Stryktipset lör 14/10

Publicerad på 12 Okt 2017 - 22:42

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Okt 2017 - 22:42

Efter ett späckat landslagsuppehåll är majoriteten av de 32 nationerna som kommer finnas med i nästa års VM klara. Övriga, inklusive om Sverige kommer finnas representerade, avgörs i mitten av november. Innan dess är det ligafotboll som stundar. Helgens Stryktips har en jackpot på hela 13 miljoner! Som brukligt finns matcher från Premier League, The Championship och Allsvenskan med på kupongen. Ett antal stora favoriter är i farten. Kan någon av dessa fällas och bana väg i hög utdelning?


1. Watford - Arsenal 2
Ett formstarkt Arsenal med många frågetecken kommer till spel på Vicarage Road. De fyra senaste matcherna har inneburit tio poäng och fyra raka hållna nollor. Här får Gunners dock klara sig utan viktiga mittbacken Shkodran Mustafi, som ådrog sig en skada i landslagsuppehållet. Det råder dessutom oklarheter till om Özil, Koscielny, Coquelin och Welbeck kan spela. Watford skuggar bara en poäng bakom i tabellen och har hittills gjort en stark höst. Det är dock på bortaplan The Hornets har imponerat. Hemma har det ännu inte blivit någon seger på tre försök. Arsenal är det bättre laget och bör kunna bryta sitt trista bortafacit (utan seger). Tvåan ser även ut att bli kraftigt understreckad och är således en fin spik.


2. Burnley - West Ham X
En minst sagt imponerande start på säsongen har Sean Dyche Burnley stått för. Laget ligger sexa i Premier League och har då gått obesegrade från Wembley, Anfield, Stamford Bridge och Goodison Park. På hemmaplan har det inte sett lika bra ut, även om försvaret varit ramstarkt. En 1-0 seger, en 0-1 förlust och en mållös tillställning är facit hemma på Turf Moor. Det har varit mot svagt motstånd. Nu väntar ett West Ham som tog en mycket viktig trepoängare senast och bör vara på väg uppåt i tabellen. Det finns stor kvalité hos Londonklubben och får de ordning på spelet ska de kunna ta hem samtliga poäng här. Känns jämnt på förhand. Den överstreckade ettan lockar därför inte. X2.


3. Crystal Palace - Chelsea 2
Derby mellan botten och toppen från Selhurst Park i södra London. Det har verkligen inte stämt hittills för Crystal Palace. Sju raka förluster och ofattbara noll gjorda mål framåt. Roy Hodgson har fått en tuff start sedan han tillträdde som manager efter fyra omgångar. Motståndet har dock varit tuffast möjliga med Manchesterklubbarna och nu Chelsea. Det är inte i dessa matcher The Eagles ska ta poäng utan framöver. Mot ett starkt Chelsea blir det naturligtvis otroligt tufft. Conte får visserligen klara sig utan N’Golo Kanté och Álvara Morata som är skadade, men det ska inte påverka nämnvärt. Eden Hazard verkar nämligen ha hittat formen och gjorde två mål i Belgiens seger i tisdags mot Cypern. För Hodgsons Palace är skadeläget värre. Benteke är skadad och Wilfried Zaha är troligen ännu inte matchklar efter hans knäskada. Palace bör inte räcka till mot ett starkt Chelsea. Kan finnas läge att chansa med krysset på de allra största systemen dock.


4. Manchester City - Stoke 1
Det mesta talar just nu för att det blir City som tar hem Premier League den här säsongen. Även om United ligger jämsides har Guardiolas manskap visat upp en större tyngd och kraftfullare offensiv. Säsongen är däremot ung och mycket kan hända, men i nuläget känns City ostoppbara. Ett bortasvagt Stoke utan skadade kaptenen Ryan Shawcross ska självfallet bara köras över hemma på Etihad Stadium. Ettan känns bergsäker utifrån säsongsinledningen.


5. Swansea - Huddersfield X
Här väntar ett otroligt viktigt möte mellan två lag som troligen kommer vara med och kämpa kring nedflyttningsstrecket. Swansea ligger precis under inför den åttonde omgången och har fyra raka utan seger. Även Huddersfield har svag form med tre poäng de fem senaste. Pressen ligger här på The Swans som bara ska vinna detta. Tveksamt huruvida de klarar av det. Laget känns svagt och verkar inte vara en helt fungerande enhet. Huddersfield har en svagare trupp, men jobbar åtminstone betydligt bättre som ett lag. Krysset ligger först och främst närmast till hands. Helgardering är att föredra.


6. Tottenham - Bournemouth 1
Spurs har ännu inte funnit sig tillrätta på Wembley. Tre hemmamatcher och ännu utan seger, trots att laget varit riktigt vassa i säsongsupptakten. Mot Bournemouth bör givetvis den första trepoängaren på hemmaplan komma. Sydkustlaget har än så länge inte fått till det och är nästjumbo i tabellen med bara fyra inspelade poäng. Bortaspelet har varit svagt och renderat i tre raka förluster. Harry Kane och Christian Eriksen visar bländande form för Tottenham. De vore en stor skräll om de inte sköt tre poäng till Spurs här. Spiketta!


7. Barnsley - Middlesbrough 2
Över till The Championship och Oakwell, där fjolårets Premier League-lag Middlesbrough gästar Barnsley. Säsongsinledningen har varit svag för Boro och laget härjar för tillfället i mittenskiktet. Trepoängare behöver nu börjas tas för att inte tappa mark till toppen. Mot ett Barnsley som förväntas hamna nere i botten finns ett ypperligt tillfälle till seger. Barnsley blandar visserligen sina insatser hejvilt och stod för en stark sådan när Millwall bortabesegrades med 3-1 senast. Klassen och kvalitén finns däremot helt klart hos bortalaget. Normalt vinner Boro detta och när tvåan står omkring låga 40 procent kan den inget annat än spikas av. Tvåa!


8. Brentford - Millwall 1
Brentford från de västra delarna av London har inte haft någon vidare start på säsongen. Laget har haft otroligt svårt att knyta ihop säcken och ta trepoängare. Enbart en seger de inledande elva omgångarna har det blivit. Däremot har hela sex matcher kryssats. Millwall från sydöstra London har än så länge gjort det godkänt som nykomlingar. Det är dock främst på hemmaplan de står för sina starka insatser. På bortaplan är de fortsatt utan seger. Det känns inte troligt att den sviten bryts här. 1X ska räcka långt.


9. Fulham - Preston X
Ännu en match i London. Denna gången från anrika Craven Cottage. Fulham har ett lag för toppen av The Championship, men har hittills underpresterat. Det har visserligen bara blivit två förluster hittills, men likt Brentford slutar alltför många matcher med delad poäng. Preston kryssar även dem en hel del och är svårbesegrade. En förlust och ligans bästa defensiv förfogar man över. Sex insläppta mål på elva matcher är otroligt imponerande. Här sätts de dock på prov mot ett normalt offensivt skickligt Fulham. Utgångskryss med tanke på hur lagen presterat. Gardera först och främst med ettan.


10. Sheffield United - Ipswich 1
Sheffield United får sägas vara The Championships utropstecken så här långt. Som nykomlingar ligger laget från stålstaden trea. Det kunde varit ännu bättre om laget fått utdelning i senaste bortamatchen mot Nottingham. Där var Sheffield United betydligt bättre än Forest, men föll snöpligt med 1-2. Trots den förlusten bör det således inte vara något fel med formen. Ipswich finns även dem med i toppen, tre poäng bakom, men med en match mindre spelad. Ettan är trolig, men med tanke på att det finns många bättre spikar på kupongen är det inte alls fel att gardera.


11. Sunderland - QPR 1
Här är troligen Simon Graysons sista chans som tränare för Sunderland. Det är förvånande att lagets nya manager ännu är kvar efter nio raka utan seger. QPR hemma på Stadium of Light ska vara en gyllene chans att bryta den negativa trenden. QPR står ännu utan seger på bortaplan och lär hamna i de nedre delarna av tabellen. Utifrån hur det sett ut hos Sunderland än så länge under säsongen är dock inte ettan tillförlitlig. Den ska minst garderas upp med krysset.


12. Häcken - AFC Eskilstuna 1
Kupongen avslutas med två matcher från Allsvenskan. Häcken var länge ett av Allsvenskans formstarkaste lag, men har nu tre raka utan seger. Senast stod göteborgarna dock för en stark insats borta mot Östersund. Full pott krävs i avslutningen om laget ska ha en chans att nå topp tre. Även för AFC lär sånär som full pott behövas för att ta sig upp över nedflyttningsstrecket. Prestationerna har varit betydligt bättre de senaste månaderna och laget har faktiskt tre raka utan förlust. Med det sagt är Häcken ett klart bättre lag. Ettan således först. Med tanke på att oavgjort är mediokert för båda lagen ska det garderas med tvåan i första hand.


13. Östersund - Örebro 1
Östersund kommer återigen vara det lag i svensk fotboll som får rubrikerna den kommande veckan. Athletic Bilbao gästar nämligen Jämtkraft Arena på torsdag. Dessförinnan ska denna match mot Örebro avverkas. I Allsvenskan har inte Östersund gått speciellt bra det senaste och någon europaplats lär norrlänningarna inte nå. De är dock ett betydligt bättre lag än Örebro och hemma i Jämtland är de otroligt svårslagna. Det finns bra med spelvärde på ettan. Så länge den inte kliver upp över 60 procent är det en given spik. Därefter kan det börja funderas på gardering, med tanke på norrlänningarnas stormatch på torsdag.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City går som tåget på alla fronter och känns för tillfället ostoppbara. Stoke hotar normalt sett inte topplagen på bortaplan och detta är inget undantag. City är helt enkelt alldeles för bra för att tappa poäng här.


Varningens finger!


AFC Eskilstuna
AFC har stått för en mängd bra prestationer det sista. Tre senaste matcherna har inneburit sju poäng för sörmlänningarna. Häcken på Bravida Arena är en tuff uppgift, men Hisingslaget har visat svag form. AFC kan mycket väl ställa till det och krympa avståndet till Jönköping på kvalplats.


Lilla raden 96 rader
1. Watford - Arsenal 2
2. Burnley - West Ham x2
3. Crystal P - Chelsea 2
4. Man City - Stoke 1
5. Swansea - Huddersf. x
6. Tottenham - Bournem. 1
7. Barnsley - Mboro 2
8. Brentford - Millwall 1x
9. Fulham - Preston 1x
10. Sheff U - Ipswich 1x2
11. Sunderland - QPR 1x
12. Häcken - AFC Eskils. 12
13. Östersund - Örebro 1


Stora raden 1296 rader
1. Watford - Arsenal 2
2. Burnley - West Ham x2
3. Crystal P - Chelsea x2
4. Man City - Stoke 1
5. Swansea - Huddersf. 1x2
6. Tottenham - Bournem. 1
7. Barnsley - Mboro 2
8. Brentford - Millwall 1x
9. Fulham - Preston 1x2
10. Sheff U - Ipswich 1x2
11. Sunderland - QPR 1x2
12. Häcken - AFC Eskils. 12
13. Östersund - Örebro 1

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto