Europatipset 20/9

Publicerad på 19 Sep 2017 - 20:56

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Sep 2017 - 20:56

Fyra viktiga matcher från Allsvenskan toppar veckans Europatips. På kupongen, som har en fyra miljoners jackpot, finns även La Liga, Serie A och Engelska Ligacupen representerade. Det vimlar av svårtippade möten. Kan 13 rätt prickas in lär det därför ge en riktigt saftig summa.


1. Östersund - Malmö FF 1
En av säsongens svåraste uppgifter väntar här Malmö. Östersund har bara förlorat en match på Jämtkraft Arena under säsongen och visar dessutom glödhet form. Fem raka segrar har tagits (tre i Allsvenskan och två i Europa League). För serieledande Malmö är inte formen lika god. Även om det blev en stabil 4-0 seger mot Hammarby senast har skåningarna två raka bortaförluster mot lag på undre halvan. Till detta möte får dessutom de himmelsblå klara sig utan både kapten Rosenberg och nyckelspelaren Christiansen. Ettan är en potentiell chansspik på en överlag svårtippad kupong.


2. Halmstad - Kalmar 2
Ett av seriens formsvagaste lag, Halmstad, ställs här mot ett av de allra formstarkaste, Kalmar. Hallänningarna har fem raka förluster, medan Kalmar enbart förlorat en av de åtta senaste. Det mesta talar för smålänningarna i detta möte. Streckningen är dock i högsta laget på Kalmar. På större system bör det därför övervägas att gardera upp tvåan.


3. Hammarby - IFK Göteborg 1
Hade det inte varit för lagens tabelläge hade detta varit en av kupongens mest intressanta matcher. Nu är inte fallet så. Båda lagen ligger på svala mittenplaceringar och kommer sluta någonstans mellan plats 7-11. Denna match är därför mest av akademisk betydelse. Med tanke på detta lutar det över till Hammarby. Bajen har varit starka under säsongen på Tele2 och vill alltid stå upp för sin trogna hemmapublik. Lagen är dock de som kryssat mest av samtliga i hela Allsvenskan. Därför bör ettan garderas upp med krysset.


4. Jönköping - Sirius 1
Det luktar alltmer kvalspel i höst för Jönköping. Smålänningarna har blivit distanserade med fem poäng av både Kalmar och Sundsvall. Det krävs därför tre poäng mot Sirius för att återigen få kontakt med lagen på säker mark. Möjligheterna till detta ska vara relativt goda. Sirius är på kraftig nedgång och har förlorat fyra raka. Även om det lutar åt J-Södra är ettan för högt streckad för att spikas. Det får inte glömmas bort att laget trots allt bara vunnit en match sedan i början av maj. Gardera upp utgångsettan!


5. Athletic Bilbao - Atletico Madrid X
Bilbao åkte i söndags på sin första förlust för säsongen när Las Palmas blev för tuffa på Kanarieöarna. 0-1 förlusten innebar även det första insläppta målet i ligan. Baskerna har varit otroligt tighta och står på 3-1 i målskillnad efter fyra matcher. Atletico är ännu obesegrade men har inte sett lika starka ut som föregående säsonger. Bilbao på San Mames blir ett riktigt tufft prov för Diego Simeones lag. Svårtippat. Samtliga tecken rekommenderas.


6. Deportivo - Alavés 1
Dessa båda lag har inlett säsongen mediokert. Alavés är just nu jumbo med fyra raka förluster och utan gjorda mål. Deportivo är inte mycket bättre, men har åtminstone plockat en poäng och inte haft några problem med målskyttet. Här får de gälla som favoriter mot ett Alavés som gjort stora förändringar i truppen och inte fått ihop det. Trolig etta.


7. Leganes - Girona 2
Två relativt okända lag för det svenska folket. Leganes gjorde sin första säsong i La Liga i fjol och klarade kontraktet med hyfsad marginal. Girona är nykomlingar denna säsong och en intressant sådan. Det finns stor kvalité i laget som vimlar av talang. Leganes har förvisso två poäng mer än Girona än så länge, men klubben från Barcelonas utkanter känns som det bättre laget. Ettan är alldeles för högt streckad. Den chansas bort. X2 spelas i första hand där spiktvåan är ett möjligt drag för de galna.


8. Lazio - Napoli X
Tungviktsmöte i Serie A. Båda lagen är hittills obesegrade och har imponerat stort, särskilt Napoli som har full pott och förkrossande 15-2 i målskillnad. Här ställs dock laget på prov för första gången. Lazio besegrade Milan med 4-1 i senaste hemmamatchen och har en förmåga att prestera som bäst mot topplagen. Det lag som sätter defensiven bäst vinner detta möte. Helgardering!


9. Genoa - Chievo 1
Tung inledning på säsongen för Genoa. Laget är ännu utan trepoängare. Trots detta har det spelmässigt sett dugligt ut. Två mål har gjorts både mot Juventus och Lazio på hemmaplan. Ändå förluster. Görs två mål mot offensivt svaga Chievo bör det dock räcka till tre poäng. Känslan är att första segern för säsongen kommer här för Rossoblu. Ettan spikas!


10. Hellas Verona - Sampdoria 2
Riktigt svag ligastart för nykomlingen Verona. Enbart en poäng har det blivit de inledande omgångarna och spelmässigt har det sett mediokert ut. Sampdoria har däremot imponerat med framförallt anfallsduon Duvan Zapata och Fabio Quagliarella. Genualaget är obesegrat efter tre matcher och bör vara det även efter denna fight. Tvåan är dock kraftigt överstreckad och bör därför garderas upp, åtminstone med krysset.


11. Udinese - Torino X
Ett tight möte är här att vänta på Stadio Friuli. Den större kvalitén finns hos Torino, men Udinese är alltid svårspelade på sin hemmaplan. I fjol slutade båda mötena 2-2. Det skulle inte förvåna om det blir samma resultat återigen. Utgå med krysset. Därefter tvåan tack vare Torinos offensiva styrka.


12. Everton - Sunderland 1
Detta möte hämtas från Ligacupen. Båda lagen har startat säsongen svagt i sina respektive divisioner. Everton ligger på en 18:e plats i Premier League, medan Sunderland inte är bättre än 21:a i The Championship. Fokus ligger garanterat på ligan och inte på denna cup. Everton har dock en betydligt bredare trupp och kan därför matcha en slagkraftigare elva. Vill även få till en vinst här för att höja självförtroendet. Det räcker långt. Ettan ska vara given!


13. West Bromwich - Manchester City 2
Tony Pulis West Brom ställs inför säsongens hittills tuffaste uppgift när Europas hetaste lag för tillfället, Manchester City, gästar The Hawthorns. Eller vad sägs om 15-0 de senaste tre matcherna för Guardiolas mannar. I detta ligacupmöte lär dock ett reservbetonat lag mönstras för The Citizens. Med det sagt är Citys bänkspelare riktigt bra och bör kunna besegra WBA. Är det något Tony Pulis lag kan är det dock att försvara. De kan absolut gneta till sig ett oavgjort resultat. Krysset rensar alltför fint för att lämnas. X2.


Kupongens kassaskåp


Everton
Både Everton och Sunderland förväntas matcha b-betonade lag. Då är Everton extremt mycket bättre, särskilt hemma på Goodison Park. The Toffees tar en efterlängtad seger och stärker självförtroendet!


Varningens finger!


Girona
I helgen varnades det för Girona. Då blev det förlust, men laget var en missad straff ifrån att få med sig poäng mot Sevilla. Nu ges återigen förtroendet till Girona att skrälla och chanserna ska vara goda. Leganes är betydligt mycket sämre än Sevilla och Girona har dessutom fyra raka utan förlust mot onsdagens motståndare.


Lilla raden 144 rader
1. Östersund - Malmö 1
2. Halmstad - Kalmar 2
3. Hammarby - Göteborg 1x
4. Jönköping - Sirius 1x
5. Bilbao - At.Madrid 1x2
6. Deportivo - Alavés 1
7. Leganes - Girona 2
8. Lazio - Napoli 1x2
9. Genoa - Chievo 1
10. Verona - Sampdoria x2
11. Udinese - Torino x
12. Everton - Sunderland 1
13. West Brom - Man C x2


Stora raden 1728 rader
1. Östersund - Malmö 1
2. Halmstad - Kalmar x2
3. Hammarby - Göteborg 1x
4. Jönköping - Sirius 1x2
5. Bilbao - At.Madrid 1x2
6. Deportivo - Alavés 1
7. Leganes - Girona x2
8. Lazio - Napoli 1x2
9. Genoa - Chievo 1
10. Verona - Sampdoria x2
11. Udinese - Torino x2
12. Everton - Sunderland 1
13. West Brom - Man C x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto