Europatipset sön 22/10

Publicerad på 22 Okt 2017 - 11:56

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Okt 2017 - 11:56

Europatipset lever verkligen upp till sitt namn denna helgen. Matcher hämtas från hela sju ligor, varav de flesta bjuder på otroligt intressanta sådana. Eller vad sägs om stormöten från Premier League, varsitt toppmöte från Ligue 1 respektive Eredivisie och inte minst viktiga matcher från Allsvenskans slutomgångar. Som om det inte vore nog ser många lag ut att bli understreckade, samtidigt som jackpotten är uppskruvad till tre miljoner denna söndag. Chansen till hög utdelning är således stor!


1. Everton - Arsenal 2
Ett ångestladdat möte är att vänta på Goodison Park under söndagen där två lag med tråkiga trender i bagaget drabbar samman. Everton har startat säsongen katastrofalt med bara åtta pinnar på lika många matcher. Åkte på ännu en tung torsk i veckans Europa League hemma mot Lyon. Koeman måste snart börja vinna matcher om han ska få vara kvar som tränare. Arsenal har ett bortafacit i ligan som inte ens en mor skulle älska. En poäng på fyra matcher är för uselt för att kunna vara ett topplag. Vann dock knappt i Europa League mot Röda Stjärnan i veckan med ett reservbetonat lag. Everton slet på många ordinarie spelare mot Lyon och lider av skador. Arsenal ska vara piggare och har dessutom fint facit (fyra vinster på de fem senaste) mot de blå från Liverpool. Tvåan först. 


2. Tottenham - Liverpool X
Tottenham spelade 1-1 borta mot Real Madrid i Champions League i tisdags och ser riktigt fina ut för tillfället. Kane och Eriksen har hittat toppformen. Tog dessutom första hemmasegern på Wembley i ligan senast genom 1-0 mot Bournemouth. Liverpool fick inte hål på Mourinhos buss mot United och fick nöja sig med 0-0, men fick å andra sidan rejäl utdelning i CL när Maribor krossades med 7-0. Helt annat motstånd nu. Wembley passar dock inte Spurs lika bra som gamla tighta White Hart Lane och Liverpool behöver verkligen poängen för att hänga på i toppen. Spurs har dessutom inte lyckats besegra Pool sedan november 2012. Sju vinster för de röda och tre kryss på de tio senaste. 1X ser stabilt ut. 


3. Atalanta - Bologna 1
Atalanta föll igenom borta mot Sampdoria senast då man tappade ledningen till förlust 1-3. Kom inte alls upp i nivå och har en bit kvar till fjolårets succésäsong. I övrigt kan den skrala poängskörden skyllas på ett väldigt tufft spelschema. Atalanta kommer absolut att börja klättra i tabellen. Bologna har tre raka vinster bakom sig och kommer till Bergamo med fint självförtroende. Vinsterna har dock varit mot lag på den lägre halvan så här får de rödblå, med svenskarna Krafth och Helander i backlinjen, en tuff värdemätare. Atalanta är väldigt högt streckat vilket gör att vi åtminstone tar med krysset till låg procent. 1X. 


4. Torino - Roma 2
Roma kommer med raka ryggar till Turin efter en bländande insats i veckans Champions League-match borta mot Chelsea. 3-3 slutade matchen som var en av de mer underhållande kamperna i år. Roma var absolut värda poängen och kanske till och med mer. Nu ska det inspirerade spelet bara tas med till Serie A också när en tuff bortamatch mot hemmastarka Torino väntar. Torino fick en plump i protokollet när det bara blev 2-2 hemma mot bottenlaget Verona senast, men är alltjämt obesegrade på Stadio Olimpico i år. Roma ska givetvis gälla som favorit med en Dzeko i form som en smällkaramell och spikas på mindre system. Torino har dock kunnandet att störa här och är väldigt lågt streckat. Helgarderingen är gjuten för dem som har råd och går för rejäl utdelning. 


5. Celta Vigo - Atletico Madrid X
Diego Simeones mannar har det tuffare än på länge. 0-0 borta mot Quarabag, trots en man mer på planen den sista kvarten, i en måstematch i Champions League. Det duger inte för Atletico Madrid. Laget är dock obesgerade i La Liga, men kryssar alldeles för ofta och har svårt att vinna matcher. Celta Vigo körde över Las Palmas borta med 5-2 när Iago Aspas lekte med hemmaförsvaret. Celta fick dock sin målvakt Ruben Blanco utvisad och han saknas därmed. Atletico är högt streckade och det känns inte helt motiverat med tanke på dagsformen. Celta är väldigt undervärderade här. Helgardering rekommenderas för högre värde på kupongen. 

 
6. Leganes - Athletic Bilbao 2
Athletico Bilbao besökte Östersund i veckan och fick sig en fotbollslektion. Till deras försvar är konstgräs och nollgradigt inte deras bästa element. På grund av den prestationen är Bilbao rejält understreckade borta mot ett Leganes som har imponerat i säsongsinledningen. Men med tanke på att de bara gjort två mål på fyra hemmamatcher så har Leganes blivit alldeles för högt streckade och chansas bort helt här. I grunden finns det mer kunnande i Bilbao så när tvåan är streckad till under 20 procent plitas den ner först. Kan vara en fin chansspik.


7. Djurgården - Häcken 1
Djurgården åkte på en riktigt tung förlust mot Sirius senast och släppte andraplatsen till AIK. Häcken har efter chocken på Bravida Arena mot just AIK (1-6 i baken) hämtat sig och är nu bara tre poäng efter Järnkaminerna på tredjeplats. En riktigt viktig fight om topplaceringarna är alltså att vänta. Blåränderna har i grund och botten spelat en riktigt fin fotboll andra halvan av säsongen och ska ses med bra chans att studsa tillbaka mot ett Häcken som inte riktigt har räckt till mot övriga topplag, mycket på grund av tunga skador under säsongen. Hemma på Tele2 är Djurgården starka och får tipset. Ettan spikas. 


8. IFK Göteborg - Östersund 2
Blåvitt vill garanterat arkivera den här säsongen så fort som möjligt. Tvärtom för Östersund som är på väg att skriva fotbollshistoria i Europa League. Laget presterade på topp i 2-2 matchen mot spanska storlaget Athletico Bilbao i torsdags och var värda segern. Östersund har fem poäng upp till Djurgården för spel i Europa även nästa säsong. Frågan är hur hårt Graham Potter tänker satsa på att ta den platsen, med tanke på de viktiga Europamatcherna som stundar? Tränaren har tidigare roterat friskt i startelvan i de Allsvenska matcherna. Nu är även Edwards avstängd. Även om IFK inte kommit upp i någon vidare nivå denna säsong har de ändå bara en torsk på Gamla Ullevi i år (dock åtta kryss) och Östersund har inte lyckats fullt ut på bortagräs. Göteborg måste dock klara sig utan tunga namn som Rogne och Dahlberg som är avstängda. Det här är en rätt öppen historia, där det ändå landar i att vi väljer sida för ett peppat Östersund som är lägre streckat. X2. 


9. GIF Sundsvall - Norrköping 1
Giffarna slåss för att slippa kvala. Har två poäng ner till Jönköping som jagar. Ett högmotiverat Sundsvall alltså. Tappade ledningen borta mot Elfsborg senast och föll tungt med 2-1 efter att Lasse Nilsson avgjorde i slutminuterna. Var värda mer efter en bra insats. Norrköping gjorde en inspirerad insats i första halvlek mot MFF hemma, men blev överkörda de sista 45. Det gör det nästintill omöjligt att nå Europa för Peking. Svårtippad match då Norrköping har en tendens att bland och ge på bortaplan. Vi börjar från vänster och kryssar i ett mer motiverat Sundsvall som kommer kriga till sista blodsdroppen. De som har råd garderar fullt ut. 


10. Feyenoord - Ajax X
Klassikermöte i holländska Eredivisie. Förra årets mästare Feyenoord tar emot Ajax, som båda jagar PSV i topp. Giovanni van Bronckhorst har haft det lite motigt på Feyenoords tränarbänk denna säsong och inte tagit vid där den förra slutade. Då var laget nästan oslagbara på De Kuip. I år har man redan tappat fem poäng på fyra matcher i Rotterdam. Torskade även tungt hemma mot Shakhtar i Champions League i veckan när 1-0 tappades till 1-2. Ajax har inget Europaspel att koncentrera sig på efter att ha floppat rejält mot Rosenborg i Europa League-kvalet. Nu kan Ajax satsa allt på ligan och kommer med starka 4-0 borta mot Heerenveen i bagaget. Bör ha mer krafter, men det här kommer att bli hårt. 1-1 har de Klassieker slutat i Rotterdam de senaste två åren. Krysset är givet, och garderas med en tvåa. 


11. Freiburg - Hertha Berlin 2
Två lag som stod för starka prestationer förra säsongen, men som i år floppat. Freiburg står på en vinst hittills och Hertha på två. Hertha har dessutom sett tunga ut i Europa League, där man åkt på spö mot både Östersund och i veckan även mot Zorya. Freiburg har inte förlorat hemma i ligan hittills denna säsong med en vinst och tre kryss bakom sig på Schwarzwald Stadion. Är på grund av det kraftigt överstreckat. Detta är en helt öppen match mellan två lag i kris, den kan sluta hur som helst. Då finns värdet absolut på Hertha som besitter en högre grundkapacitet till väldigt låg procent. X2 känns givet. 


12. Wolfsburg - Hoffenheim 2
Med tanke på streckningen tycks det svenska folket ha ett långt minne när det gäller Wolfsburg, då de fortfarande tycks tro att laget håller hög klass. Så är inte fallet då tunga spelarnamn har lämnat de senaste säsongerna. I år får Wolfsburg nöja sig med att försöka klara kontraktet i Bundesliga. Gästerna Hoffenheim har däremot gått framåt stadigt och kommer slåss om en Champions League-plats i år igen. Den överstreckade ettan väljs bort. Om råd X2, annars tas chansen att spika av tvåan på billigare system. 


13. Marseille - PSG
PSG är bättre än någonsin och kör över Ligue 1 som om det vore en korpenliga. Här kommer en av få uppgifter för säsongen där parisarna kan få något att bita i. Marseille satsar och har ett spännande lag. Luiz Gustavo är dock avstängd här. PSG är högt streckat, så suget att gardera är stort. När man bryter ner det så spikas PSG ändå av. Det är klasskillnad mellan lagen och Marseille spelade Europa League så sent som i torsdags medan PSG tog en promenadseger i Champions League borta mot Anderlecht tidigare i veckan. PSG har vunnit elva av de tolv senaste mötena. Tvåa. 


Kupongens kassaskåp


PSG
På en kupong med få klara favoriter seglar PSG fram som den klart säkraste spiken. Att spela borta på Stade Velodrom är en av de tuffaste uppgifterna i Ligue 1, men PSG är helt enkelt i en klass för sig i den franska ligan och nu när det faktiskt bränner till lite så kommer de höja sig ytterligare ett snäpp. 


Varningens finger!


Hertha Berlin
Berlinarna ska ses som favoriter borta mot Freiburg, men är ändå bara streckat drygt 20 procent. Lura er inte av halvtaskiga resultat i Europa League. Hertha ska med på kupongen i en match där de har bra chans att rätta till tabelläget. 


Lilla raden 96 rader
1. Everton - Arsenal 2
2. Tottenham - Liverpool 1x
3. Atalanta - Bologna 1x
4. Torino - Roma 2
5. Celta - At.Madrid 1x2
6. Leganes - Bilbao 2
7. Djurgården - Häcken 1
8. Göteborg - Östersund x2
9. Sundsvall - Norrköping 12
10. Feyenoord - Ajax x2
11. Freiburg - H.Berlin 2
12. Wolfsburg - Hoffenheim 2
13. Marseille - PSG 2


Stora raden 1152 rader
1. Everton - Arsenal 2
2. Tottenham - Liverpool 1x
3. Atalanta - Bologna 1x
4. Torino - Roma 1x2
5. Celta - At.Madrid 1x2
6. Leganes - Bilbao 2
7. Djurgården - Häcken 1
8. Göteborg - Östersund x2
9. Sundsvall - Norrköping 12
10. Feyenoord - Ajax x2
11. Freiburg - H.Berlin x2
12. Wolfsburg - Hoffenheim x2
13. Marseille - PSG 2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto