Europatipset tis 26/9

Publicerad på 25 Sep 2017 - 21:27

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Sep 2017 - 21:27

Det är dags för den andra omgången av Champions League, något tisdagens Europatips tar fasta på. Åtta matcher från Europas största klubblagsturnering finns med på jackpotkupongen (2,5 miljoner). Fem svårtippade möten hämtas dessutom från The Championship, där Leeds åker till Wales för seriefinal.


1. Dortmund - Real Madrid 1
Detta är utan tvekan veckans stora möte! Dortmund har sett mycket lovande ut under ledning av nytillträdda managern Peter Bosz. I Bundesliga har de gulsvarta hittills varit överlägsna och radat upp storsegrar. Champions League-premiären blev dock ett bakslag när tyskarna blev bortdömda på Wembley och kammade noll. Det är därför ett pressat lag som äntrar Signal Iduna Park mot regerande mästarna Real Madrid. En förlust och det blir oerhört svårt att ta sig förbi Real eller Tottenham. Efter vinst i europeiska- och spanska Supercupen har Los Blancos haft svårt att få till spelet. I ligan har det sett riktigt svagt ut, vilket också lett till ett par poängtapp. Här måste Ronaldo & co höja sig om de ska få med sig poäng. Chansettan lockar, men med tanke på Reals kapacitet bör den garderas med övriga tecken. 


2. Apoel Nicosia - Tottenham 2
Tottenham tog som sagt en viktig trepoängare i premiäromgången mot Dortmund. Utgångsläget är därför strålande för Pochettinos lag att avancera från gruppspelet. Det återstår dock fem omgångar och jobbet måste göras, först och främst här på Cypern. APOEL är hemmastarka men håller naturligtvis inte samma nivå som Spurs. För gästerna är Vertonghen och Dele Alli avstängda. Tvåan är trots det extremt trolig. Med få möjliga lågprocentare är det trots allt inte fel att chansa med krysset.


3. Sevilla - Maribor 1
Sevilla åkte på säsongens första förlust i helgen när Atletico Madrid blev för svåra i den spanska huvudstaden. Andalusierna har dock hittills visat en stabilitet och de kommer troligen än en gång sluta topp fem i La Liga. I Champions League fick de med sig en stark poäng i premiären från Anfield. Nu väntar svagt motstånd i Maribor. All cred till Maribor som tagit sig till gruppspelet och fick med sig poäng hemma mot Spartak senast, men här räcker slovenerna inte till. Ettan är så säker den kan bli!


4. Spartak Moskva - Liverpool 2
Fjolårets ryska ligamästare Spartak Moskva har haft en svag start på säsongen. Av de inledande elva matcherna har bara tre vunnits i den ryska ligan. Lägg därtill att Spartak bara fick med sig 1-1 mot Maribor i Champions League. Det är därför som kraftiga underdogs de går in när Liverpool gästar Moskva. Pool tog i helgen en viktig trepoängare mot Leicester och bröt därmed en rad matcher utan seger. Sadio Mané har varit avstängd i Premier League och finns med här. Han lär vara spelsugen och det kan vara en skön boost för Klopps mannar. Tvåan ser ut att bli understreckad och spikas.


5. Manchester City - Shakhtar 1
Det vimlar av stjärnspelare i City. När dessa dessutom visar storform och Guardiola verkar fått ihop dem till en enhet är de otroligt bra. Det har inte minst resultaten visat den senaste månaden. Fem raka segrar och 22-1 är facit de fem senaste matcherna. Shakhtar inledde med en stark seger mot Napoli. Som det ser ut får laget rikta in sig på att försöka norpa andraplatsen framför italienarna. Här kammar de dock noll. Solklar etta!


6. Napoli - Feyenoord 1
Napoli öser in mål i Serie A och kanske kan utmana Juventus ända in på målsnöret den här säsongen. Den enda förlusten så här långt har kommit i Champions Leagues första omgång mot Shakhtar. Det är därför nu av högsta vikt att få med sig en trepoängare från detta möte. Feyenoord visar svag form och har den viktiga dansken Nicolai Jörgensen på skadelistan. Sam Larsson kan mycket väl få speltid. Att hans lag ska få med sig poäng från San Paolo är däremot långsökt. Napoli är alldeles för starka och vinner enkelt. Etta!


7. Besiktas - RB Leipzig X
Grupp G var på förhand den mest ovissa och ser även ut att leva upp till det epitetet. Besiktas var underdogs i gruppen, men stod för en knall borta mot Porto (3-1). Det gör att turkarna skaffat sig ett bra utgångsläge när tyska Leipzig väntar i Istanbul. Emil Forsberg målade snyggt i 1-1 matchen mot Monaco och Red Bull-laget har, trots att de är helt nya i Champions League, vad som krävs för att ta sig vidare från gruppen. En jämn match är att vänta här. Krysset ligger nära till hands. Besiktas ser ut att bli lite för betrodda av det svenska folket och värdet finns därför på Leipzig. Krysset garderas därav med tvåan.


8. Monaco - Porto 1
Repris från Champions League-finalen 2004. Då vann Porto med 3-0. Nu får portugiserna slå ur underläge för Monaco på hemmaplan är ingen lätt nöt att knäcka, speciellt inte med en formtoppad Radamel Falcao. Colombianen öser in mål i Ligue 1 och har gjort elva mål de inledande sju omgångarna. Här kan han mycket väl skjuta Porto ännu längre ifrån åttondelsfinal. Portugiserna är nämligen så gott som tvunget att få med sig poäng från den franska rivieran efter premiärfiaskot mot Besiktas. Kapaciteten finns. Den något för högt streckade ettan bör därför garderas tidigt.


9. Cardiff - Leeds X
Wales och Cardiff City Stadium bjuder upp till en tidig seriefinal i The Championship. Både Cardiff och Leeds står på 20 poäng efter nio omgångar och toppar därmed ligan tillsammans med Wolverhampton. Även om Cardiff vann senast är Leeds det formmässigt bättre laget. Det var nämligen The Bluebirds första seger på fyra omgångar. På hemmaplan är de hittills obesegrade, men Pontus Janssons Leeds kommer till Wales med vetskapen om att det går att vinna. De två senaste säsongerna har The Whites åkt ifrån Cardiff med tre poäng. Med det och formen i åtanke väger det därför över något mer åt Leeds. Krysset är dock det tecken som ska med först och är en potentiell spik.


10. Hull - Preston 2
Det går tungt för lagen som trillade ner till The Championship från Premier League i våras. Hull är ett av dessa. Laget ståtar endast med en 17:e plats och läcker framförallt alldeles för mycket i de bakre leden. Det är bara jumbon Bolton som än så länge släppt in fler mål än Hull. Att göra mål har dock inte varit något som helst problem. Intressant är nu därför att se när The Tigers möter ligans målsnålaste lag, Preston. Nordlaget har hittills stängt igen butiken och bara fått släppa tre mål förbi sig. Det har tagit Preston ända upp till en femteplats i tabellen. Känslan är att det blir succé eller fiasko för Hull inför sin hemmapublik. 12 testas.


11. Ipswich - Sunderland X
Sunderland har verkligen fått känna på hur tuff The Championship kan vara. Det har varit fritt fall och efter sju raka utan vinst ligger lagen nu på nedflyttningsplats. Ett lag som också har svag form är Ipswich. The Tractor Boys inledde ligan strålande, men har som väntat börja falla igenom. Finns det någon klass hos dessa lag finns den hos Sunderland. Även om det är svårt att tippa på Sunderland i nuläget får de chanstipset här. Detta eftersom ettan är otroligt överstreckad och det är tjänstefel att ta med den på kupongen. X2 spelas!


12. Middlesbrough - Norwich X
Norwich höll i lördags sin fjärde raka nolla i The Championship. Tränare Daniel Farke har verkligen fått ordning på vad som varit lagets akilleshäl. Boro brukar generellt ha svårt att göra mål och detta kan bli en svår nöt att knäcka för förra säsongens Premier League-lag. På en kupong med massvis av tunga favoriter måste några höga tecken chansas bort. Här är ännu ett. X2.


13. Nottingham - Fulham 2
Efter en lovande start på säsongen har Nottingham fallit tillbaka och förlorat fyra av sina fem senaste. Det saknas kvalité i laget och de kommer inte ha något med toppen att göra. Ett lag som bör vara däruppe är dock Fulham. Än så länge ligger Londonklubben enbart på en 14:e plats, vilket är en klar besvikelse. En stor del i detta är att bara två matcher vunnits hittills. Här bör de kunna lösa en trepoängare. Med tanke på hur svårt de haft för att vinna ska dock tvåan garderas med krysset relativt tidigt.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Allt talar för att City fortsätter sitt segertåg och sina överkörningar när Shakhtar gästar Etihad Stadium. Ettan är oavsett streckning gjuten i match fem!


Varningens finger!


Norwich
Tränare Daniel Farke har verkligen fått ordning på Norwichs defensiv. Efter 0-4 i baken mot Millwall och ett landslagsuppehåll har något hänt. Fyra raka nollor har det blivit sedan dess. Då förloras heller inte matcher. Middlesbrough på Riverside är en tuff uppgift, men Norwich har kapacitet att få med sig samtliga poäng, särskilt med en ny ramstark defensiv.


Lilla raden 96 rader
1. Dortmund - R.Madrid 1x2
2. APOEL - Tottenham 2
3. Sevilla - Maribor 1
4. Sp.Moskva - Liverpool 2
5. Man City - Shakhtar 1
6. Napoli - Feyenoord 1
7. Besiktas - Leipzig x2
8. Monaco - Porto 1x
9. Cardiff - Leeds x
10. Hull - Preston 12
11. Ipswich - Sunderland x2
12. Mboro - Norwich x2
13. Nottingham - Fulham 2


Stora raden 1152 rader
1. Dortmund - R.Madrid 1x2
2. APOEL - Tottenham x2
3. Sevilla - Maribor 1
4. Sp.Moskva - Liverpool 2
5. Man City - Shakhtar 1
6. Napoli - Feyenoord 1
7. Besiktas - Leipzig x2
8. Monaco - Porto 1x2
9. Cardiff - Leeds x2
10. Hull - Preston 12
11. Ipswich - Sunderland x2
12. Mboro - Norwich x2
13. Nottingham - Fulham x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto