Europatipset tor 15/2

Publicerad på 15 Feb 2018 - 10:38

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Feb 2018 - 10:38

Europatipset består den här torsdagen av enbart matcher från Europa League som äntligen är tillbaka. Slutspelet ska dra igång och alla klubbar har siktet inställt på finalen i Lyon senare i vår. Svenska Östersund ställs i sin sextondelsfinal mot Arsenal, en match som definitivt blir kupongens höjdpunkt. Värdet finns på flera håll på den här raden och kan det bli några bortaskrällar väntar fin utdelning!


1. Östersund - Arsenal 2
Vi startar med kupongens höjdpunkt. Östersund är en av turneringens stora skrällar efter att de slutade före både Zorya och Hertha Berlin i grupp J. Nu väntar möte med Arsenal och här kliver självklart Gunners in som blytunga favoriter. Arsene Wenger blev huvudtränare för Arsenal två månader före Östersunds fotbollsklubb grundades, det säger lite om skillnaden mellan dessa två klubbar. Den franska tränaren har meddelat att han tänker ställa starkast möjliga elva på plan och trots kylan, ska Arsenal vara numret starkare här. Tvåan erbjuder fint värde och spikas!


2. AEK Aten - Dynamo Kiev X
Jakob Johanssons AEK Aten ställs i sin sextondel mot Dynamo Kiev från Ukraina. Gästerna har betydligt mer vana från de här sammanhangen och har tagit sig till slutspel upprepade gånger de senaste åren. AEK Athen spelade oavgjort i fem av sina sex gruppspelsmatchen och krysset känns som en sund utgång här. Gardera med tvåan som erbjuder bättre värde!


3. Dortmund - Atalanta 1
Dortmund har kvalificerat sig till slutspelet via en tredjeplats i sin Champions League-grupp. Det har inte alls gått enligt planen för BVB den här säsongen och laget är inte alls lika bra som de senaste säsongerna. Hemma framför den gula väggen har Dortmund bara två segrar på de elva senaste och mot ett bra Atalanta kan de få problem. Ett skadeskjutet Dortmund är för högt streckade här och alla tecken plockas med!


4. Celtic - Zenit 1
Mikael Lustigs Celtic har även de tagit sig till slutspel via en tredjeplats i Champions League. Den här säsongen har de grönvita skottarna bara förlorat tre matcher på hemmaplan, varav två av dessa kom mot PSG och Bayern München. Zenit spelar här sin första tävlingsmatch för året och det lär spegla deras insats. På pappret är Zenit är det bättre laget i grunden men här ska Celtic kunna få med sig ett resultat till den tuffa bortaresan. Spika ettan!


5. FC Köpenhamn - Atletico Madrid 2
Atletico Madrid är en av favoriterna att vinna turneringen och inleder sitt slutspel med ett möte med danska FCK. Formen är god hos Madrid-laget som har vunnit de tre senaste matcherna utan att släppa in något mål. Köpenhamn har genom åren stött på spanskt motstånd en hel del och har ingen seger på de elva senaste försöken mot La Liga klubbar. Tvåan som utgång känns given, Atletico har dock haft en del problem med bortaspelet i europeiska tävlingar så gardera med krysset på större system!


6. Lyon - Villarreal 1
Lyon kommer gå in med fullt fokus i Europa League med tanke på att finalen spelas på lagets hemmaplan Parc OL. I både ligaspelet och i Europa League har Lyon imponerat stort den här säsongen med en bländande offensiv fotboll. Mycket av spelet går via Nabil Fekir som kommer allt närmare en startplats till sommarens VM. Här får fransmännen fullt förtroende och ettan spikas mot ett skadedrabbat Villarreal!


7. Napoli - Leipzig 2
Napoli har full fokus på Serie A den här säsongen och har redan meddelat att flera nyckelspelare ska vilas i den här matchen. Napoli har dessutom Ghoulam och troligen även Arkadiusz Milik samt Marek Hamsik på skadelistan. Ligaracet mot Juventus går i första hand och här har därför ett mer ordinarie Leipzig alla chanser att vinna. Ettan är på tok för högt streckad och det är bara måla på med alla tecken. På mindre system kan ettan streckas bort helt!


8. Spartak Moskva - Athletic Bilbao X
Spartak Moskva spelar sin första tävlingsmatch sen början på december så räkna med att den ryska huvudstadsklubben inte är i toppform här. Spanska Bilbao är svårslagna just nu och har bara förlorat en av sina elva senaste. Laget har dock vissa problem med att överföra oavgjorda matcher till vinster. Här känns kryss som utgång som det givna tecknet, gardera upp med det rödvita bortalaget som erbjuder bättre värde och är mitt i tävlingssäsongen!


9. Ludogorets - Milan 1
Bulgariska Ludogorets Razgrad gjorde det bra som tog sig vidare från en grupp som innehöll Hoffenheim, Istanbul Basaksehir och Braga. I gruppspelet förlorade de grönklädda bara en match och här ska de ses med bra chans. De har bara förlorat tre av de 25 senaste matcherna och spelmässigt har de visat upp ett bra spel en längre tid nu. Gattusos Milan är överstreckat och kan lämnas helt utanför kupongen. 1X


10. Marseille - Braga 1
Marseille är ett av de hetaste lagen i Europa just nu. Senaste tiden har OM öst in mål och har ingen förlust på de tio senaste. I lagets åtta senaste matcher har man lyckats göra två mål eller fler, något som indikerar hur bra lagets offensiv klickar för tillfället. Mot portugisiskt motstånd brukar dock inte Marseille trivas särskilt bra och det har bara blivit tre segrar på de tolv senaste försöken. Utgå från ettan men gardera upp med krysset som rensar bra!


11. Nice - Lokomotiv Moskva 2
Nice är i usel form för stunden och har förlorat sina tre senaste mot relativt svagt motstånd. Spelet har hackat betänkligt och laget har droppat till en niondeplats i Ligue 1. Lokomotiv Moskva har betydligt bättre form och har sett bra ut i sina träningsmatcher inför den här matchen. Ryssarna har vunnit sina fem senaste bortamatcher och har bra skrällpotential här. Plocka med alla tecken och hoppas på skrällen!


12. Real Sociedad - Salzburg 1
Real Sociedad imponerade stort i sin senaste hemmamatch där man besegrade Deportivo med hela 5-0. I den matchen fick San Sebastian-klubben spelet att stämma efter en period med lite sämre resultat bakom sig. Klubben har meddelat att de kommer satsa på Europa League den här säsongen med tanke på att man tabellmässigt ser ut att ha lite att spela för i La Liga. Här ska man vara numret större än Salzburg och får med sig ett bra resultat till returen i Österrike. Etta!


13. Steaua Bukarest - Lazio 2
Steaua Bukarest slutade tvåa i den enklaste gruppen för att ta sig till slutspel. Laget imponerande inte nämnvärt i gruppspelet och formen är inget vidare. Bukarest har förlorat fyra av sina fem senaste och nu väntar toppklubben Lazio. Italienarna är inte heller i särskilt gott slag men har det betydligt bättre laget på pappret. Här avgör man direkt i första mötet och vinner enkelt. Stark tvåa!


Kupongens kassaskåp


Real Sociedad
Spanska lag går alltid starkt i dessa sammanhang och den här säsongen lär det inte bli någon skillnad. Sociedad har ett fint grundspel och trivs bra hemma på Anoeta. Ettan känns given mot ett svagt Salzburg!


Varningens finger!


Atalanta
Det är inte samma Dortmund vi ser den här säsongen som vi är vana vid. Klubben går betydligt sämre än väntat och har under vintern sålt storstjärnan Aubameyang till Arsenal. Här ska ett skickligt Atalanta ses med betydligt bättre chans än vad strecken antyder. Bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Östersund - Arsenal 2
2. AEK Aten - Dynamo Kiev x2
3. Dortmund - Atalanta 1x2
4. Celtic - Zenit 1
5. Köpenhamn - A.Madrid 2
6. Lyon - Villarreal 1
7. Napoli - Leipzig x2
8. Sp.Moskva - A.Bilbao x2
9. Ludogorets - Milan 1x
10. Marseille - Braga 1
11. Nice - L.Moskva 1x2
12. Sociedad - Salzburg 1
13. St.Bukarest - Lazio 2


Stora raden 864 rader
1. Östersund - Arsenal 2
2. AEK Aten - Dynamo Kiev x2
3. Dortmund - Atalanta 1x2
4. Celtic - Zenit 1
5. Köpenhamn - A.Madrid x2
6. Lyon - Villarreal 1
7. Napoli - Leipzig 1x2
8. Sp.Moskva - A.Bilbao x2
9. Ludogorets - Milan 1x
10. Marseille - Braga 1x
11. Nice - L.Moskva 1x2
12. Sociedad - Salzburg 1
13. St.Bukarest - Lazio 2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto