Stryktipset lör 18/11

Publicerad på 16 Nov 2017 - 20:47

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Nov 2017 - 20:47

Efter ett gastkramande landslagsuppehåll är det återigen dags för ett traditionellt Stryktips. Lördagens kupong är laddad med mängder av godbitar och en jackpot på 10 miljoner. Hela sju matcher finns med från allas våran favoritliga, Premier League. Där väntar bland annat ett krismöte på Selhurst Park och ett hett möte på King Power Stadium, där Leicester ska försöka stoppa Citys framfart.


1. Manchester United - Newcastle 1
Skadeläget börjar ljusna hos United. Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Marcos Rojo är samtliga tillbaka i träning efter längre skador. Det är dock tveksamt huruvida någon av dessa spelare kommer till spel här. Oavsett kommer United med en slagkraftig trupp och hemma på Old Trafford har de varit en maskin under säsongen. Fem raka vinster och 15-0 har det blivit i Premier League. Newcastle har stått för en duglig säsongsöppning efter förutsättningarna och tagit de poäng de ska. Här räcker de dock inte till. Ingen gardering ödslas trots att ettan är hårt streckad. Spik!


2. Bournemouth - Huddersfield 1
Det är två lag som kommer från varsin 1-0 seger som drabbar samman på Vitality Stadium på sydkusten. Huddersfield vann välförtjänt hemma på JS Stadium mot West Bromwich, medan Bournemouth tog en blytung vinst på tilläggstid borta mot Newcastle. Kapacitetsmässigt är Bournemouth det bättre laget av dessa två. De bör vinna detta möte allt som oftast och ettan är således en bra spik. Det går dock inte längre att underskatta Huddersfield. Det är verkligen ett lag som jobbar och sliter för varandra som David Wagner förfogar över. The Terriers kan mycket väl få med sig en poäng från detta möte. Därför inte fel att plocka med krysset på de större systemen.


3. Burnley - Swansea 2
Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Southampton och Everton. Alla dessa lag har redan Burnley mött på bortaplan. Trots det har det än så länge bara blivit två förluster de elva inledande omgångarna för The Clarets. Ett otroligt imponerande facit! På hemmaplan har det dock inte sett lika bra ut även om det bara blivit en förlust. Det är tydligt att Burnley trivs bäst när de får ligga på kontring. När nu bottenlaget Swansea gästar Turf Moor lär det inte bli fallet. Burnley går in som favoriter och förväntas vinna. Det gagnar walesarna. The Swans brukar dessutom trivas mot Burnley. De fyra senaste mötena har slutat med idel segrar för Swansea. Så som streckningen ser ut ska krysset och tvåan plitas ner först. Ettan ser ut att bli relativt kraftigt överstreckad, men plockas med om plånboken tillåter.


4. Crystal Palace - Everton X
Utan att imponera tog Everton en otroligt viktig trepoängare senast mot Watford. Frågan är om den segern kan ha gett den injektion laget behöver. Tveksamt. På bortaplan har The Toffees ännu inte vunnit och varit rentav mediokra. Det kan även sägas om Crystal Palace. The Eagles är jumbo och har verkligen inte fått till det under säsongsinledningen. Sedan Wilfried Zaha kom tillbaka har det dock sett något bättre ut. Ett gungande Selhurst Park talar för Palace, medan kapaciteten talar för Everton. Detta kan gå hur som helst. Streckningen sitter dessutom där den ska. Helst helgardering!


5. Leicester - Manchester City 2
Det går inget annat än att förundras över Manchester City den här säsongen. Pep Guardiola var i fjol bitvis kritiserad, men nu har han visat varför han ses som en av världens bästa tränare. Trots mängder av stjärnor är City denna säsong verkligen ett kollektiv. Spelarna spelar för varandra och bildar tillsammans världens just nu bästa offensiv. Här finns det frågetecken för Agüero och Sterling, men det är inte värre än att Gabriel Jesus och Bernardo Silva kommer in. Två fullgoda ersättare. Leicester har sett något bättre ut sedan tränarbytet men räcker inte till här. Tvåan är så säker den kan bli. Först om den stiger upp över 80 procent kan en gardering övervägas.


6. Liverpool - Southampton X
Det slutade med två mållösa tillställningar när dessa lag drabbade samman i Premier League säsongen 2016/2017. Det är inget otänkbart resultat även här. Southampton är nämligen ett av ligans mest målsnåla. På Anfield ska Liverpool självklart gälla som favoriter, men det finns vissa frågetecken för laget i matcher som denna. Southampton påminner i viss mån om Burnley genom en strukturerad defensiv. När Burnley gästade Anfield tidigare i höst slutade det med delad poäng. Ettan ska dock med på samtliga kuponger, men det ska även krysset. Det rensar alldeles för fint för att lämnas. 1X således.


7. West Bromwich - Chelsea 2
West Bromwich är det lag som nu gått flest matcher i rad utan seger i Premier League. Senaste vinsten kom i den andra omgången. Sedan dess har The Baggies alltså gått nio raka matcher utan trepoängare. Generellt är matcherna dock jämna och det är ytterst sällan laget förlorar med mer än uddamålet. Det börjar dock bli en lite för dålig vana. De tre senaste matcherna har inneburit förlust med just uddamålet. I fjol slutade dessutom båda mötena mot lördagens motståndare, Chelsea, med 0-1. Räkna med ett relativt jämnt och målsnålt möte här som Chelsea vinner allt som oftast. Tony Pulis WBA har dock kapaciteten att få med sig ett oavgjort resultat i matcher likt denna och det skulle således inte förvåna med delad poäng. Krysset plockas med i jakt på utdelning. X2.


8. Birmingham - Nottingham 1
Det ser ut att bli en nagelbitare kring St Andrew’s i Birmingham även denna säsong. I fjol klarade sig Birmingham kvar i The Championship med en hårsmån. Än så länge den här säsongen ser det inte bättre ut. The Blues ligger precis under strecket med ynka tolv inspelade poäng på 16 matcher. Klarade sig Birmingham med liten marginal i fjol var det faktiskt så att lördagens motståndare Nottingham klarade sig med än mindre. Forest bärgade nämligen kontraktet enbart tack vare målskillnad i den sista omgången. Hittills har Nottingham gjort det betydligt bättre den här säsongen, men på bortaplan trivs man inte speciellt bra. Styrkeförhållandena är egentligen inte speciellt stora mellan dessa lag och Birmingham är inget oävet lag hemma på St Andrew’s. Elva av lagets tolv poäng har trots allt spelats in på hemmaplan. Ettan är en rolig lågprocentsspik.


9. Hull - Ipswich 1
Hull har fått ett tufft uppvaknande i The Championship. Enbart fyra segrar har det blivit de inledande 16 omgångarna och den ryske tränaren Leonid Slutskij är ytterst osäker på posten som klubbens manager. Kapaciteten är dock hög, vilket visats i ett par matcher. Med 28 mål framåt är det faktiskt bara Wolves som är bättre i ligan. 21 av dessa har kommit på hemmaplan, där Hull trots sin tjugonde placering, har ett fantastiskt målsnitt på över 2,5 mål per match. Ipswich som här gästar KCOM Stadium är dessutom en favoritmotståndare. Sju vinster för Hull och två oavgjorda har de nio senaste mötena slutat med. Hull är ett bättre lag och ska bara vinna detta på hemmaplan. Ettan spikas!


10. QPR - Aston Villa X
Ett av kupongens mest svårtippade möten väntar på Loftus Road i västra London. Aston Villa har varit starka efter en svag inledning på säsongen. QPR håller inte samma nivå, men på hemmaplan är de ytterst svårslagna. Enbart en förlust har det blivit på åtta matcher. Topplagen Wolves och Sheffield United har bland annat fått lämna Loftus Road utan poäng. Det kan mycket väl även Aston Villa göra. Krysset känns dock mest troligt och är en möjlig chansspik. Tillåter plånboken är samtliga tecken att föredra.


11. Reading - Wolverhampton 2
Wolves är just nu den hetaste kandidaten till att vinna The Championship. Inte konstigt med tanke på att de orangea vargarna toppar ligan efter 16 omgångar och dessutom varit bäst spelmässigt av samtliga lag. Reading har däremot varit en besvikelse. I fjol var laget bara en straffläggning ifrån att ta steget upp i Premier League. Denna säsong lär The Royals istället få fokusera på att inte bli indragna i någon nedflyttningsstrid. Hemmafördel räcker inte här. Wolves är helt enkelt klassen för bra. Skytteligaledaren Leo Bonatini avgör. Spiktvåa!


12. Sheffield Wednesday - Bristol City 1
Viktigt möte på klassiska Hillsborough Stadium. Båda dessa lag kan mycket väl kriga om playoff-platser när säsongen lider mot sitt slut. Just nu har Bristol City ett grepp om en sådan via lagets fjärdeplats. Sheffield Wednesday ligger sju poäng bakom men verkar ha kommit igång. Två raka segrar har det nämligen blivit för Wednesday, som har ett spelarmaterial för toppen. På hemmaplan har de hittills bara förlorat en match. Bristol har å sin sida enbart torskat en bortamatch. Wednesday ska ändå gälla som favoriter. 1X på samtliga system.


13. Sunderland - Millwall X
Har Hull fått ett tufft uppvaknande i The Championship är det ingenting jämfört med Sunderland. Förra säsongens Premier League-lag inledde säsongen med tre matcher utan förlust. Därefter har det varit total ridå. Inte en enda seger sedan den andra omgången och fansen har inte fått se en trepoängare på Stadium of Light. Nu väntar dock passande motstånd när Millwall gästar. The Lions har nämligen ännu inte vunnit på bortaplan. Frågan är om någon av lagens dystra sviter bryts här. Krysset känns nämligen mest troligt (särskilt som det är match 13). Spikkryss eller helgardering!


Kupongens kassaskåp


Manchester United
United har ännu inte släppt in ett mål på Old Trafford den här säsongen (Ligacupen borträknad). Sju matcher (fem i PL och två i CL) har inneburit lika många segrar och smått osannolika 20-0. Ett bortasvagt Newcastle räcker inte till på The Theatre of Dreams.


Varningens finger!


Swansea
Burnley har hittills överträffat sig själva, medan Swansea inte kommit upp i nivå. I grunden ska det inte skilja speciellt mycket mellan dessa lag. Burnley är inte bekväma med att föra spelet och det kommer gynna Swansea. Både krysset och tvåan finns till alldeles för låg procent mot vad de borde. Därför ska de med på samtliga system!


Lilla raden 144 rader
1. Man U - Newcastle 1
2. Bournem. - Huddersf. 1
3. Burnley - Swansea x2
4. Crystal P - Everton 1x2
5. Leicester - Man City 2
6. Liverpool - Southamp. 1x
7. West Brom - Chelsea x2
8. Birmingh. - Nottingh. 1
9. Hull - Ipswich 1
10. QPR - Aston Villa x
11. Reading - Wolves 2
12. Sheff W - Bristol C 1x
13. Sunderland - Millwall 1x2


Stora raden 1296 rader
1. Man U - Newcastle 1
2. Bournem. - Huddersf. 1x
3. Burnley - Swansea 1x2
4. Crystal P - Everton 1x2
5. Leicester - Man City 2
6. Liverpool - Southamp. 1x
7. West Brom - Chelsea x2
8. Birmingh. - Nottingh. 1
9. Hull - Ipswich 1
10. QPR - Aston Villa 1x2
11. Reading - Wolves 2
12. Sheff W - Bristol C 1x
13. Sunderland - Millwall 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto