Europatipset sön 17/12

Publicerad på 16 Dec 2017 - 19:50

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Dec 2017 - 19:50

Vi närmar oss julen med stormsteg men innan vissa av ligorna går på uppehåll har vi ett till klassiskt Europatips framför oss. Den här söndagen är samtliga ligor igång och den absoluta höjdpunkten är franska kvällsmatchen där Lyon ställs mot Marseille. Jackpotten är satt till fina 3,5 miljoner och det finns mycket värde att hämta här!


1. West Bromwich - Manchester United 2
W.B.A försvarade sig starkt mot Liverpool och fixade en poäng på Anfield. Nu väntar ett nytt topplag och Alan Pardew lär knappast ändra taktiken här. Det handlar om att försvara sig lågt i 90 minuter och hoppas på att United bjuder på bra kontringslägen. The Baggies har inte vunnit sen augusti månad och borde passa United väl. Mourinhos mannar slarvar inte i denna typ av matcher och vinner en tajt historia här. Tvåa!


2. Bournemouth - Liverpool 2
Liverpool är inne i en tung fas just nu och 1-1 i Merseysidederbyt förra helgen följdes upp med 0-0 hemma mot West Brom. Jürgen Klopp känner definitivt stor press nu när laget åker ner till sydkusten och är tvingade att ta en trea. Bournemouth är även de i en formsvacka för tillfället. Senast stod The Cherries för en riktigt bra prestation borta mot United, men det ledde inte till några poäng. Eddie Howes lagbygge passar inte särskilt bra mot just topplagen och de får det svårt även den här gången. Ett pressat Liverpool vinner. Tvåa!


3. Celta Vigo - Villarreal X
Det är två lag med offensiva avbräck som ställs mot varandra i kupongens första La Liga-match. Celta Vigo saknar Iago Aspas och Villarreal får klara sig utan Cedric Bakambu. Med dessa spelare frånvarande kan det här mötet bli mer av ett ställningskrig mellan två väldigt jämna lag. Målsnål tillställning väntar och därför chansspikas krysset!


4. Las Palmas - Espanyol 2
Las Palmas har varit en stor besvikelse den här säsongen och fortsätter att slåss i botten. De har fortfarande inte hittat en ny tränare efter att ha sparkat Pako Ayestaran för två veckor sen. Espanyol är i relativt svag form de med, men ett kaosartat Las Palmas passar Quique Sanchez Flores strukturerade lag mycket väl. Ettan är totalt överstreckad här och lämnas utanför kupongen. X2!


5. Atalanta - Lazio 1
Söndagens kvällsmatch från Italien den här veckan spelas i Bergamo. Hemmalaget Atalanta kommer till det här mötet i fin form med fem raka utan förlust i alla tävlingar. För Lazio har det gått sämre på slutet och senast föll laget oväntat hemma mot Torino med 1-3. I den matchen fick anfallsstjärnan Ciro Immobile dessutom syna det röda kortet, vilket innebär att han är avstängd här. Det blåsvarta hemmalaget erbjuder bäst värde och är dessutom i bättre slag för stunden. 1X räcker långt!


6. Crotone - Chievo 1
Crotone är i usel form för tillfället och har förlorat fyra raka matcher i Serie A. Detta har gjort att Crotone nu halkat ner till sextonde plats, bara en poäng ovanför Spal på nedflyttning. Nu behöver verkligen Crotone poäng och får lite ny energi med en ny tränare här. Chievo ligger som vanligt stabilt i mitten av tabellen, men trivs sällan som favorit. Här förväntas man vara spelförande och det passar inte bortalaget alls. Ett helmotiverat Crotone får utgångstecknet. Gardera med krysset på större system!


7. Fiorentina - Genoa 1
Fiorentina är i fin form just nu och tränaren Stefano Pioli lär göra få ändringar i startelvan den här helgen. Viola har fyra raka utan förlust och kommer från 0-0 borta mot Napoli till söndagens möte med Genoa. Bortalaget är även de i fin form och har höjt sig avsevärt sen det skiftade tränare till Davide Ballardini. Här har Genoa betydligt bättre chans till poäng än vad strecken visar och ska därför självklart med på kupongen. Hela upp!


8. Sampdoria - Sassuolo X
Sampdoria åkte på säsongens första hemmaförlust senast när Lazio gjorde 2-1 i den 91:a minuten. Efter det har det gått sämre för Sampdoria som först tappade 2-0 till 2-2 borta mot Cagliari och därefter förlorade mot Fiorentina i åttondelsfinalen av Coppa Italia i veckan. Den matchen innebär också att Sampdoria har fått hela tre dagars mindre vila till den här matchen och det kan säkert finnas en del slutkörda spelare i hemmalagets trupp. Med tanke på detta är laget grovt överstreckade här och alla tecken måste med för den som satsar på miljonerna!


9. Hannover - Bayer Leverkusen 2
Hannover 96 har stått för en riktigt stark höst som nykomlingar i Bundesliga och parkerar på en stabil mittenplacering. På slutet har det dock gått trögt med fyra förluster på de sex senaste. Nu hoppas Hannover mest på att gå på vinterledighet och ladda om batterierna för en viktig vårsäsong. Leverkusen har verkligen trampat igång på slutet och har just nu elva raka utan förlust. Sett till hur lagen har sett ut på slutet så känns detta givet. Leverkusen vinner!


10. RB Leipzig - Hertha Berlin X
Emil Forsbergs RB Leipzig flyger inte just nu och har ingen seger på de fyra senaste. Under den perioden har laget dessutom blivit utslagna ur Champions League så läget är inte optimalt överhuvudtaget. Här spelar de under stor press från både fans och tränare och det kan ha en negativ effekt på laget. Ettan är på tok för högt streckad och det finns bra skrällpotential på Hertha här. Alla tecken!


11. Nantes - Angers X
Claudio Ranieris Nantes ligger på en imponerande femteplats, men har hela åtta poäng upp till fjärdeplatsen. Laget spelar inte alls en särskilt bra fotboll och kommer, som jag nämnt tidigare i dessa texter, sjunka i tabellen. Nantes har tagit sina tidigare segrar via en urstark defensiv, men på slutet verkar de ha tappat det konceptet helt. Defensiven ser riktigt svag ut för stunden och det känns svårt att lita på de här. Angers kommer från en nödvändig seger och har fått in lite nytt självförtroende i truppen. Undvik den överstreckade ettan helt. X2!


12. Nice - Bordeaux 1
Hemmastarka Nice välkomnar den här helgen Bordeaux till rivieran. Mario Balotelli och hans lagkamrater har tre raka segrar i ligan och ställs nu mot ett formsvagt Bordeaux. Bortalaget har bara vunnit en match sedan september och saknar fortsatt superstjärnan Malcom. Utan honom saknas kreativitet i anfallsspelet för Bordeaux och de lär knappast vinna här. Utgå från ettan, men gardera upp med det relativt lågt streckade krysset!


13. Lyon - Marseille 1
Kvällsmatchen från Frankrike och hela kupongens kanske bästa match spelas mellan ligatrean Lyon och fyran Marseille. ”Clash of the Olympics” eller ”Olympico” brukar detta rivalmöte mellan Frankrikes två klubbar med Olympique i namnet kallas för. Lyon har varit starka hemma på Parc OL under en längre tid och har fin inbördes statistik på Marseille. Lyon står för en styrkedemonstration här efter den dåliga insatsen senast. Etta!


Kupongens kassaskåp


Man United
West Bromwich tog sin senaste seger i augusti och kommer få det svårt här. United studsade tillbaka mot Bournemouth i veckan och tappar inga dyrbara poäng borta mot ett svagt W.B.A. Säker tvåa!


Varningens finger!


Hertha Berlin
Huvudstadslaget är på gång just nu och efter uttåget i Europa League är det fullt fokus på ligaspelet. Hertha har plockat poäng i fyra raka bortamatcher och kan göra det även här. Leipzig är formsvagt och störs av skador och avstängningar.


Lilla raden 144 rader
1. West Brom - Man U 2
2. Bournem. - Liverpool 2
3. Celta Vigo - Villarreal X
4. Las Palmas - Espanyol x2
5. Atalanta - Lazio 1
6. Crotone - Chievo 1
7. Fiorentina - Genoa 1x
8. Sampdoria - Sassuolo 1x2
9. Hannover - Leverkusen 2
10. Leipzig - H.Berlin 1x2
11. Nantes - Angers x2
12. Nice - Bordeaux 1x
13. Lyon - Marseille 1


Stora raden 864 rader
1. West Brom - Man U 2
2. Bournem. - Liverpool 2
3. Celta Vigo - Villarreal X
4. Las Palmas - Espanyol x2
5. Atalanta - Lazio 1x
6. Crotone - Chievo 1x
7. Fiorentina - Genoa 1x2
8. Sampdoria - Sassuolo 1x2
9. Hannover - Leverkusen 2
10. Leipzig - H.Berlin 1x2
11. Nantes - Angers x2
12. Nice - Bordeaux 1x
13. Lyon - Marseille 1

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto