Stryktipset lör 13/1

Publicerad på 12 Jan 2018 - 09:54

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jan 2018 - 09:54

Årets andra Stryktips bjuder på en helengelsk ligaomgång med matcher från Premier League och Championship. Kupongens två största favoriter är Londonlagen Tottenham och Chelsea. Ska de vinna sina matcher eller kan Everton eller Leicester skrälla? Jackpotten är satt till trevliga 13 miljoner och den som prickar alla rätt får ett trevligt tillskott under annars fattiga januari månad.


1. Tottenham - Everton 1
Spurs har sett bra ut den senaste tiden och har vunnit sju av de nio senaste matcherna. Harry Kane har visat upp fin målform och hela laget klickar för tillfället. Skillnad är det hos Everton som spelmässigt är ett av ligans sämsta lag. Sam Allardyce inträde har inte förbättrat The Toffees överhuvudtaget och klubben får nu hoppas att dyra n
yförvärvet Cenk Tosun kan skaka liv i gästerna. I debuten blir det dock för svårt för turken att sätta något större avtryck. Klar etta!


2. Chelsea - Leicester 1
Chelsea stod för en stark insats i veckans cupmöte mot Arsenal. Hade The Blues bara förvaltat sina chanser bättre hade de vunnit den matchen relativt enkelt. Nu väntar Leicester i ligan och Antonio Conte kommer att kräva en seger från sina spelare. Chelsea har vunnit sex av de sju senaste matcherna hemma mot Leicester och kliver in med bra självförtroende här. Leicester har flera skador på nyckelspelare, där bland annat Vardy, Morgan och Iborra ser ut att missa matchen. Chelsea vinner bekvämt. Etta!


3. Crystal Palace - Burnley 1
Crystal Palace har verkligen tagit fart under nya tränaren Roy Hodgson, mycket tack vare att lagets stjärnspelare Wilfried Zaha kommit tillbaka från sin skada. Nu spelar de rödblåa en helt annan fotboll än tidigare under säsongen. The Eagles har bara förlorat en av sina elva matcher under Hodgson och ska ses med bra chans här. Burnley har ingen seger på sina fem senaste bortamatcher och har misslyckats med att göra mål i tre av dem. Crystal Palace tar en stark seger. Även här spikas ettan.


4. Huddersfield - West Ham 1
David Wagners Huddersfield har stått för en stabil säsong som nykomling i Premier League. Hudds ligger fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket och nu väntar en viktig match mot West Ham. The Hammers har en lång skadelista inför det här mötet. Bortalaget får eventuellt klara sig utan Arnautovic, Antonio, Noble och Cresswell som alla är osäkra till spel. Dessutom saknas redan sedan tidigare Fernandes, Byram och Fonte. Hudds har plockat merparten av sina poäng hemma på John Smith’s Stadium och har ögonen på en trea här. Bra spiketta till låg procent!


5. Newcastle - Swansea X
Det är tajt i botten av Premier League och här väntar ett viktigt möte mellan dessa klubbar. Newcastle har precis kommit ur en formsvacka och har äntligen skaffat sig lite momentum med tre matcher utan förlust. Spelmässigt har det dock sett fortsatt hackigt ut och laget har svårt att ta sig till kvalitativa målchanser. Läget är likadant i Swansea-lägret och här lär vi få se en match som är målsnål och tempofattig. Det är lite som skiljer lagen emellan och Skatorna har blivit alldeles för stora favoriter här. Plocka med alla tecken och hoppas på bortaseger!


6. Watford - Southampton 2
Det är två lag i dålig form och stort poängbehov som drabbar samman på Vicarage Road den här helgen. Watford har förlorat sju av de åtta senaste ligamatcherna, men är trots det fortsatt tia i tabellen. Det är dock bara fem poäng till strecket och The Hornets börjar nog känna viss oro över att hamna i en nedflyttningsstrid. I Southampton känner man definitivt den pressen redan. Sydkustlaget är ovanför strecket tack vare bättre målskillnad än Stoke och måste börja plocka poäng nu. Spelmässigt ser det fortsatt bra ut för The Saints, det är främst målskyttet som saknas. Här är Watford för högt streckade sett till form och Southampton får förtroendet, X2!


7. West Bromwich - Brighton 2
West Bromwich har ingen seger på de 20 senaste matcherna i Premier League. The Baggies enda seger sedan augusti månad kom senast när W.B.A i FA-cupens tredje omgång besegrade Exeter City från den engelska fjärdedivisionen. Den segern lär knappast sätta skräck i Brighton inför det här mötet. The Seagulls ligger på en imponerande tolfteplats och har ett starkare grundspel än W.B.A. Utgå från tvåan men gardera upp med alla tecken på större system!


8. Barnsley - Wolverhampton 2
Vi förflyttar oss ett hack ner till Championship där ligaledarna Wolverhampton ska besöka Oakwell Ground. Det orangeklädda bortalaget ser verkligen starka ut den här säsongen och det ska mycket till om Wolves ska missa uppflyttning. Här kan laget dock riskera poängtapp. Barnsley har tre raka utan förlust i ligaspelet och såg förbättrat ut under matcherna kring jul och nyår. De har inte riktigt kapaciteten för att slå Wolves men kan definitivt gneta till sig ett kryss. Tvåa som utgång men gardera med krysset som rensar bra!


9. Birmingham - Derby 1
Nästjumbon Birmingham har startat året på bästa sätt. The Blues har inlett 2018 med två raka segrar och har hållit nollan i bägge dessa matcher. Spelmässigt har det sett betydligt bättre ut än var det har gjort tidigare under säsongen. Här har Birmingham blivit kraftigt underskattat på grund av tabellposition och det ska utnyttjas. 1X räcker långt!


10. Bristol City - Norwich 2
Bristol City stretade emot riktigt bra i ligacupsemifinalen mot Man City i veckan. Matchen stod länge 1-1 innan Aguero kunde pricka in 2-1 till de ljusblå på övertid. Veckans match gör dock att Bristol City fått tre dagars mindre vila till det här mötet med Norwich och det kan mycket väl fälla avgörandet här. Norwich kommer från ett förtroendeingivande kryss mot Chelsea och har fyra raka utan förlust. Här erbjuder kanariefåglarna allt värde och X2 är vägen att gå!


11. Ipswich - Leeds 2
Ipswich har tillslut börjat förlora och det kommer inte till någon större förvåning för er som följt dessa analyser ett tag. The Tractor Boys har länge hakat på i toppen men har inte haft prestationer som motsvarat deras tabellplacering. Leeds är det bättre laget i grunden och förlorar inte här. X2!


12. Middlesbrough - Fulham X
Middlesbrough har börjat ta lite fart under den senaste månaden och ligger inför helgens omgång bara två poäng bakom topp-6. Ett annat lag i fint slag är Fulham som gått riktigt riktigt starkt på slutet. Här kommer mycket handla om att inte förlora och delad pott känns troligast på förhand. Utgå från krysset men måla på med alla tecken på större system!


13. Millwall - Preston 1
Vi avslutar kupongen i London där Millwall tar sig an Preston på The Den. Hemma framför de galna fansen står alltid Millwall för gedigna insatser, något laget visade senast när de slog Barnsley med 4-1 i FA-cupen. Det var lagets fjärde seger på de fem senaste hemmamatcherna och här fortsätter man att övertyga. Ett formstarkt Preston räcker inte till, etta!


Kupongens kassaskåp


Tottenham
Everton är verkligen inte bra den här säsongen och borta mot Spurs är laget chanslösa. I de tre senaste matcherna i alla tävlingar har Everton endast fått iväg två skott på mål, inga siffror som direkt övertygar. Det här blir spel mot ett mål i långa stunder och Tottenham vinner övertygande. Bombsäker etta!


Varningens finger!


Swansea
Svanarna har stått för två bra bortainsatser på slutet. 2-1 segern borta mot Watford följdes upp med 0-0 mot Wolves i ligacupen senast. Swansea har bra skrällpotential den här veckan och känns lite på gång just nu. Plocka med tvåan om du satsar på miljonerna!


Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Everton 1
2. Chelsea - Leicester 1
3. Crystal P - Burnley 1
4. Huddersf. - West Ham 1
5. Newcastle - Swansea 1x2
6. Watford - Southampton x2
7. West Brom - Brighton 2
8. Barnsley - Wolves x2
9. Birmingham - Derby 1x
10. Bristol C - Norwich x2
11. Ipswich - Leeds 2
12. Mboro - Fulham 1x2
13. Millwall - Preston 1


Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Everton 1
2. Chelsea - Leicester 1
3. Crystal P - Burnley 1
4. Huddersf. - West Ham 1
5. Newcastle - Swansea 1x2
6. Watford - Southampton x2
7. West Brom - Brighton 1x2
8. Barnsley - Wolves x2
9. Birmingham - Derby 1x
10. Bristol C - Norwich x2
11. Ipswich - Leeds x2
12. Mboro - Fulham 1x2
13. Millwall - Preston 1

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto