Europatipset 22/6

Publicerad på 21 Jun 2017 - 13:43

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jun 2017 - 13:43

Europatipset tar plats på den ovana veckodagen torsdag. Det är en tuff omgång och det gäller att vara påläst då de 13 matcherna som domineras av division 2. Utöver detta bjuds det på matcher från U21 EM och Confederations Cup på denna jackpotkupong.

1. Slovakien U21 - Sverige U21 2
Efter den snöpliga insläppta kvitteringen på straff mot Polen i slutskedet ser det inte ljust ut för regerande mästarna Sverige. En vinst här är ett måste och något blågult ska klara, men det ska ändå väldigt mycket till för att ta sig vidare. Hjälp behövs av Polen som måste ta poäng mot England samtidigt som Sverige vinner. Att blågult vinner detta möte mot Slovakien är dock inget vi tvivlar på. Spiktvåa!

2. England U21 - Polen U21 1
Efter Englands vändning mot Slovakien är utgångsläget strålande för att ta sig vidare till semifinal för första gången sedan slutspelet i Sverige 2009. En vinst här innebär ett säkrat avancemang till semifinal. Trots att Polen kvitterade sent mot Sverige är hemmanationen så gott som utslagen. Enda chansen att ta sig vidare här skulle vara en storvinst samtidigt som Sverige och Slovakien kryssar. England är det klart bättre laget av dessa två och ska komfortabelt kunna vinna och ta sig vidare. Etta.

3. Tyskland - Chile X
Omgång två i grupp B i Confederations Cup mellan VM-vinnarna Tyskland och Chile som vann Copa America. Länderna är båda bland de bästa i detta För-VM och kan absolut bärga guldet. Tyskland inledde med en 3-2 seger mot Australien där siffrorna borde varit betydligt större. Joachim Löw har valt att satsa på nästa generations spelare och det är ett intressant tyskt lag med framförallt ett rörligt anfallsspel att bevittna. Här ställs tyskarna dock på prov när världsfyran Chile väntar med stjärnor som Alexis Sanchez och Arturo Vidal. Sydamerikanerna har alla möjligheter att hota här och ska inte underskattas. Krysset som utgång där tvåan sett till procent är roligare ta med.

4. Örgryte - Degerfors 1
Båda dessa lag har inlett säsongen relativt bra men föll i senaste omgången oerhört tungt. Örgryte torskade med hela 1-5 mot bottenlaget Norrby och Degerfors föll med 0-4 mot Varberg. Det är alltså två lag med stukat självförtroende som ställs mot varandra. Sett till säsongsstarten är hemmafördelen stor när det kommer till dessa lag och Örgryte får därför tipset. Utgångsetta, men ingen tillförlitlig sådan.

5. Skövde AIK - Husqvarna 2
Husqvarna vände senast på steken mot topplaget Utsikten och tog i och med det sin tredje raka seger. Laget är starkt för tillfället och även om de här ställs mot ett Skövde som inte ska underskattas ska smålänningarna ha toppchans. Tvåa på mindre system och X2 på större.

6. Tvååker - Vinberg X
Hallandsderby mellan Falkenbergslaget Vinberg och Tvååker beläget mellan Varberg och Falkenberg. Båda lagen är med i den absoluta toppen och står inför omgång 13 på 22 poäng, enbart en poäng efter ettan Sävedalen. Även om Tvååker ska vara det bättre laget av de två har detta möte derbykaraktär och då kan allt hända. Tvåan är lågt streckad och ska därför med. Helgardering!

7. Karlstad BK - Uddevalla 1
Värmlänningarna Karlstad BK är en av favoriterna i division 2 Norra Götaland och har hittills motsvarat förväntningarna. Laget ligger tvåa och har kört mängder med motståndare i serien så här långt, framförallt hemma på Våxnäs IP. Karlstads hemmastyrka är något inte minst torsdagens motståndare Uddevalla fått erfara de senaste säsongerna. De två senaste besöken på Våxnäs har slutat med förnedrande 1-4 och 0-6 förluster för bohuslänningarna. Bergetta!

8. Vänersborg FK - FC Trollhättan X
Derby mellan städer vid södra Vänern som är så gott som ihopväxta. Här är det mycket prestige mellan lagen och det är Vänersborg som är lillebror och får slå ur underläge. Trollhättan trillade ur division 1 med minsta möjliga marginal förra säsongen och är topptippade i år. Detta är dock en ytterst tuff uppgift för Trollhättan där de vid förlust tappar kontakten med toppen. Även om Vänersborg är lillebror dessa lag emellan ligger man tre poäng före Trollhättan på en tredjeplats. Delad poäng är ett tänkbart scenario i detta derby. Potentiellt spikkryss.

9. Karlberg - FC Gute 2
I division 2 Norra Svealand återfinns Stockholmslaget Karlberg och FC Gute från Gotland. Även om Gute enbart ligger tre poäng före Karlberg inför omgången är det gotlänningarna som imponerat klart mest. Karlberg har blivit felaktiga favoriter av svenska folket här och därför chansspikas tvåan till mycket fint värde.

10. Skiljebo - Gamla Upsala SK 1
Västeråslaget Skiljebo finns med i toppen av Norra Svealand. Här ställs man mot det klassiska Upplandslaget GUSK som länge figurerat i division 2. Skiljebo är starka och vinner generellt denna match. Det brukar dock vara jämna matcher dessa lag emellan och vill man hitta lite pengar ska åtminstone krysset med.

11. Rynninge - Värmbol 1
Topplaget Rynninge från Örebro tar här emot bottenlaget Värmbol från Katrineholm. Sett till säsongsinledningen så skiljer det också kvalité mellan dessa lag. Rynninge som för tillfället ligger trea behöver en seger för att få kontakt med Östgötalagen Linköping City och Sleipner. Detta löser Örebroarna hemma på Grenadjärvallen och ettan spikas av.

12. Hässleholm - Vimmerby 1
Skåne mot Småland i division 2 Östra Götaland. Hässleholm ligger i mitten av tabellen men har fortfarande viss kontakt med toppen då det bara skiljer sju poäng upp till Torns inför omgången. Ska laget ha något att göra med toppstriden ska tre poäng bärgas här mot nästjumbon Vimmerby som sladdar rejält i tabellen. Spiketta!

13. Lindsdal - Österlen 2
I samma serie som Hässleholm och Vimmerby finns Kalmarlaget Lindsdal och Österlen från Skånes ostkust. Skåningarna har startat bäst av de två lagen och är riktigt bra när de får till det. Det visar inte minst målskillnaden på plus 17 som är bäst i serien. Laget blandar dock och ger en hel del och har en tendens att förlora tighta matcher. Lindsdal är inte alls oävna och kan hota här. Norskingen 12 är en väg att gå.

Kupongens kassaskåp

Karlstad
Karlstad har visat att de är ett av de bästa lagen i serien och särskilt på hemmaplan. De har slaktat motståndet Uddevalla tidigare i Karlstad och gör troligen så igen.

Varningens finger!

Vinberg
Derby i Halland mellan två lag som ligger på samma poäng. Tvååker är för stora favoriter här. Vinberg är en uppstickare som kan skrälla och till låg procent är tvåan i match sex ett tecken som bara ska med.

Lilla raden 144r

1. Slovakien U21 - Sverige U21 2
2. England U21 - Polen U21 1
3. Tyskland - Chile x2
4. Örgryte - Degerfors 1x
5. Skövde - Husqvarna x2
6. Tvååker - Vinberg 1x2
7. Karlstad - Uddevalla 1
8. Vänersborg - Trollhättan 1x2
9. Karlberg - Gute 2
10. Skiljebo - GUSK 1
11. Rynninge - Värmbol 1
12. Hässleholm - Vimmerby 1
13. Lindsdal - Österlen 12

Stora raden 1296r

1. Slovakien U21 - Sverige U21 2
2. England U21 - Polen U21 1
3. Tyskland - Chile 1x2
4. Örgryte - Degerfors 1x2
5. Skövde - Husqvarna x2
6. Tvååker - Vinberg 1x2
7. Karlstad - Uddevalla 1
8. Vänersborg - Trollhättan 1x2
9. Karlberg - Gute x2
10. Skiljebo - GUSK 1x2
11. Rynninge - Värmbol 1
12. Hässleholm - Vimmerby 1
13. Lindsdal - Österlen 12

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto