Europatipset 26/6

Publicerad på 26 Jun 2017 - 01:06

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jun 2017 - 01:06

Midsommarhelgen är över, men vi kan direkt blicka framåt med ett Europatips på årets tröttaste måndag. Kupongen består av matcher från bland annat Island, Irland och Brasilien, ligor som gemene man inte har full koll på, så här kan vi hitta fint värde!

1. Dalkurd - Norrby 1
Dalkurd har stor pondus hemma på Domnarvsvallen och har tagit 24 av 28 möjliga poäng där. När säsongen summeras känns det fullt rimligt att Borlänge fått ett Allsvenskt lag. Här streckas Dalkurd dock stenhårt mot ett Norrby som visat form en längre tid. Körde över ÖIS senast med 5-1 och har hittat spelet. Inte fel att chansa med krysset till den givna ettan för chans till hög utdelningen.

2. Trelleborg - Brommapojkarna 2
BP har kört över Superettan hittills med 34 av 39 möjliga poäng. Det är bara att lyfta på hatten för Mellbergs gubbar som ryckt åt sig åtta poängs försprång ner till tvåan Dalkurd. Trelleborg blandar och ger och torskade mot bottenlaget Gefle hemma senast. På Vångavallen har man annars varit starka, men det känns inte som formen räcker till mot BP här. Tvåa.

3. Värnamo - Helsingborg 1
Värnamo startade säsongen riktigt fint och visade att man kan hålla toppklass i Superettan. Med sen har mycket gått tungt. Laget kan dock mycket bättre än tabelläget visar och här har de blivit duktigt understreckade mot ett HIF helt utan form. Bortalaget får möjligtvis tillbaka sin lagkapten Peter Larsson från skada här, men det är ändå läge att gå för en värdespik på smålänningarna.

4. Akropolis - Sollentuna X
Akropolis har stort bollinnehav i matcherna och har en fin offensiv, men inte lyckats hålla ihop det riktigt defensivt. Möter nu nykomlingen Sollentuna som gjort succé hittills i Division 1 Norra och ligger trea i tabellen. Har dessutom varit ett av seriens bästa bortalag. Börja från vänster, men ta med så många streck som det finns råd med. Helst helgardering.

5. Västerås - Brage X
Tvåan Västerås tar emot den obestridliga ettan i Division 1 Norra. Brage har kört över serien hittills med nio vinster och ett kryss på de tio första matcherna. Har dock levt farligt i några matcher på slutet och närmar sig en förlust. Mot ett hemmastarkt Västerås, med Johan Mjällbys skrikande vid sidlinjen, kan den mycket väl komma. Gardera.

6. Utsikten - Assyriska 1
Tung förlust borta mot Husqvarna för ”Real Utsikten” senast som tappade andraplatsen. Nu har göteborgarna dock en fin chans att studsa tillbaka direkt i derbyt mot nykomlingarna Assyriska BK. Assyriska har inte tagit en enda pinne på bortaplan i år och kommer inte räcka till här heller. Spiketta trots hög procent.

7. Gauthiod - Grebbestad 1
Ner i regionerna till Division 2 Norra Götaland. Suveräna serieledarna Grebbestad har fått ihop något riktigt fint i år. Här kommer de dock testas hårt mot Gauthiod som har kapacitet att störa hemma i Grästorp. Bara en förlust där i år, men kryssat för mycket. Streckvärd etta, men helgardera om det finns kapital så det räcker.

8. Sleipner - Sylvia 1
Norrköpingsderby! Sleipner har fortfarande förlustnollan intakt efter tolv omgångar. Sylvia krigar på i mittenriket. Historiskt sett har dessa derbyn dock bjudit på jämna matcher och här blir kupongen betydligt roligare om man garderar den sunda ettan på Sleipner, då Sylvia är understreckade och Sleipner fortfarande har ett par gubbar på skadelistan.

9. Strömsdgodset - Molde 1
Två norska lag som haft svårt att imponera denna säsong. Stömsgodset går mot sin sämsta säsong på många år och har dragits in i bottenstriden. Molde finns tabellmitten men har efter senaste segern ändå lite känning uppåt. Strömsgodset har kniven på strupen och har ändå presterat fint på hemmaplan i år, med bara en torsk. Vi väljer bort den överstreckade tvåan och kör 1X.

10. Dundalk - Galway United 1
Serietvåan i den irländska ligan, Dundalk, är klasser bättre än bottenlaget Galway. Galway har dock lyckats grisa till sig fem kryss på nio bortamatcher i år och vann hemma mot Dundalk tidigare i år. Ettan ”ska” vara given enligt marknaden, men krysset känns kul att ta med som rensare.

11. Breidablik - Grindavik 2
Grindavik är lite av årets överraskning i den isländska högstaligan. Bara en förlust på de åtta första omgångarna och har en klasspelare i anfallaren Andri Rúnar. Har gått rent i de tre inledande bortamatcherna med tre raka vinster. Breidablik är däremot en besvikelse. En vinst och tre torsk har de presterat hemma hittills, men går ändå in till denna match som klara oddsfavoriter. Helgardera.

12. Vikingur Reykjavik - Vikingur Olafsvik 1
Hemmalaget har fem raka utan torsk och kommer från en riktigt fin insats i 2-2 matchen borta mot topplaget Hafnar. Får ses med toppchans mot bottenlaget från Olafsvik som trots en fin formkurva får det svårt här. Etta.

13. Botafogo - Avai 1
Botafogo är starka hemma i Rio. Tre vinster och ett kryss på de fyra senaste där. Nykomlingen Avai har inte alls räckt till i den brasilianska högstaligen och har bara lyckats göra tre mål på de nio första omgångarna. Mot ett starkt hemmaförsvar så känns det här som en stabil nattspik att avsluta kupongen med. Bergetta!

Kupongens kassaskåp

Botafogo
Botafogo är i fin form och starka hemma i Rio. Tar nu emot seriens sämsta lag som bara inte kan få in bollen i mål. Har startat säsongen med fem raka bortatorsk. Sjätte kommer här.

Varningens finger!

Norrby
Har verkligen hittat formen de senaste veckorna. Är väldigt svårslagna för tillfället och fick full utdelning i 5-1 vinsten mot Örgryte senast. Tar sig nu an en av de tuffaste bortamatcherna för säsongen mot Dalkurd, men när krysset är streckat runt 10 procent så känns det absolut värt att chansa med det.

Lilla raden 144r

1. Dalkurd-Norrby 1x
2. Trelleborg-BP 2
3. Värnamo - Helsingborg 1
4. Akropolis-Sollentuna X
5. Västerås-Brage X
6. Utsikten-Assyriska 1
7. Gauthiod-Grebbestad 1x
8. Sleipner - Sylvia 1x2
9. Strömsdgodset - Molde 1x
10. Dundalk - Galway United 1x
11. Breidablik - Grindavik 1x2
12. Vikingur Reykjavik - Vikingur Olafsvik 1
13. Botafogo - Avai 1

Stora raden 1296r

1. Dalkurd-Norrby 1x
2. Trelleborg-BP 2
3. Värnamo - Helsingborg 1
4. Akropolis-Sollentuna 1x2
5. Västerås-Brage 1x2
6. Utsikten-Assyriska 1
7. Gauthiod-Grebbestad 1x
8. Sleipner - Sylvia 1x2
9. Strömsdgodset - Molde 1x
10. Dundalk - Galway United 1x
11. Breidablik - Grindavik 1x2
12. Vikingur Reykjavik - Vikingur Olafsvik 1
13. Botafogo - Avai 1

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto