Europatipset med EL-final!

Publicerad på 23 Maj 2017 - 16:17

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Maj 2017 - 16:17

Europatipset 24/5
De stora ligorna i Europa har tagit semester. Så veckans kupong i Europatipset hämtas från svensk bonnfotboll, division 2. Kupongen toppas i alla fall med ett stort dragplåster - Europa League-finalen på Friends Arena.


Spela Europatipset - klicka här!


1. Aiax - Manchester United X
Ett fullsatt Friends Arena väntar när Europa League-finalen ska avgöras. För Mourinho är det här årets viktigaste match då en Champions League-biljett står på spel. Har ”vilat” laget i flera omgångar i Premier League och satsar allt på ett kort här. Har dock stora defensiva bekymmer med skador och avstängningar på bland annat Bailly, Rojo, Fellaini, Shaw. Zlatan borta sedan tidigare. Unga fräcka Ajax kan absolut ställa till problem här och United har knappast kört över motståndet i Europa League hittills. Förvånar inte om den här matchen slutar med förlängning. 1-1? 


2. Eskilstuna United - Kvarnsved 1
Eskilstuna har verkligen imponerat i inledningen av Damallsvenskan. Fem vinster och ett kryss hittills och man har bland annat slagit de stora konkurrenterna Rosengård och senast blev det tre poäng borta mot Göteborg. Här råder klasskillnad och det är bara att spika av hemmalaget. 


3. Linköping - Kopparberg/Göteborg 1
Efter fem raka vinster blev det platt fall hemma mot Rosengård senast för Linköping och man tappade serieledningen till Eskilstuna. De regerande mästarna har, trots tunga spelartapp inför säsongen, hållit ihop det riktigt fint men har haft ett lätt spelschema. Kan de visa att de håller även mot tuffare motstånd? Göteborg har tappat lite men bör ändå klara topp 4 i ligan. Har dock haft det tufft på bortaplan. Linköping tar revansch direkt här? Vann båda mötena förra året. 

 
4. Uddevalla - Lerums IS 1
Uddevalla tar emot slagpåsen i årets Divison 2 Norra Götaland. Lerums IS har skrapat ihop tre poäng på sju matcher och har minus 13 i målskillnad. Har 0-9 i sina tre senaste matcher. Uddevalla lär bli ett stabilt mittenlag denna säsong och brukar vara hyfsat stabila hemma på Kamratgården. Hemmaspelarna lär inte få visa sig ute på byn under veckan om det inte blir vinst här…


5. Vänersborgs FK - Stenungsund 1
Vänersborg har hittat toppformen. Efter förlusten borta mot Uddevalla i premiären och 0-0 hemma mot Grebbestad så har det blivit fem raka segrar. Och de har verkligen kört över motståndet på slutet, eller vad sägs om raden: 1-0, 4-0. 4-0, 5-0, 4-1? 18-1 i målskillnad skojar man inte bort. Stenungsund har tre raka utan vinst och här finns det fint värde på hemmalaget som är lågt streckad. Fin etta.

6. Hässleholm IF - Asarum 1
Hässleholm har tre raka hemmavinster och ser starka ut. Nu möter de Asarum som de spelat i samma serie som i många år. Tre av de fem senaste mötena har slutat kryss. Bra värde på den relativt lågt streckade ettan, men den som vill köra hängslen och livrem tar med krysset.

7. Lindsdal - Räppe X
På en favoritätt kupong gäller det att försöka hitta skrällar någonstans. Lindsdal ska ses som klara favoriter här, men Räppe har inte varit oävna på bortagräset denna säsong och hållit jämna steg med motståndarna. Enda bortatorsken hittills kom mot Torns IF. Den tråkiga ettan går först, men till under 10 procent på Räppe känns det som det kan vara läge att chansa med helgarderingen.

8. Österlen - Lunds BK 2
Toppmatch i den otroligt jämna Division 2 Östra Götaland, där det bara skiljer ett poäng mellan ettan och åttan. Österlen tog en imponerande poäng borta mot seriefavoriten Prespa senast och har överraskat. Frågan är hur länge laget orkar spela på ångorna och nu möter man ett Lund som får ses som ett av seriens stabilaste lag. Bara en torsk hittills. Tvåan först till låg procent. 


9. Dalstorp - Halmia 2
Halmia har efter en tveksam start tagit upp jakten på serietoppen i Division 2 Västra Götaland. Missade kvalet upp till division 1 förra säsongen och jagar revansch. Har fem raka utan förlust nu och krossade Tenhult med 6-2 senast. Dalstorp obesegrade hemma, men får det ändå tufft här. X2.

10. Tenhult - Tvååker 2
Tenhult, utanför Jönköping, ser ut att göra sin sämsta säsong på länge. Har öppnat säsongen katastrofalt och har bara en pinne på den inledande sju omgångarna och minus 17 i målskillnad. Tvååkers däremot leder serien. Hemma på Kabevallen är man egentligen kända som ett stabilt hemmalag. Kanske kan stortorsken mot Halmia senaste få laget att vakna nu? Tveksam, men en bragd i Tenhult står i låga 8 procent. Ska miljonerna in så måste den åka med. Given tvåa först, men helgardering. 


11. Håbo FF - Sundbyberg 1
Bottenmöte i Division 2 Norra Svealand. Håbo sätts som favorit här, trots att man bara orkat skrapa ihop en pinne hittills. Gjorde dock en stark insats borta mot topplaget BK Forward senast där det blev uddamålsförlust och spelade 0-0 mot Aspudden innan dess. Känns lite på gång och måste gå för vinst här för att rädda upp tabelläget. Ettan först. Men gardera så mycket ni har råd. 


12. Lidingö - Norrtälje 1
Norrtälje har inte bara gått sju matcher utan vinst, nu har laget även sin anfallsstjärna Anderas Bellander skadad. Lidingö har tagit tre segrar av tre möjliga hemma och ska ha stora chanser att klara av en fjärde raka.

 
13. Haninge - Rynninge X
När nykomlingen Haninge torskade med 7-0 i premiären borta mot Motala så trodde nog det flesta att laget skulle bli ett strykgäng i serien. Men sedan dess har det vänt rejält och man har sex raka utan förlust. Imponerande. Rynninge är bättre hemma, men ses som ett stabilt divison 2-lag och är lågt streckat här. En jämn match är att vänta. 


Kupongens kassaskåp
Eskilstuna
Eskilstuna har fått ihop något riktigt bra i årets Damallsvenska och verkligen imponerat i inledning. Bland annat slagit guldfavoriten Rosengård. Leder nu serien och Kvarnsved kommer inte ha något att sätta emot här. 


Varningens finger!
Ajax
United har sparat sig till årets viktigaste match. Men det här kommer inte att bli något lätt match för Mourinhos mannar. Unga, kaxiga Ajax kan mycket väl springa hål på ett försvagat United som har ett gäng defensiva kuggar borta. 


Lilla raden 216r
1. Ajax - Manch. U x2
2. Eskilstuna - Kvarnsved 1
3. Linköping - Göteborg 1
4. Uddevalla - Lerums 1
5. Väners FK - Stenungsund 1
6. Hässleholm IF - Asarum 1
7. Lindsdal - Räppe 1x2
8. Österlen - Lunds BK 2
9. Dalstorp - Halmia x2
10. Tenhult - Tvååker 1x2
11. Håbo - Sundbyberg 1x
12. Lidingö - Norrtälje 1
13. Haninge - Rynninge 1x2
Stora raden 972r
1. Ajax - Manch. U 1x2
2. Eskilstuna - Kvarnsved 1
3. Linköping - Göteborg 1
4. Uddevalla - Lerums 1
5. Väners FK - Stenungsund 1
6. Hässleholm IF - Asarum 1x
7. Lindsdal - Räppe 1x2
8. Österlen - Lunds BK x2
9. Dalstorp - Halmia 2
10. Tenhult - Tvååker 1x2
11. Håbo - Sundbyberg 1x2
12. Lidingö - Norrtälje 1
13. Haninge - Rynninge 1x2

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto