Europatipset 23/8

Publicerad på 23 Aug 2017 - 18:08

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Aug 2017 - 18:08

En på förhand svårtippad Europatipskupong med stor potential till utdelning stundar under onsdagen. Sex lag från division 1 ska försöka skrälla mot lag från Allsvenskan och Superettan i Svenska Cupens andra omgång. Dessutom är det dags för returmöte i Champions Leagues playoff. Vilka lag tar sig in i gruppspelet?


1. Liverpool - Hoffenheim 1
Utgångsläget för Klopps lag är strålande efter 2-1 i Tyskland. Spelmässigt ser det dock inte speciellt lovande ut för The Reds. Det hackade betänkligt i helgens Premier League-möte med Crystal Palace trots att det slutade med en 1-0 seger. Hoffenheim har potential att störa Liverpool med offensiva hot som Kramaric och Gnabry även på Anfield. Ettan är trolig men alldeles för högt streckad. Gardera!


2. CSKA Moskva - Young Boys 1
Pontus Wernblooms CSKA Moskva fick med sig ett lysande 1-0 resultat från Schweiz huvudstad Bern efter ett snöpligt självmål på tilläggstid. Chanserna är nu mycket goda för att det ska bli femte raka säsongen i Champions League för ryssarna. Med 1-0 att gå på kan det mycket väl bli så att CSKA bevakar sin ledning och det blir en avvaktande matchbild. Laget är väl medvetna om att de avancerar på oavgjort. Krysset rensar fint och tas med till ettan. 1X


3. FC Köpenhamn - Qarabag 1
Svensklaget Köpenhamn var förra veckan utspelade nere i Azerbadjan och ska vara nöjda med att förlustsiffrorna bara skrevs till 0-1. Ska det bli gruppspel måste spelet snäppas upp betydligt, något de vita har en tendens att göra på Parken. Qarabag trivs extremt mycket bättre på hemmaplan än på resande fot. Detta syntes inte minst i dubbelmötet med IFK Göteborg förra säsongen där 0-1 på Gamla Ullevi vändes till totalt 3-1 på hemmaplan. FCK har mycket rutin från dessa sammanhang och är en maskin på Parken. Trolig etta!


4. Steaua Bukarest - Sporting Lissabon 2
Det gamla rumänska storlaget Steaua fick med sig 0-0 från Lissabon. Det är således en öppen historia inför returen på den rumänska nationalarenan. Sporting får trots detta gälla som relativt klara favoriter tack vare sin starkare trupp med bland annat skyttekungen Bas Dost i spetsen. Tvåan ser dessutom ut att bli understreckad och är en riktigt fin spik.


5. Arameisk-Syrianska - Brommapojkarna 2
Det är dags för Svenska Cupens andra omgång där vinnaren tar sig vidare till vårens gruppspel. Arameisk-Syrianska var inför säsongen nykomlingar i division 1 norra. Laget från Botkyrka har gjort en stark debutsäsong och ligger för tillfället på en femteplats. En nykomling som gjort det än bättre är Olof Mellbergs Brommapojkarna som toppar Superettan. De rödsvarta har gjort en strålande säsong som med all sannolikhet lär bära till Allsvenskan. Laget var dessutom framme i semifinal i cupen i våras. Det råder inget tvivel om att Mellberg tar turneringen på högsta allvar. Då räcker inte Arameisk-Syrianska till. Spiktvåa!


6. Husqvarna - Öster 2
Smålandsmöte mellan två lag som känner varandra väl. Lagen har stött på varandra de tre senaste säsongerna, såväl i Superettan som division 1 södra. Det är klar fördel Öster under dessa sex möten med tre vinster och tre oavgjorda. Senaste två mötena på bortaplan har dessutom Växjö-laget vunnit med klara 5-0 och 2-0. Även om Husqvarna kryssat så mycket som 60 procent (!) av sina 15 matcher i serien får Öster tipset. Det finns fint värde på tvåan som spikas av!


7. Landskrona - Elfsborg X
Här ställs division 1 södras tabelletta mot Allsvenska Elfsborg. Landskrona är under säsongen obesegrade på hemmaplan och har framförallt visat en solid defensiv. Det återstår att se vad Magnus Haglund ställer för lag på banan, men detta lär bli en tuff uppgift för boråsarna oavsett. Elfsborg trivs som bekant inte speciellt bra på naturgräs och har bara vunnit ett möte i Allsvenskan senaste året på underlaget. Här finns det skrällchans. Helgardera eller rentav chansa bort favorittvåan!


8. Utsikten - Jönköping 1
Ett av lagen som hotar Landskrona i toppen av division 1 södra är Utsikten. Göteborgarna trivs strålande på konstgräset på Ruddalen och har full pott i serien på sin hemmaplan. Jönköping må vara ett allsvenskt lag, men här ska ändå möjligheterna vara goda för Utsikten till en klassisk cupskräll. J-Södra har bara vunnit en match på bortaplan under säsongen och har enbart en seger de 13 senaste. Smålänningarna är dessutom i högsta grad nu inblandat i nedflyttningsstriden i Allsvenskan. Det förvånar därför inte om tränare Jimmy Thelin prioriterar bort cupen. Chansettan först!


9. Sollentuna - Syrianska X
Ännu ett möte i Svenska Cupen. Denna gång mellan mittenlaget Sollentuna i division 1 norra och Syrianska som harvar i Superettans bottenskikt. På förhand väntas en jämn match där mycket av utgången handlar om hur tränarna väljer att formera sina elvor. Båda trupperna är nämligen relativt tunna. Troligt är att Syrianska med tanke på sitt prekära läge i Superettan ställer över en rad spelare. Det kan öppna för Sollentuna. Utgångskryss som gärna garderas upp!


10. Vasalund - AFC Eskilstuna 2
Nykomlingarna AFC har kommit in i något av en andra andning och det Allsvenska kontraktet känns helt plötsligt som en möjlighet. Framförallt har anfallsesset Buya Turay som stod för två mål i helgens skrällseger mot Malmö hittat formen. Startar han i detta möte kommer ett halvdant Vasalund få det hett om öronen. AFC tippas oavsett trots sin fina form. Tvåa!


11. Blackburn - Burnley 2
Kupongen avslutas med tre matcher från den svårtippade Engelska Ligacupen. Det är generellt sett svårt att säga vad tränarna ställer upp med för elvor. Detta möte är dock inte vilket som helst, utan en match mellan två bittra rivaler i East Lancashire derby. Sannolikheten för att tränarna ställer starka lag på banan ökar därför, något som givetvis är en klar fördel för Premier League-laget Burnley. The Clarets har dessutom vunnit de tre senaste mötena med Blackburn och ska ha strålande chanser att göra det även här. Spiktvåa!


12. Newcastle - Nottingham 1
Tung start för Rafa Benitez Newcastle i återkomsten till Premier League. Två matcher har renderat i två förluster och pressen är nu stor inför lagets hemmamatch mot West Ham till helgen. Här lär Benitez testa en hel del nya spelare som vill visa att de ska ha en plats i den hittills underpresterande förstaelvan. Nottingham har inlett The Championship piggt med tre vinster de fyra första matcherna. I helgen togs en meriterande seger mot Boro. De kan definitivt ställa till det för skatorna här. Gardera ettan!


13. Southampton - Wolverhampton 1
Southampton ställde till det rejält för sig i helgens möte med West Ham när de tappade 2-0 och spel med en man mer till 2-2. Med en straff på tilläggstid ordnade det dock upp sig för The Saints och det blev en viktig trepoängare. Wolves åkte på sin första förlust när laget föll i den tidiga seriefinalen mot Cardiff. Även om tränare Pellegrino väljer att rotera i startelvan kommer hemmalaget komma med en stark startelva där spelare som James Ward-Prowse, Charlie Austin och Shane Long får chansen. Detta ska räcka långt på ett St Mary’s mot Wolves. Given etta!


Kupongens kassaskåp


Brommapojkarna
Olof Mellbergs BP har varit en maskin under säsongen med ytterst få snedsteg. Arameisk-Syrianska må vara en stabil nykomling i division 1 norra men det räcker inte till mot Superettans bästa lag.


Varningens finger!


Landskrona
Det gamla klassiska Allsvenska laget Landskrona BOIS stod för den största cupskrällen förra säsongen när laget slog ut självaste Malmö FF. Nu ställs skåningarna mot ett svagare motstånd i Elfsborg som dessutom inte alls trivs på naturgräs. Läge för ännu en skräll på Landskrona IP?


Lilla raden 144 rader
1. Liverpool - Hoffenheim 1x
2. CSKA - Young Boys 1x
3. Köpenhamn - Qarabag 1
4. St.Bukarest - Sporting 2
5. Arameisk-Syr - BP 2
6. Husqvarna - Öster 2
7. Landskrona - Elfsborg 1x2
8. Utsikten - Jönköping 1x
9. Sollentuna - Syrianska 1x2
10. Vasalund - AFC Eskils. 2
11. Blackburn - Burnley 2
12. Newcastle - Nottingham 1x
13. Southampton - Wolves 1


Stora raden 972 rader
1. Liverpool - Hoffenheim 1x2
2. CSKA - Young Boys 1x
3. Köpenhamn - Qarabag 1x
4. St.Bukarest - Sporting 2
5. Arameisk-Syr - BP 2
6. Husqvarna - Öster 2
7. Landskrona - Elfsborg 1x2
8. Utsikten - Jönköping 1x2
9. Sollentuna - Syrianska 1x2
10. Vasalund - AFC Eskils. 2
11. Blackburn - Burnley 2
12. Newcastle - Nottingham 1x2
13. Southampton - Wolves 1

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto