Stryktipset 25/6

Publicerad på 24 Jun 2017 - 11:55

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jun 2017 - 11:55

Midsommarhelgen börjar nu lida mot sitt slut, men som en perfekt avslutning har Svenska Spel lagt helgens Stryktips på söndagen. Det låter helt galet men så ser det ut. Det är en härlig jackpot på cirka 8 miljoner och spelstoppet är en timme tidigare än vanligt, dvs 14.59. Nu är analyserna gjorda och känslan är god.

1. Chile - Australien 1
Chile behöver en poäng mot Australien för att ta sig vidare från gruppen. Vill man få en enklare resa till finalen och vinna gruppen behövs däremot att man vinner med lika många mål som tyskarna för att behålla förstaplatsen. Chile har övertygat stort i turneringen med sin fina tekniska fotboll. Storstjärnorna Alexis Sanchez och Arturo Vidal har dessutom fin form och kommer bära sitt lag till ännu en seger här. Australien har spelat väldigt naivt i turneringen som att till exempel ställa ut en 3-2-4-1 uppställning i matchen mot Tyskland. Här går Socceroos bort sig i ett desperat försök att ta sig vidare. Etta.

2. Tyskland - Kamerun 1
Näspetaren Joachim Löw har tagit ut ett ungt lag till mästerskapet som imponerat stort hittills. Spelare som Julian Brandt, Leon Goretzka och Niklas Sule har alla spelat sig närmare en ordinarie plats i det tyska landslaget. Mario Broos Kamerun har inte alls imponerat i turneringen. Laget är inte alls synkade på samma sätt som tyskarna och har ett slarvigt passningsspel. När chanserna väl dyker upp har även Aboubakar missat de grovt. Här vinner tyskarna övertygande. Given etta.

3. Gefle - Ã…tvidaberg 1
Nya Gefletränaren sedan några omgångar sedan, Poya Asbaghi, fick efterlängtat fira sin första seger senast när Trelleborg besegrades borta i Skåne. I den matchen tog laget tidigt ledningen och lyckades sen försvara sig starkt fram till slutsignalen ljöd. Nu siktar han och hela laget på att ta en till nödvändig trea innan laget kan gå på sommarledighet och diskutera vad det är som har gått snett den här våren. Med lite ökat självförtroende och med stort poängbehov får Gefle tipset. Etta till en fin procent.

4. Falkenberg - Syrianska X
Det är två lag som gärna vill lämna platserna kring kvalstrecket nedåt som ställs mot varandra i det här mötet. Syrianska stod för en fin vändning senast hemma mot IK Frej och har imponerat spelmässigt i sina matcher nyligen mot topplag som BP och Helsingborg. Laget verkar dock inte lyckats vinna en bortamatch under den här säsongen även om prestationerna oftast varit bättre än resultatet. 1X bör räcka.

5. Frej - GAIS 1
Viktigt bottenmöte mellan två lag i botten som troligtvis kommer slåss där nere under hela säsongen. Täbylaget Frej kollapsade i den andra halvleken senast när laget släppte in 4 mål inom loppet av 22 minuter. Nu kommer de tillbaka till svårspelade Vikingavallen där laget tagit hälften av säsongens poäng i sina tre senaste. GAIS har i sina tre senaste bortamatcher släppt in tolv mål och får ses som klar underdog här. Etta till en trevlig procent.

6. Öster - Varberg X
Öster får tillbaka hela Superettans kanske bästa spelare under våren, Jonathan Levi. Han kommer kunna ställa till stora problem för Varbergförsvaret i den här matchen. Öster har haft det tufft på slutet med tre förluster i deras fem senaste. För Varberg har det också gått trögt men senast fick laget en boost när det fick smaka på segerns sötma i 4-0 vinsten mot Degerfors. Lagen är väldigt jämna om vi tittat på trupperna och delad poäng känns troligt. Kryss.

7. Assyriska - Luleå 1
Det skiljer bara fyra poäng och några placeringar mellan lagen men Assyriska kliver in i mötet mot Luleå som klara favoriter. Det är stor skillnad i kvalité mellan trupperna och här ska Assyriska vinna och starta sin klättring uppåt i tabellen. En fin spiketta värdemässigt är det dessutom. Etta.

8. Enskede - Umeå 2
Enskede är jumbo i division ett norra och har bara lyckats spela in fyra poäng på elva matcher. Även om laget hängt med bra i vissa matcher på slutet så har matcherna ändå slutat med förluster. Umeå har spelat upp sig ordentligt senaste månaden och stoltserar med tre raka vinster. Laget skuggar nu Västerås som sitter på kvalplatsen uppåt. Här tar Umeå fjärde raka. Tvåa till en trevlig procent.

9. Team Thorengruppen - Vasalund 1
TT och Vasalund var svårbedömda inför säsongen och efter snart halva serien ser det ut att bli två mittenlag den här säsongen. Vasalund var nära att ta steget upp till Superettan förra säsongen men efter flera spelartapp inför säsongen så har truppen inte riktigt räckt till. Team Thorengruppen har spelat bra offensiv fotboll på slutet men tappat flera poäng på individuella misstag i försvaret. Nu är det dags för en hundraprocentig prestation. Etta.

10. Karlskrona - Landskrona 2
Landskrona toppar tabellen i söderettan men skuggas av både Mjällby och Utsikten. De kommer behöva fortsätta rada upp segrar för lagen bakom tappar inte heller överdrivet många poäng i den här serien. Karlskrona har förlorat tre av de fyra senaste och återfinns nu i mitten av tabellen. Landskrona har vunnit fyra av de fem senaste och bara släppt in ett mål i dessa matcher. Här vinner laget igen. Tvåa.

11. Mjällby - Ljungskile X
Tvåan Mjällby mot femman Ljungskile. Det skiljer bara två poäng mellan lagen och matchen förväntas bli jämn om vi sneglar på oddsen inför. Mjällby har dock tre raka segrar och därför har svenska folket valt att strecka upp Mjällby ordentligt. Då har vi inte ett särskilt svårt beslut framför oss. X2 på den mindre kupongen och en helgardering på den större är förslaget.

12. Oddevold - Oskarshamn 1
Klassiska Oddevold ställs här mot seriens överraskning Oskarshamns. Det är dock stor skillnad på Oskarshamns prestationer hemma kontra borta. Hemma har laget fem av fem segrar men på resande fot har laget bara en seger och den katastrofala målskillnaden 2-9- Oddevold ser ut att bli streckade under 50% och då är det en väldigt trevlig spik på kupongen. Etta.

13. Qviding - Kristianstad 2
Bottenmöte väntar här mellan Qviding på nedflyttningsplats och Kristianstad precis ovanför. Kristianstad är också det laget som varit det stabilare av de två och ibland gör laget riktiga topprestationer. Qviding har sett svaga ut på slutet och det ser ut som att laget går en lång säsong till mötes. Här är Kristianstad alldeles för lågt streckade och en given spik på denna kupong. Tvåa.

Kupongens kassaskåp

Tyskland
Det unga Tyskland har övertygat stort i den här turneringen och mot ett svagt Kamerunförsvar kommer de offensiva stjärnspelarna i Tyskland ha det roligt. Die Mannschaft kommer sikta på förstaplatsen i gruppen och stå för en överkörning här. Given seger.

Varningens finger!

Ljungskile
Ljungskile är ett lag med massvis av kvalité och svenska folket drar alldeles för stora växlar av en svag prestation (4-0 förlust senast mot Oskarshamns). I toppmötet mot Mjällby har Ljungskile bra chans till poäng och bör finnas med på allas kuponger.


Lilla raden 144r

1. Chile - Australien 1
2. Tyskland - Kamerun 1
3. Gefle - Ã…tvidaberg 1
4. Falkenberg - Syrianska 1X
5. Frej - GAIS 1X
6. Öster - Varberg X2
7. Assyriska - Luleå 1
8. Enskede - Umeå 2
9. Team TG - Vasalund 1x2
10. Karlskrona - Landskrona 2
11. Mjällby - Ljungskile 1x2
12. Oddevold - Oskarshamn 1x
13. Qviding - Kristianstad 2

Stora raden 1296r

1. Chile - Australien 1
2. Tyskland - Kamerun 1
3. Gefle - Ã…tvidaberg 1X
4. Falkenberg - Syrianska 1x2
5. Frej - GAIS 1X
6. Öster - Varberg 1x2
7. Assyriska - Luleå 1
8. Enskede - Umeå X2
9. Team TG - Vasalund 1x2
10. Karlskrona - Landskrona 2
11. Mjällby - Ljungskile 1x2
12. Oddevold - Oskarshamn 1X
13. Qviding - Kristianstad 2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto