där vinst är ett måste för båda lagen för att kunna sluta topp fyra.

1. Arsenal - Manchester United X
En oerhört viktig match för båda dessa lagen i Premier League. I dagsläget ser dessa båda storlag ut att missa topp fyra och Champions League men det är väldigt tight upp till Liverpool och City. En riktig sexpoängsmatch där det egentligen krävs segrar för båda lagen. Ofta slutar det då kryss med rädslan att förlora. Det är ett enormt skadeskjutet United som kommer till spel med Zlatan, Rojo, Smalling, Jones Shaw och Fellaini borta. Lägg därtill frågetecken på Pogba och Bailly så råder det smått kaos i hur Mourinho ska formera sitt lag och framförallt backlinjen. Med dessa avbräck får ett underpresterande Arsenal gälla som favorit men krysset ligger nära till hands. 1X känns stabilt här.

2. Liverpool - Southampton 1
The Reds tog i veckan en mycket viktig seger borta mot Watford med 1-0 efter ett riktigt konstnummer signerat Emre Can. Med pole position för tredjeplatsen gäller det nu för Klopps mannar att fortsätta segertåget och inte falla in i gamla synder. Southampton är en lurig motståndare med hög kapacitet och laget slog Liverpool tidigare under våren på Anfield i ligacupens semifinal. Även om Klopp kämpar febrilt för att bli av med Liverpoolsyndromet att tappa givna trepoängare har han inte lyckats. Senaste hemmamatcherna har slutat med 2-2 mot Bournemouth och 1-2 mot Crystal Palace och här finns risk för ännu en plump. Med Liverpool extremt högt streckat bör övriga tecken tas med för att ha en chans på de stora pengarna, helgardering!

3. Deportivo - Espanyol X
I match tre på kupongen hämtar vi en ganska trött match från Spanien. Deportivo har i stort sett säkrat kontraktet och Espanyol ligger stabilt isolerade i mitten på en nionde plats. Vid poäng skulle Deportivo säkra kontraktet till 100 procent och laget lär vara lite mer motiverat här inför sin hemmapublik. Ettan är dock för kraftigt streckad och det är bara Alavà©s som kryssat fler gånger än dessa lag i La Liga. Krysset känns därför betydligt intressantare och tas med först.

4. Malaga - Celta Vigo 1
Malaga har imponerat stort på hemmaplan den senaste månaden. Tre raka segrar har tagits på La Rosaleda och inte mot vilket motstånd. Sevilla, Valencia och inte minst Barcelona har fått lämna Malaga poänglösa. Nu väntar ett behagligt motstånd för sydkustlaget när Celta Vigo kommer på besök. Celtas tränare Berizzo har visat tydligt att allt fokus ligger på Europa League, vilket inte minst synts på lagets senaste resultat i La Liga. Fem förluster på de sex senaste är resultatet för Guidettis lag i ligan och med denna matchen i kläm med semifinalmötet med United lär återigen ett b-betonat lag matchas. Därför en given spiketta!

5. Genoa - Inter 2
2017 har varit fruktansvärd för alla Genoasupportrar. De rödblåa har endast mäktat med en seger på 17 försök. Fansen som hade förhoppningar om en riktigt framskjuten placering när laget låg på delad andraplats efter sju omgångar går nu istället runt och oroar sig för Serie B för första gången på tio år. Med ett pånyttfött Crotone som jagar fem poäng bakom krävs det nu att Ivan Juric får igång sitt Genoa och att laget tar ett par poäng som krävs de fyra sista omgångarna. Här väntar dock en tuff uppgift i Inter som spelar på betydligt högre nivå än Genoa i dagsläget. Milanolaget ska vara klara favoriter med rätta och under 60% på de blåsvarta är en spelvärd spiktvåa.

6. Lazio - Sampdoria 1
Detta är en match som bara ska kunna sluta på ett sätt. Lazio tog förra helgen en mycket imponerande seger i derbyt mot Roma där coach Simone Inzaghi briljerade taktiskt. Senegalesen Balde Keita hängde två strutar och har nu gjort fem mål de två senaste matcherna. Frågan är hur många den unga anfallaren gör när Lazio ställs mot ett bortasvagt Sampdoria som inte har något som helst att spela för. Kupongens säkraste spik!

7. Milan - Roma 2
Stormöte på San Siro där båda lagen fortfarande har mycket att spela för. Milan har fortfarande chansen på Europaspel nästa säsong men då krävs seger här. För Roma gäller det att behålla andraplatsen, en direktplats till Champions League, och hålla flåsande Napoli bakom sig. Här har Roma det starkare laget på pappret men Milan har ett ungt talangfullt lag med bland annat Locatelli, Donnarumma och Calabria som är riktigt bra när de väl får till det. Utgångstvåa men tidiga garderingar att föredra.

8. Hamburg - Mainz X
Ett otroligt viktigt möte i de nedre regionerna av Bundesliga. Med tre omgångar kvar är det ett getingbo kring kvalplatsen för att hänga kvar i Tysklands förstadivision, en serie Hamburg aldrig tidigare trillat ur. Inför omgången innehar Hamburg kvalplatsen med 33 poäng men på samma poäng ligger också Wolfsburg och just Mainz fast med bättre målskillnad. Hamburg hade förra veckan en liknande sexpoängsmatch och blev då fullkomligt överkört av Augsburg med 4-0. De luktade nedflyttning kring Rödbyxorna och här har laget blivit alldeles för stora favoriter hos svenska folket. Krysset ligger nära till hands med rädslan att förlora för båda lagen men efter det tecknet ska den mycket roligare tvåan med före ettan. X2

9. Marseille - Nice 1
Marseille imponerade stort i förra omgångens 5-1 seger borta mot ett vilt kämpande Caen. Hemma på Stade Velodrome trivs laget ypperligt och med bara en poäng upp till Europaplatser är matchen av högsta betydelse. Nice har gjort en smått sensationell säsong med enbart två förluster och hotar dessutom PSG om andraplatsen. Balotellis lag lär dock sluta trea och även om det inte går att förringa de rödsvartas insats ska laget vara underdogs i detta rivieraderby. Marseille är här en fin värdespik.

10. IFK Göteborg - Kalmar FF X
Blåvitt fick en rejäl käftsmäll i veckan när laget förlorade derbyt mot Häcken med hela 4-0. Stabiliteten som vi vant oss vid brukar finnas hos de blåvita finns inte alls där både fansen och spelarna verkar tveka på lagets kapacitet. På Gamla Ullevi är göteborgarna dock extremt svårslagna men med det sagt är detta absolut ingen spiketta. Kalmar tog säsongens första seger när Halmstad besegrades på Guldfågeln Arena och blickar nu uppåt i tabellen. Detta är en uppgift de gillar där de slår ur underläge och de rödvita har kryssat borta mot betydligt starkare Göteborgslag de två senaste säsongerna. Krysset ska med.

11. Jönköping Södra - AFC Eskilstuna 1
Nedflyttningstippade Jönköping Södra har än så länge överträffat alla förväntningar i årets allsvenska. Visserligen tappade de gröna snöpligt in 1-1 sent borta mot Sirius i veckan men smålänningarna har imponerat hittills med segrar mot AIK och Kalmar. AFC däremot ser ut att få det riktigt tungt och laget har ännu inte lyckats vinna. Här får man dock tillbaka Mohamed Turay som hittills gjort tre av lagets fem mål. Jönköpingslaget ska vara klara favoriter hemma på Stadsparksvallen och efter hur spelet sett ut hittills. Ettan är dock lite väl högt streckad och krysset är därför intressant att ta med som en rensare. 1X

12. Örebro - Djurgården 2
Örebro var senast nära att ta poäng på Swedbank mot Malmö men det slutade med en snöplig förlust för närkingarna. Laget imponerar inte nämnvärt spelmässigt och mycket talar för att det kommer bli en mittenplacering när säsongen summeras. Djurgården däremot ser mer och mer intressant ut. Även om laget bara fick med sig en poäng senast mot Norrköping var det i andra halvlek spel mot ett mål och blåränderna förtjänade segern. Stockholmarna är garanterat ett av de lagen som skulle kunna hota Malmö men då krävs en seger i denna match. En tuff uppgift där tvåan kommer först men som bör garderas omgående.

13. Östersund - Hammarby 1
Norrlänningarna spelade i tisdags en galen 4-4 match i Borås där de först vände 0-2 till 4-2 i andra halvlek för att sedan tappa ledningen på tilläggstid med en man mer. Båda målen på tilläggstid kom till efter enormt försvarsslarv och det krävs uppryckning i backlinjen för att Östersund ska kunna hota om topp tre. Kapaciteten finns helt klart för framåt ser det riktigt lovande ut. Ett Bajen som förvisso vann senast med 4-0 mot ett svagt AFC ska norrlänningarna kunna avfärda, särskilt hemma på Jämtkraft Arena där laget är riktigt starkt. En etta som ligger runt 65% där den borde men som också bör sitta minst två tredjedelar av gångerna. Spika av!

Kupongens kassaskåp

Lazio

Romlaget hade redan varit klara favoriter här på förhand. När de nu dessutom har massvis att spela för och möter ett Sampdoria som redan gått på semester med fyra raka utan vinst ska detta bara kunna sluta på ett sätt. Frågan är inte om Lazio vinner utan hur många mål de gör det med. Ett kassaskåp värt namnet!

Varningens finger!

Southampton

Liverpool ska naturligtvis vara stora favoriter hemma på Anfield mot ett mittenlag. Det är dock inga självsäkra Liverpoolfans som kommer bevittna denna match. De vet att sitt lag konstant slarvar och gör plattmatcher mot lag de på pappret ska slå. Southampton har hög potential med bland annat den spektakulära Gabbiadini på topp och en Forster i mål som kan spika igen totalt i sina bästa stunder. Saints har vunnit tidigare den här säsongen på Anfield och kan göra det igen. Skrällvarning!

Lilla raden 144r

1. Arsenal - Man U 1x
2. Liverpool - South. 1x2
3. Deportivo - Espanyol x
4. Malaga - Celta Vigo 1
5. Genoa - Inter 2
6. Lazio - Sampdoria 1
7. Milan - Roma 1x2
8. Hamburg - Mainz x
9. Marseille - Nice 1
10. Göteborg - Kalmar 1x
11. J Södra - AFC Eskils. 1x
12. Örebro - Djurgården x2
13. Östersund - Hammarby 1

Stora raden 1728r

1. Arsenal - Man U 1x
2. Liverpool - South. 1x2
3. Deportivo - Espanyol 1x
4. Malaga - Celta Vigo 1
5. Genoa - Inter x2
6. Lazio - Sampdoria 1
7. Milan - Roma 1x2
8. Hamburg - Mainz x2
9. Marseille - Nice 1
10. Göteborg - Kalmar 1x
11. J Södra - AFC Eskils. 1x
12. Örebro - Djurgården 1x2
13. Östersund - Hammarby 1

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto