Europatipset 23/3

Publicerad på 23 Mar 2018 - 10:29

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Mar 2018 - 10:29

Det är inte många gånger under året som Europatipset ligger på en fredag. Den här veckan startar kupongen lagom till första after work-ölen och det är fullt av intressanta landskamper på menyn. Matcherna som sticker ut lite extra är bland annat Messis Argentina mot ett sargat Italien samt regerande världsmästarna Tyskland mot Spanien. Jackpotten den här veckan är satt till trevliga 3,5 miljoner och det finns stor skrällpotential på kupongen!


Spelstopp: 16.59


1. Argentina - Italien X
Argentina var pressat i det sydamerikanska kvalet och tog sig till VM tack vare seger i sista omgången samtidigt som nationer ovanför tappade poäng. Spelmässigt såg det hackigt ut under kvalspelet, men med tanke på spelarna Argentina förfogar över så hoppas man på att få ihop det lagom till VM. Italien slogs, som vi alla känner till, ut av Sverige och ska nu bygga nytt under tillfälliga tränare Di Biagio. Här får han en tuff match direkt och det passar italienarna. Gli Azzurri kommer ligga lågt och vänta på kontringsmöjligheter. Den överstreckade ettan kan plockas bort helt på neutral plan. X2!


2. Frankrike - Colombia 1
Frankrike ska träningsspela mot Colombia som ett första steg mot förberedelserna inför VM. Colombia ses som en bra motståndare här med tanke på att Frankrike har Peru i gruppspelet under mästerskapet. Här ställs fransmännen ut som klara favoriter trots att de ställs mot väldigt namnkunnigt motstånd. Colombias lag består av ett gäng världsspelare som bland annat Falcao, Rodriguez och Davinson Sanchez. De kan definitivt störa Les Bleus här. Utgå från ettan men gardera upp med så många tecken plånboken tillåter!


3. Holland - England 1
Holland stod för ett uselt kvalspel och in som tillfällig tränare har före detta Evertontränaren Ronald Koeman kommit. Han ska nu coacha laget mot Three Lions i det som ska markera en nystart för holländsk landslagsfotboll. Oranje har massor av kvalité individuellt sätt och får laget bara ihop helheten är de riktigt svårslagna. Här spelar de framför hemmafansen och ser ut att bli kraftigt undervärderat. Spika ettan till en fin procent!


4. Polen - Nigeria 1
Polen har verkligen slagit sig fram som en stark fotbollsnation de senaste åren. Bakom storstjärnan Lewandowski vimlar det om unga talangfulla spelare som gör det bra ute i stora klubbar i Europa. Nu väntar ett spännande möte med Nigeria som imponerat stort i det afrikanska kvalet och nämns som kontinentens främsta nation inför det kommande världsmästerskapet. Här utgår vi från ettan men garderar tidigt upp med det lågt streckade krysset!


5. Ryssland - Brasilien 2
Värdnationen i sommarens VM åkte nyligen på en riktig stjärnsmäll när lagets viktiga anfallare Aleksandr Kokorin drog korsbandet för bara ett par dagar sedan. Den skadan har med största sannolikhet stört ryssarna inför den här samlingen då de nu behöver formera om laget. En annan nation som störs med en skada på en nyckelspelare är Brasilien som saknar superstjärnan Neymar inför det här mötet. Brasilien har däremot fullgott med ersättare som bland annat Jesus och Firmino och med deras hjälp fixar brassarna en enkel seger här. Klar tvåa!


6. Skottland - Costa Rica 2
Skottland stod för ett relativt färglöst kvalspel och fortsätter sakna tillräcklig skicklighet för att kunna störa lite större fotbollsnationer. Nu väntar träningsmatch mot Costa Rica som enkelt tog sig till VM i det Centralamerikanska kvalet. Costa Rica imponerade stort spelmässigt under kvalet och fortsätter rida på den våg som inleddes redan i VM för fyra år sen. Här är man klara underdogs mot ett Skottland som inte alls imponerar. Utgå från tvåan men gardera tidigt. På större system plockas alla tecken med och på mindre kan den hårt streckade ettan lämnas utanför!


7. Tyskland - Spanien X
Riktigt tungviktsmöte väntar på ESPRIT Arena i Düsseldorf under fredagskvällen. Tyskland och Spanien rankas som två av förhandsfavoriterna inför sommarens höjdpunkt och här handlar mycket om att sätta sig i ett psykologiskt övertag. Tyskland är obesegrade i sina 21 senaste tävlingsmatcher och Spanien är inte mycket sämre med 16 raka utan förlust. Här talar mycket för att båda lagen är nöjda med att bara inte förlora. Chansspika krysset!


8. Turkiet - Irland 1
Turkiet och Irland nådde inte hela vägen till VM och får nu träningsspela här för att börja bygga inför det kommande EM-kvalet. Turkiet har ett på pappret riktigt slagkraftigt lag med bland annat Tosun från Everton, Calhanoglu i Milan och Cengiz Under i Roma. Hemma tenderar turkarna att stå för riktigt bra insatser och här får de förtroendet. Spika ettan!


9. Grekland - Schweiz 2
Grekland har verkligen gått bakåt de senaste åren. Laget står inte längre för samma stabila defensiv som tog landet till ett EM-guld en gång i tiden. Nu är laget mer obalanserat. Här ställs de mot ett väldigt bra Schweiz som imponerade i kvalet där det bara blev förlust mot Portugal. Alplandet förbereder sig inför det stundande mästerskapet här medan Grekland inte har lika mycket att kriga för. X2 räcker långt!


10. Marocko - Serbien 2
Marocko och Serbien ställs mot varandra på neutral plan i det här mötet. Matchen spelas i Turin så Marockos landslagsstjärna Mehdi Benatia har inte behövt resa överhuvudtaget till den här matchen. Här kommer han behöva styra sin backlinje ordentligt för Serbien har imponerat stort det senaste året med fartfyllt spel och smarta kombinationer. Här erbjuder tvåan bra värde och spikas!


11. Norge - Australien 1
Lars Lagerbäck och hans norska landslag tog sig aldrig till något VM utan får hoppas att nästa generation kan ta Norge till högre höjder. Killen som ska göra det för våra grannar i väst de kommande åren är Martin Ödegaard, som i tysthet stått för en riktigt fin säsong i holländska Heerenveen. Nu väntar ett möte med Australien och truppmässigt är dessa nationer jämna. Norge har dock hemmaplansfördelen och det brukar betyda mycket i dessa träningsmatcher. Utgå från ettan och gardera upp med krysset!


12. Portugal - Egypten 1
Cristiano Ronaldo och hans Portugal ställs här mot Mohammed Salahs Egypten. Portugal seglade igenom sitt kvalspel och är en oerhört välmående fotbollsnation just nu. För Egypten var det betydligt mer livat när Salah sköt landet till VM efter en straff i den fjärde tilläggsminuten. Här ska Portugal vara betydligt bättre i grunden och får utgångstecknet. Ettan är dock lite väl högt streckad så krysset som rensar bra plockas med!


13. Österrike - Slovenien X
Kupongen avslutas den här veckan i Klagenfurt där Österrike ställs mot Slovenien. Båda nationerna har hyfsade lag med några spetsspelare som sticker ut lite extra. Här kan vi bara konstatera att ettan är på tok för högt streckad och det är bara att måla på med alla tecken. Jobba skrällen!


Kupongens kassaskåp


Brasilien
Brasilien har en helt fantastisk trupp för tillfället. Offensiven är alltid potent när Brasiliens fotbollsherrar ställer ut ett lag, men nuförtiden förfogar man dessutom över en backlinje i absoluta världsklass. Ryssland har åkt på en del tunga skador på slutet och väger alldeles för lätt här. Brasilien vinner enkelt!


Varningens finger!


Colombia
Frankrike har också en av världens bästa trupper men man får inte alls ut max av materialet. I kvalspelet imponerade de blåklädda knappast och ett kontringsstarkt Colombia kan definitivt ställa till det här. Tvåan i match 2 är ett givet tecken att ha med på kupongen!


Lilla raden 144 rader
1. Argentina - Italien x2
2. Frankrike - Colombia 1x2
3. Holland - England 1
4. Polen - Nigeria 1
5. Ryssland - Brasilien 2
6. Skottland - Costa Rica x2
7. Tyskland - Spanien X
8. Turkiet - Irland 1
9. Grekland - Schweiz 1
10. Marocko - Serbien 2
11. Norge - Australien 1x
12. Portugal - Egypten 1x
13. Österrike - Slovenien 1x2


Stora raden 864 rader
1. Argentina - Italien x2
2. Frankrike - Colombia 1x2
3. Holland - England 1
4. Polen - Nigeria 1x
5. Ryssland - Brasilien 2
6. Skottland - Costa Rica 1x2
7. Tyskland - Spanien X
8. Turkiet - Irland 1
9. Grekland - Schweiz x2
10. Marocko - Serbien 2
11. Norge - Australien 1x
12. Portugal - Egypten 1x
13. Österrike - Slovenien 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto