Europatipset sön 11/2

Publicerad på 10 Feb 2018 - 19:45

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Feb 2018 - 19:45

Europatipsets helgkupong bjuder i vanlig ordning på en härlig blandning matcher från Europas toppligor. De tre största favoriterna den här veckan är Barcelona, Sampdoria och Lyon. Med en jackpot på fina 3,5 miljoner finns all anledning att leta efter skrällarna i någon av dessa matcher för chansen till riktigt bra utdelning.


1. Newcastle - Manchester United 2
Vi har två söndagsmatcher från de brittiska öarna i vanlig ordning och vi inleder i norr där Newcastle tar sig an Mourinhos Manchester United. The Magpies har ingen seger på de fem senaste och har bara lyckats hålla nollan vid ett tillfälle sen årsskiftet. Man United studsade tillbaka som väntat senast mot Huddersfield och fortsätter befästa sin andraplats via en seger här. Spika tvåan!


2. Southampton - Liverpool 2
På sydkusten är det dags för en av säsongens största besvikelser, Southampton, att möta Liverpool. The Saints tog sin första seger på tretton omgångar när de rödvita besegrade W.B.A med 3-2 senast. Det höjde säkert moralen en smula hos hemmaspelarna men här lär de få det svårt igen. Liverpool kommer från en stark insats mot Tottenham och har bara en förlust på de sjutton senaste. Här är Klopps lag betydligt bättre i grunden och vinner en underhållande match. Tvåa!


3. Barcelona - Getafe 1
Barcelona fick återigen problem i bortaderbyt mot Espanyol senast. Den matchen slutade 1-1 efter att Barcelona kvitterade sent. Spelmässigt går det dock inte att dra för stora växlar av den matchen med tanke på att planen mer liknande en simbassäng. Här får de chansen att rulla ut ordentligt på Camp Nou och får självklart utgångstecknet. Getafe har dock visat upp riktigt stark form på slutet och det lågt streckade rensarkrysset plockas med på större system!


4. Celta Vigo - Espanyol 1
Celta Vigo har verkligen prickat formen efter årsskiftet och spelar just nu sin bästa fotboll på hela säsongen. Tre segrar på de fyra senaste har det blivit och här väntar en ny bra möjlighet till en trepoängare mot Espanyol hemma. Gästerna har ingen seger på de fyra senaste och har bara en seger på resande fot under hela säsongen. Laget är ofta svårslaget men saknar spets för att vinna tillräckligt med matcher. 1X räcker långt här!


5. Valencia - Levante 1
Årets överraskning i La Liga, Valencia, är inne i sin sämsta period under hela säsongen just nu. Sex raka förluster står Los Che på i alla tävlingar och mycket har att göra med lagets skadebekymmer. Tränaren Marcelino ser återigen ut att behöva göra ändringar efter att viktige mittbacken Garay skadade sig under torsdagen. Här är Valencia definitivt en favorit i fara och alla tecken plockas med!


6. Chievo - Genoa 2
Chievo stod för en stark höst i Serie A men just nu är de gulklädda ett av seriens absolut sämsta lag. Chievo har ingen seger på de nio senaste och spelmässigt ser det inte alls bra ut. Genoa kommer från en otroligt imponerande bortaseger mot Lazio senast och här får Oscar Hiljemarks lag förtroendet igen. Chansspika tvåan till en låg procent!


7. Sampdoria - Hellas Verona 1
Sampdoria slåss med Atalanta och Milan just nu om den sista Europaplatsen, och med tanke på att konkurrenterna går starkt behöver Samp göra detsamma. Här väntar ett Hellas Verona som kommer från två bra insatser. Senast mot Roma var Hellas minst värda en poäng i 0-1 förlusten och dessförinnan slog de Fiorentina på bortaplan med 1-4. Här har Sampdoria blivit för stora favoriter mot ett hårt kämpande Verona. Plocka med alla tecken och hoppas på skrällen!


8. Torino - Udinese 1
Torino är inne i en bra period just nu och har ingen förlust på de sex senaste. Laget ligger stabilt kring mitten av tabellen precis som dagens motståndare Udinese. Gästerna kommer från en sådär insats mot Milan där man lite tursamt fick med sig en poäng. Senaste säsongerna har de svartvitrandiga haft svårt för Torino och har ingen seger på de fyra senaste. Ettan erbjuder bra värde och spikas av!


9. Stuttgart - Mönchengladbach 1
Det är ett väldigt skadedrabbat Borussia Mönchengladbach som reser till Stuttgart den här helgen. Gästerna får klara sig utan minst fem tänkta startspelare, eventuellt fler beroende på om Yann Sommer och Raffael hinner återhämta sig i tid eller inte. Gladbach skadeproblem har också visat sig i resultaten på slutet med tre förluster från de fyra senaste. Här ligger allt värde på Stuttgart och ettan är ett riktigt fint drag!


10. Werder Bremen - Wolfsburg 1
Werder Bremen fick en smakstart på veckans kvartsfinal i cupen mot Bayer Leverkusen när man tidigt gick upp till en 0-2 ledning. Leverkusen kom dock tillbaka till 2-2 innan slutsignalen och kunde via förlängning slå ut Bremen. Även Wolfsburg blev utslaget i sin kvartsfinal borta mot Schalke och nu kan båda dessa klubbar istället fokusera på bottenstriden av Bundesliga. Bremen ligger precis över strecket tack vare målskillnad och är i stort behov av poäng här. Mot ett bortasvagt Wolfs ska de åtminstone få med sig en pinne. 1X räcker långt!


11. Strasbourg - Troyes X
Strasbourg har fått kort vila till den här matchen. Laget spelade så sent som i torsdags och det återstår att se om det påverkar hemmalagets prestation här. Det skiljer tre poäng mellan fjortondeplacerade Strasbourg och Troyes på nittonde plats i tabellen. Den här matchen kommer betyda oerhört mycket för bägge lagens chanser att hålla sig kvar i Ligue 1 och en tajt tillställning väntar. Utgå från krysset och gardera upp med tvåan som erbjuder bäst värde!


12. Nantes - Lille 1
Claudio Ranieris Nantes ligger på en imponerande femteplats i ligan men har vissa problem just nu. Det har bara blivit en seger på de fem senaste och nu gäller det att studsa tillbaka på hemmaplan. Gästerna Lille ligger i botten av tabellen och slåss för att hålla sig kvar. Under nye tränaren Cristophe Galtier har Lille sett betydligt bättre ut än under galningen Marcelo Bielsa och här kommer de kunna ge Nantes en match. Utgå från ettan men gardera tidigt upp med krysset!


13. Lyon - Rennes
Vi avslutar i Lyon den här veckan där Nabil Fekir och hans lagkamrater tar sig an Rennes. För Lyon har det gått trögt på slutet med två raka förluster mot Monaco och Bordeaux. I veckan blev det seger i franska cupen men det var återigen ett Lyon som inte alls imponerade. Försvarsspelet ser inte alls lika skarpt ut som tidigare under säsongen och även deras lysande anfallsspel hackar en aning. Här har de blivit på tok för högt streckade mot ett Rennes som besitter en hög lägstanivå. Utgå från ettan men plocka med så många tecken plånboken tillåter!


Kupongens kassaskåp


Manchester United
I höstas hade Man United fullständig lekstuga mot Newcastle i Zlatan Ibrahimovic comeback-match. Mot ett formsvagt Newcastle ska inte United ha några stora problem att ta en bekväm seger den här veckan. Given tvåa!


Varningens finger!


Hellas Verona
Blågula Hellas Verona har börjat komma igång lite på slutet och det synts att de fortfarande tror på att de kan hålla sig kvar i Serie A. I senaste bortamatchen besegrade Verona Fiorentina med hela 4-1 och här har de bra skrällpotential. Plocka med Hellas om du siktar på hög utdelning den här söndagen!


Lilla raden 144 rader
1. Newcastle - Man U 2
2. Southamp. - Liverpool 2
3. Barcelona - Getafe 1
4. Celta Vigo - Espanyol 1x
5. Valencia - Levante 1x2
6. Chievo - Genoa 2
7. Sampdoria - H.Verona 1x2
8. Torino - Udinese 1
9. Stuttgart - Möncheng. 1
10. W.Bremen - Wolfsburg 1x
11. Strasbourg - Troyes x2
12. Nantes - Lille 1x
13. Lyon - Rennes 1


Stora raden 864 rader
1. Newcastle - Man U 2
2. Southamp. - Liverpool 2
3. Barcelona - Getafe 1x
4. Celta Vigo - Espanyol 1x
5. Valencia - Levante 1x2
6. Chievo - Genoa 2
7. Sampdoria - H.Verona 1x2
8. Torino - Udinese 1
9. Stuttgart - Möncheng. 1
10. W.Bremen - Wolfsburg 1x
11. Strasbourg - Troyes x2
12. Nantes - Lille 1x
13. Lyon - Rennes 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto