holms

Hemma i lugnets vrå - äntligen

6 Oktober 2015 - 19:21
Äntligen tillbaka på riktigt från landet som står inför den största systemkollapsen sedan tidernas begynnelse.
Förstår någon vidden av vad som håller på att ske när generaldirektören för Migrationsverket nu säger att det finns ett stopp för vad Sverige klarar av? Att svära i kyrkan har nog aldrig belyst något bättre.
Det är de fattiga och svaga som nu kommer att få betala ett högt pris för vad svenska politiker ställt till med.
Observera. Inte vad invandrare ställt till med. Utan vad svenska politiker ställt till med.

Vi inledde här igår med att vara millimetrar från att köra över en sengångare. Vilket förhoppningsvis hade lett till fängelse.En fantastisk seg varelse som tog ett steg var femte sekund och som hade änglavakt när bilarna kryssade förbi den.

Väl på plats här så började jag reflektera över vad som hänt under semestermånaderna utanför Costa Rica.
Och det är nästan så att man vill krypa ur skinnet över allt elände man släpat sig runt på.

Vilket började i Madison Square Garden. Rangers v Capitals.Eftersom att det vankades Arlanda en bit in på maj så passade det att besöka Friends Arena dagen innan.Direkt till Prag och Hockey-VM, med ett skruvat gäng på 13 man. Den ene mer skruvad än den andre.Det blåste upp för svensexa för ÖSK Bandys gamle tank, Henrik Hermansson.Knappt hade man nyktrat till innan man fick stifta bekantskap med den här legenden under elitloppslördagen.Sweden Rock slog upp portarna innan man hunnit tvättat kläderna från helgen ovan.Dregen var där.Ghost gjorde rent hus på Sweden Rock. Åkte sedan till Ullevi, precis som jag.Efter den där helgen i Göteborg så var det dags att styra mot Smögen för midsommar.
Är inte jag på samma plats nästa år igen så är ingen där.Helt plötsligt dök Einar Berg upp bland alla bilder. Han får också hänga med här. Som den legendar han är.Prag kallade på oss igen. U21-guld skulle hämtas. Spelarna valde sedan samma klubb som oss att fira på (inte tvärtom).
Episkt när en utav dem beställde in en hink med öl, för att sedan samla in pengar från var och en.Sedan dags för sommarens absoluta höjdpunkt, de senaste 16 åren; Fotbollsturneringen Haga Hills.Ruskade av sig krämporna och gjorde sommarens standardbesök hos Kalmarfolket.
Båt.... och Köpingsvik.Vädret i Örebro bjöd fortsatt på ebola från skyn. Fick boka en sväng till Kroatien.
Hajduk Split vs. Strömsgodset på kvällen.... kapten på dagen.Ghost gjorde rent hus på Sweden Rock. På Ullevi. Och i Gävle på Getaway Rock.Inte riktigt. Men det var nästan så att man fick springa för att hinna till The Offspring på Grönan.Örebro Hockey brukar träningsspela i Schweiz under några dagar i augusti. Det hade man givetvis lovat bort sig på.
Dock. Lugano. Vilken magnifik stad!Efter svensexa kommer vanligtvis bröllop. Henrik och Josephine fick varandra till slut. Vackert.Jag och min respektive fick två supertrevliga dagar på Lidingö.PoldanTennis bjöd sedan ned till Malta.Och Malta är fint. Och varmt. Till skillnad från landet med sin systemkollaps.Slut i kropp och själ så var det läge att lämna Sverige. Tog vägen förbi L.A för att se AC/DC, vilket jag missade i Sverige.Avslutade sedan allt jävla elände med att möta upp törstläppsbrigaden från Sundsvall i Las Vegas. Och det är väl lika bra att illustrera den trippen så här:Nu är det bara att låsa in sig i gruvan under sju månader och inte lyfta ett enda finger gällande grejerna som visats på bild här ovan.
Har druckit min sista alkoholhaltiga dryck på tre månader och jag kommer förhoppningsvis inte heller att äta en endaste godisbit under samma tidsperiod.
Vilket är helt nödvändigt. För det träningspasset jag försökte mig på i morse, det var som att bestiga Mount Everest. I pjäxor.
Och framförallt så har jag lärt mig en sak. När man är borta så länge som i fjol åtta månader, då är det lätt att sitta här borta och lova bort sig på saker och ting som komma skall. Hela tiden.
Nästa sommar får det bara bli en enda pryl. Frankrike!
För så som det var nu, våren/sommaren 2015, det ställer jag aldrig aldrig mer upp på igen.

På återhörande i morgon.
3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
tizor - 2015-10-07 21:28

Nu får du vila till Haga Hills & långgaturace nästa år, om nu sverige finns kvar då.

Mr Orange - 2015-10-07 18:25

Många semesterdagar att ta ut förstår jag. Men då kanske din eventuella lägenhet står tom här i Sverige helt i onödan för migrationsverket behöver plats till upp mot 2000 flyktingar per dygn

Jonas O. - 2015-10-07 07:31

Tack för skön läsning !

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  Colorado - Nashville
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 2
2.00
19:00  Malmö FF - BP
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
1.80
19:00  IFK Norrköping - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1/1 halvtid/fulltid
2.15
20:45  Genoa - Hellas Verona
Fotboll - Serie A - Hellas ö2,5 hörnor
1.74
21:00  Athletic Bilbao - Levante
Fotboll - La Liga - 1
1.71
12:00  Maden - Fucsovics
Tennis - ATP Budapest - Fucsovics
1.71

Skador & Avstängningar