Europatipset 21/5

Publicerad på 20 Maj 2017 - 23:22

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Maj 2017 - 23:22

Söndagen bjuder på en späckad Europatips-kupong med matcher från Sverige och Italien. Höjdpunkten får ändå sägas vara Real Madrids helt avgörande match för att kunna ta hem titeln i La Ligas sista omgång. Jackpotten ligger på tre härliga miljoner!


1. Malmö - Norrköping 1
Ett tidig seriefinal i Allsvenskan mellan ettan och tvåan. Malmö har imponerat stort såhär långt och motsvarat förväntningarna. De himmelsblå är obesegrade efter nio omgångar och har dessutom full pott hemma på Swedbank. En oerhört tuff uppgift för ett Peking som gjort det bra det sista med sex raka matcher utan förlust. Norrköping har dock bara vunnit en match i Malmö sedan 98 och det skulle förvåna mycket om östgötarna kan göra om den bedriften här. Spiketta!


2. AFC Eskilstuna - Häcken 2
Efter en relativt stabil inledning har AFC fallit igenom totalt. Pelle Olssons lag har ännu inte lyckats vinna och har fem förluster bakom sig. Det skulle förvåna oerhört mycket om det inte blir respass ner till Superettan igen. Nu ställs de mot ett tufft motstånd i tredjeplacerade Häcken som bara förlorat en match än så länge i år. Här skiljer det ett par nivåer mellan lagen och göteborgarna bör ta en komfortabel seger. Spiktvåa!


3. Sirius - Hammarby 1
Nykomlingen Sirius har startat strålande och ståtar med en fjärdeplats inför omgången. Poängen har dessutom trillat in rättvist där Uppsalalaget har ett riktigt bra grundspel att förlita sig på. Hammarby har även dem gjort det bra och varit svårbesegrade. Spelet har dock inte imponerat lika mycket som hos hemmalaget och därför får Sirius bära ett rättmätigt favoritskap. 1X känns väldigt komfortabelt här.


4. Falkenberg - Dalkurd 2
Falkenberg har varit extremt ojämnt såhär långt i år och man vet inte riktigt vad man får av halläningarna. Jämfört med Falkenberg är Borlängelaget Dalkurd stabiliteten själva och har bara förlorat en match än så länge i årets Superetta. Bortamatch mot Falkenberg är dock riktigt tufft, vilket inte minst serieledande BP fick erfara förra veckan. Sett till säsongsinledningen ska dock Dalkurd ha alla möjligheter att vinna här och till relativt låg procent på tvåan är den en riktigt bra spik.


5. Frej - Degerfors X
Bottentippade Frej har gjort det väldigt bra efter sina förutsättningar men ligger trots detta på en kvalplats neråt. Täbylaget har varit inblandad i en rad tighta matcher där de snubblat på målsnöret. Nu senast tappades en 1-0 ledning borta mot Trelleborg i 87:e minuten till förlust. Mot ett ojämnt Degerfors som blandat väldigt mycket såhär långt ska stockholmarna ha en duglig chans här på hemmaplan. Ett oavgjort resultat ligger dock närmast till hands och detta är en match som kan sluta hur som helst och där gärna alla tecken tas med. 


6. Syrianska - Örgryte 1
Syrianska har efter en tveksam start ryckt upp sig rejält. De rödgula föll dock oförtjänt i bortamatchen mot BP i veckan men spelmässigt såg det riktigt ljust ut. Örgryte har gjort det helt okej såhär långt och ligger i dagsläget fyra poäng före Syrianska. Skillnaden på hemmaspelet och bortaspelet har dock varit markant hos de rödblåa. Med hemmafördel i Södertälje här ska Syrianska ha bra chans till vinst. Krysset bör dock tas med på större system.


7. Värnamo - Norrby 1
Återigen två relativt ojämna lag i Superettan som blandar och ger. Efter en strålande start har Värnamo fallit in i en rejäl formsvacka med enbart en poäng de fyra senaste matcherna. Även om Boråslaget Norrby fortfarande toppar Superettans tabell nerifrån har laget ryckt upp sig senaste veckan och slog bland annat Gefle hemma på Borås Arena. Senast pressade laget dessutom Helsingborg på Olympia och var riktigt nära poäng. Här finns absolut skrällchans för Boråsarna. Helgardera!


8. Lazio - Inter 1
Vi går inte in Serie A:s nästsista omgång och båda dessa lagen har fortfarande något att spela för. Vid evinst säkrar Lazio fjärdeplatsen medan Inter måste vinna för att ha en liten chans på Europaplatser. Milanolaget hade topp fem i en ask men har senaste tiden kommit in i en rejäl formsvacka med åtta matcher utan vinst. Även om Lazio föll i cupfinalen mot giganterna Juventus i veckan gjorde laget det bra och formen är det inget fel på. Egentligen skiljer det inte speciellt mycket mellan dessa lag men med totalt olika formkurvor och hemmafördel får Lazio tipset. 


9. Empoli - Atalanta X
En otroligt viktig match, framförallt för hemmalaget Empoli. Laget från Toscana hade länge säkrat Serie A-kontraktet trodde man, men med en intensiv slutrusch av bakomjagande Crotone skiljer det nu bara en poäng till Empolis fördel. Crotone har dock tuffast möjliga match i denna omgången med ett Juventus som ska säkra ligan på Juventus Stadium. Empoli kan därför förvisso troligen säkra kontraktet vid seger här men det är ingen lätt uppgift mot årets succélag Atalanta. Bergamolaget ligger relativt isolerat på en femteplats med två omgångar kvar. Vid oavgjort säkras dock denna till 100% och därför ligger krysset väldigt nära till hands här. Ett resultat båda klubbarna lär vara hyfsat tillfreds med. 


10. Atletico Madrid - Athletic Bilbao 1
Vi går in i La Ligas sista omgång och här väntar en hyperintressant match på Vicente Calderon. Tabellmässigt är redan Atletico klar trea medan Athletic ligger i getingboet kring Europa League-platserna och kan sluta allt mellan femma och sjua. Baskerna har alltså allt att spela för och därför skulle tvåan kunna motiveras. Det är dock inte riktigt så lätt utan söndagens match blir den sista på anrika Vicente Calderon och Simeone kommer med all säkerhet trycka på detta och få sina spelare att prestera till max inför hemmapubliken. Atletico är dock högt streckade och med ett Bilbao som behöver poäng är inte en spiketta att föredra här även om just ettan ligger närmast till hands. Helgardera med tanke på förutsättningarna!


11. Celta Vigo - Real Sociedad 2
John Guidettis Celta har inte gjort många glada den senaste tiden. De ljusblåa har inte vunnit någon av deras nio senaste matcher. Nu ställs laget mot ett Sociedad som fortfarande har chans på Europa League-spel och topp sex. Baskerna måste dock förmodligen vinna då och att göra det på Balaídos är alltid tufft. Med ett Celta som verkar omotiverat och ett fullmotiverat Sociedad med dessutom fem raka utan förlust är baskerna en bra spik här. Bra tvåa!


12. Malaga - Real Madrid 2
Sista hindret mot La Liga-titeln är Malaga på La Rosaleda för Real Madrid. En riktigt tuff avslutningsuppgift för marängerna då Malaga kommer med stort självförtroende och fyra raka hemmasegrar mot bland annat Barcelona och Sevilla. Utgångsläget är dock ypperligt för Real som vinner ligan även på kryss och det skulle förvåna något oerhört om det schabblar bort det här. Krysset är dock ett tecken som kan vara intressant att ta med med tanke på förutsättningarna och som också rensar väldigt bra.


13. Valencia - Villarreal 2
Ännu en intressant avslutningsmatch. Villarreal har inför den sista omgången ett grepp om femteplatsen men ett poängtapp här skulle kunna göra att den gula ubåten slutar sjua och missar Europaspel. Valencia kommer sluta i mittenskiktet och har egentligen inte speciellt mycket att spela för. För hemmafansen betyder dock denna match allt och skulle kunna rädda en annars medioker säsong. Valencia och Villarreal är nämligen värsta rivaler och att skjuta ut Villarreal från Europaspel skulle smaka mumma för Valenciasupportrarna. Med detta i åtanke kommer det verkligen inte vara något hemmalag som ställer ut skorna här utan det kommer bli en tuff och intensiv match. Detta är svårtippat och kan sluta hur som helst. Ska något streck tas med först är det dock tvåan men gardera omgående.


Kupongens kassaskåp

Häcken
AFC står fortfarande utan seger efter nio omgångar och har fem raka förluster bakom sig. Det finns inga direkta ljusglimtar i spelet heller och det skulle därför förvåna oerhört om inte den allsvenska sejouren blir ettårig. Häcken å sin sida är riktigt bra den här säsongen och kommer med all säkerhet vara med och kriga om topp tre. Här skiljer det många klasser mellan lagen och frågan är om någon AFC-spelare skulle ta plats i Häckens startelva. Given Häckenseger!


Varningens finger!

Norrby
Boråsarna Norrby har spelat upp sig den senaste tiden och var nära att ta poäng mot självaste Helsingborg på Olympia. Förvisso har Värnamo en starkare trupp men de möter ett formsvagt Smålandslag med enbart en poäng på de fyra senaste. Både Värnamo och Norrby har dessutom två av Superettans yngsta lag och är därför ojämna i sina prestationer. Med detta i åtanke tillsammans med formkurvorna finns det absolut stor skrällchans för Norrby i match 7 på kupongen.


Lilla raden 144r
1. Malmö - Norrköping 1
2. AFC Eskils. - Häcken 2
3. Sirius - Hammarby 1x
4. Falkenberg - Dalkurd 2
5. Frej - Degerfors 1x2
6. Syrianska - ÖIS 1
7. Värnamo - Norrby 1x2
8. Lazio - Inter 1
9. Empoli - Atalanta x
10. A.Madrid - Bilbao 1x
11. Celta - Sociedad 2
12. Malaga - R.Madrid x2
13. Valencia - Villarreal x2


Stora raden 1296r
1. Malmö - Norrköping 1
2. AFC Eskils. - Häcken 2
3. Sirius - Hammarby 1x
4. Falkenberg - Dalkurd 2
5. Frej - Degerfors 1x2
6. Syrianska - ÖIS 1x
7. Värnamo - Norrby 1x2
8. Lazio - Inter 1
9. Empoli - Atalanta 1x2
10. A.Madrid - Bilbao 1x2
11. Celta - Sociedad 2
12. Malaga - R.Madrid x2
13. Valencia - Villarreal x2

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto