Europatipset ons 18/10

Publicerad på 17 Okt 2017 - 16:36

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Okt 2017 - 16:36

Champions League kryddat med brasiliansk toppfotboll står i fokus på veckans Europatips. 2,5 miljoners jackpot finns i potten och framförallt borta i den svårtippade brasilianska Serie A finns det skrällchans. Kan rentav någon av jättarna i Champions League falla och bana väg för fin utdelning?


1. Benfica - Manchester United 2
Benfica har satt sig i ett prekärt läge i Champions League. Två raka förluster mot Basel och CSKA Moskva har gjort att portugiserna nästintill måste vinna detta möte för att ha en chans att ta sig vidare till åttondelsfinal. Det blir givetvis tufft mot ett United som inte varken förlorat i Champions League eller i ligan. Mourinho får dock klara sig utan en del viktiga pjäser till detta möte. Pogba, Fellaini och Carrick saknas alla på det centrala mittfältet. Även om truppen är bred kan det bli kännbart. Tvåan först, men det är inte en av de stabilare spikarna på kupongen. Gardera därför omgående, gärna med ettan som rensar otroligt fint. Benfica har trots allt normalt hög kapacitet hemma på Estádio da Luz.
 


2. CSKA Moskva - Basel X
Basel stod för en storartad insats senast mot Benfica. 5-0 skrevs slutligen segersiffrorna till. Nu väntar ett otroligt viktigt möte i Moskva. Dessa båda lag står på tre poäng vardera efter att ha besegrat Benfica, men förlorat mot United. En vinst här innebär således att ett stadigt grepp om andraplatsen tas. I Moskva ska givetvis CSKA gälla som favoriter, men detta känns på förhand som en jämn tillställning. Ryssarna hade en tuff match i ligan i helgen mot Krasnodar (1-0), medan Basel hade det betydligt lugnare i mötet med Lugano (4-0). 1X bör räcka, men med tanke på att tvåan är så pass lågt streckad som den är lockar den ändå.


3. Anderlecht - PSG 2
PSG går fram som en maskin i både Ligue 1 och Champions League. Laget öser in mål med världens vassaste anfallstrio i Neymar-Cavani-Mbappe. Utifrån hur inledningen på säsongen har sett ut har fransmännen seglat upp som en av de allra största favoriterna till Champions League-titeln. Ett Anderlecht som förlorade med klara 0-3 på hemmaplan mot Celtic senast och ser tunna ut ska inte ha någon som helst chans. Tvåan är stensäker!


4. Bayern München - Celtic 1
Dessa båda lag står på tre poäng efter två spelade omgångar. Det råder dock inget snack om att det är det tyska mästarlaget som ska vara bättre. Nygamla tränaren Jupp Heynckes fick fira sin första seger i helgen när Bayern besegrade Freiburg med klara 5-0. Liknande siffror är att vänta här. Celtic har helt enkelt inte vad som krävs för att kunna matcha de bästa lagen i Europa. Det syntes inte minst i skottarnas inledande Champions League-match mot PSG, där siffrorna skrevs till just 5-0 för fransmännen. Ettan är minst lika säker som tvåan på PSG!


5. Chelsea - Roma 1
Dessa båda lag kommer från förluster i ligaspelet i helgen. Chelsea föll förvånande borta mot Crystal Palace (1-2), medan Roma torskade mer väntat hemma mot serieledande Napoli (0-1). Glädjande för Chelsea är att Morata troligen är tillbaka till detta möte. Det höjer Londonlagets offensiv betänkligt. Roma har gjort det godkänt så här långt, men är inget märkvärdigt. Det kan bli svårt för italienarna att sluta topp tre i Serie A den här säsongen. Mot ett Chelsea på Stamford Bridge räcker man nog inte till. Det finns fint med streckvärde på ettan, som dessutom är trolig. Den spikas därför av.


6. Barcelona - Olympiakos 1
Kupongens säkraste spik hittas i detta möte. Barcelona har en Messi i storform och har 22 poäng av 24 möjliga i La Liga hittills. Första poängtappet kom i helgen, men det var via en bra insats borta mot svårspelade Atletico Madrid. Olympiakos ser däremot svaga ut och har för ovanlighetens skull haft problem i ligaspelet. Där har det enbart blivit tre segrar på sju matcher. Mot ett formstarkt Barcelona på Camp Nou räcker Olympiakos givetvis inte till. Messi gör minst två mål och katalanerna kör över de stackars grekerna. Även om ettan är streckad runt 95 procent finns det inget annat än att spika av den.


7. Juventus - Sporting Lissabon 1
Ett mäktig svit fick sitt slut i helgen. Efter 57 raka matcher utan förlust på Juventus Stadium föll den gamla damen mot Lazio med 1-2. Det var inte utan dramatik. Efter en videogranskning av domaren i matchens absoluta slutskede tilldömdes Juventus straff. Fram stegade skyttekungen Paulo Dybala - och missade. Det gör att Juve nu har fem poäng upp till Napoli i Serie A. Fjolårsfinalisten ser inte lika starka ut som förra säsongen, mycket på grund av att Leonardo Bonucci lämnat och att Gonzalo Higuain är formsvag. Mot Sporting går italienarna in som stora favoriter. Det kan möjligen ställa till det. Sporting har imponerat i säsongsinledningen och var nära att ta poäng mot Barcelona i senaste omgången. Här är det läge att plocka med ett rensarkryss.


8. Atlético GO - Vasco da Gama 1
Atlético GO från Goiana strax utanför huvudstaden Brasilia är på väg ut ur Serie A. Laget som är nykomlingar i Brasiliens högsta division har inte riktigt räckt till och är jumbo i tabellen. Hoppet är dock ännu inte ute. Med tio omgångar kvar är det inte mer än sex poäng upp till säker mark. Klassiska Vasco da Gama från Rio de Janeiro är även dem nykomlingar, men har stått för en starkare säsong. Riolaget ligger på en stabil åttondeplats. I fjol vann Atlético GO detta möte och de ska trots tabelläget ha hyfsad chans återigen. Lagen är relativt jämna i grunden och Vasco saknar storstjärnan Luis Fabiano. Hemmafördelen väger generellt tungt och därför tippas ettan först och är en möjlig chansspik till låg procent. Krysset plockas dock med på större system.


9. Atlético MG - Chapecoense 1
Atlético MG från Belo Horizonte ligger i mitten av Serie A, men är inte speciellt nöjda med sin säsong. Laget var med i förhandssnacket om att kunna ta hem titeln, men har inte levt upp till förväntningarna. Nu handlar det istället om att avsluta så bra som möjligt för att kunna hamna topp sju och ta en kvalplats till Copa Libertadores. Chapecoense är kända vida runt i världen efter lagets tragiska flygkrasch. Truppen är därför så gott som helt ny inför den här säsongen och resultaten har därför inte varit speciellt bra. Chape krigar för att hålla sig kvar och ligger just nu med minsta möjliga marginal över nedflyttningsstrecket. De slår här ur underläge, men skulle möjligen kunna få med sig ett resultat från Estádio Raimundo Sampaio. Atlético MG har nämligen gjort ett par riktiga plattmatcher under säsongen. Ettan är streckad för högt och ska garderas omgående. Helst med samtliga tecken.


10. Avaí - Botafogo 2
Avaí är även dem nykomlingar och har haft det tufft i Serie A. De blåvita har efter tre raka förluster och fem matcher utan seger trillat ner under strecket. Uppryckning måste ske om sejouren i Brasiliens finrum inte ska bli ettårig. Storlaget Botafogo är ingen lätt uppgift. Botafogo från Rio har gjort en stark säsong och ligger på en sjätteplats. Det finns betydligt mer kvalité och även självförtroende hos bortalaget än det finns hos Avaí. Tvåan är trolig till inte alltför hög procent.


11. Corinthians - Gremio 1
Toppmöte mellan ettan Corinthians och tvåan Gremio. Allt talar för att Corinthians från Sao Paulo kommer ta tillbaka titeln från rivalerna Palmeiras. De har inför den 29:e omgången nio poäng tillgodo på Gremio och Santos. En vinst här tar således Corinthians en bra bit närmare titeln, medan ett oavgjort resultat inte är någon fara. Gremio har generellt haft svårt borta mot Corinthians och inte vunnit någon av de sju senaste på Arena Corinthians. 1X ska vara stabilt.


12. Coritiba - Cruzeiro 1
Coritiba har spelat i Serie A sedan 2011, men riskerar nu att trilla ur. Nio raka utan seger har gjort att det klassiska laget tagit hissen ner i tabellen till en nästjumbo-plats. Mästarna från 2013 och 2014, Cruzeiro, visar dock fin form och har via åtta raka utan förlust avancerat till en femteplats. Viss varning utfärdas ändå här för Coritiba. Laget är normalt ruggigt starka hemma på Estádio Couto Pereira. Cruzeiro brukar ha stora problem här och har förlorat fem av de sex senaste på arenan. Trots lagens form chansas därför ettan ned först på kupongen. Med tanke på att Cruzeiro håller något högre klass bör dock ettan garderas.


13. Fluminense - Sao Paulo X
Två klassiska brasilianska lag drabbar här samman på Maracana i Rio. Det är dock två lag som är missnöjda med sina prestationer den här säsongen. Båda härjar i den nedre mittenregionen av tabellen och löper faktiskt risk att åka ur. Lagen har bara tre, respektive två poäng ner till Ponte Preta under strecket. Matchen är således av högsta vikt. På hemmaplan ska Fluminense normalt vara favoriter. Sao Paulo visar dock starkare form och har via elva poäng de sex senaste tagit sig upp över nedflyttningsstrecket. En förlust kan bli kostsam här. Båda lagen är troligen relativt nöjda med en poäng. Möjligt spikkryss.


Kupongens kassaskåp


Barcelona
Ettan på Barcelona må vara streckad upp emot hundra procent. Det är dock befogat. På Camp Nou ska ett formstarkt Barcelona slå ett formsvagt Olympiakos nästintill 99 gånger av hundra. Ettan är så säker den kan bli!


Varningens finger!


Coritiba
Coritiba har inte fått till det den senaste tiden, men laget har en hög kapacitet, inte minst på hemmaplan. Här brukar de ställa till det för storlagen. Onsdagens motståndare Cruzeiro brukar ha problem på Estádio Couto Pereira och har förlorat fem av de sex senaste på arenan. Det skulle inte förvåna om ännu en förlust kommer här. Ettan på Coritiba är hur som helst grovt understreckad och ska med som utgång på samtliga system.


Lilla raden 144 rader
1. Benfica - Man United 1x2
2. CSKA Moskva - Basel 1x
3. Anderlecht - PSG 2
4. B.München - Celtic 1
5. Chelsea - Roma 1
6. Barcelona - Olympiakos 1
7. Juventus - Sp.Lissabon 1x
8. Atlético GO - Vasco 1
9. Atlético MG - Chapec. 1x2
10. Avaí - Botafogo 2
11. Corinthians - Gremio 1x
12. Coritiba - Cruzeiro 1x
13. Fluminense - Sao Paulo x


Stora raden 1296 rader
1. Benfica - Man United 1x2
2. CSKA Moskva - Basel 1x2
3. Anderlecht - PSG 2
4. B.München - Celtic 1
5. Chelsea - Roma 1
6. Barcelona - Olympiakos 1
7. Juventus - Sp.Lissabon 1x
8. Atlético GO - Vasco 1x
9. Atlético MG - Chapec. 1x2
10. Avaí - Botafogo 2
11. Corinthians - Gremio 1x
12. Coritiba - Cruzeiro 1x2
13. Fluminense - Sao Paulo 1x

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto