Europatipset tis 24/4

Publicerad på 24 Apr 2018 - 10:41

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Apr 2018 - 10:41

I årets Champions League är vi framme i semifinal och det var säkert inte särskilt många som hade trott att Liverpool och Roma skulle stå där. De ställs nu mot varandra på veckans kupong som i övrigt består av idel engelsk fotboll från blandade divisioner. Värdemässigt ser det riktigt intressant ut och folket är fel ute på flera matcher!


Spelstopp: 20.44


1. Liverpool - Roma
Vi inleder med dragplåstret på veckans rad där Liverpool ställs mot Roma i det första mötet av två. Liverpool slog ut Manchester City övertygande i kvartsfinalspelet och har imponerat under hela våren. I helgens ligaomgång blev det dock ett snöpligt poängtapp när Liverpool tappade en 0-2 ledning till 2-2 mot jumbon West Bromwich. Nu kommer Jürgen Klupp inte tillåta att laget tappar skärpan utan här blir det fullt fokus hela vägen. Ettan erbjuder bra värde och Liverpool spikas!


2. Derby - Cardiff 1
Derby åkte på tredje raka förlusten i helgen och sitter nu utanför playoff-plats i tabellen. Nu återstår tre omgångar av säsongen och The Rams kommer behöva en stark avslutning om man ska ta sig in i slutspel. Här väntar en tuff uppgift när PL-jagande Cardiff gästar Pride Park. Cardiff behöver två segrar för att helt säkra direktplatsen och viss nervositet kan säkert blanda sig i nu. Derby är formsvagt men erbjuder bra värde på hemmaplan här, vi utgår från ettan men målar på med så många tecken som möjligt!


3. Nottingham - Barnsley 2
Nottingham Forest gjorde en ganska bra insats senast mot Cardiff i förlustmatchen. Laget gick full fart framåt och skapade mängder med bra målchanser. Dessvärre öppnade sherifferna upp sig rejält bakåt och det kunde ett formtoppat Cardiff utnyttja. Nottingham ligger i mitten av tabellen och har inget att spela för nu i slutskedet av serien. Annorlunda är det för Barnsley som slåss för kontraktet och har två poäng upp till Bolton på säker mark. Ett mer motiverat Barnsley ser intressant ut streckmässigt och vi plockar bort Forest här. X2!


4. Bradford - Milton Keynes Dons X
Vi hoppar ner ett hack till League One. Bradford fick med sig en poäng senast efter en sen kvittering från Charlie Wyke. Den poängen var dock inte tillräcklig då laget hade behövt tre för att ha en duglig chans på att nå playoff. Nu är det nio poäng upp med bara fyra omgångar kvar och Simon Graysons lag är därmed mer eller mindre borta. Gästande MK Dons är riktigt formsvagt med fyra raka förluster i ryggen. Här behöver man dock plocka poäng för att kunna rädda kontraktet. Ettan är totalt överstreckad och lämnas utanför. X2!


5. Bristol Rovers - Wigan 2
Bristol Rovers har inte längre någon matematisk chans att nå playoff men ska vara väldigt nöjda med sin säsong ändå sett till förväntningarna. Nu kan Rovers kliva in avslappnat mot seriens bästa lag hemma på Memorial Stadium. Wigan säkrade i helgen en plats i Championship genom 4-0 segern mot Fleetwood Town. Sen dess har det med största sannolikhet firats en hel del och en reaktion här skulle knappast förvåna. Vi utgår från tvåan men tar med alla tecken och hoppas på skrällen!


6. Doncaster - Blackburn 1
Doncaster kommer från en förlust i helgen men har varit i bra form på slutet. Innan plumpen mot Oxford hade Doncaster sex raka utan förlust och här får man uppgiften att skjuta upp Blackburns eventuella avancemang-firande en vecka. Blackburn har tretton raka utan förlust och siktar som sagt på att säkra en plats i Championship via en seger här. Tvåan är dock på tok för högt streckad och här måste det tryckas in tecken. På mindre system kan tvåan chansas bort men på större system tar vi med alla tecken!


7. Oldham - Southend 1
Oldham spelade sitt femte raka kryss mot Wimbledon senast. Den poängen håller Oldham precis ovanför nedflyttningsstrecket men laget kommer behöva en seger snart. Här ställs man mot ett bortasvagt Southend som redan säkrat kontraktet och ligger i mitten av tabellen. Southend har tre raka förluster på bortaplan, där man gått mållösa från samtliga tillställningar. Här ska ett helmotiverat Oldham ha bra vinstchans och ettan spikas!


8. Rochdale - Plymouth 1
Rochdale ligger just nu under strecket men en seger här skulle innebära att Rochdale tar sig upp ovanför strecket för första gången sen December. Keith Hills lagbygge har verkligen visat upp ett starkt spel under hela våren och ställs här mot ett formsvagt Plymouth. Gästerna kämpar för att nå playoff men har tappat momentum på slutet. Laget kommer från två mindre bra insatser och här får man svårt igen. Rochdale spikas till en riktigt bra procent!


9. Shrewsbury - Peterborough 1
Shrewsbury var länge med i kampen om en direktplats upp till Championship men har nu tappat greppet efter fyra matcher utan seger. Shrewsbury får istället rikta in sig på att ta sig upp via playoff. Här får man chansen att spetsa formen mot ett Peterborough som har sex poäng upp till slutspelsplats. För gästerna är det bara seger som räknas här om det ska bli något vidare spel den här säsongen och det öppnar för en böljande tillställning. Gardera etta-tvåa!


10. Coventry - Lincoln X
Coventry och Lincoln sitter båda med 71 poäng inför de avslutande två omgångarna i kampen om en playoff-plats i League Two. Deras närmaste rival Mansfield kan matematiskt bara nå 74 poäng vilket innebär att både Coventry och Lincoln behöver fyra poäng för att säkra en plats. Båda dessa lag har enkla hemmamatcher kvar i sista omgången så ett kryss här skulle definitivt gynna båda lagen. Vi lär få se en match som reflekterar det och spikar krysset till en lockande procent!


11. Morecambe - Cambridge 1
Morecambe har här chansen att säkra ett nytt kontrakt i League 2. Laget behöver tre poäng från sina tre återstående matcher men lär vilja säkra kontraktet så fort som möjligt. Här möter man ett Cambridge som knappast imponerat på resande fot den här säsongen. De gulsvarta gästerna har bara gjort 17 mål på 22 bortamatcher och med det är man sämst i hela ligan. Morecambe bör vara mer motiverat här och har bra vinstchans. Ettan spikas!


12. Newport City - Accrington Stanley 2
Accrington Stanley har varit helt överlägsna i League 2 den här säsongen och tar man en poäng till har man säkrat ligasegern. Trots att laget redan är klart för uppflyttning krossade John Colesmans lag Wycombe senast med 4-0. Mittenlaget Newport var länge med i toppen av tabellen men efter uselt spel under hela våren har de halkat ner till en fjortonde plats. Vi utgår från den väldigt högt streckade tvåan men garderar med krysset som rensar bra!


13. Yeovil - Forest Green C
Både Yeovil och Forest Green ligger i botten av tabellen men ser ut att klara nytt kontrakt till nästa säsong. Faktum är att båda lagen är i behov av en poäng till för att kunna pusta ut efter en lång säsong. Dessa förutsättningar kan säkert påverka den här matchbilden en aning och en låst match med få målchanser kan vi räkna med. Vi utgår från krysset här och garderar upp med tvåan som är bäst värdemässigt!


Kupongens kassaskåp


Liverpool
Liverpool har varit fantastiska hemma på Anfield den här säsongen och det fick bland annat Manchester City känna av i kvartsfinalspelet. Här behöver man sätta ett bra resultat inför returen i Rom och vinner. Klar etta!


Varningens finger!


Bristol Rovers
Wigan har varit League Ones bästa lag den här säsongen och säkrade i helgen sin plats i Championship. Det har säkert firats en aning i dagarna och här tar man inte uppgiften på största allvar. Rovers har bra skrällpotential!


Lilla raden 144 rader
1. Liverpool - Roma 1
2. Derby - Cardiff 1x
3. Nottingh. - Barnsley x2
4. Bradford - Milton K x2
5. Bristol R - Wigan 1x2
6. Doncaster - Blackburn 1x2
7. Oldham - Southend 1
8. Rochdale - Plymouth 1
9. Shrewsbury - Peterb. 1
10. Coventry - Lincoln X
11. Morecambe - Cambridge 1
12. Newport - Accrington x2
13. Yeovil - Forest Green X


Stora raden 864 rader
1. Liverpool - Roma 1
2. Derby - Cardiff 1x2
3. Nottingh. - Barnsley x2
4. Bradford - Milton K x2
5. Bristol R - Wigan 1x2
6. Doncaster - Blackburn 1x2
7. Oldham - Southend 1
8. Rochdale - Plymouth 1
9. Shrewsbury - Peterb. 12
10. Coventry - Lincoln X
11. Morecambe - Cambridge 1
12. Newport - Accrington x2
13. Yeovil - Forest Green x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto