Europatipset 14/1

Publicerad på 14 Jan 2018 - 11:33

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jan 2018 - 11:33

Vi har ett klassiskt Europatips den här helgen med flera fina matcher från toppligorna i Europa. Som höjdpunkt har vi toppmötet i Premier League där ett formtoppat Liverpool ställs mot ligaledarna Manchester City. Bundesliga har dessutom hittat tillbaka efter juluppehållet och portugisiska Primeira Liga är fortsatt med och ställer till det! Jackpotten är satt till 3 miljoner och raden har helt klart potential att betala ut en bra slant!
Spelstopp: 14.59

För att spela på Europatipset – klicka här!


1. Liverpool - Manchester City X
Kupongens tungviktsmöte. Liverpool har kunnat ladda för den här matchen länge nu och har haft nio vilodagar fram till det här mötet. Under den tiden har klubben sålt storstjärnan Coutinho så det finns stora skor att fylla på Liverpools mittfält nu. Mer glädjande för Jürgen Klopp är att han troligen får tillbaka Mohamed Salah till den här matchen efter ett par matchers frånvaro på grund av skada. Höstens möte slutade 5-0 till de ljusblå men så stora siffror kan vi inte vänta oss här. Vi kan däremot förvänta oss en match i högt tempo med mängder av målchanser. Ett målglatt kryss känns troligast på förhand. Gardera upp med City som erbjuder bäst värde!

2. Alavés - Sevilla 1
Alaves tog sig till kvartsfinal i Copa del Rey i veckan via avancemang mot Formentera. Den segern gör att baskerna nu kliver in med gott självförtroende inför helgens möte med Sevilla. Bortalaget har inte alls gått att känna igen under den här säsongen och tränaren Berizzo har nyligen fått lämna sitt uppdrag. In har italienska tränaren Vincenzo Montella kommit och han inledde sin sejour med att förlora det heta derbyt mot Real Betis med 3-5. En sån förlust är inte lätt att bara skaka av sig och Sevilla kommer få svårt att komma upp i sin normala standard även här. 1X räcker långt!

3. Espanyol - Athletic Bilbao 1
Espanyol har vunnit tre av de fyra senaste och spelet har äntligen börjat klicka för katalanerna. Nu råder dock viss osäkerhet i klubben då tränaren Quique Sanchez Flores fått ett kontraktsförslag av Stoke som han överväger att ta. Här väntar Athletic Bilbao som varit en stor besvikelse den här säsongen men som har börjat sin resa uppåt i tabellen nu. De rödvita har tagit tio poäng på de fyra senaste matcherna och är i toppform. Här vinner laget som står för den starkare prestationen på matchdagen, etta-tvåa!

4. Real Sociedad - Barcelona X
Här kanske det kan bli poängtapp för Barcelona när de ställs mot sin hatmotståndare Real Sociedad. Baskerna har på de tio senaste hemmamatcherna mot Barcelona fem segrar och tre oavgjorda, vid bara två tillfällen har Barca lyckats vinna på Anoeta. Med denna statistik i ryggen är Messi och hans lagkamrater på tok för högt streckade här och alla tecken plockas med tidigt. Skrällen jobbas!

5. Dortmund - Wolfsburg 1
Under nye tränaren Peter Stöger har det blivit två raka segrar i ligan så det blåser lite positiva vindar i Dortmund igen. Trots svaga prestationer under gamle tränaren Peter Bosz ligger Borussia på tredjeplats i tabellen och kommer definitivt vara med och slåss om en CL-plats under våren. Ett lag som förlorat mindre matcher än de gulsvarta den här säsongen är Wolfsburg, som trots det ligger betydligt längre ned i tabellen. Wolfs har kryssat vid hela tio tillfällen redan och har haft svårt för att vinna jämna matcher. De grönklädda är dock svårslaget och underskattat här. Plocka med alla tecken, men utgå från ettan!

6. Köln - Mönchengladbach 1
Köln har haft en extremt lång skadelista under hösten men nu har tränaren Stefan Ruthenbeck fått tillbaka flera av sina spelare efter vinteruppehållet. Lagets bästa spelare, tyska landslagsspelaren Jonas Hector ser ut att kunna göra sin första start på länge här. Köln tog säsongens första seger precis innan uppehållet och hoppas nu kunna stapla några segrar på rad för att lämna jumboplatsen. Mot ett skadeskjutet Gladbach finns en bra möjlighet till ny trea. Ettan är lågt streckad och känns som ett fint drag på söndagens kupong, spik!

7. Lyon - Angers 1
Lyon kliver ut som solklara favoriter inför helgens möte med Angers. Lyon har varit en fröjd att se på under hösten och storstjärnan Nabil Fekir har varit i en klass för sig. Här kommer han behöva leda laget ännu en gång när viktiga anfallaren Diaz (13 mål) saknas. Angers ligger näst sist i Ligue 1 och kommer snabbt behöva plocka en hel del poäng för att kunna lämna nedflyttningsplatsen. Lyon får utgångstecknet men plocka med det lågt streckade krysset som rensar bra. Angers är emellanåt ruskigt svåra att bryta ner defensivt och skulle kunna kämpa sig till en poäng!

8. St Etienne - Toulouse 1
Båda lagen har haft stora problem på slutet men vinster i Coupe de France har höjt lagens självförtroende inför den här matchen. St Etienne har inte alls gått att känna igen under hösten och lagets stabila hemmaspel har lyst med sin frånvaro. Nu har spelarna och tränaren Gasset fått snacka ihop sig under uppehållet och det känns som att de grönklädda kan höja sig under våren. Etienne har en för bra trupp för att slåss i botten och inleder vårsäsongen med en seger här. Etta!

9. Nantes - PSG 2
PSG är i en klass för sig i franska ligan och leder just nu tabellen med nio poäng. Det avståndet lär också öka ju längre säsongen pågår. PSG har otroliga femton raka segrar mot Nantes i alla tävlingar och vinner enkelt här. Kupongens mest givna spik, tvåa!

10. Boavista - Portimonense 1
Boavista fixade en sen poäng senast när de kvitterade till 1-1 i 90:e minuten borta mot Belenenses. Nu återvänder däremot Boavista till hemmaarenan Bessa Stadium där laget bara förlorat mot lag från topp-6, övriga fyra matcher har laget vunnit enkelt. Nu väntar tolfteplacerade Portimonense och det innebär att Boavista har bra vinstchans. Utgå från den högt streckade ettan och gardera upp med krysset!

11. Tondela - Feirense 1
Tondela ligger i mitten av tabellen och gör en jättefin säsong såhär långt. Det gulgröna hemmalaget har fått med sig fyra poäng från sina två senaste och prestationerna har imponerat. För Feirense ser det inte alls lika stabilt ut för tillfället. Laget har inte kryssat sedan augusti och fortsätter agera ojämnt. Här ser Feirense ut att få vända hem utan några poäng, etta!

12. Belenenses - Rio Ave X
Belenenses har ingen seger på de sju senaste efter det insläppta målet på övertid senast. I Rio Ave är det inte heller särskilt muntert just nu. Klubben har tappat lagets klart bästa spelare Ruben Ribeiro och han kommer bli svår att ersätta. Belenenses är svåra att slå hemma på Estadio do Restelo men har förbaskat svårt med målskyttet just nu. Det här kan gå lite hur som helst och det är bäst att måla på med alla tecken!

13. Sporting Lissabon - Aves 1
Vi avslutar i Portugals huvudstad den här söndagen där grönvita Sporting ställs mot Aves. Sporting kommer från en 5-0 seger mot Maritimo där laget ännu en gång höll nollan. Det var Sportings sjätte nolla på hemmaplan den här säsongen och laget ser fint balanserat ut. Här råder stor klasskillnad och ettan ska vara ohotad. Sporting vinner övertygande!

Kupongens kassaskåp
PSG
Det franska skrytbygget är flera nivåer bättre än Nantes och kommer vilja avgöra ligan så tidigt som möjligt den här säsongen för att kunna satsa på Champions League. Neymar och Mbappe är i fin form för stunden och stoppar in åtminstone varsitt mål här. Bombsäker tvåa!

Varningens finger!
Sociedad
Om det är nånstans Barcelona helst undviker att åka till så är det San Sebastián. Real Sociedad har ett mäktigt facit mot just Barca och det här är något de blåvita vet med sig när de gör sig redo för match på söndagskvällen. Sociedad är i skrivande stund streckade under tio procent och är ett måste att ha med för den som satsar på miljonerna!

Lilla raden 144 rader
1. Liverpool - Man City x2
2. Alavés - Sevilla 1x
3. Espanyol - Bilbao 12
4. Sociedad - Barcelona 1x2
5. Dortmund - Wolfsburg 1x2
6. Köln - Mönchengladb. 1
7. Lyon - Angers 1
8. St Etienne - Toulouse 1
9. Nantes - PSG 2
10. Boavista - Portimon. 1x
11. Tondela - Feirense 1
12. Belenenses - Rio Ave X
13. Sporting - Aves 1

Stora raden 864 rader
1. Liverpool - Man City x2
2. Alavés - Sevilla 1x
3. Espanyol - Bilbao 12
4. Sociedad - Barcelona 1x2
5. Dortmund - Wolfsburg 1x2
6. Köln - Mönchengladb. 1
7. Lyon - Angers 1x
8. St Etienne - Toulouse 1
9. Nantes - PSG 2
10. Boavista - Portimon. 1x
11. Tondela - Feirense 1
12. Belenenses - Rio Ave 1x2
13. Sporting - Aves 1

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto