Europatipset 20/8

Publicerad på 20 Aug 2017 - 11:11

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Aug 2017 - 11:11

Fotbollssäsongen har nu dragit igång på allvar ute i Europa. Samtliga toppligor finns representerade på söndagens Europatipskupong, tillsammans med våran egna Allsvenskan. Kupongen med en tre miljoners jackpot bjuder på ett par smällkarameller där framförallt tre heta derbyn från London, tyska Rheinschiene och slutligen Göteborg sticker ut.

 
1. Tottenham - Chelsea 1
Oj vilken match det bjuds på under söndagseftermiddagen. Ett glödhett derby från Wembley mellan förra årets två bästa lag, Tottenham och Chelsea. För Contes Chelsea är det upp till bevis efter en miserabel insats mot Burnley. Detta blir dock ruggigt tufft för The Blues. Spurs är en het outsider till titeln om de kan hålla sin något tunna trupp skadefri. Här saknar Chelsea både Cahill och Fábregas som drog på sig röda kort mot Burnley. Även stjärnan Hazard är troligen inte tillbaka i spel och med största sannolikhet heller inte Pedro. Otroligt tunga avbräck för Chelsea. Detta vinner ett sprudlande Tottenham. Spiketta!


2. Athletic Bilbao - Getafe 1
La liga har i helgen dragit igång. Getafe är nykomlingar i La Liga och ett av fyra lag från huvudstaden Madrid. Här får de en tuff ligastart när de besöker San Mamés och Baskien. Bilbao var i farten med sin första tävlingsmatch i veckan när de gästade Panathinaikos i Europa Leagues playoff. Baskerna var riktigt illa ute och låg under med 0-2 med 25 minuter kvar. Under en strålande sexminutersperiod gjorde dock spanjorerna tre mål och vände på steken. Utgångsläget är nu strålande inför returen på hemmaplan. Förra säsongen vann de rödvita 13 av 19 hemmamatcher. Getafe är en intressant nykomling men ska inte kunna hota. Given etta!


3. Deportivo - Real Madrid 2
Real har redan hunnit vinna Europeiska Supercupen och den Spanska Supercupen. Båda titlarna vanns övertygande och framförallt mot Barcelona visade laget vilket som är Spaniens nummer 1 i dagsläget. Här saknas storstjärnan Ronaldo som avtjänar ytterligare fyra matcher efter att ha knuffat domaren i bortamötet med Barca. Marängernas trupp är dock extremt stark med en grym bredd. Deportivo kan göra starka insatser på Riazor. Zidanes lag är dock alldeles för starka och detta blir en enkel seger för Los Blancos.


4. Atalanta - Roma 2
Förra årets utropstecken i Serie A var utan tvekan Atalanta. Bergamolaget slutade på en stark fjärdeplats efter en strålande vårsäsong där laget bara förlorade en av de 18 sista matcherna. De blåsvarta besegrade Roma med 2-1 i motsvarande möte i fjol. Således en tuff premiäruppgift för nya tränaren Eusebio De Francescos Roma. Trots detta ska chanserna vara goda för Giallorossi att få med sig poäng och rentav en vinst från Bergamo. Atalanta är klart försvagat i och med att förra säsongens bästa spelare, Andrea Conti lämnat för storsatsande Milan. Roma är såpass bra att de inte förlorar här. X2


5. Bologna - Torino 2
Dessa båda lag klarade kontraktet utan problem den gångna säsongen. Sinisa Mihajlovic Torino är det klart intressantare laget med bland annat Davide Zappacosta och Adem Ljajic. Torinos största guldkorn får ändå sägas vara kaptenen Andrea Belotti som stod för hela 26 mål förra säsongen. Att åka till Bologna och vinna är absolut inte enkelt, men chanserna ska vara goda för ett anfallsstarkt Torino. Potentiell spiktvåa. Krysset att föredra om man har råd.


6. Inter - Fiorentina 1
Intressant möte på San Siro där två outsiders till den absoluta toppen av Serie A drabbar samman. Inter ser bättre ut än förra säsongen och har förstärkt truppen smart. För Viola ser det något värre ut. Laget har förvisso fått in nyttiga Benassi från Torino, men tappat en rad spelare där Bernardeschis övergång till Juve sticker ut. Lagen möttes i så sent som i april i en sinnessjuk tillställning på Artemio Franchi som Viola gick segrande ur med 5-4. Det lär bli ett par mål även här mellan dessa offensivt lagda lag. Inter känns som det starkare och kan mycket väl spikas av även om de är streckade i högsta laget.


7. IFK Göteborg - Häcken
Hett Göteborgsderby på Gamla Ullevi där Blåvitt ska utkräva revansch för förnedringen (0-4) i våras. Blåvitt har visat stor styrka sedan tränarbytet till Alf Westerberg och vänt underläge till seger mot Norrköping, AIK och nu senast Elfsborg. Laget har nu häng på Europaplatserna bakom Malmö. Häcken är placerade tre poäng före på en femteplats. Laget har genom säsongen visat klart mer stabilitet än storebror Göteborg. På Gamla Ullevi har dock Blåvitt fem raka segrar mot Häcken och Hisingslaget har bara lyckats vinna en match här under 2000-talet. Faktum är att IFK gått obesegrade i sin borg sedan våren 2015. 1X ska räcka långt.


8. Östersund - AIK 2
Tätt matchande för Östersund nu som trots tidig ledning fick se sig besegrade med 3-1 i Grekland i torsdags. Viss chans till avancemang finns fortfarande inför torsdagens hemmamatch mot PAOK på Jämtkraft Arena. Här väntar ännu en tuff match för Graham Potters lag när försvarsstarka AIK gästar. Matchen är av högsta vikt i det täta skiktet bakom Malmö. Troligen har Greklandsresan och den tuffa matchen tagit hårt på Östersund. Utgångstvåa som garderas med krysset. 


9. Djurgården - Halmstad 1
Efter att ha fått proppen ur och slått Jönköping med 6-1 var Halmstad återigen nere på jorden när man föll med 0-3 mot Sirius förra helgen. Djurgården visar fortsatt fin form och besegrade Norrköping med 1-0 efter mål av Mrabti på Östgötaporten. Blåränderna får ses som favoriter till andraplatsen och Halmstad bör inte vara något hot i jakten på denna. Spiketta!


10. Sirius - Norrköping X
Ännu en viktig sexpoängsmatch mellan två lag som har chansen på andraplatsen. För Norrköping har sommaren varit väldigt dyster och spelet har inte stämt alls sedan Bärkroth och Eliasson lämnade. Viss uppryckning sågs senast i 0-1 förlusten mot Djurgården där östgötarna förtjänade poäng. Sirius fortsätter att övertyga och studsade tillbaka efter 1-4 förlusten mot AIK genom att besegra Halmstad med 3-0 på Örjans Vall. Anfallskuggen Ogbu saknas fortfarande, men Maholli har då klivit fram och gjort fyra mål de senaste fyra matcherna. Uppsalalaget har dock blivit väl högt streckade i denna förväntade jämna match. X2 rensar ca hälften av alla system och är ett bra spel.


11. Lille - Caen X
Lille hade en mardrömssöndag förra veckan när laget föll med 0-3 i Strasbourg. Laget tvingades där till tre byten redan första 38 minuterna för att sedan målvakten Maignan skulle få hjärnsläpp. Det stod 0-0 i den 63:e minuten när den oprövade målvakten kastade bollen i huvudet på en Strasbourgspelare. Utan byten fick Lille ställa en stackars utespelare i mål och matchen var förlorad. Massvis med spelare saknas inför detta möte med Caen och det blir kraftig rotation i Marcelo Bielsas startelva. Även om Caen tillhör nedre halvan av Ligue 1 och startat säsongen med två knappa 0-1 förluster har de mängder med gånger tidigare skrällt mot bättre lag på bortaplan. Här har de en ypperlig chans med tanke på Lilles skadeläge. Helgardera!


12. Freiburg - Frankfurt 1
Även Bundesliga drog igång denna helgen, vilket innebär att samtliga stora ligor i Europa nu är i spel. Dessa båda lag var i fjol mittenlag och väntas bli det även den här säsongen. Freiburg var starka på hemmaplan förra säsongen och vann tio av 17 matcher. Här ska chanserna vara höga att starta säsongen med en seger inför hemmapubliken. Det råder nämligen skadekaos hos Frankfurt sex spelare till detta möte, varav anfallsstjärnan Alexander Maier är en av dessa. Etta.


13. Mönchengladbach - Köln X
En stekhet match från Bundesliga avslutar kupongen. De bittra rivalerna Mönchengladbach och Köln möts på Borussia-Park i Rheinland derby. Det är generellt alltid täta och tuffa matcher som max slutar med uddamålsvinst i detta derby. Mönchen har under senaste decenniet generellt placerat sig högre i tabellen, men i fjol var kanske ett trendbrott när Köln placerade sig före på en femteplats. Då vann laget dessutom med 2-1 på Borussia-Park. Här rekommenderas alla tecken.


Kupongens kassaskåp


Real Madrid
Los Blancos är en maskin för tillfället och vinner allt de ställer upp i. Senaste veckan var Barcelona totalt chanslösa mot Real. Deportivo ska inte ha en suck även om Ronaldo saknas hos Marängerna.


Varningens finger!


Caen
Det saknas som sagt mängder med spelare i hemmalaget Lille och en till större delen oprövad elva får här chansen för Bielsas mannar. Caen slog bland annat Toulouse och St Etienne under våren på bortaplan. De kan absolut även slå ett skadeskjutet Lille.


Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Chelsea 1
2. Bilbao - Getafe 1
3. Deportivo - R.Madrid 2
4. Atalanta - Roma x2
5. Bologna - Torino 2
6. Inter - Fiorentina 1
7. Göteborg - Häcken 1x
8. Östersund - AIK x2
9. Djurgården - Halmstad 1
10. Sirius - Norrköping x2
11. Lille - Caen 1x2
12. Freiburg - Frankfurt 1
13. Mönchenglad. - Köln 1x2


Stora raden 1152 rader
1. Tottenham - Chelsea 1
2. Bilbao - Getafe 1
3. Deportivo - R.Madrid 2
4. Atalanta - Roma x2
5. Bologna - Torino x2
6. Inter - Fiorentina 1x
7. Göteborg - Häcken 1x
8. Östersund - AIK x2
9. Djurgården - Halmstad 1
10. Sirius - Norrköping x2
11. Lille - Caen 1x2
12. Freiburg - Frankfurt 1x
13. Mönchenglad. - Köln 1x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto