TonyCarlsson

UFC 162. Skiftbytet

6 Juli 2013 - 14:25
Back in Vegas. Ja nu är UFC tillbaka i kampsportens huvudstad. MGM Garden Arena i Las Vegas.
Här kommer det bjudas på Titelmatch i Middleweight.
För dig som undrar hur du ska kunna se UFC galan live, så startar den på Facebook kl 01.00. Du måste alltså gå in och gilla UFC på FB för att kunna se det. Men huvudkortet på galan, dom 5 sista matcherna startar kl 04:00 och sänds på CMore Sport/Extreme.

Fyra av dom fem matcherna på huvudkortet är upplagda för stenhård stående fighting. Så räkna med att få se en och annan KO under natten.

Idag ger jag mig på och tippar alla 5 matcherna, en femling som om den sitter betalar ganska bra tillbaka. Det är absolut inget chansspel, utan detta är hur jag tror det kommer sluta.

Cub Swanson vs. Dennis Siver. Ett möte mellan två stenhårda fighters. Cub som kommer till denna fight med 4 vinster i ryggen. Där den senaste var en hård och mycket underhållande drabbning mot Dustin Poirier. Siver som även han kommer från vinst, ja dom 2 senaste matcherna har han vunnit. Detta efter att bytt till denna viktklass som är featherweight. Jag tror matchen kommer bjuda på riktigt fina slagserier och snygga kombinationer. Men vinnare blir Cob Swanson som tillslut stryper ut Dennis Siver i 3 ronden.

Mark Munoz vs. Tim Boetsch. Här har vi ett riktigt fint möte i middleweight. Trotts att båda kommer från varsin förlust så har båda ändå visat på mycket bra fighting i octagonen dom senaste åren. Även här kommer det garanterat bjudas på mycket stående fighting, även om jag tror att Munoz vinner på att jobba på nedtagningar, då Tim är vass i den stående fighten. Tror matchen går alla 3 ronder ut och vinnare på poäng kommer Mark Munoz bli.

Tim Kennedy vs. Roger Gracie. Huvudkortets mest troliga submission vinst kommer vi få se här. Båda dessa fighters gör debut i UFC men har lån erfarenhet av fighting. Båda har sin bakgrund i Jiu-Jitsu. Dock kommer Kennedys från den klassiska Japanska Jiu-Jitsun, mendan Roger kommer från den Brasilianska varianten av Jiu-Jitsu. Så som sagt, i denna drabbning ser jag ingen annan utgång en att vi får ett avslut via submission. Vinnare på en Kimura blir Roger Gracie redan i första ronden.

Frankie Edgar vs. Charles Oliveira. Dessa 2 små herrar kommer bjuda på fight. Jag gissar att det blir som vanligt när Frankie går upp i en octagon. FULLT ÖS. Det kommer bli så mycket slagserier i detta möte. Frankie ger sig aldrig, han är som en duracell-kanin. Oliveira är en duktig fighter, där han är absolut bäst när han få använda sig av sin BJJ. Frankie kommer från 3 förluster, samtliga titelmatcher. Oliveira kommer ha från en förlust i senaste matchen. Jag är rätt säker på att maskinen Frankie Edgar vinner denna match. Han kommer landa så många slag så även om ha inte knockar ut Oliveira så kommer han vinna på poäng. Stor risk för ”Fight of the Night” här också.

Så till huvudmatchen och titelmatchen mellan den SUVERÄNA Anderson Silva och den obesegrade Chris Weidman. Titelhållaren Anderson Silva har inför denna match 17, ja du läser rätt. 17 matcher i rad utan förlust! Dessutom är det den 14 matchen i rad som han försvarar sin titel, var av 11 av dessa har vunnits på KO. Anderson Silva anses av många inom MMA världen, som den absolut bästa MMA fighter genom tiderna. Den 9 år yngre motståndaren Chris Weidman har bett om att få denna match ända sedan vinsten mot Mark Munoz för 1 år sedan. Äntligen får han mötet han så länge velat ha. Chris har bara gått 9 MMA matcher, 5 av dessa i UFC. Samtliga matcher har han vunnit, flera av dom på väldigt snygga avslut. Måna pratar om att Chris är den nästa stormästaren inom Middleweight, men frågan är om han tar bältet redan nu? Jag tror faktiskt att vi får se ett tronbyte. Chris är inte bara hungrig, han är så otroligt duktig i alla delarna inom MMA, likt sin motståndare. Men jag tycker det känns som att Anderson Silva börjar bli mätt på sin framgång, och har även svajat om hur bra han verkligen är själv i jämförelse med andra. Så mitt spel går på vinst till Chris Weidman.

Denna riktigt fina femling bör ni spela hos Betsafe.com och får då hela 22.60 ggr degen.
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
TonyCarlsson - 2013-07-07 06:52

Du hade rätt giraffen, grattis om du spelade den femlingen. :-)
Trodde Gracies längd och BJJ skulle väga över till hans fördel. Men icke.
Kul att Weidman fick ta hem bältet, speciellt när Anderson Silva var så jävla nonchalant.

giraffen - 2013-07-07 00:11

Håller med dig om alla matcherna utom Kennedy fighten. Tror faktiskt att Kennedy kommer kunna stå emot gracies takedowns och då bedömmer ialla fall jag kennedy som en bättre all around fighter än mr gracie.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Washington - Columbus
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1
2.03
21:30  Sevilla - Barcelona
Fotboll - Copa del Rey - BLGM Nej
2.29
11:00  Berrettini - Ymer
Tennis - ATP Budapest - Berrettini
1.71
15:00  BK Häcken - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.05
17:30  AIK - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.74
20:45  Juventus - Napoli
Fotboll - Serie A - 1
2.10
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80

Skador & Avstängningar