CL-analyser onsdag!

Publicerad på 22 Nov 2017 - 11:36

USandeback

USandeback

Ulrik Sandebäck

22 Nov 2017 - 11:36

Vi har Champions League på menyn även i dag.
Jag gör som jag brukar – försöker hitta ett spel i varje match. Vill ni ha andra typer av genomgångar, tips på upplägg, eller andra frågot så tveka inte att höra av er: [email protected]
***
Grupp A:
CSKA Moskva–Benfica Unibet: 2.17-3.40-3.70
Mitt Spel: Båda Lagen Gör Mål. Odds: 1.80. Unibet.

Basel–Manchester United Unibet: 4.45-3.48-1.95
Mitt Spel: 2. Odds: 1.95. Unibet.

Kommentar: Benfica (0 p) har trots att man har floppat helt fortsatt chansen, både att nå CL-slutspelet, men kanske mer realistiskt EL. I sista omgången möter man Basel (6) hemma. Men då krävs det så klart seger här – så det finns bara ett läge. All in. Och portugiserna går för det. Saknar unge keepern Silvar och ytterbacken Grimaldo, annars är alla med. 
CSKA (6) kan skaffa sig ett utmärkt läge inför avslutningen på Old Trafford. Ryssarna har dock inte glänst hemma och är en bräcklig favorit. Eftersom båda lagen går för en seger tror jag på en öppen match, utan några spärrar, och båda lagen borde till slut hitta målet. Ger 1.80 hos Unibet

Manchester United (12) är redan klart för avancemang och vinner troligen gruppen oavsett resultat ikväll. Motivationsetta? Normalt hade jag kört på det. Men. Pogba & Zlatan är med i truppen (inleder troligen på bänken) och jag tror Mourinho gärna ser att United levererar direkt när den duon är tillbaka i truppen. Båda spelarna är i alla fall extremt spelsugna (Zlatan kommer garanterat att få lång speltid efter paus) och det tror jag smittar av sig på övriga.
Basel saknar sin mittfältsmotor Xhaka och skyttekungen van Wolfsvinkel. Mot – egentligen mina egna principer – lirar jag på tvåan här. Ger 1.95 hos Unibet. Fullständig rek hittas här!


Grupp B:
PSG–Celtic Unibet: 1.11-13.00-21.00
Mitt spel: PSG -2.5 mål. Odds: 1.73. Unibet.

Anderlecht–Bayern München Unibet: 12.00-6.45-1.23
Mitt spel: Anderlecht över 3.5 hörnor. Odds: 1.91. Unibet.

Kommentar: PSG (12 p) är det lag som jag blivit mest imponerad av i den här upplagan av Champions League. Med klasspelare som Neymar, Edinson Cavani, och Kylian Mbappe mfl fullkomligt öser man på. Fullpott och totalt 17–0 i målskillnad imponerar så klart. Jag tror inte alls man drar ned på tempot här. Celtic (3p) fokuserar mest på CL-avslutningen då man möter Anderlecht hemma i kampen om EL-platsen. Jag tror PSG vinner den här matchen med minst 3 mål. 5–0? Igen?

Anderlecht (0) glänser inte ens hemma i Belgien. Är hela nio poäng efter Club Brügge. Bayern (9) är väl inte lika vasst som förr och saknar åter pjäser som Neuer, Rafinha, Alaba, Ribery och Muller. Men truppen är bred och man går så klart för segern här. Det tror jag man löser till slut hyfsat bekvämt. Men bästa spelet? Anderlecht över 3.5 hörnor. Laget vill bjuda till hemma och vinner inget på att parkera någon buss i kväll.  

Grupp C:
Karabach–Chelsea Unibet: 13.00-5.60-1.30
Mitt spel: Chelsea -1.5 mål. Odds: 1.87. Unibet.

Atletico Madrid–Roma Unibet: 1.97-3.55-4.25
Mitt spel: 1. Odds: 1.97. Unibet.

Kommentar: Chelsea (7p) vill hemskt gärna boka sin biljett till slutspelet med seger i kväll. För jag tror inte Conte vill ha en avgörande match hemma mot Atletico Madrid i sista omgången... Seger mot Karabach (2) är biljetten är bokad. Så Chelsea kommer gå för det – hela vägen. Karabach (2) måste också gå för tre poäng, så laget lär sannolikt bjuda upp. Hemmalaget har dock lite problem då yttern Pedro Henrique är avstängd och viktige mittbacken Badavi Huseynov är skadad. Sedan finns ytterligare några frågetecken. Jag tror Chelsea vinner den här matchen till slut med minst två bollar. 

Atletico Madrid (3) har varit en jättebesvikelse i CL-spelet. Går dock okej i ligan och fick trots allt 0–0 mot Real Madrid senast. Trots sina ynka tre pinnar har dock Atletico fortfarande chansen att åter nå slutspelet, men då krävs det både seger och rejäl uppryckning i kväll. 
Jag tror både på uppryckning – och på seger. Nästan 2 i odds på hemmaplan mot Roma (8) det måste bara testas. Roma har sett bra ut, men är proppmätta nu och åker när som på en reaktion. Dessutom är läget hyfsat lugnt även vid torsk då man kan boka avancemang om man slår Karabach i sista omgången hemma i Rom.



Grupp D:
Juventus–Barcelona Unibet: 3.05-3.30-2.55
Mitt spel: 1. Odds: 3.05. Unibet

Sporting–Olympiakos 1.56-4.30-6.75 
Mitt spel: Över 2.5 mål. Odds: 1.87. Unibet.

Kommentar: Barcelona (10) vinner mest hela tiden, men jag är inte helt övertygad om lagets kapacitet den här säsongen. Juve (7) har varit en liten besvikelse, men kommer vara superladdat nu. Kommer spela med hög press som mycket väl kan ge resultat. Man vill helt enkelt mer än Barca här, och har inte speciellt mycket att förlora (toppchans att bli grupptvåa även vid förlust). Juventus har i princip hela truppen tillgänglig. 
Det ska bli ett riktigt nöje att se ett enormt taggat, energirikt Juve mot småmätta Barcaspelare. 2–1?

Sporting (4) mot Olympiakos (1) avslutar den här CL-summeringen. Två lag som naturligtvis måste gå för tre poäng. Det tror jag kommer spegla av sig på matchbilden. Öppet, chans- och målrikt. Sporting har ett tungt avbräck då säkre mittbacken Coates är avstängd. Sedan saknas ytterligare ett gäng spelare. Läget är betydligt ljusare i Olympiakos. 
Över 2.5 mål spelas till 1.87 hos Unibet.

***
Blev en helt okej Champions League-tisdag för min del.
Så här blev facit för mina 8 spel – ett spel på varje match:
Spartak Moskva -1.5 mål (1.75) MISS
Sevilla över 4.5 hörnor (1.66) RÄTT
Man City -2.5 mål (1.85) MISS
Shaktar över 2.5 hörnor (1.70) RÄTT
Besiktas–Porto X (3.12) RÄTT
Monaco–Leipzig ö 3.5 mål (2.60) RÄTT
Dortmund–Tottenham 2 (3.80) RÄTT
Ronaldo första målskytt (3.00) FEL
Insats 8.
Återbäring: 12.88.
Vinst: 4.88.
***
Jag är nöjd om vi får ett liknande facit även i kväll!
***
/Ulrik.





Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto